Προς το περιεχόμενο

Κλήση για κόκκινο???

sculper

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, την Πέμπτη τα ξημερώματα (4 το πρωί) με έπιασαν λίγο μετά το σπίτι μου διότι παραβίασα κόκκινο φανάρι. Ο δρόμος ήταν εντελώς άδειος και φυσικά κοίταξα προτού ξεκινήσω. Ξεκινώ με το ότι είναι σφάλμα να παραβιάζουμε κόκκινο σηματοδότη, αλλά είχα έκτακτο περιστατικό στο ιατρείο μου και έπρεπε να πάω κοντά στον ασθενή μου. Το θέμα είναι αν μπορώ να πάω στο Διοικητή να του εξηγήσω ή είναι άδικος κόπος?

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Νομιζω οτι εφοσον εισαι γιατρος κ ειχες εκτακτο περιστατικο , ηταν παρανομο να σου κοψουν κληση ..

Το φιδι το ειχες στο τζαμι , σωστα ?

Βασικα δεν θα επρεπε καν να σε αργοπορησουν ..

Δημοσ.

Πήγαινε στο διοικητή να του εξηγήσεις τι έγινε αλλά ο κ.ο.κ. νομίζω αναφέρει ότι μόνο τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης μπορούν να παραβιάσουν ερυθρό σηματοδότη και αυτό με υπευθύνη του οδηγού τους.

Ίσως στην σβήσει αν τον πετύχεις σε καλή μέρα και του μιλήσεις όμορφα κι ωραία αλλά μάλλον πως έχεις άδικο... Αξίζει να προσπαθήσεις πάντως γιατι είναι πολλα τα λεφτά για κλήση (300€ νομίζω) και πόντοι από το δίπλωμα...

Δημοσ.

Σνιπερ , απο την στιγμη που εχεις το φιδι στο τζαμι ( που σημαινει οτι ασκεις την ιατρικη ) κ λες οτι εχεις εκτακτο περιστατικο , ειναι υποχρεωμενοι οχι κληση να μην σου κοψουν αλλα κ να σε βοηθησουν , ανοιγοντας δρομο ..

Δημοσ.

Σωστότερο είναι να σε πάνε αυτοί με περιπολικό και τη σειρήνα βασικά αλλά για την κλήση θεωρώ πως νομικά έχουν δίκιο (όχι ηθικά)

Δημοσ.

Με βάση τον ΚΟΚ, από ότι ξέρω, οι μόνοι που επιτρέπονται να περάσουν με ΚΟΚΚΙΝΟ, είναι η τροχαία και αυτό με δική τους ευθύνη.

Από εκεί και πέρα, τι γίνεται στην περίπτωση των γιατρών, μάλλον είναι θέμα διάθεσης του κάθε οργάνου.

Δημοσ.

Αυτό το "με δική τους ευθύνη" δεν το κατανοώ.

Αν συγκρουστεί με κάποιον που φυσικά δεν θα φταίει(αφού πέρασε με πράσινο)όταν θα πάει στον άλλο κόσμο,θα πει του Αγίου Πέτρου "όχι δεν είχα εγώ ευθύνη"?

Δημοσ.

καλα ρε παιδια,τι παει να πει <με δικη του ευθηνη>?

παιζουμε με τη ζωη καποιου οδηγου,για να σωσουμε καποιον αλλο?δεν το καταλαβαινω αυτο.

το ιδιο ισχυει και για τροχαια-ασθενοφορα-περιπολικα.

λιγα ατυχηματα εχουνε γινει?

τι φιδακια στο παπριζ και βλακειες?

Δημοσ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΡΙΖΟΝΤΙΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΟΥ ΚΟΚ... ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΑΣΧΕΤΩΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΛΠ ΚΛΠ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ.

Ασχετα βεβαια αν κανουμε τα στραβα ματια σε κανα ασθενοφορο, περιπολικο κλπ κλπ... αλλα αμα γινει καμια στραβη... πιστεψτε με θα ειναι υπευθυνοι. Απευθυνσου sculper στον υπευθυνο.... και ισως καταφερεις τιποτα, τουλαχιστον να σου μετριασει την κληση με κατι αλλο...

Δημοσ.

Καμία ανάγκη δεν είναι τόσο μεγάλή για να μην περιμένει 20" που θα έχανες περιμένοντας στο φανάρι. Πλήρωσε την κλήση και μη ξαναπεράσεις με κόκκινο, αν πέρναγε μια μηχανή πχ απο τη διαστάυρωση θα γινόσασταν μπίλιες, σαν γιατρός νομίζω κατανοείς την αξία της ανθρώπινης ζωής

Δημοσ.

η ολη φαση με περιπολικα-ασθενοφορα,μου θυμιζει κατι απο driver!παιρνεις φορα,χτυπας πεζους,αυτοκινητα,κανεις μπορντελο μια ολοκληρη πολη!

δεν ειναι ετσι ομως.

αλλα τι περιμενουμε............στην ελλαδιτσα δεν ζουμε?

Δημοσ.
Αυτό το "με δική τους ευθύνη" δεν το κατανοώ.

Αν συγκρουστεί με κάποιον που φυσικά δεν θα φταίει(αφού πέρασε με πράσινο)όταν θα πάει στον άλλο κόσμο' date='θα πει του Αγίου Πέτρου "όχι δεν είχα εγώ ευθύνη"?

[/color']

Αν θυμάμαι καλά, σε μία εκπομπή του Σταθάκη είχε αυτό το θέμα.

Έλεγε, ότι ακόμα και σε ασθενοφόρο ή πυροσβεστικό όχημα μπορεί να κοπεί κλήση.

Η τροχαία είναι εκτός, μόνο και μόνο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης κλπ αλλά αν συμβεί ατύχημα δεν λαμβάνεται υπόψιν η εξαίρεση στο φωτεινό σηματοδότη.

Δηλαδή θα φταίνε και με το Νόμο!

Δημοσ.

Ωραία τα λέτε όλοι. Αλλά... απαντήστε μου σε κάτι, αν είσασταν εσείς μέσα στο ασθενοφόρο ή αν είσασταν εσείς κλεισμένοι στο ασανσέρ περιμένοντας την πυροσβεστική ή αν εσείς παθαίνατε αλεργικό σοκ και περιμένατε τον γιατρό σας να έρθει προτιμούσατε να σταματήσει στα 12 κόκκινα που θα συναντήσει στη διαδρομή?

Ξέρω, Ελλαδάρα κι ο καθένας κοιτάει την πάρτη του. Αλλά δυστυχώς όλα ξεκινάνε από τον καθένα μας. Όλοι μας φταίμε το σύνολο στο οποίο ανοίκουμε κι εμείς οι ίδιοι, το έχετε πάρει χαμπάρι?

Ποιός ΚΟΚ και ξεΚΟΚ.. Δεν ξέρω για εσάς, πάντως εγώ και πράσινο να έχω, θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για να δώσω προτεραιότητα σ' ένα όχημα αυτής της κατηγορίας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...