FilipposMD Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Μία παρατήρηση για τον όρο "ταλέντο". Ο Kaizer λέγοντας ταλέντο εννοεί τις μπασκετικές κινήσεις, τη διορατικότητα μέσα στο ματς, την ποικιλία στο παιχνίδι κτλ. Υπάρχει και η άλλη άποψη, που στο ταλέντο συμπεριλαμβάνει και τα σωματικά προσόντα. Θέμα ορισμού είναι μεν, αλλά αν δε συμφωνήσουμε στο τι εννοούμε, θα διαφωνούμε συνέχεια. Κατά τη γνώμη μου, το ταλέντο περιλαμβάνει και τα σωματικά προσόντα, γιατί είναι κάτι που σου δίνει η φύση και γιατί χωρίς αυτά κινήσεις δεν μπορείς να κάνεις. Αποτελεσματικά τουλάχιστον. Έτσι, θα έλεγα ότι ο Σόφο έχει τεράστιο ταλέντο, αλλά ακόμα δεν έχει ρίξει τη δουλειά που απαιτείται για να γίνει τεράστιος παίκτης. Αντίθετα, ο Διαμαντίδης τα έχει και τα 2, ο Παπαλουκάς επίσης. Μέχρι στιγμής, ο Σόφο μάλλον ως μπόνους λειτουργεί στις ομάδες του. Τον έχουμε και, αν τυχόν παίξει καλά, γουστάρουμε και κερδίζουμε πολλούς μαζεμένους πόντους και φόρτωμα αντιπάλων με φάουλ. Αν όχι, έτσι κι αλλιώς δε στηριζόμασταν πάνω του, είναι μικρός, ταλαιπωρημένος κτλ κτλ, οπότε δεν του θυμώνουμε. Γι' αυτό και γίνεται δημοφιλής. Άδικό; Μάλλον ναι.
KWSN_Men Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Εγώ έχω να κάνω μια ερώτηση. Τι ακριβώς έκανε ο Σχορτσανίτης στο Προ-Ολυμπιακό; Κατάφερε να χάσει κάρφωμα και χάλασε η ψυχολογία του από ότι μάθαμε την άλλη μέρα. Μετά, μας λένε ότι έχει πάει 160 κιλά. Με τους Αμερικάνους ήταν 160-165 κιλά, σας μοιάζει ίδιος; @@ Γλύψιμο στο μπεμπέ των 23 χρόνων μη στεναχωρηθεί που τον είπαμε χοντρό και πάει να φάει σουβλάκια. Κάτι άλλο. Τον τελευταίο καιρό πάω και παίζω κάθε απόγευμα μπασκετάκι. Μαζεύονται για μονάκια από 14χρονα μέχρι κάτι 35άριδες (ευτυχώς να μη νιώθω σα γέρος). Σήμερα έτυχε και είχε πιτσιρίκια μόνο. Κάποια κοντά, κάποια πιο ψηλά από εμένα. Σε όμως έριχνα 20+ κιλά και για πλάκα το έπαιζα Σοφοκλής σήμερα (σπρώξιμο συνέχεια, παιχνίδι με τον κώλο κτλ). Πρέπει να είχα 27/30 σήμερα. Έχω ταλέντο ε; ΥΓ: Το "μπασκετικό" και "υγειές" κοινό που μαζεύτηκε αυτές τις μέρες, γιούχαρε τους Νεοζηλανδούς για τη Χάκα γιατί δεν ξέρουν ότι είναι παράδοση για αυτούς και φώναζε συνέχεια σα καθυστερημένο σε κάθε απόφαση που δεν καταλάβαινε. Οι δε φάτσες που βλέπαμε στην τηλεόραση έδειχναν ότι είναι οι ίδιοι τύποι που πήγαν με τις φουστανέλλες στην Αυστρία και περίμεναν τα σηκώσουν το τιμημένο... For the festivals...
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Α ναι αυτο το "ταλεντο" του Σοφο να σπρωχνει με τον κωλο τον αντιπαλο και να τον πεταει κατω για να βαλει ενα ευκολο 2ποντο, υπαρχει μια ταση στην Ελλαδα να μη δινεται επιθετικο φαουλ, αλλα αυτο δε συμβαινει στην Ευρωλιγκα, ουτε και στους Ολυμπιακους νομιζω να το επιτρεψουν. BTW μιας και ειναι και topic του Παναθηναικου εδω, περιμενω με αγωνια να δω τι θα κανει ο Big Super Dooper Talent Sofo με αντιπαλο τον ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΤΟΥ σε ηλικια Pekovic. Να δω αν θα πιασει εκει το συστημα "σπρωχνω με τον κωλο και οποιον παρει ο χαρος".
geovard Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Εγώ πάντως τον Σχορτσιανίτη τον συμπαθώ πολύ.Γιατί έχει κάτι το παιδικό πάνω του καί γιατί φαίνεται πως κάτι πάντα τον απασχολεί ενώ φαίνεται να παίζει με άγχος.Αλλά ρε γαμώτο δεν μπορεί να κάνει καριέρα μεγάλη με τόσα κιλά να κουβαλάει.Τον ξεθεώνουν ακόμη καί τα πεντάλεπτα πού μπαίνει αλλαγή.Νομίζω δηλαδή καί πιστεύω να συμφωνείτε ότι ίσως σκέφτεται να κάνει πράγματα μεσά στον αγώνα πού όμως δεν τού βγάινουν επειδή δεν μπορεί να ελέγχξει σωστά την ισορροπία του.Κρίμα όμως γιατί θα μείνει μόνο στον ωραίο χαρακτηρισμό "baby shaq" πού δημιουργούσε ελπίδες μεγάλες. Να ρωτήσω έτσι από περιέργεια ποιά είναι η οικογενειακή κατάσταση τού Σοφοκλή καί πως βρέθηκε ένας έγχρωμος να παίζει στην Εθνική.Μην θεωρηθεί ρατσιστικό.Απλή περιέργεια μόνο.
FilipposMD Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Η μάνα του είναι Καμερουνέζα και ο πατέρας του Έλληνας. Πάντως, επειδή είναι το θέμα του ΠΑΟ εδώ, μπορούμε την κουβέντα για Εθνική και Σόφο να την συνεχίσουμε στο θέμα για τους Ολυμπιακούς. Εκτός αν υπάρχει κανα άλλο παλιό για την Εθνική.
KWSN_Men Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Γι' αυτό γουστάρω φανατικά basketblog. Παίχτης με τα νούμερα λέει του Τσαίλντερς δεν έχει ξανάρθει στην Ελλάδα....
johnyboy Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Δεν ξέρω και πολλά από ΝΒΑ οπότε δεν ξέρω και τι ρόλο βαράει ο συγκεκριμένος κύριος.Πρώτη φορά σήμερα τον άκουσα.
geovard Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Κι εγώ πρώτη φορά ακούω τον παίχτη.Να φανταστείς ότι μπερδεύτηκα με το όνομα όπως το διάβαζα βιαστικά καί νόμιζα έλεγε Τσιρλίντερς! Φυσικά δεν έχει να κάνει με το ότι πάει στον Ολυμπιακό.Τα ίδια θα έλεγα καί αν τον παίχτη έπαιρναν οι Γιαννακόπουλοι.Αλλά αυτό πού συμβαίνει στην Ελλάδα είναι φοβερό.Σαν καλοί ιθαγενείς πού είμαστε σχεδόν τρελαινόμαστε με όποιο όνομα κι αν πέσει στο τραπέζι! Μπορεί πράγματι να είναι καλός αλλά τόσο καλός πού λένε τα μίντια? Θα δούμε. Καί μακάρι να είναι καλός ώστε να αναγκαστούν οι κοντοί να φέρουν πάλι κανένα Ντομινίκ.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Απο sport24: 11) Ο Τσίλντρες διακοσμεί το εξώφυλλο του παιχνιδιού μπάσκετ "ESPN College Hoops 2K5" για το Playstation 2. 12) Στο γυμνάσιο ήταν ένας πολύ καλός μαθητής. Είχε μέσο όρο 3.5, ενώ έπιασε 1.110 στις εξετάσεις SAT. 21) Έχει μεγάλη συλλογή παπουτσιών. Σε συνέντευξη του έχει αποκαλύψει ότι έχει 500 ζευγάρια σε μια ειδικά διαμορφωμένη ντουλάπα. "Είναι το πάθος μου. Όλοι παίζουν χαρτιά, άλλοι έχουν συλλογή από αυτοκίνητα ή ρολόγια. Εγώ έχω κάτι με τα παπούτσια" λέει. 22) Το αγαπημένο του ζευγάρι είναι το NIKE AIR JORDAN XI. Στο δικό του... Hall of Fame ακολουθούν το NIKE AIR JORDAN III, το NIKE AIR FORCE 1, το NIKE AIR FORCE LASR και το AIR FORCE 1 VIBE. . Χρησιμοτατες πληροφοριες απο τα ελληνικα μίντια για αλλη μια φορα. Να υποθεσω οτι μερικα απτα παραπαπνω ειναι και οι λογοι επιλογης του απτον γαυρο? Ερχεται με τις καλυτερες περγαμηνες δηλαδη.. Εξωφυλλο για το playstation 2 (αμα εκανε εξωφυλλο Xbox θα ηταν για Β εθνικη κ κατω), καλος μαθητης στο γυμνασιο (στο λυκειο το κολωβαρεσαμε λιγακι αλλα δε πειραζει συγχωρεμενος), εχει 500 ζευγαρια παπουτσιων (τυφλα να χουν οι γυναικες) και του αρεσουνε τα Nike Air Jordan XI (θα τον βοηθανε να καρφωνει καλυτερα). Α ρε βλακες δημοσιογραφοι...
FilipposMD Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Γι' αυτό γουστάρω φανατικά basketblog. Παίχτης με τα νούμερα λέει του Τσαίλντερς δεν έχει ξανάρθει στην Ελλάδα.... Εκτός από Ντομινικ, για πείτε κανέναν. Δε λέω ότι δεν έχει ξανάρθει τέτοιος παίκτης, αλλά να το δούμε σαν κουίζ. Παίκτη που να είχε την τελευταία χρονιά του τόσο καλή. Τάρπλει, Xavier κτλ τι νούμερα είχαν στο ΝΒΑ;
KWSN_Men Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Έτσι στα γρήγορα, πάρε έναν Μπάιρον Σκοτ και έναν Ντίνο Ράτζα. Πάω να το παίξω Σοφοκλής...
FilipposMD Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Όντως, ο Ράτζα. Ο Σκοτ, αν και θρύλος, την τελευταία χρονιά πριν έρθει δεν είχε πάει καλά. Κοιτάζοντάς τους, είδα ότι στη wikipedia, οι φωτογραφίες και των 2 είναι με τη φανέλα του ΠΑΟ!!! Η κεντρική φωτογραφία τους εννοώ. Τι Lakers, Celtics και μπαρούφες, χαχα.
KaizerSoze Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Όντως, ο Ράτζα. Ο Σκοτ, αν και θρύλος, την τελευταία χρονιά πριν έρθει δεν είχε πάει καλά. Κοιτάζοντάς τους, είδα ότι στη wikipedia, οι φωτογραφίες και των 2 είναι με τη φανέλα του ΠΑΟ!!! Η κεντρική φωτογραφία τους εννοώ. Τι Lakers, Celtics και μπαρούφες, χαχα. Ο Μπαιρον Σκοτ δεν παιζει καν το ιδιο αθλημα με τον καθε Τσιλντρες και Ντελκ και οτιδηποτε. Και γιατι οχι, ακομα και με τον Ρατζα. Ο Μπαιρον Σκοτ ειναι τεραστιο ονομα και επαιζε σε μια τεραστια ομαδα και ειναι πολυ πιο κοντα στο επιπεδο 'Ντομινικ Γουιλκινς' αποτι νομιζουν πολλοι. Ο Μπαιρον επαιζε στους Λεηκερς με Γουορθυ και Τζαμπαρ και Ματζικ και δεν συμμαζευεται και ηταν 7-8 χρονια ο βασικος τους γκαρντ. Παρεπιπτοντως, στα 35 του που ηρθε επαιζε 80ματς την σεζον και στην ηλικια του Τσιλντρες ειχε 14 και 15 και 20 ποντους Μ.Ο. Δεν μπαινει καν στην ιδια κλιμακα με τους περισσοτερους που εχουν πατησει το ποδι τους Ευρωπη
FilipposMD Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Μα δε σύγκρινε κανείς τους παίκτες ως μεγέθη. Για τα στατιστικά τους λέμε, γιατί αυτό ανέφερε και ο KWSN στην αρχή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.