Προς το περιεχόμενο

Διαθέτει ή δεν διαθέτει MXM??

panraf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Είμαι κάτοχος αυτου του laptop. Αναρωτιόμουν μήπως ξέρετε αν μπορώ να αλλάξω την κάρτα γραφικών. Έψαξα στο Internet παντού αλλά δεν αναφέρει πουθενά για MXM Module. Ενώ λέει για δυνατότητα αναβάθμισης παρόλα αυτά δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη MXM. Μήπως γνωρίζει κανείς τίποτα παραπάνω?

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Καλησπέρα σας' date='

Είμαι κάτοχος αυτου του laptop. Αναρωτιόμουν μήπως ξέρετε αν μπορώ να αλλάξω την κάρτα γραφικών. Έψαξα στο Internet παντού αλλά δεν αναφέρει πουθενά για MXM Module. Ενώ λέει για δυνατότητα αναβάθμισης παρόλα αυτά δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη MXM. Μήπως γνωρίζει κανείς τίποτα παραπάνω?

Από όσα γνωρίζω μάλλον γίνεται αλλαγή στην συγκεκριμένη κάρτα αλλά το θέμα είναι που θα βρεις άλλη κάρτα να βάλεις. Απο το πλαίσιο τι σου είπαν?

Δημοσ.

Το πιο πιθανό είναι να αλλάζει αλλά η 6800 πρέπει να είναι ΜΧΜ2. Είναι ανάλογα με τις ενεργειακές απαιτήσεις. Πάντως και να βρεις κάρτα δύσκολο να βρεις κάποια με μεγάλη διαφορά σε επιδόσεις που να αξίζει την όλη διαδικασία(που θα είναι χρονοβόρα και δαπανηρή). Αυτή που έχεις είναι ήδη τέρας ποια σκέφτεσαι?

Δημοσ.

Σκεφτόμουν για 7800 GTX. Άσχημα τα νέα για όποιον έχει το παραπάνω φορητό (Clevo D900T). Έβγαλα την κάρτα γραφικών και ΔΕΝ είναι MXM II. Ακολουθεί το δικό της Design και δεν είναι οι κλασικοί ακροδέκτες του MXM II. Δυστηχώς δεν αλλάζει :(

Δημοσ.

Στο Πλαίσιο μου είπαν οτι απλά δεν γίνεται αναβάθμιση κάρτας. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι αλλαγή Motherboard που να υποστηρίζει MXM II αλλά το κόστος αναβάθμισης μαζί με την κάρτα και το mobo είναι 1000€!!!!

Δημοσ.

Φιλε PANFAR. Ακου τι παιζει στο συγκεκριμενο θεμα. Ολα τα λαπτοπια του πλαισιου ειναι CLEVO design , δηλαδη το πλαισιο παιρνει απο την clevo το σασι και βαζει πανω οτι γουσταρει. Μεχρι προτεινος υπηρχε η αντιληψη οτι τα CLEVO (αρα και τα TURBO-X) ειχαν MXM 1-2-3 , μια που ειναι αναβαθμησιμες οι καρτες τους. Εδω και μερικες εβδομαδες σε καποια ξενα φορουμ κατοχοι clevo καλη ωρα σαν και σενα που πηγαν να ανβαθμησουν μονοι τους τις καρτες τους συνηδητοποιησαν οτι η clevo δεν διαθετει το κλασικο κουμπομα των ΜΧΜ καρτων αλλα ενα δικο της proprietary κουμπομα. http://www.mxm-upgrade.com/Table.html στο λινκ αυτο θα δεις οτιο κατω απο τον πινακα αναφερει συγκεκριμενα για τα clevo οτι τα βγαλανε απο την λιστα (μεχρι προτεινος ηταν μεσα) γιατι καταλαβανε οτι εχουν δικο τουσ κουμπομα ΟΧΙ ΜΧΜ. αυτο ειναι ενα προβλημα καθοτι καταλαβενεις οτι δεν μπορεις να βαλεις οτι ΜΧΜ καρτα θελεις μεσα. Απο την αλλη μην απελπιζεσαι γιατι η CLEVO εχει ποικιλεια δικων της καρτων για τα λαπτοπ της. ΠΧ . στο δικο μου TURBO-X 17'' WRS http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=54&Nav_Section_Id=6&Catalog_Id=1&Product_Id=286741&Merchant_Id=1&sts_cid=3

ενω εχει πανω την X800 XT μπορει να παρει και την 7800GTX , το ρωτησα και στο πλαισιο και μου ειπαν οτι με 500+ Ε μου δινουν την 7800GTX.

βασικα εγω την καρτα μου την εχω βγαλει και εχω δει πως ειναι, εχω την εντυπωση οτι ειναι ΜΧΜ αλλα με εναν ανταπτορα που την κανει ειδικη για να μπαινει σε CLEVO. Θα την ξαναβγαλω να το τσεκαρω αυτο. ΑΝ ειναι ετσι ισως μπορεσουμε να βαλουμε οτι ΜΧΜ θελουμε μεσα.

Ειπεσ οτι εσυ την εβγαλες την καρτα σου, μπορεσες δηλαδη να την βγαλεις απο την μητρικη? να την ξεκουμπωσεις? Αν ναι τοτε λογικα μπορεις να αγορασεις την 7800 και να την βαλεις πανω. Δες και την φωτο απο την δικια μου καρτα πως την εβγαλα.

Στο φιναλε μην απελπιζεσαι γιατι η CLEVO αν και εχει διαφορετικο κουμπομα απο τις ΜΧΜ βγαζει ολων των μοντελων καρτες για τα λαπτοπ της.

post-31363-129062931322_thumb.jpg

Δημοσ.

Ναι την ξεκούμπωσα την κάρτα κανονικά αλλά δεν έχει την κλασσική υποδοχή. Έχει ένα δικό της κούμπωμα σε 2 μεριές. Στην κάτω πλευρά που έχει μια μεγάλη υποδοχή και στην πάνω πλευρά που έχει μια μικρότερη. Σε κάποιο ξένο Forum που είχα ποστάρει απάντησαν οτι χρειάζεται νέα μητρική με revision 6+. Αυτός ο αντάπτορας που αναφέρεις πωλείται πουθενά? Σε ευχαριστώ όπως και να χει για τις πληροφορίες. Στην φωτογραφία φαίνεται μια κάρτα MXM II 7800GTX. Όμως τα Clevo δεν έχουν αυτή την υποδοχή, είναι διαφορετική. Από οτι βλέπω στις φωτογραφίες σου πρέπει να έχουμε την ίδια υποδοχή.

post-21903-129062931325_thumb.jpg

Δημοσ.

Φίλε AlienHack αν ξανανοίξεις την κάρτα και την ξεκουμπώσεις πες μου αν είναι MXM ή propietary. Γιατί αν είναι ίδια υποδοχή με την δική μου τότε λογικά θα μπορώ κι εγώ να παραγγείλω την 7800 GTX.

Δημοσ.

κοιταξε, και εμενα κουμπωνει οπως λες, με μια μεγαλη και μια μικρη υποδοχη, ΑΛΛΑ υποψιαζομαι μηπος πανω απο αυτε τις υποδοχες κουμπωνει και η καρτα μας με κλασικη ΜΧΜ υποδοχη, καταλαβες? γιατι δεν προσεξα οταν την ειχα βγαλει αν η υποδοχες ηταν κατευθειαν πανω στην καρτα ή πανω σε ανταπτορα στον οποιο κουμπονε η ΜΧΜ καρτα. και να σου πω και κατι που τα ανερει ολα? Στο EVEREST μου φαινεται καπου στις πληροφοριες τηα καρτας γραφει Χ800 ΧΤ , module: MXM .... αρα κατι εχει κανει η CLEVO με καποιον ανταπτορα. και στο φιναλε μου φαινεται ποιο λογικο να αγωραζει κλασικες ΜΧΜ καρτες που κυκλοφορουν ελευθερα στην αγορα και να τις κανει "Δικες της" με τον ανταπτωρα και το κουμπομα παρα να φτιαχνει ολοκληρες καρτες με ενσοματομενο κουμπωμα αυτη.. Απο την αλλη δεν εχω ξανα ακουσει για Χ800 ΧΤ σε ΜΧΜ module καθοτι η ΑΤΙ χρησιμοποιει ενα δικο της συστημα (ΑΧΙΟΜ νομιζω λεγεται).

Η απαντηση θα δωθει οταν βγαλω την καρτα μου.. σημερα ή αυριο..

Δημοσ.

Ναί και σε μένα έτσι ακριβώς είναι με κούμπωμα πάνω κάτω. Το ζήτημα είναι αν οι κάρτες του πλαισίου έρχονται έτσι ή με την κλασσική υποδοχή. Ομολογώ οτι δεν πρόσεξα για τον αντάπτορα που λες. Θα το ψάξω και πάλι το βράδυ όταν δοκιμάσω να βγάλω πάλι την κάρτα. Επίσης τίθεται και ένα άλλο ζήτημα. Αν η μητρική μπορεί να δώσει τα επιπλέον 5 watt που "ζητά" η κάρτα

Δημοσ.

Καλα με το θεμα γινεται πανικος στα ξενα site. Μιλαω με τον Kris Verbeeck απο το ΜΧΜ upgrade site. Ακου τι λεμε στα emails μας. και τα παιδια δεν ξερουν τι παιζει με τα CLEVO, αλλα πολλα στοιχεια διχνουν οτι και τα CLEVO χρησημοποιουν ΜΧΜ ισος με ανταπτορα ή με mod. Δες και αυτα που του γραφω εγω στο τελος πανω πανω.. Η συζητηση παει απο κατω πρως τα πανω..

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Check these pics, they are of my own X800 XT , from my CLEVO M570 , the connectors from the bottom of the card are 2 , one small and one biger (each one one opposite side of the card). What I donʼt know for sure ,couse I didnʼt check when I first took off the card, is whether these 2 connectors are on the card itself or whether the card is a classic MXM sitting on an adapter of some kind which then connects to the mobo through the 2 slots I mentioned. As you can see the card is itself closed on a Huge coper heatsink box, so Iʼll have to retake it out and open this box-heatsink to check exactly how the card looks. Iʼll do it today or tomorrow and will share the findings with you. ALSO something very interesting is that in EVEREST diagnostic program , in the details of the graphics card , its says X800 XT module MXM…. That turns things around… Well weʼll probably have to wait until I chaeck the card myself.

On a last note the seller I bought the Clevo (I bought it named as Turbo-X , from a seller named PLAISIO computer here in Greece) sells 7800 GTX cards for upgrading my Clevo, ALSO in NVIDIAS site they mention TURBO-X laptops (the one I have –clevo design) as featuring MXM modules!!! SO whatʼs going on here??

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

From: Kris Verbeeck [mailto:[email protected]]

Sent: Tuesday, April 18, 2006 4:10 PM

To: Superior Travel - Alex Kanioglou

Subject: Re: Clevo laptops

Hi Alex,

Proprietary means they use their own design.

There's still a lot of fog surrounding this issue. We have talked to Sager representatives and they told us it is proprietary. They declined comment on what exactly differs. At Cebit, we talked to a Clevo rep directly. He told us very firmly 'No MXM'. When I pushed him, he made a remark about 'electrically different'. To be honnest, I'm not sure if he spoke the truth or maybe he just wanted to get rid of me.

That said, there could be a lot of differences...

* Electrically different, ranging from a copy-paste job with a single different connection to make it intentionally non-compatible to a completely different setup

* Mechanically different: we have seen cards that look 100% MXM but who feature different heatsink mounting holes or MXM lookalikes that have the GPU at the bottom or MXM lookalikes with a small cutout or...

* SW: tweaked bioses or EEPROM to render the unit non-compatible.

In short: we don't know. There's a lot of talk, but nothing conclusive. If you have information to share, please do. If you feel like trying out a MXM, let us know and we'll gladly provide a sample to test with.

Kind regards,

Kris Verbeeck

MXM Upgrade

Superior Travel - Alex Kanioglou <[email protected]> wrote:

Hi,

I read at your site http://www.mxm-upgrade.com/Table.html that you have taken out the clevo models off your tables because they are clevo proprietary? Meaning? They donʼt have mxm in them or you cant put them on your table cause clevo doesnʼt want you to? Cause I have the clevo m570a and Iʼm quite sure it has a mxm III module.

Thanks

Alex Kan"

Δημοσ.

Και τώρα έρχομαι εγώ να ρωτήσω το εξής. Τι σόι κάρτες είναι αυτές που πουλάει το Πλαίσιο και που στον κατάλογο Απριλίου αναφέρει καθαρά οτι ταιριάζουν με το Turxo-X Uranus (Χρησιμοποιεί το σασί του Clevo M570). Τις προμηθεύτηκε από την Clevo ή από αλλού. Πολύ μυστήριο πάντως, και ακόμα πιο μυστήριο που παρότι δεν είναι mxm compatible το Πλαίσιο προσφέρει την δυνατότητα αναβάθμισης.

Δημοσ.

..και συνεχιζω εγω... "που παρότι δεν είναι mxm compatible το Πλαίσιο προσφέρει την δυνατότητα αναβάθμισης" και στο site της NVIDIA λεει οτι τα TURBOX εχουν καρτες της ΜΧΜ!!!

Δημοσ.

Παρακάτω παραθέτω απάντηση από ένα παιδί στο Forum του Notebookforum.

Clevo uses its own design. Unfortunately, you can not pick up a Go 7800 GTX off of, say, eBay and just plop it in. Additionally, the mobo for the Clevo 900T that you have does not put out the necessary power for the Go 7800 GTX.

If you want to upgrade to the Go 7800 GTX you'll have to send it to your reseller/re-brander (Sager dealers for the former, Alienware, Voodoo, Hypersonic, or Sager itself, for the later). They'll install a new mobo and video card for the princely sum of about $1k.

Λοιπόν με το που πάω σπίτι θα το ξανανοίξω να δω αν χρησιμοποιεί Module. Και ναι όντως στο Site της nVidia αναφέρει καθαρά οτι τα Turbo-X υποστηρίζουν. Πονοκέφαλος θα με πιάσει με το ζήτημα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...