Προς το περιεχόμενο

Κλήση για κόκκινο???

sculper

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μα δεν μιλησα για σπασμενο ποδι,μιλησα για εμφραγμα.Και σαφεστατα προεχει η ταχυτητα(ασε με να το γνωριζω,εχω χασει πολυ συγγενικο μου προσωπο γιατι δεν προλαβαμε-οχι,δεν εφταιγαν οι γιατροι,απλα δεν γινοταν...)

Επισης,φυσικα και δεν ισχυει το "μπορει ουτως η αλλως να πεθανει".Ισοδυναμει "Μπορει και να μην γινει τρακαρισμα".Αυτο λοιπον που σου ειπα ειναι

1.Το ασθενοφορο(ή το περιπολικο) ασφαλως και δεν θα κοψει σφαιρα την Βουλιαγμενης ξερω γω.Απλα θα βγει πιο μπροστα και θα δωσει σημανση ωστε αυτοι που εχουν πρασινο να το αφησουν να περασει9τουλαχιστον αυτο εχω δει εγω να κανει ασθενοφορο)

2. Δεν πιστευω οτι σε τρακαρισμα θα σε αναγκασει ο νομος να πληρωσεις το ασθενοφορο.Θεωρω ομως οτι ειναι λογικο σε ειδικες περιπτωσεις να μην σε πληρωσει το ασθενοφορο εσενα

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Λοιπόν να το θέσω πιο απλά ...

Υπάρχει ένα μικρό κόκκινο κουμπάκι που αν το πατήσεις κάποιος σε κρίσιμη κατάσταση (πχ έμφραγμα) θα σωθεί 100% (Που εδώ δεν είναι έτσι) αλλά κατά 0,01% τουλάχιστον ένας άνθρωπος θα υποστεί βαριές σωματικές βλάβες ή θα πεθάνει.

Πιστεύεις σοβαρά ότι να υπήρχε τέτοιο κουμπάκι δεν θα απαγορευόταν δια νόμου να το πατήσεις (άσχετα αν όποιος είχε τα μέσα θα το είχε για ... autofire)

ΥΓ : Ελπίζω να μη σου μπει καμιά ιδέα για νέο γρίφο !

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε, αλλά παλιότερα ο Σταθάκης [ο οποίος είναι και στο Δημοτικό συμβούλιο του Δ.Α] σε εκπομπή στον γερά - δυνατά ΑΝΤ1...

Είχε πεί οτι :

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να περάσει με κόκκινο.

Ούτε η Άμεσος Δράσις [τι έγραψα πάλι..]

Τώρα πώς μπορείς εσύ, γιατρός να περνάς και να μην δέχεσαι τας συνέπειας [πάλι πάλι...] του νόμου....δεν ξέρω.

Αυτά,

Δημοσ.

Δρ.Λο... ΝΑΙ εγω πιστευω οτι θα το πατουσα και οτι θαπρεπε να υπηρχε νομος να με προστατεψει.Πεστο αυτο σε αυτον πουναι μεσα στο ασθενοφορο.Και επιπλεον εχω την αισθηση οτι παραβλεπεις αυτο που σου λεω...δεν ξερω γιατι εχουν ολοι την αισθηση οτι τα περιπολικα κοβουν το ποταμι ή την Συγγρου οπως τους ερθει λες και δεν ειναι απο σαρκα και κοκκαλα αλλα απο τιτανιο

Δημοσ.

ορισμένης κατηγορίας οχήματα πχ περιπολικά και ασθενοφόρα και πυροσβεστικά έχουν απο το νόμο δικαίωμα να κάνουν ορισμένες παραβάσεις οπως πχ του σηματοδότη,εφόσον υπάρχει έκτακτη ανάγκη με φάρο αναμμένο και με χρήση της προειδοποιητικής σειρήνας και με προυπόθεση βέβαια οτι έχουν δεί οτι τα πάντα στη διασταύρωση έχουν σταματήσει. Δεν επιτρέπονται σε καμμία περίπτωση πχ να μπεί σε μονόδρομο....

Δημοσ.

Μπροστα στα ματια μου,πριν 10 λεπτα,στυην λεωφορο Ηρακλειου περιπολικο κανει ακριβως αυτο που περιεγραφα.Κατεβαινει με τις μπαντεσ,με σειρηνες και φωτα να παιζουν και εχει κοκκινο.Εμεις εχουμε πρασινο.Χωνεται μπροστα στο φαναρι,παραχωρουμε προτερεοτητα,Λουης το περιπολικο

Δημοσ.
Μπροστα στα ματια μου,πριν 10 λεπτα,στυην λεωφορο Ηρακλειου περιπολικο κανει ακριβως αυτο που περιεγραφα.Κατεβαινει με τις μπαντεσ,με σειρηνες και φωτα να παιζουν και εχει κοκκινο.Εμεις εχουμε πρασινο.Χωνεται μπροστα στο φαναρι,παραχωρουμε προτερεοτητα,Λουης το περιπολικο

Και ετσι επρεπε να γινει !!!!! :-D :-D :-D

Δημοσ.

Φιλικα... αλλα μπλεξατε τα μπουτια σας.... αλλο η παραχωρηση προτεραιοτητας και αλλο η παραβιαση σηματοδοτη.

Αν ειναι για ενα καλο να γινει ενα κακο... χεστο και αστο.

Παντως στις προηγμενες χωρες (δηλαδη οχι εδω) τα ασθενοφορα αποκτουν αυτοματα προτεραιοτητα στα φαναρια χαρις σε ηλεκτρονικους μηχανισμους οι οποιοι φροντιζουν να αλλαξουν τον σηματοδοτη απο κοκκινο σε πρασσινο.... nice eee?

Δημοσ.

Αν ο δόκτωρ αργήσει υπάρχει το ενδεχόμενο να ψοφήσει ο ασθενής.

Αν περάσει με κόκκινο για να μην αργήσει, υπάρχει ακόμα το ενδεχόμενο να ψοφήσει ΚΑΙ ο ασθενής ΚΑΙ κάποιος άλλος.

Δεν είστε σε θέση να ζυγίζετε ούτε την τύχη, ούτε την ανθρώπινη ζωή.

Τελεία.

Δημοσ.

ΔΕΝ παραβιασε κοκκινο και σιγουρα κανενα ασθενοφορο ή περιπολικο ΔΕΝ θα παραβιασει κοκκινο με την εννοια "Βουρ στον πατσα".Τι νομιζετε,οτι νιωθουν ατρωτοι?Φυσικα το περιπολικο δεν θα εκοβε την Ηρακλειου στα τυφλα

Δημοσ.
ορισμένης κατηγορίας οχήματα πχ περιπολικά και ασθενοφόρα και πυροσβεστικά έχουν απο το νόμο δικαίωμα να κάνουν ορισμένες παραβάσεις οπως πχ του σηματοδότη,εφόσον υπάρχει έκτακτη ανάγκη με φάρο αναμμένο και με χρήση της προειδοποιητικής σειρήνας και με προυπόθεση βέβαια οτι έχουν δεί οτι τα πάντα στη διασταύρωση έχουν σταματήσει. Δεν επιτρέπονται σε καμμία περίπτωση πχ να μπεί σε μονόδρομο....

Μπορείς να αναφέρεις το άρθρο/παράγραφο του ΚΟΚ που παραχωρεί το δικαιώμα αυτο , και πως ορίζει ο νομοθέτης την έκτακτη ανάγκη;

Δημοσ.

Μέσα στο ΣΚ διάβασα σχεδόν όλο τον Κώδικα και δεν βρήκα να ισχύει κάτι τέτοιο.

Ανέφερα το θέμα από μια εκπομπή του Σταθάκη που έλεγε μόνο για τα οχήματα της Τροχαίας. Δεν ξέρω που το βρήκε αυτό.

Δημοσ.
Δρ.Λο... ΝΑΙ εγω πιστευω οτι θα το πατουσα και οτι θαπρεπε να υπηρχε νομος να με προστατεψει.Πεστο αυτο σε αυτον πουναι μεσα στο ασθενοφορο.Και επιπλεον εχω την αισθηση οτι παραβλεπεις αυτο που σου λεω...δεν ξερω γιατι εχουν ολοι την αισθηση οτι τα περιπολικα κοβουν το ποταμι ή την Συγγρου οπως τους ερθει λες και δεν ειναι απο σαρκα και κοκκαλα αλλα απο τιτανιο

Δεν ξέρω τον ακριβή νομικό όρο, αλλά έχω την εντύπωση ότι υπάρχει μια αρχή στο νομικό σύστημα που θα στο απαγόρευε. (κάτι σημαίνει ότι δεν έχεις δικαίωμα προκειμένου να εξασφαλίσεις το πιθανό συμφέρον κάποιου να διακινδυνέψεις το δεδομένο κάποιου άλλου).

paredwse ... πως το λένε αυτό ?

... όσον αφορά στη "προσεκτική παραβίαση" του Κόκκινου στον ΚΟΚ δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο.

Βέβαια μίλησα με ένα φίλο που έχει τελειώσει ΙΕΚ δασκάλων οδήγησης (αλλά δεν εξασκεί το επάγγελμα) και μου είπε :

- το περιπολικό επιτρέπεται να παραβιάσει το κόκκινο σε φάση καταδίωξης αλλά με "προσοχή". Θα ήθελα πολύ να δω έναν δικηγόρο να προσπαθεί να αποδείξει το μέγεθος της προσοχής σε ένα πιθανό ατύχημα

- Έχω και 2ο γνωστό που είναι δασκαλος οδήγησης. Θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω μαζί του.

Αυτό που πιθανώς να ισχύει είναι επίσημα (βασει ΚΟΚ) να απαγορέυονται τα περιπολικά να περνάνε με κόκκινο αλλά να υπάρχει κάποια εγκύκλιος (ή κάτι τέτοιο) της τροχαίας που να το επιτρέπει.

Kaizer : Εγώ δεν είπα ότι περιπολικά/ασθενοφόρα μπαίνουν με ανάποδα στα κόκκινα. Είπα ότι τυπικά απαγορεύεται. Άλλωστε μη ξεχνάς ότι πολλά δυστυχήματα γινονται ακόμα και όταν ο οδηγός "πρόσεξε".

Αντιπαράδειγμα : Τραυματίες μεταφέρονται με αεροπλάνο του ΕΚΑΒ από Κρήτη(πχ) σε Αθήνα. Πιστεύεις ότι επιτρέπεται (ή ότι θα έπρεπε να επιτρεπεται) να παραβιάσει το σχέδιο πτήσης, ή οι κανόνες ασφαλέιας, ή ο φάκελος πτήσης του αεροσκάφους προκειμένου να πάει πιο γ΄ργορα ακόμα και αν κανείς άλλος παρά μόνο όσοι ήταν μέσα στο αεροπλάνο αυτό κινδύνευαν.

• Super Moderators
Δημοσ.
Δεν ξέρω τον ακριβή νομικό όρο' date=' αλλά έχω την εντύπωση ότι υπάρχει μια αρχή στο νομικό σύστημα που θα στο απαγόρευε. (κάτι σημαίνει ότι δεν έχεις δικαίωμα προκειμένου να εξασφαλίσεις το πιθανό συμφέρον κάποιου να διακινδυνέψεις το δεδομένο κάποιου άλλου).

paredwse ... πως το λένε αυτό ?

[...']

Κατάσταση ανάγκης που αίρει το άδικο ή τον καταλογισμό το λένε. Υπάρχει όντως ως αρχή του Ποινικού μας Δικαίου.

Δημοσ.

Ρε σκυλε,ετσι που το ονομασες εγω καταλαβα οτι εχει αδικο ο Δρ.Λο,πως οντως υπαρχουν καταστασεις αναγκης που μπορεις να κινδυνεψεις καποιους αλλους

Α ρε Τζακ Μπαουερ που σας χρειαζεται "Γουι αρ γκοινγκ το τεικ νταουν ξερετε ποιον"

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...