Προς το περιεχόμενο

Κλήση για κόκκινο???

sculper

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πεστα ωρε .

Ο καθενας λεει το μακρυ κ το κοντο του για ξενη περιπτωση αλλα οταν τυχει να αργησει ο γιατρος - πυροσβεστικη - αστυνομια για δικια του υποθεση τοτε πεταει απο το μπαλκονι κ κωδικες κ οτιδηποτε αλλο κ απαιτει να βρισκεται κοντα του 2 λεπτα αφου τους καλεσε ...

Επιμενω δε οτι το φιδι κ οι ιατροι μπορει να μην υπαγονται στον κ.ο.κ αλλα απο την στιγμη που μιλαει για εκτακτο περιστατικο , δεν μπορει κανενας να τον σταματησει , ποσο μαλλον να του δωσει κληση ..

Και λεω κ το αλλο .

Αν την ωρα που ο γιατρος τρωει την κληση ο ασθενης πεθαινει , τοτε το οργανο κ το τμημα του μπορουν να φανε μια ωραιοτατη κ περιποιημενη μυνηση απο τον γιατρο ( οχι τοσο ) κ τους συγγενεις επειδη καθυστερησαν τον γιατρο .

Αφηνω το ενδεχομενο να φαει κ ο γιατρος μυνηση..

Το εχετε σκεφτει αυτο ?

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μονο τα οχηματα αμμεσης επεμβασης με αιτιολογημενη την συγεκριμενη περιπτωση και χρηση φανου μπορουν να περασουν το κοκκινο.Κανενα ιδιωτικο αυτοκινητο δεν εχει το δικαιωμα.Αλοιμονο τοσα αυτοκινητα με το "φιδακι" που κυκλοφορουν να εχουν τετοιο δικαιωμα.Γιατρε μονο αν ο Διοικητης ειναι στις πολυ καλες του μπορει να καταφερεις κατι αλλα και παλι χλωμο το βλεπω.

Δημοσ.
Νομιζω οτι εφοσον εισαι γιατρος κ ειχες εκτακτο περιστατικο ' date=' ηταν παρανομο να σου κοψουν κληση ..

Το φιδι το ειχες στο τζαμι , σωστα ?

Βασικα δεν θα επρεπε καν να σε αργοπορησουν ..[/quote']

δε νομίζω.

Κανείς δεν επιτρέπεται να περναέι με κόκκινο, ούτε περιπολικά, ούτε πυροσβεστικά, ούτε ο προέδρος της δημοκρατίας ... ούτε τα tanks στην Παρέλαση !!!

Αυτά για το ότι σε καθυστέρησαν είναι "θεωρίες". Δηλαδή αν εσύ για να πας πιο γρήγορα στον Ασθενή σου έπερνες Ελικόπτερο και σε σταματούσε η Υ.Π.Α γιατί δεν έχεις άδεια πιλότου τι θα τους έλεγες ... "Βιάζομαι να πάω στον Ασθενή μου".

Δεν επιτρέπεται προκειμένου να προασπιστεί το συμφέρον καποιου, όπως εδώ η υγεία του ασθενή (αν και δεν μπορείς να αποδείξεις ότι περνόντας με κόκκινο προασπίζεις το συμφέρον του) να θέτεις σε κίνδυνο άλλα κοινωνικά αγάθά και το γενικότερο συμφέρον, την οδική ασφάλεια.

ΥΓ. Το ιατρόσημο δε σημαίνει ότι μπορείς να περνάς με κόκκινο. Έχεις άλλα δικαιώματα (πχ μπορείς να εισέρχεσε στον δακτύλιο κλπ)

Δημοσ.

Κανείς δεν επιτρέπεται να περναέι με κόκκινο' date=' ούτε περιπολικά, ούτε πυροσβεστικά, ούτε ο προέδρος της δημοκρατίας ... ούτε τα tanks στην Παρέλαση !!!

ΥΓ. Το ιατρόσημο δε σημαίνει ότι μπορείς να περνάς με κόκκινο. Έχεις άλλα δικαιώματα (πχ μπορείς να εισέρχεσε στον δακτύλιο κλπ)[/quote']

Αν ενα ασθενοφορο μεταφερει ή παει να παρει ασθενη , ή ενα περιπολικο καταδιωκει καποιον φυσικα και περναει με κοκκινο.

Οσο για το ιατροσημο δεν δινει αναγκαστηκα δικαιωμα εισοδου σε δακτυλιο.Προυπηρχε πολυ πριν εφαρμοστει ο δακτυλιος.Για τον δακτυλιο χρειαζεται αλλη ειδικη αδεια.:-D :-D

Δημοσ.
Αν ενα ασθενοφορο μεταφερει ή παει να παρει ασθενη ' date=' ή ενα περιπολικο καταδιωκει καποιον φυσικα και περναει με κοκκινο.[/color']

Νομίζω ότι κάνεις λάθος. Θα το τσεκάρω. Θυμάμαι περίπτωση που είχε επιβληθεί πρόστιμο σε Ζητά που πάτησε διαχωριστική γραμμή. Θα το τσεκάρω για σιγουριά

Οσο για το ιατροσημο δεν δινει αναγκαστηκα δικαιωμα εισοδου σε δακτυλιο.Προυπηρχε πολυ πριν εφαρμοστει ο δακτυλιος.Για τον δακτυλιο χρειαζεται αλλη ειδικη αδεια.:-D :-D

Δεν είπα ότι το Ιατρόσημο βγήκε για αυτό, απλά από γνωστούς γιατρούς ξέρω ότι αυτοκίνητα με Ιατρόσημο (υπό προύποθέσεις) μπορούν να εισερχονται στον δακτύλιο. Πιθανόν να χρειάζεται και κάποια ειδική αιτιολόγηση (πχ κάποιο χαρτί που να δείχνει ότι το νοσοκομείο του είναι εντός Δακτυλίου). Θα το τσεκάρω και αυτό

Δημοσ.
Νομίζω ότι κάνεις λάθος. Θα το τσεκάρω. Θυμάμαι περίπτωση που είχε επιβληθεί πρόστιμο σε Ζητά που πάτησε διαχωριστική γραμμή. Θα το τσεκάρω για σιγουριά

Αν στα καλα καθουμενα κανει καποια παραβαση φυσικα και απαγορευεται...Αλλα αν υπαρχει εκτακτη αναγκη ειναι αλλοιως.

Δημοσ.
Αν στα καλα καθουμενα κανει καποια παραβαση φυσικα και απαγορευεται...Αλλα αν υπαρχει εκτακτη αναγκη ειναι αλλοιως.

Δε μιλάω για ανοχή. Ok κανείς δεν θα γράψει τον Αστυνομικό που περνάει με κόκκινο.

Το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν ως εξής. Ζητάς σε καταδίωξη πατάει διαχωριστική (χμ, μπορεί να ήταν και ότι πήγε ανάποδα σε μονόδρομο δε θυμάμαι πολύ καλά), έγινε ατύχημα και φυσικά η ευθήνη πήγε στον Αστυνομικό που κλήθηκε

1. Να αποζηιώσει ο ίδιος τον άλλο οδηγό (τα δημόσια οχήματα νομίζω ότι είναι ανασφάλιστα)

2. Να επισκευάσει τη μοτοσυκλέτα του

3. Του επιβλήθηκε διοικητική ποινή για παράβαση ΚΟΚ.

Θα το τσεκάρω με φίλο δάσκαλο οδήγησης.

Δημοσ.

Οταν ενας Ζητας ή καποιο απο τα προαναφερθεντα οχηματα ειναι σε επειγουσα διατεταγμενη υπηρεσια μπορει να κινηθει κατα την κριση του οδηγου χωρις να θεωρειτε παραβαση οτι και να κανει.Το προβλημα θα ειναι αν τρακαρει καποιον φουκαρα και τοτε θα αρχισει ο Γολγοθας του.:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Δημοσ.

Λοιπόν, στον ΚΟΚ δεν αναφέρεται καμία απολύτως εξαίρεση. Πιθανόν να υπάρχει κάποια ειδική διάταξη για περιπολικά ή ασθενοφόρα. Τυπικά από τη στιγμή που δεν υπάρχει άλλη διάταξη που να καθορίζει ποιός και πότε μπορεί να περνάει με κόκκινο δε μπορεί παρά να ισχύει ο ΚΟΚ και συνεπώς να απαγορέυονται και τα περιπολικά, πολύ περισσότερο τα ΙΧ των γιατρών.

edit : επειδή το "επειγουσα διατεταγμενη υπηρεσια" μου κάνει λίγο "τεχνικός" όρος τα παραπάνω τα γνωρίζεις από ίδια πείρα (πχ είσαι αστυνομικός και έχεις διαβάσει κάποια ειδική διάταξη ?)

Δημοσ.

Δεν ξερω ολο τον ΚΟΚ,δεν τον εχω διαβασει λεπτομερως(ανι το παραδεχομαι,ειμαι αλητητς ρουφιανος οδηγος) αλλα εχω 2(και οχι 1) προσωπικα(στο φιλικο περιβαλλον) περιστατικα οπου συγκρουση με οχημα της τροχαιας που βρισκοταν σε καταδιωξη/εντεταλμενη υπηρεσια και ενω το ενα παραβιασε στοπ και το αλλο ερυθρο σηματοδοτη και στις δυο περιπτωσεις ο γνωστος πηρε τον πουλο,δεν τον εβαλαν βεβαια να φτιαξει το περιπολικο αλλα δεν πηρε ουτε δεκαρα τσακιστη για αποζημιωση.Και ο ενας μαλιστα το κηνυγησε και δικαστικα(ο αλλος κατι συμβιβασμους ξερω γω τι στο καλο,εκανε ο δικηγορος του)

Και εδω που τα λεμε ειναι και λογικο...

Εχεις ενα ασθενοφορο με ενα τυπο που εχει παθει εμφραγμα...μιλαμε παιζουμε με τα δευτερολεπτα...και θα περιμενει στα κοκκινα???

Και ΟΧΙ δεν θα προκαλεσει ατυχημα,δεν νομιζει κι ο ιδιος οτι εχει καμια ασπιδα ενεργειακου πεδιου,προφανως δεν θα διασχισει την Κηφησιας οταν εχει πρασινο η Αλεξανδρας.Αυτο που θα κανει(που εχω δει εγω ο ιδιος δηλαδη να κανει ασθενοφορο) ειναι να βγει μπροστα στο φαναρι,με σειρηνες και φανους να ρολαρουν και θα περιμενει οι εχοντες το πρασινο να του παραχωρησουν προτεραιοτητα.Αν ολοι ειναι αρκετα γαιδουρια ή οντως δεν προλαβαινουν να κοψουν τοτε ναι,θα κατσει να περιμενει

Δημοσ.

Δε λέω ότι δεν είναι λογικό να περάνε τα ασθενοφόρα τα κόκκινα.

Λέω ότι δε προβλέπεται.

Τώρα όσον αφορά στα περιστάτικά που περιγράφεις επίτρεψέ με να αμφιβάλλω αν δεν πήρε τα λεφτά του ο φίλος σου (αν δεν αποζημιώθηκε) από χαζομάρα του δικηγόρου του ή επειδή δεν ήθελε να μπλέξει. Είπα ότι τα περιπολικά από ότι ξέρω είναι ανασφάλιστα συεπώς θέμα αποζημίωσης από ασφαλιστική δεν παίζει. Έκανε αγωγή στον Μπάτσο προσωπικά ή στην αστυνομία και δεν δικαιώθηκε ? Μπας και το παρουσιάσανε οι μπάτσοι ότι και καλά υπήρχε τροχονόμος οπότε το φανάρι δε ίσχυε ?

Δημοσ.

Δρ δεν ξερω σε ποιον εκανε αγωγη,σορρυ,δεν ειναι και κολλητος.Ξερω μονο το περιστατικο και το αποτελεσμα,φιλος των γονιων μου ηταν.Τις λεπτομεριες(αν εκανε αγωγη στον μπατσο η στο Σωμα γενικοτερα ας πουμε) δεν τις ξερω

Παντως μου φαινεται περιεργο να μην παρεχεται νομικη καλυψη σε περιστατικα εκτακτου αναγκης.

Δημοσ.

Ίσως και να είναι περίεργο ίσως και όχι. Εξαρτάται πως το βλέπεις. Έχεις δύο αγαθά.

1ο - Τη διάσωση του ασθενούς που δεν είναι σίγουρο ότι θα σωθεί αν το ασθενοφόρο περάσει με κόκκινο

2ο - Τη ζωή των υπόλοιπων οδηγών, του οδηγού του ασθενοφόρου, και του ίδιου του ασθενή που κινδυνευουν αν περάσει το ασθενοφόρο με κόκκινο.

Σκέψου το και αλλιώς. Στη μεταφορά ασθενούς 1ο ρόλο παίζει η ασφαλής του μεταφορά και 2ο η ταχύτητα. Για αυτό δεν τους σηκώνουν σαν τσουβάλια αλλά αργά και προσεκτικά ή για αυτό πολλές φορές προτημάτε η μεταφορά του με πλοίο και όχι με αεροπλάνο (γιατί δε θεωρείται ασφαλής).

Αλλά και τα παραπάνω να μην ισχύουν ... είναι το μόνο που φαντάζει περίεργο στην Ελλάδα ? (αν και δεν είμαι σίγουρος ότι το ίδιο δεν ισχύει και σε άλλες χώρες).

Ο ΚΟΚ αναφέρει ότι "Ο οδηγός" υποχρεούται να σταματήσει στο κόκκινο ... οποιοσδήποτε οδήγός ... ακόμα και ο χρυσός οδηγός.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...