Προς το περιεχόμενο

Oλυμπιακός

privateer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το μπάσκετ είναι σαν το σκάκι. Όλοι ξέρουν πως κουνιούνται τα πιόνια, αλλά λίγοι μπορούν να τα συνδυάσουν και ακόμα λιγότεροι να το κάνουν αυτό πρωτότυπα και μοναδικά. Και βέβαια παίρνοντας το καλύτερό δυνατό από το κάθε κομμάτι που έχουν στη διάθεση τους.

Με φιλοσοφική διάθεση.

• Απαντ. 16,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πωπω, 2 μέρες έλειψα και έχουν γραφτεί κι εγώ δεν ξέρω πόσες σελίδες. Το γεγονός ότι συζητάμε για μπάσκετ μετά το "μεγάλο ντέρμπι" στο ποδόσφαιρο δείχνει και πόσο χάλια ήταν. Καλά, να σχολιάσω τα πάντα δε γίνεται, οπότε μέχρι να κουραστώ:

1. Τα στατιστικά των παικτών του ΠΑΟ δεν τα έβαλα για να τους μειώσω, αλλά για να δείξω ότι το δείγμα των αγώνων είναι μικρό ακόμα και κατά τη γνώμη μου δεν είναι αρκετό για να κρίνουμε παίκτες. Κι αν για τον Νίκολας(αποδεδειγμένα αποτελεσματικός επιθετικός) που παίζει χρόνια στην Ευρώπη τα μέχρι τώρα ματς δεν είναι αντιπροσωπευτικά της αξίας του, αυτό μπορει να ισχύει στο πολλαπλάσιο για τον Τσίλντρες που έχει να προσαρμοστεί και σε νέο στυλ. Επίσης, χρησιμοποίησα στατιστικά από Ευρωλίγκα γιατί εκεί είναι τα σοβαρά ματς. Στην Ελλάδα, με διαφορές 30 πόντων, δε νομίζω ότι μπορούμε να κρίνουμε παίκτες τέτοιου επιπέδου! Και ο Περπέρογλου, στην Ευρωλίγκα δείχνει ότι ακόμα έχει δρόμο για να κάνει διαφορά στο κορυφαίο επίπεδο. Και πέρσι, ενώ στην Ελλάδα τα πήγε καλά, στην Ευρωλίγκα είχε στατιστικά χειρότερα και από του Πελεκάνου, που σκούπιζε πάγκο.

2. Ο Τσίλντρες δείχνει μέχρι τώρα αυτό που ξέραμε ή υποψιαζόμασταν όλοι. Ότι δεν είναι σουτέρ. Έχω την εντύπωση ότι δεν είναι για 1/11. Ένα 30% μου φαίνεται πιο πιθανό να το έχει στο τέλος της χρονιάς, αλλά και πάλι, με λίγες προσπάθειες. Το θέμα είναι το εξής. Εγώ και κάποιοι άλλοι λέμε ότι δεν τον πήρε για σουτέρ ο ΟΣΦΠ. Η αντίθετη άποψη είναι ότι δε νοείται καλό 3άρι χωρίς σουτ. Σύμφωνοι, κι εγώ θα τον ήθελα να σουτάρει καλά. Στην πραγματικότητα όμως, κάποιες φορές επιλέγεις μεταξύ ορισμένων εναλλακτικών λύσεων και παίρνεις αυτή με τα λιγότερα μειονεκτήματα. Εξάλλου, ο Γιαννάκης νομίζω ότι ποτέ δεν επεδίωκε να έχει κλασικούς σουτέρ στις ομάδες του. Χατζής, Διαμαντόπουλος κτλ ούτε με κυάλια δεν έβλεπαν την εθνική πχ. Λογικό ή όχι, έτσι φαίνεται να τη βρίσκει. Άλλα θεωρεί πιο σημαντικά. Με το ίδιο σκεπτικό, νοείται κορυφαίος γκαρντ χωρίς καλό τρίποντο; Όχι, αλλά ο Παπαλουκάς βγήκε κορυφαίος Ευρωπαίος με 1 τρίποντο ανά 3 ματς. Νοείται κορυφαία ομάδα χωρίς βαρβάτο ψηλό 5άρι; Όχι, αλλά ο ΠΑΟ επί χρόνια έπαιζε με τον Μπατίστ. Δηλαδή, καλή η θεωρία του μπάσκετ, αλλά επειδή οι πλήρεις και τέλειοι παίκτες σπανίζουν, τις περισσότερες φορές οι ομάδες λειτουργούν κάνοντας συμβιβασμούς. Ένας τέτοιος είναι και ο Τσίλντρες. Υπερτιμημένος; Πιθανώς, αλλά έφερε κι ένα κάρο άλλα κέρδη στον ΟΣΦΠ (διαρκείας, φήμη, διαφήμιση κτλ). Ας τον κρίνουμε ως παίκτη κι όχι ως θεό.

3. KWSN_Men, με προβληματίζουν κάποια πράγματα στην επιχειρηματολογία σου. Σύμφωνα με όσα λες (Τσίλντρες όχι κάτι σπουδαίο, Βούισιτς αμφίβολος, Έρτσεγκ λίγα πράγματα, Σχορτσιανίτης υπέρβαρος, Παπαλούκας σε πτωτική φάση της καριέρας του, παλιότερα έχεις εκφραστεί για Βασιλόπουλο, Πελεκάνο, ίσως και Πρίντεζη ότι δεν είναι και τόσο καλοί κτλ.) ο ΠΑΟ έχει σαφώς καλύτερο υλικό σε παίκτες. Άρα, αν ο ΟΣΦΠ κοντράρει έστω τον ΠΑΟ, θα έχει κάνει υπέρβαση, οπότε ο Γιαννάκης, συμπεραίνω, θα έχει κάνει καλύτερη δουλειά από τον Ομπράντοβιτς. Βέβαια, σύμφωνα με όσα λες για τον Γιαννάκη, είναι μετριότατος προπονητής, συγκρινόμενος με Ζοτς. Άρα, αν οι 2 ομάδες κοντράρονται στα ίσα, αυτό θα οφείλεται στην ανωτερότητα των παικτών του ΟΣΦΠ. Επομένως, όπως το καταλαβαίνω εγώ, η πρόβλεψή σου είναι ότι ο ΠΑΟ, με πολύ καλύτερους παίκτες και προπονητή θα κατατροπώσει τον ΟΣΦΠ. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα έχεις διαψευσθεί στις προβλέψεις σου. Σωστά;

Επίσης, ή ο Γιαννάκης διάλεξε τον Τσίλντρες επειδή δεν ξέρει ούτε τα βασικά της προπονητικής μπάσκετ ή του τον φόρτωσαν, οπότε είναι άδικο να του κάνεις κριτική για την επιλογή αυτή.

Όταν είχε πει ο Γκέρσον ότι του πήραν παίκτες που δεν ήθελε, είχες σχολιάσει με δυσπιστία ότι αυτός ήταν που πήγε και είδε το Γουντς. Τώρα, ξαφνικά, επικαλείσαι την ίδια δήλωση, για να επιβεβαιώσεις ότι οι Αγγελόπουλοι παίρνουν παίκτες από μόνοι τους.

Κατά καιρούς, όταν παρατίθενται δηλώσεις αθλητών ή σχόλια δημοσιογράφων, με τα οποία διαφωνείς, τα απορρίπτεις είτε λόγω αντιπαναθηναϊκών φρονημάτων τους, είτε για άλλους λόγους. Όταν βρεις δηλώσεις με τις οποίες συμφωνείς, μας τις παραθέτεις αυτούσιες ως επιχειρήματα, ειδικά αν τα λένε "οι ξένοι".

Μήπως διαπιστώνεις κι εσύ μια ανακολουθία σε αυτή την τακτική;

Δημοσ.
Μη του βάζεις κι άλλα δύσκολα, θα ξύνεται όλη νύχτα πάλι :lol:

Να και το περοκέ.

Φίλιππε, επειδή έγραψα αρκετά κατεβατά τελευταίες μέρες, δεν υπόσχομαι ότι θα απαντήσω. Αν και στα περισσότερα εξ όσων λες έχω ήδη απαντήσει, ίσως το κάνω αργότερα.

Δημοσ.

Πες του την αλήθεια: "Βαριέμαι να λέω μπούρδες όλη την ώρα και να έχω πράσινο αίμα".

Υ.Γ 2 - Να υποσχεθείς ότι δε θα απαντήσεις στα δύσκολα που σου βάζει το παλικάρι μπας και φύγει το καυσαέριο από το θέμα :lol:

Δημοσ.
Critter, μια και, αλήθεια, για να σου απαντήσω πρέπει να γράψω πολλά και βαριέμαι, θα πω μόνο το εξής. Το ότι εσένα η κατανόηση του παιχνιδιού και οι γνώσεις σου φτάνουν στο "θα δούμε" δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κάποιοι που μπορεί να καταλαβαίνουν και λίγο παραπάνω.

Κοιτα, γνωσημετρο δεν υπαρχει για να δουμε ποιος ξερει τα περισσοτερα αλλα και να ξερεις τα περισσοτερα δεν εισαι σε θεση να ξερεις αυτα που ξερει ο Γιαννακης (οχι μονο ο Γιαννακης αλλα ακομα και ενας προπονητης στις ακαδημιες του Ηρακλη Ανωγίων). Δεν μπορει οι αλλοι να ειναι χρονια στο χωρο και πρακτικα και προπονητικα και να εισαι πανω απο αυτους επειδη στα νιατα σου επαιζες μπασκετ και βλεπεις πολλα ματς στην τηλεοραση. Δηλαδη ειναι εξοργιστικο και μονο να το ακουει κανεις.

Οταν λοιπον βγαινεις και κρινεις τον καθενα με απολυτο υφος (που σημαινει οτι δεν υπαρχει περιπτωση κατ εσενα να κανεις λαθος), τοτε υπαρχει προβλημα και το εχεις εσυ.

Αν διαφωνεις με τη στρατηγικη του, τοτε απλα πες οτι διαφωνεις...Ειναι φως φαναρι οτι ο Γιαννακης ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να κανει αυτα που λες γιατι εχει ενα διαφορετικο πλανο και δεν εχει νοημα να επισημενεις αυτα που αποτελουν λαθη για τον τροπο με τον οποιο εσυ νομιζεις οτι θα επρεπε να δουλευει. Αν για παραδειγμα εβγαινε και ελεγε οτι θελει σουτερ και επαιρνε τον Josh, τοτε φυσικα και θα ειχες δικιο. Τώρα, ΤΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΝΟ Χ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΕΚΤΕΛΕΙ ΤΟ ΠΛΑΝΟ Ψ. Ειναι παρα πολυ παραδοξο.

Λες ότι ο Ολυμπιακός δε θα παίξει κλασσικό Ευρωπαϊκό μπάσκετ επειδή κάπου διάβασες ότι θα παίξετε με τριγωνική επίθεση. Και σε σου κάνει εντύπωση ότι τα τελευταία 30 χρόνια στην Ευρώπη καμία ομάδα δεν την έπαιζε και στην Αμερική μόνο δύο οι οποίες έτυχε να έχουν τον ίδιο προπονητή. Το τρως αμάσητο όμως και "θα δεις".

Ρε μαστορα, δεν το λεω εγω επειδη το διαβασα καπου. Το Ροστερ το λεει απο μονο του.Εσυ ο ιδιος το λες απο μονος σου οτι αυτο το ροστερ δεν κανει για το κλασικο Ευρωπαικο μπασκετ για 1000 λογους που εχεις περιγραψει....Αρα τι μου λες?

Και ναι συνεχιζω να λεω οτι ΘΑ ΔΟΥΜΕ. Απο τη στιγμη που δεν εχω ξαναδει κατι τετοιο τι θες να πω? Επισης ειπα οτι εγω θα γουσταρα να εχω τον παιχτη που θα βαλει 30 ποντους (Σισκα ας πουμε) αντι για τον Josh και επισης ειπα οτι αν δεν καταφερει τπτ ο Γιαννακης φετος, τοτε θα τον κραξω και γω γιατι ειναι απαραδεκτο με τετοιο budget να μην παιρνει τπτ. Ολα ομως αυτα εχουν να κανουν με το ΘΑ ΔΟΥΜΕ (ακομα δεν γνωριζει ο ενας παικτης το ονομα του αλλου...ειναι δυνατον να βγαλω συμπερασμα?).

Δημοσ.

το λεω απο τωρα που ειμαστε στο 1το 15ρτο. Η ομαδα ειναι παιδικη χαρα, αποστασεις αναμεσα σε επιθεση και κεντρο τεραστιες, πως θα φτιαξεις παιχνιδι ετσι? Βλεπεις και παιζουν αμυνα και κυνηγανε 2 και 3 ατομα μαζι τον ιδιο παιχτη και αφηνουν κενες θεσεις, αχταρμας σκετος. Με λιγο εξυπνο και ανοιχτο παιχνιδι ο παοκ μπορει να κανει την ζημια ανετα. Μονο το παθος της εδρας μπορει να μας σωσει, διοτι απο τον βαλβερδε δεν περιμενω τιποτα πλεον.

Δημοσ.

ΕΤΣΙΙΙΙΙΙΙΙΙ μιλαμε για μεγαλο αληταρα

Ο Κακος πολυ ευαισθητος ειναι στις καρτες για τον Ολυμπιακο

Για το κατς ομως δε δινει τιποτα

Δημοσ.

Έτσι, βεντούζα, τα υποκαταστήματα Βορείου και Νοτίου Ελλάδος, έχουν επιδοθεί σε ανελέητο και βρώμικο ξυλίκι.

Για κάθε μπουνιά και γκολ. Αν δεν φύγουν με 3 παστέλια από το Καραϊσκάκη, θα είναι αποτυχία.

Δημοσ.

χτυπηδια του βερον στον ντιογκο, συνεχεια χτυπηδια του γκαρσια. Βρηκαμε το νεο κολπο της σεζον 09, κατς και ξυλο, που να παιζεις μπαλα τωρα, ριξε κανα χτυπο.

Για να δω με τοσο ξεκαθαρο ριπλευ τη τιμωρια θα φαει αυτο το αρ%ιδι. Και αν ημουν ζαγορακης του εκανα και διακοπη συμβολαιου, αλλα δεν ζουμε σε κανα ειδυλιακο κοσμο.

Δημοσ.
Για να δω με τοσο ξεκαθαρο ριπλευ τη τιμωρια θα φαει αυτο το αρ%ιδι.

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Πλάκα κάνεις έτσι?

Ο άλλος ο αληταράς, που φορούσε τα ίδια χρώματα της Ν. Ελλάδος (το 'χει το χρώμα η ρουφιανιά) τι πρόστιμο έφαγε, θυμάσαι?

Μία αγωνιστική αποκλεισμού και 80 ευρώ πρόστιμο τιμωρήθηκε ο Ρουμάνος αμυντικός, Κοσμίν Μπαρκαουάν για το αντιαθλητικό μαρκάρισμα που έκανε πάνω στο Φερνάντο Μπελούτσι του Ολυμπιακού.
Δημοσ.

εχει διαφορα πιστευω, το ενα ειναι οταν παιζεται η μπαλα και οσω και να τον βρισκει με καρατια παλευει να κοψει μια φαση ( η τον παιχτη στην μεση λολ). Το αλλο το σκουπιδη τον κραταει απο την φανελα και του παιζει μπουνια στην κοιλια σαν σε αγωνα μποξ του δρομου. Αηδιαστικη ενεργεια και ελπιζω σε τετοια κατακραυγη που να τον διωξει απο την χωρα, πρεπει να τον φτυνουν και να τον μισερονουν οποτε τον βλεπουν εξω ολοι οι ελληνες, ακομα και παναθηναικοι!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...