blueviper Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 kala eiste gia ta panigira e re gelio pou eriksa shmera.. Δεν το κάνεις λίγο λιανά ρε παληκάρι, γιατί στο τσακ είμαι να αρχίσω τις Χριστοπαναγίες και να υπονομεύσω την παρουσία μου εδώ μέσα; Άι Σαχτιάρ βραδιάτικα! :evil:
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Ε δίκιο έχει. Αφού δεν κερδίσατε ουκρανέζικη ομάδα "σιχτιρ" χωρίς τερματοφύλακα, ε, τότε δεν θα κάνετε ποτέ νίκη εκτός έδρας στο CL. Άλλο ένα θρυλικό ρεκόρ μαζί με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά. (πλάκα έχει πάντως κάθε χρόνο στην κλήρωση: "βατή" η κλήρωση, εύκολος ο όμιλος, και ποιά είναι η Σιχτίρ, και έχουμε ελπίδες κλπ)
bujinkan Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Δεν το κάνεις λίγο λιανά ρε παληκάρι, γιατί στο τσακ είμαι να αρχίσω τις Χριστοπαναγίες και να υπονομεύσω την παρουσία μου εδώ μέσα; Άι Σαχτιάρ βραδιάτικα! :evil: re viper και kandiski ηρεμηστε.ετσι κι αλλιως το ελληνικο ποδοσφαιρο εινα τετοιο μπορδελο που το μονο που μας εχει μεινει ειναι η καζουρα.βεβαια καζουρα απο καφριλα εχει διαφορα οποτε μην απαντατε σε ηλιθια Posts θα ξυπνησω με ενα ονειρο...την παποριζ να αποκλεισω
Super Moderators Snoob Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Ρε snoob είπαμε να κάνουμε σοβαρή συζήτηση, άμα είναι να λέμε αυτή την ομάδα παιδική χαρά ας τ' αφήσουμε καλύτερα. Και όπως είπα, στο πρώτο ναι, μπορείς να πεις οτι υπήρχε σφυροκόπημα. Εγώ τουλάχιστον ούτε κότας είμαι ούτε καραγκιόζης όπως πολλοί άλλοι εδώ μέσα διαφόρων αποχρώσεων που για την ομάδα τους δεν παραδέχονται τίποτα. Στο β' όμως δεν υφίσταται κάτι τέτοιο. . Δεν το κατάλαβα, επειδή λέω τη γνώμη μου (που δυστυχώς επιβεβαιώνεται από τα γεγονότα) δεν κάνω σοβαρή συζήτηση; Δύο φορές η ομάδα ισοφαρίστηκε εν ριπή οφθαλμού, πώς να την ονομάσω, απαύγασμα πειθαρχίας; Δεύτερο ματς σερί, με ομάδα σαφώς κατώτερη από τη Βαλένθια, ήταν και πάλι τραγική αμυντικά. Τρεις φορές έχασαν τα μπακ την μπάλα από κόντρα μέσα στη μεγάλη περιοχή. Δεν καταλαβαίνω πώς εννοείς να λες ότι στο δεύτερο δεν υπήρχε σφυροκόπημα. Εκεί έκανε τρεις μεγάλες αποκρούσεις ο Νικοπολίδης όταν οι αμυντικοί μάρκαραν με τα μάτια. Να με συγχωρείτε, αλλά δεν κάθομαι να πανηγυρίζω επειδή ΔΕΝ διασυρθήκαμε, ΟΥΤΕ πίστωση χρόνου δίνω. Δε με νοιάζει τι λέγανε οι Παναθηναϊκοί ή όποιοι άλλοι. Αλλά να πω "μπράβο" που δε διασυρθήκαμε, να με συμπαθάτε αλλά δεν το κάνω. Ούτε μπράβο θα πω που επέκτειναν το σερί χωρίς εκτός έδρας νίκη. Μα τι ΚΑΤΑΝΤΙΑ, να παρηγοριόμαστε επειδή δεν γίναμε ρόμπες. Και δεν είναι χολή να λες ότι αν αυτές τις μαλακίες που κάνανε με τις καρατιές τις επιχειρούσανε σε καμιά ομάδα με όνομα θα είχαμε μείνει με 7 παίχτες. Γιατί δείχνει πού έχει πάει η πειθαρχία. Την οποία, επειδή δε γίναμε ρόμπες, υποτίθεται ότι αρχίσαμε να την ανακτούμε. Και μην ακούσω πάλι την καραμέλα της τύχης, σας παρακαλώ. Και άλλη τύχη να είχε ο Ολυμπιακός; 4 γκολ του χάρισε ο γελοίος ο τερματοφύλακας της Σαχτάρ. Και σε αυτό το μπιμπελό που αύριο μεθαύριο θα πάρει τη θέση του Μπουφόν, του κάνανε δύο σουτ σε όλο το ματς. Δηλαδή, ποιο είναι το "επιχείρημα" για να καταλάβω; Δε μιλάμε γιατί τσεπώσαμε το Χ, δεν επιβεβαιώθηκε η τσόντα που προέβλεπαν οι αιώνιοι και εξάλλου τα "έχουμε πει ήδη"; Ε, αφού τα έχουμε πει ήδη, αν ανταλάξουμε πατρόν για σοσονάκια. Ρε που καταντήσαμε με τον Κορυφαίο...
bujinkan Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 πω πω φωτιες πεταγε παλι η βαλενθια σημερα
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Πάντως υπάρχει μία λίστα με τα ευρωπαϊκά ρεκόρ του Ολυμπιακού, αλλά επειδή είναι και παλιά φαντάζομαι τα ρεκορ έχουν μεγαλώσει: a. Είναι η ομάδα με τους περισσότερους αποκλεισμούς από την πρώτη φάση (6) και το μικρότερο ποσοστό προκρίσεων στη δεύτερη φάση (1 πρόκριση σε 7 συμμετοχές, δηλαδή 14%). b. Έχει το μεγαλύτερο σερί κατάκτησης της επίζηλης 4ης θέσης στον όμιλό του....4 συνεχόμενες χρονιές. c. Κατέχει το απίστευτο ρεκόρ των 0 (μηδέν) νικών και μόλις 3 (τριών) κερδισμένων βαθμών σε 23 εκτός έδρας αγώνες. Είναι αυτονόητο ότι αυτό ειδικά το ρεκόρ είναι ακατάρριπτο από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή ομάδα, μόνο ο ίδιος ο ολυμπιακός μπορεί να το διευρύνει -στις επόμενες συμμετοχές του, αφού είναι δεδομένο ότι θα κατακτήσει, με το γνωστό τρόπο, και τα επόμενα πρωταθλήματα. d. Από τις 18 ομάδες που έχει αντιμετωπίσει στο θεσμό, έχει χάσει από τις 17! (Εδώ αξίζει να γίνει ιδιαίτερη μνεία και σε μία άλλη μεγάλη ομάδα, τη σπουδαία Κροάσια του Βέλιμιρ Ζάετς, η οποία είναι η μόνη ομάδα που κατόρθωσε να ΜΗΝ κερδίσει τον ολυμπιακό στο Champions League.) e. Έχει τις περισσότερες ήττες από ομάδες που δεν είχαν άλλη νίκη στη διοργάνωση μέχρι τότε (ορισμένες δεν ξανανίκησαν ούτε μετά) : Μόλντε, Χέρενφεν, Λιλ, Μακάμπι Χάιφα, Σοσιεδάδ. f. Aπέκτησε το ιστορικό ρεκόρ της μεγαλύτερης ήττας στην ιστορία της διοργάνωσης. (Δεν γράφω το σκορ από σεβασμό στους οπαδούς του ολυμπιακού) h. Είναι η μόνη ομάδα που κατάφερε σε ολόκληρο αγώνα ο αντίπαλος τερματοφύλακας να μην ακουμπήσει ούτε μία φορά την μπάλα! (στην κυριολεξία) Ο άτυχος τερματοφύλακας που σκυλοβαρέθηκε επί 90' ήταν ο Φαμπιάν Μπαρτέζ (απόδειξη του πόσο σημάδεψε αυτό το παιχνίδι την καριέρα του είναι ότι από τότε άρχισε να χάνει τη θέση του) στο παιχνίδι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - ολυμπιακός 3-0. Χαρακτηριστικό του ειδικού ευρωπαϊκού βάρους του ολυμπιακού είναι ότι ακόμα μέχρι σήμερα οι οπαδοί του μνημονεύουν αυτό το παιχνίδι ως μία σπουδαία εμφάνιση της ομάδας τους! Αξιοσημείωτο είναι και ότι ο ολυμπιακός έχει κάποιες πιο εξειδικευμένες διεθνείς διακρίσεις, οι οποίες είναι μοναδικές στο ελληνικό ποδόσφαιρο: a. Είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που δεν κατέβηκε να παίξει σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Συγκεκριμένα, το 1962 κληρώθηκε στο Κύπελλο Κυπελλούχων με την περίφημη μαλτέζικη Χιμπέρνιανς Πάολοα, αλλά αποχώρησε από τη διοργάνωση χωρίς να αγωνιστεί. b. Είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει αποκλειστεί από ομάδες προερχόμενες από τη Μάλτα, την Τουρκία και το Ισραήλ (Χιμπέρνιανς, Γαλατά και Μακάμπι αντίστοιχα). c. Είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει διαπράξει απόπειρα δωροδοκίας διαιτητή σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Συνηθισμένος από την Ελλάδα, είχε επιχειρήσει να δωροδοκήσει τον Ούγγρο Παλοτάι σε παιχνίδι με την Άντερλεχτ το 1974. Τέλος, στη διεθνή ιστορία του ολυμπιακού καταγράφονται και ορισμένες ακόμη, πραγματικά ξεχωριστές, στιγμές: a.. Έχει καταφέρει να τιμωρηθεί η έδρα του, ενώ.ήταν ήδη τιμωρημένη. Συγκεκριμένα, το 1974 έπαιζε στην Πάτρα με τη Σέλτικ λόγω τιμωρίας της έδρας του, αλλά έγιναν νέα επεισόδια με αποτέλεσμα να ξανατιμωρηθεί και την επόμενη χρονιά να αγωνιστεί στη Θεσσαλονίκη. (Αυτά για όσους νομίζουν ότι οι «επιστήμονες» και οι Τσουκαλάδες είναι πρόσφατα φαινόμενα.) b. Έχει μνημονευτεί σε, άσχετο με τον ολυμπιακό, αγώνα, από το μεγάλο σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος είχε πει: «Στο Champions League πρέπει να είσαι πάντα σοβαρός, είτε παίζεις με τη Ρεάλ είτε με τον ολυμπιακό». Υπάρχει μεγαλύτερη καταξίωση από το να γίνεσαι διεθνές σημείο αναφοράς; (Έστω και ως παράδειγμα χείριστης ευρωπαϊκής ομάδας.)
bujinkan Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Δεν το κατάλαβα, επειδή λέω τη γνώμη μου (που δυστυχώς επιβεβαιώνεται από τα γεγονότα) δεν κάνω σοβαρή συζήτηση; Δύο φορές η ομάδα ισοφαρίστηκε εν ριπή οφθαλμού, πώς να την ονομάσω, απαύγασμα πειθαρχίας; Δεύτερο ματς σερί, με ομάδα σαφώς κατώτερη από τη Βαλένθια, ήταν και πάλι τραγική αμυντικά. Τρεις φορές έχασαν τα μπακ την μπάλα από κόντρα μέσα στη μεγάλη περιοχή. Δεν καταλαβαίνω πώς εννοείς να λες ότι στο δεύτερο δεν υπήρχε σφυροκόπημα. Εκεί έκανε τρεις μεγάλες αποκρούσεις ο Νικοπολίδης όταν οι αμυντικοί μάρκαραν με τα μάτια. Να με συγχωρείτε, αλλά δεν κάθομαι να πανηγυρίζω επειδή ΔΕΝ διασυρθήκαμε, ΟΥΤΕ πίστωση χρόνου δίνω. Δε με νοιάζει τι λέγανε οι Παναθηναϊκοί ή όποιοι άλλοι. Αλλά να πω "μπράβο" που δε διασυρθήκαμε, να με συμπαθάτε αλλά δεν το κάνω. Ούτε μπράβο θα πω που επέκτειναν το σερί χωρίς εκτός έδρας νίκη. Μα τι ΚΑΤΑΝΤΙΑ, να παρηγοριόμαστε επειδή δεν γίναμε ρόμπες. Και δεν είναι χολή να λες ότι αν αυτές τις μαλακίες που κάνανε με τις καρατιές τις επιχειρούσανε σε καμιά ομάδα με όνομα θα είχαμε μείνει με 7 παίχτες. Γιατί δείχνει πού έχει πάει η πειθαρχία. Την οποία, επειδή δε γίναμε ρόμπες, υποτίθεται ότι αρχίσαμε να την ανακτούμε. Και μην ακούσω πάλι την καραμέλα της τύχης, σας παρακαλώ. Και άλλη τύχη να είχε ο Ολυμπιακός; 4 γκολ του χάρισε ο γελοίος ο τερματοφύλακας της Σαχτάρ. Και σε αυτό το μπιμπελό που αύριο μεθαύριο θα πάρει τη θέση του Μπουφόν, του κάνανε δύο σουτ σε όλο το ματς. Δηλαδή, ποιο είναι το "επιχείρημα" για να καταλάβω; Δε μιλάμε γιατί τσεπώσαμε το Χ, δεν επιβεβαιώθηκε η τσόντα που προέβλεπαν οι αιώνιοι και εξάλλου τα "έχουμε πει ήδη"; Ε, αφού τα έχουμε πει ήδη, αν ανταλάξουμε πατρόν για σοσονάκια. Ρε που καταντήσαμε με τον Κορυφαίο... +1 συμφωνω απολυτα βλεπετε βαλενθια τωρα?
bujinkan Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 τι εγινε ρε ολοι για υπνο πηγατε?πειτε το τουλαχιστον να μην περιμενω μπροστα στο pc τζαμπα καλα καληνυχτα τοτε
Super Moderators Snoob Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Ε, τι να πούμε. Φωτιές πέταγε η Βαλένθια αλλά και η Ρόμα το χτύπησε το ματσάκι. Πολύ δυνατές ομάδες, με αυτοματισμούς, δύναμη, αντοχή.
Luxx Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 παιδια ολυμπιακος ειμαι και ειμαστε για κλαμματα.. 3 φορες χωρις τερματοφυλακα την βγαλαμε εξω.. ολοι δρομο θελουνε να ερθει νεο αιμα.. σκετη απογοητευση..
blueviper Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Ε δίκιο έχει. Αφού δεν κερδίσατε ουκρανέζικη ομάδα "σιχτιρ" χωρίς τερματοφύλακα, ε, τότε δεν θα κάνετε ποτέ νίκη εκτός έδρας στο CL. Άλλο ένα θρυλικό ρεκόρ μαζί με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά. Δεν έχουμε συναίσθηση της πραγματικότητας. Λες και με νοιάζει τι λέει ο Τζόλε και δεν έχω κριτική ικανότητα ο ίδιος για να αντιληφθώ αν την "έχουμε" ή δεν την "έχουμε" τη Σαχτιάρ. Μια ομάδα που πρωταγωνιστεί στο Ουκρανικό πρωτάθλημα, όντας σε εξαιρετική φόρμα, έχοντας περάσει με 6αρα στους 16 του κυπέλλου με τα δεύτερά της κι έχοντας φτιάξει ένα σύνολο από ταλαντούχους νεαρούς με μέσο όρο ηλικίας τα 24 έτη. Και δεν την "ψηλώνω" συνειδητά ούτε μισό πόντο. Αυτά όλα τα έγραφαν και τα έλεγαν πρώτοι οι μη Ολυμπιακοί εδώ και καιρό, ακριβώς για να καταφανεί πως δε μιλάμε με τίποτα σαπάλια και τυχαίους. Κι άξαφνα μετά το 2-2 θυμηθήκαμε τη χάλια άμυνά τους και τον μηδενικό τους τερματοφύλακα; Κι από την άλλη να έχεις τη Ζαπορίζιε 14η, χωρίς μισή νίκη κι αποκλεισμένη από το κύπελλο από ομάδα β' κατηγορίας και να έχεις και το θάρρος/θράσος να το ρίξεις στην ειρωνία; Ή μήπως να το κάνεις χωρίς να έχεις ο ίδιος μισή νίκη στο CL, ούτε καν στην έδρα σου και παίζοντας με το φάντασμα της Άντερλεχτ; Υπάρχει ξεκάθαρη αδυναμία αξιολόγησης των μεγεθών. re viper και kandiski ηρεμηστε.ετσι κι αλλιως το ελληνικο ποδοσφαιρο εινα τετοιο μπορδελο που το μονο που μας εχει μεινει ειναι η καζουρα.βεβαια καζουρα απο καφριλα εχει διαφορα οποτε μην απαντατε σε ηλιθια Posts Η καζούρα και θεμιτή είναι και δεν έχει γίνει (τουλάχιστον από μένα) ποτέ αποδεκτή με μπινελίκια ή τυφλό φανατισμό. Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε χάσει το μέτρο και ξεχνάμε να εκτιμάμε και προηγούμενες συμπεριφορές. Όταν ο Παναθηναϊκός έφερε εντός έδρας ισοπαλία από τους τελευταίους τελειωμένους της Ουκρανίας, το πλέον εύκολο θα ήταν να αράξω στο thread του Παναθηναϊκού και να αναλωθώ σε ανάλογες προκλητικές συμπεριφορές τύπου "είσαστε για τα μπάζα και την εμποροπανήγυρη". Λάθος timing...δεν κάνεις ποτέ καζούρα, όταν ο άλλος είναι κάτω και χώμα. Έχει που έχει τον πόνο του, σίγουρα δε χρειάζεται κι εμένα το μαλάκα να του υπενθυμίζει τα αυτονόητα, πόσο μάλλον να παίζεις μαζί του. Και στην καζούρα λοιπόν υπάρχει η ηθική του πράγματος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όλοι ανεξαιρέτως αναμέναμε άλλη μια κάκιστη εμφάνιση κι ένα αποτέλεσμα που θα κυμαινόταν από 4 έως 5 γκολ παθητικό. Τόσο δύσκολο ρε πούστη είναι να πούμε μισή θετική κουβέντα, όταν μάλιστα προηγουμένως έχουμε νικήσει και στο μπάσκετ (άρα το πιθανότερο έχουμε και μια αβάντα ψυχολογική και μια διάθεση παραπάνω να το παίξουμε πρόσκοποι και να κάνουμε την καλή μας πράξη); Σε έναν Ολυμπιακό με χίλια προβλήματα, που οι ίδιοι πρώτοι τα βρωντοφωνάζουμε, θα απαιτήσω να "πατήσει" τους αξιολογότατους Ουκρανούς, προκειμένου να βρω το σθένος να πω ένα "δεν πήγατε άσχημα"; Στην τελική αν δεν αντέχεις να πάρει έστω και μια ισοπαλία ο "αιώνιος" εκτός έδρας υπό τις φετινές συνθήκες που όλοι τις βλέπουμε κι όλοι τις γνωρίζουμε και σε χαλάει ακόμα κι αυτό, μη μιλήσεις καλύτερα...άσ' το να πάει στο διάολο, αντί να προσπαθείς με νύχια και με δόντια να βρεις 1000 λόγους για να στερήσεις από τον άλλο ακόμα και μια αχτίδα θετικότητας. Δε σε αφορούν φυσικά τα παραπάνω. Δηλαδή, ποιο είναι το "επιχείρημα" για να καταλάβω; Δε μιλάμε γιατί τσεπώσαμε το Χ, δεν επιβεβαιώθηκε η τσόντα που προέβλεπαν οι αιώνιοι και εξάλλου τα "έχουμε πει ήδη"; Ε, αφού τα έχουμε πει ήδη, αν ανταλάξουμε πατρόν για σοσονάκια. Ρε c Snoob, για να καταλάβω κι ο ίδιος. Πρέπει να τα βάψω και μαύρα που πήραμε την ισοπαλία; Ανέμενες μήπως να δεις κανέναν εντυπωσιακά αλλαγμένο Ολυμπιακό μετά από 3-4 μέρες, λες και κάποιος διαθέτει μαγικό ραβδάκι και θα μας μεταμόρφωνε σε πριγκηπέσες, ικανές να φορέσουμε το γοβάκι; Προσωπικά έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να καταφέρομαι εναντίον του Σόλιντ, του Σώκρατες, των έμμισθων και κάφρων οπαδών, της ανοργανωσιάς μας και της γενικότερης κατάντιας μας, αλλά αυτά αποτελούν γενικές θέσεις και δεν μπορούν μονίμως να υποκαθιστούν την κριτική σε ένα παιχνίδι. Τα όρια αυτής της ομάδας, αν δεν είναι ξεκάθαρα, τουλάχιστον είναι αρκετά ορατά, για να αξίζει να της πεις έστω ένα μπράβο για όσα προσπαθεί να πετύχει με τα τόσα μειονεκτήματα και προβλήματα. Δε φταίνε οι παίχτες που είναι γερόντια και συνεχίζουν να παίζουν, για να μην ακούν ούτε ένα μπράβο για την προσπάθειά τους κι όταν υπερβαίνουν εαυτούς και προσδοκίες. Ούτε θα ρίξω και τώρα το ανάθεμα στον προπονητή, όταν βλέπω πως προσπάθησε να μη στήσει και πάλι την ομάδα με έναν μη ρεαλιστικό επιθετικό προσανατολισμό, το έχω χάσει το παιχνίδι. Έχω σούρει τα εξ αμάξης στον "επιστήμονα"...αν τον κατσαδιάζω σε κάθε περίσταση, ακόμα κι όταν η μέτρια ομάδα μας φέρνει ένα αποτέλεσμα θετικό. Ή μήπως δεν είναι θετική μια ισοπαλία απέναντι σε μια ομάδα που δεν έχεις αποδείξει πως υπερτερείς αυτής (μην ακούσω πάλι για τα γελάκια του Τζόλε); Περιμένουμε να πετάξουν 5 μπαλάκια στην Ρόμα, λίγο πριν ξυπνήσουμε, για να πούμε σε αυτήν τη συγκεκριμένη ομάδα και την προσπάθεiά της έναν καλό λόγο; Δεν το καταλαβαίνω πραγματικά...
geovard Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Είμαι σίγουρος ότι ο τερματοφύλαξ της Σιχτίρ, πρέπει να έχει μέσον γιά να κάθεται κάτω από τα γκολπόστ.Αλήθεια ποιός είναι ποιό μλκς αυτός ή ο Σηφάκης?
Super Moderators Snoob Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Ρε c Snoob, για να καταλάβω κι ο ίδιος. Πρέπει να τα βάψω και μαύρα που πήραμε την ισοπαλία; Ανέμενες μήπως να δεις κανέναν εντυπωσιακά αλλαγμένο Ολυμπιακό μετά από 3-4 μέρες, λες και κάποιος διαθέτει μαγικό ραβδάκι και θα μας μεταμόρφωνε σε πριγκηπέσες, ικανές να φορέσουμε το γοβάκι; Προσωπικά έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να καταφέρομαι εναντίον του Σόλιντ, του Σώκρατες, των έμμισθων και κάφρων οπαδών, της ανοργανωσιάς μας και της γενικότερης κατάντιας μας, αλλά αυτά αποτελούν γενικές θέσεις και δεν μπορούν μονίμως να υποκαθιστούν την κριτική σε ένα παιχνίδι. Τα όρια αυτής της ομάδας, αν δεν είναι ξεκάθαρα, τουλάχιστον είναι αρκετά ορατά, για να αξίζει να της πεις έστω ένα μπράβο για όσα προσπαθεί να πετύχει με τα τόσα μειονεκτήματα και προβλήματα. Δε φταίνε οι παίχτες που είναι γερόντια και συνεχίζουν να παίζουν, για να μην ακούν ούτε ένα μπράβο για την προσπάθειά τους κι όταν υπερβαίνουν εαυτούς και προσδοκίες. Ούτε θα ρίξω και τώρα το ανάθεμα στον προπονητή, όταν βλέπω πως προσπάθησε να μη στήσει και πάλι την ομάδα με έναν μη ρεαλιστικό επιθετικό προσανατολισμό. Έχω σούρει τα εξ αμάξης στον "επιστήμονα"...αν τον κατσαδιάζω σε κάθε περίσταση, ακόμα κι όταν η μέτρια ομάδα μας φέρνει ένα αποτέλεσμα θετικό. Ή μήπως δεν είναι θετική μια ισοπαλία απέναντι σε μια ομάδα που δεν έχεις αποδείξει πως υπερτερείς αυτής (μην ακούσω πάλι για τα γελάκια του Τζόλε); Περιμένουμε να πετάξουν 5 μπαλάκια στην Ρόμα, λίγο πριν ξυπνήσουμε, για να πούμε σε αυτήν τη συγκεκριμένη ομάδα και την προσπάθεiά της έναν καλό λόγο; Δεν το καταλαβαίνω πραγματικά... Λοιπόν, να προσπαθήσω να το πω όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται: δεν είμαι από αυτούς που κρίνουν αποκλειστικά και μόνο εκ του αποτελέσματος. Και 2-3 να είχε λήξει, και 3-2, τα ΙΔΙΑ θα έλεγα γιατί απλά αν έβαζαν ένα από τα δώρα που τους έκανε ο αστείος τερματοφύλακας των Ουκρανών ή έβαζαν μια από τις κλασικές ευκαιρίες τους οι Ουκρανοί δε θα άλλαζε κάτι επί της ουσίας. Το "μπράβο" το είπα όταν σχολίασω ότι είναι θετικό γιατί αποκτάει αβαντάζ για το ΟΥΕΦΑ. Το "μπράβο" το είπα όταν έδωσα συγχαρητήρια στο Νικοπολίδη, τον Καστίγιο. Σαφώς και δεν περίμενα να γίνουν υπερομάδα από τη μία μέρα στην άλλη. Απλά, γνώμη μου είναι ότι μια ψύχραιμη ματία δείχνει ότι αν και το σημερινό παιχνίδι δεν είναι πισωγύρισμα, σίγουρα δεν είναι βήμα μπροστά. Κριτική στο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ παιχνίδι έκανα. Εγώ, σήμερα, πέρα από το Χ και ό,τι θετικό συνεπάγεται αυτό, είδα πάρα πολύ ανησυχητικά πράγματα. Είδα ακόμη πιο κραυγαλέα λάθη στην άμυνα, που απέναντι σε ισχυρότερη ομάδα θα μεταφράζονταν σε διασυρμό. Μετράμε ήδη 4 πεταγμένα γκολ. Είδα τους παίκτες να παίζουν σκληρά. Άναρχα, και πάλι. Να μην μπορούν να διαβάσουν το παιχνίδι. Με τους Ισπανούς μπήκαν "τσαμπουκαλεμένοι", με τους Ουκρανούς "χεσμένοι". Είδα τις "μεταγραφές" να μένουν στην Αθήνα. Είδα το Σόλιντ να κάνει αλλαγές της ΠΛΑΚΑΣ. Είδα παίκτες με αναγνωρισμένες ικανότητες και προσφορά να συμπεριφέρονται λες και είχαν μπει σε αλάνα. Δε τα βάφω μαύρα, λέω αυτό που βλέπω. Και αυτό που βλέπω είναι ότι ο Κορυφαίος πήρε ανέλπιστη παράταση ζωής και οι παίχτες μόνο που δεν άνοιξαν σαμπάνιες. Με άλλα λόγια, είδα τα στάνταρ να πέφτουν ακόμη πιο πολύ. Κάποιος δημοσιογραφίσκος στη ΝΕΤ έλεγε ότι με νίκη επί της Ρόμα στο Καραϊσκάκη...και τα λοιπά και τα λοιπά. Λοιπόν, δεν υπάρχει μέτρο. Το μίνιμουμ δε γίνεται να μας το πλασάρουν για επιτυχία, ειδικά όταν αυτό το μίνιμουμ αμέσως μετά και με περισσό θράσσος το χρησιμοποιούν για να μας φέρουν σε "τροχιά πρόκισης στο δεύτερο γύρο". Μακάρι να διαψευστώ. Το έχω ξαναπεί, κριτική εκ των υστέρων δε μου λέει τίποτε εμένα. Ας κερδίσουμε τη Ρόμα και ελάτε να μου πείτε ότι είμαι μεμψίμοιρος, άμπαλος και γελοίος. Τη γνώμη μου λέω, εγκαίρως, ώστε ό,τι και να συμβεί αύριο μεθαύριο, να μην μπορεί κανένας να με πει "μετά Χριστόν προφήτη"
KWSN_Men Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Πριν κάτι χρόνια, μια ελληνική ομάδα, παίζοντας σφικτά και με αντεπιθέσεις, είχε κάνει 3 φάσεις και είχε βάλει 2 γκολ, αλλά απειλήθηκε πραγματικά σε 3-4 φάσεις καθώς έλεγχε το ρυθμό σε όλο τον αγώνα, είχε και την κατοχή της μπάλας. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 0-2. Στην Ελλάδα όλοι μιλούσαν για το τσούκου τσούκου μπολ. Εχτές μια άλλη ελληνική ομάδα, έπαιξε όλοι πίσω, βασίστηκε στην ατομικές εξάρσεις των 2 παικτών που έπαιζαν μπροστά από το κέντρο του γηπέδου. Έβαλε 2 γκολ με το σπαθί της, είχε και 2-3 ακόμα ευκαιρίες που οφείλονταν σε μεγάλο βαθμό ότι η αντίπαλη ομάδα έπαιζε με 8 παίκτες μπροστά από το κέντρο. Κατάφερε όμως να απειληθεί πάνω απο 20 (!!!) φορές, όποτε έβαζε γκολ το έτρωγε κατευθείαν, ώρες ώρες ήταν πανικόβλητη και σε κανένα σημείο του αγώνα δεν ήλεγξε το ρυθμό. Αυτή η ομάδα έπαιξε με μυαλό και στρατηγική, ενώ ήταν και ψυχωμένη.
tsotrilos Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Παιδες...δεν ξερω τι λετε... το μονο πραγμα που εχω να πω.... ΘΡΥΛΕ ΟΣΟ ΜΕ ΠΛΗΓΩΝΕΙΣ ΤΟΣΟ ΜΕ Κ@ΥΛΩ---Σ.... ΘΡΥΛΕ ΟΣΟ ΜΕ ΠΛΗΓΩΝΕΙΣ ΤΟΣΟ ΜΕ Κ@ΥΛΩ---Σ.... ΘΡΥΛΕ ΟΣΟ ΜΕ ΠΛΗΓΩΝΕΙΣ ΤΟΣΟ ΜΕ Κ@ΥΛΩ---Σ.... ΘΡΥΛΕ ΟΣΟ ΜΕ ΠΛΗΓΩΝΕΙΣ ΤΟΣΟ ΜΕ Κ@ΥΛΩ---Σ.... Σημερα τον χαρηκα οσο ποτε και ας εφερε Χ.... Αφηστε χανουμια βαζελους και δηθεν ολυμπιακους να λενε τα δικα τους!!!!!!!!!!!!!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.