alexzzz Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Πως το έλεγε το Ψάλτης; "...και κάναν ένα κλάμα... τα μαλακισμέεεεεεεεεεενααααααα...."
Aρρωστος 7 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Πάντως η πλάκα είναι οτι κατηγορούνε τον Ολυμπιακό για αμυντικο παιχνίδι τη στιγμή που αυτοί κατέβηκαν με 3 κόφτες στο κέντρο,2 μέσους και 1 μόνο επιθετικό.Ναι,ο Ολυμπιακός έπαιξε πίσω αλλά όταν ο άλλος είναι στο -5 και υποτίθεται οτι κατεβάινει μόνο για νίκη δεν είναι δυνατόν να κατεβάζει τόσο αμυντικογενή ομάδα.Πώς θα φτιάξεις παιχνίδι με τέτοιο σύστημα?
Critter Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Παντως μολις πρεπει να σπασατε το ρεκορ του τοπικ....5 συνεχόμενα μηνυματα απο ολυμπιακους αποκλειστικά Edit: Μαζι με το δικο μου 6....Παμε για αλλα...
alexzzz Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Παντως μολις πρεπει να σπασατε το ρεκορ του τοπικ....5 συνεχόμενα μηνυματα απο ολυμπιακους αποκλειστικά Edit: Μαζι με το δικο μου 6....Παμε για αλλα... δίκιο έχεις!
KaizerSoze Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Μοπυ αρέσει που αυτό το μήνυμα έμεινε ασχολίαστο. Θα σου σχολιασω εγω το κομματι που εχω αποψη Tέλος, ο Πέκοβιτς κάνει 1 φάουλ ανά 4,5 λεπτά, επίδοση που είναι ανάλογη με αυτή που είχε ο Σχορτσιανίτης, όταν τον θεωρούσες άμπαλο γομάρι που κάνει συνέχεια φάουλ (για Ευρωλίγκα μιλάω πάντα). Η διαφορα ειναι μεγαλη 1. Εμεις το παραδεχομαστε και το λεμε, το ελαττωμα του Πεκοβιτς ειναι οτι κανει ηλιθια φαουλ. Προσεξε ιδιεταιρα οτι ο Σχορτσιανιτης στην Ευρολιγκα χρεωνεται με φαουλ πανω στις κινησεις του ή γιατι δεν ξερει αμυνα, ο αλλος κανει ηλιθια φαουλ απο υπερβαλοντα ζηλο. Κατ εμε το 2ο βελτιωνεται πιο ευκολα 2. Η μεγαλη διαφορα ειναι στην Ελλαδα οπου στον Σχορτσιανιτη δεν σφυρανε τιποτα, ο Πεκοβιτς συνεχεια 4 φαουλ μαζευει
KWSN_Men Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Μοπυ αρέσει που αυτό το μήνυμα έμεινε ασχολίαστο. Ομολογώ ότι πάνω στον καταιγισμό μηνυμάτων, δεν το είχα προσέξει καν αυτό. Αλλά εσύ γιατί ενοχλήθηκες; KWSN_Men, κατά τη γνώμη μου κάνεις ένα λάθος. Βιάζεσαι να κρίνεις με πολύ μικρό δείγμα αγώνων, επιχειρηματολογώντας μάλιστα με τα στατιστικά. Πιθανώς θα δικαιωθείς για κάποιες από τις απόψεις σου στην πορεία της χρονιάς, ενώ για άλλες όχι. Αλλά σίγουρα δε θα γίνει αυτό μετά από <10 ματς μέσα στη χρονιά, με τη χρήση των στατιστικών. Για να υποστηρίξω τη θέση μου, θα πω 2-3 πράγματα, χωρίς να θυμάμαι αν είχαν αναφερθεί από εσένα ή από άλλον. Θυμάμαι κάποια φάση να σχολιάζεται θετικά η πρόοδος του Περπέρογλου και κάποιος έγραψε ότι είναι ο,τι κοντινότερο υπάρχει στον Φάνη Χριστοδούλου. Λοιπόν, ο Περπέρογλου έχει μέχρι τώρα 0/8 τρίποντα στην Ευρωλίγκα. Επίσης, ο Νίκολας είχε θεωρηθεί εγγύηση από την περιφέρεια, νομίζω απ' όλους. Μέχρι τώρα, έχει 3/13 τρίποντα στην Ευρωλίγκα και 3/15 στην Ελλάδα. Στην Ευρωλίγκα μάλιστα έχει και 2/10 δίποντα! Τέλος, ο Πέκοβιτς κάνει 1 φάουλ ανά 4,5 λεπτά, επίδοση που είναι ανάλογη με αυτή που είχε ο Σχορτσιανίτης, όταν τον θεωρούσες άμπαλο γομάρι που κάνει συνέχεια φάουλ (για Ευρωλίγκα μιλάω πάντα). Προφανώς δεν υποστηρίζω ότι οι παίκτες αυτοί είναι λίγοι. Απλώς θέλω να τονίσω ότι είναι λίγο νωρίς για να βγαίνουν τέτοια συμπεράσματα. Ας απαντήσω λοιπόν τώρα. Πριν αρχίσει λοιπόν η σεζόν έλεγα ότι το παλικάρι δεν θα είναι ο σούπερ γουάου που σας λένε γιατί έχει σοβαρά μειονεκτήματα για τον Ευρωπαϊκό τρόπο παιχνίδιού. Αν θυμάσαι απαντούσα σε τουλάχιστον 3-4 άτομα που με χαρακτήριζαν επιπλέον εμπαθή, γραφικό, ανίδεο, μαλάκα, ό,τι γουστάρεις. Το δείγμα των αγώνων σίγουρα δεν είναι αντιπροσωπευτικό. Γιατί δεν έχει παίξει ακόμα εναντίον καλών ομάδων με κλειστές άμυνες που ακόμα και να περάσει τον προσωπικό του αντίπαλο, θα κουτουλίσει πάνω στους άλλους 4. Πρέπει να καταλάβεις το εξής. Ο περιφεριακός αμυντικός δε μπορεί να μαρκάρει και το σουτ και τη διείσδυση. Δε γίνεται να μαρκάρει και τα δύο εξίσου. Αναλόγως τον παίκτη είτε θα είναι κολλημένος επάνω του για να μαρκάρει το σουτ, είτε θα αφήνει απόσταση για να αποφύγει το μπάσιμο. Εάν ο αντίπαλος έχει και τα δύο, ο αμυνόμενος προσπαθεί να βρει μια ισορροπία και πλησιάζει όσο πιο κοντά επιτρέπουν τα πόδια του να κολουθεί το μπάσιμο, με την ελπίδα ότι ακόμα και αν σουτάρει θα μπορέσει να εμποδίσει κάπως. Εκεί έγκειται πολύ και στην ικανότητα του παίκτη με τη μπάλα να κάνει τον αμυνόμενο να χάσει την ισορροπία του και να πάρει το σουτ ή να μπει προς τα μέσα. Τώρα, εάν έχουμε ένα παίκτη ο οποίος έχει μπάσιμο μόνο, ε τον αφήνουμε στα 2-3 μέτρα και άστον να ξεκινήσει μπάσιμο. Εφόσον η ομάδα έχει γρήγορη άμυνα, θα κλείσει ο διάδρομος και αντίο ζωή (βλέπε και split out πάσες του Σπανούλη στις πινακίδες κάποιες φορές). Για τον αφάνα πόσο πρέπει να περιμένουμε για να πούμε ότι δεν τα βάζει; Έχει παίξει 7 παιχνίδια και έχει 1/11 τρίποντα. Σουτάρει από τη κοιλιά του σαν παιδάκι 10 χρονων και έχει αρχίσει και φοβάται εμφανώς να σουτάρει. Δεν υπάρχει θέμα να ξεκινήσει να τα βάζει, ποτέ δεν τα έβαζε. Στο ΝΒΑ είχε 1 εύστοχο σε κάθε 3 αγώνες. Θυμάμαι μου έλεγες ότι ο Γιαννάκης πιθανόν να μην τον πήρε για σουτέρ. Ναι αλλά η θέση που παίζει στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ απαιτεί να είσαι τουλάχιστον αξιοπρεπής σουτέρ αλλιώς σε τρώει η μαρμάγκα. Πιθανόν να μπορούσε να τον δοκιμάσει ο Γιαννάκης στο 4 αλλά μετά θα έμενε καταρχήν με 3άρι το Βασιλόπουλο και επιπλέον θα έκαιγε τον Πρίντεζη (και δευτερευόντως τον Έρτσεγκ). Στο 4 λόγω αθλητικών προσόντων θα μπορούσε να βγάλει φάσεις ακόμα και αν δε μπορεί να ποστάρει καθόλου (πράγμα το οποίο δεν ξέρω αν ισχύει ή όχι) αλλά είναι πολύ αδύνατος για να τα βγάλει πέρα με το ξύλο που πέφτει στις Ευρωπαϊκές ρακέτες (το οποίο είναι περισσότερο από του ΝΒΑ). Όσον αφορά στους παίκτες του Παναθηναϊκού που αναφέρεις, καταρχήν δεν είναι σοβαρό επιχείρημα το "βρομάει ο κώλος σου" και η απάντηση "και ο δικός σου δε μυρίζει αγιόκλιμα". Δεν κάνει καλύτερο σουτέρ τουν αφάνα με άλλα λόγια ούτε δικαιολογεί κάτι. Από εκεί και πέρα, ο Περπέρογλου δε μπορεί να πλησιάσει το Φάνη αλλά φαίνεται ότι θα βγει το πρώτο σοβαρό τριάρι από την εποχή του Φάνη που βγαίνει στην Ελλάδα, χωρίς σοβαρές ελείψεις στο παιχνίδι του. Στα τρίποντα που αναφέρεις λοιπόν, ξεχνάς (; ) να αναφέρεις ότι στην Ελλάδα είναι ο πιο εύστοχος παίκτης του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής με 60%. Ακόμα και αν προσθέσεις τα ποσοστά του και στις δύο διοργανώσεις πάει στο 30%, που δεν είναι και τόσο άσχημο, έτσι δεν είναι; Από την άλλη μεριά, δε βγάζει τη μπάλα μέσα από την κοιλιά του σα δεκάχρονο σε παιδική χαρά και μας έχει δείξει και στο παρελθόν ότι το έχει το σουτ. Είναι ένα στοιχείο του παιχνιδιού του που υπάρχει, δεν περιμένουμε να αναπτυχθεί τώρα, όπως πολλοί Ολυμπιακοί πιστεύουν ότι ο αφάνας θα μάθει στην Ευρώπη να σουτάρει. Για το Νίκολας, είναι κλασσική περίπτωση βλάβης. Ο Νίκολας είναι σουτέρ. Μπορεί να βοηθήσει στο κατέβασμα, μπορεί να δώσει και ωραίες πάσες, μπορεί να παίξει και κανένα ωραίο pick 'n' roll αλλά αυτά όλα είναι δευτερεύοντα καθώς είναι καθαρός σουτέρ. Πρώτη φορά στην καριέρα του είναι σε ομάδα με στόχο την Ευρωλίγκα και με πολλές περισσότερες απαιτήσεις από αυτόν και σε κάποια διαφορετικά πράγματα από αυτά που είχε ήξερε. Στα φιλικά πήγαινε καλά στο σουτ, στα επίσημα παιχνίδια ξεκίνησε άσχημα και τώρα έχει μπλοκάρει και δε σουτάρει και κάποια εύκολα σουτ ακόμα. Δεν τον φοβάμαι, σε κάποιο εύκολο παιχνιδάκι θα ξεμπουκώσει και στρώσει. Δεν ήρθε το καλοκαίρι στην Ευρώπη, δεν είναι άγνωστη ποσότητα, είναι από τους καλύτερους σουτέρ στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Να τον συγκρίνεις με τον αφάνα που ποτέ δεν είχε το σουτ, ΟΥΤΕ στην αμερική όταν έπαιζε μου φαίνεται κάπως αστείο. Τέλος για τον Πέκοβιτς, πρέπει να σου πω πρώτα απ' ολα ότι προσωπικά δε χρησιμοποιώ για τα συμπεράσματα που βγάζω τα στατιστικά και μόνο όπως λες ότι κάνω. Έχω πολλές φορές αναφερθεί σε στοιχεία του παιχνιδιού του αφάνα και όχι μόνο σε στατιστικά, το έκανα και πιο πριν. Και επειδή τον Πέκοβιτς τον παρακολουθώ, δεν ανησυχώ γιατί τα περισσότερα φάουλ που κάνει είναι χαζοφάουλ με τα χέρια, είτε σε μπάσιμο κοντού που πάει για το κόψιμο είτε με τα χέρια σε hand checking. Αυτά τα πράγματα διορθώνονται πολύ ευκολότερα από τα φάουλ με το σώμα σε άμυνα και επίθεση επειδή ο παίκτης είναι άμπαλος, ατσούμπαλος ή και τα δύο. Εάν λοιπόν πιάνεις μόνο τα στατιστικά χωρίς να (μπορείς να) αναλύσεις και το παιχνίδι λίγο, καταλήγεις σε συμπεράσματα που γρήγορα έρχονται τούμπα. Μια και το ξέχασα και επειδή δε θυμάμαι αν το έχω ξαναποστάρει, ας δούμε τι είπε ένας ανώνυμος βετεράνος του ΝΒΑ που μπορεί να ξέρει λίγο και τον παίκτη και το παιχνίδι. "I was in my middle 30's," he recalls. "Again, I think at his age it's a risky decision for Josh to make, especially because his game isn't conditioned to the way they play over there. It's a jump-shooting league and a transition league, but the Greek league is very physical, too. Hopefully he can adjust and adapt to the style of play. I wish him the best."
Critter Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Ας απαντήσω λοιπόν τώρα. Πριν αρχίσει λοιπόν η σεζόν έλεγα ότι το παλικάρι δεν θα είναι ο σούπερ γουάου που σας λένε γιατί έχει σοβαρά μειονεκτήματα για τον Ευρωπαϊκό τρόπο παιχνίδιού. Αν θυμάσαι απαντούσα σε τουλάχιστον 3-4 άτομα που με χαρακτήριζαν επιπλέον εμπαθή, γραφικό, ανίδεο, μαλάκα, ό,τι γουστάρεις. Οσο και να προσπαθεις να αποδειξεις το αντιθετο δυστυχως για σενα εισαι γραφικος και αυτο δεν αλλαζει. Ακομα και αν πεσεις 100% μεσα σε ολες σου τις προβλεψεις δεν αλλαζει το οτι αυτα που ελεγες τα ελεγες χωρις καν να εχεις δει τον παιχτη. Την ιδια ώρα εγω προσωπικα μιλαγα τελειως υποθετικα χρησιμοποιωντας συνεχεια τη λεξη ΑΝ γιατι πολυ απλα ΔΕΝ ΤΟΝ ΗΞΕΡΑ όπως και συ (το ειχες δηλωσει). Και να σου θυμησω οτι 2 ειναι οι πθανοτητες για εναν παιχτη α)να πιασει και β)να μην πιασει. Αν γινει το β που κατα εσενα σαν γραφικος που εισαι εχει γινει ηδη με αυτα τα λιγα στατιστικα, τοτε δεν καταφερες και κανα κατορθωμα...ειχες 50% πιθανοτητες. Να μου πεις οτι βρηκες τους αριθμους του τζοκερ τοτε να σε παραδεχτω. Το δείγμα των αγώνων σίγουρα δεν είναι αντιπροσωπευτικό. Γιατί δεν έχει παίξει ακόμα εναντίον καλών ομάδων με κλειστές άμυνες που ακόμα και να περάσει τον προσωπικό του αντίπαλο, θα κουτουλίσει πάνω στους άλλους 4. Να αλλο ενα παραδειγμα γραφικοτητας. Εισαι σιγουρος για κατι που δεν εχεις δει. Δεν κανεις καν το κοπο να καλυψεις αυτα που λες λεγοντας "Κατα την εκτιμηση μου και συμφωνα με αυτα που εχω δει μεχρι τωρα, δεν θα μπορεσει να ανταπεξελθει σε κλειστες αμυνες"...παρα εισαι απολυτος.... Για τον αφάνα πόσο πρέπει να περιμένουμε για να πούμε ότι δεν τα βάζει; Έχει παίξει 7 παιχνίδια και έχει 1/11 τρίποντα. Σουτάρει από τη κοιλιά του σαν παιδάκι 10 χρονων και έχει αρχίσει και φοβάται εμφανώς να σουτάρει. Δεν υπάρχει θέμα να ξεκινήσει να τα βάζει, ποτέ δεν τα έβαζε. Στο ΝΒΑ είχε 1 εύστοχο σε κάθε 3 αγώνες. Θυμάμαι μου έλεγες ότι ο Γιαννάκης πιθανόν να μην τον πήρε για σουτέρ. Ναι αλλά η θέση που παίζει στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ απαιτεί να είσαι τουλάχιστον αξιοπρεπής σουτέρ αλλιώς σε τρώει η μαρμάγκα. Εκει κολλημενος με τα τριποντα. Γιατι εχει αθηναικες πινακιδεεεεεεες..... Ρε ανθρωπε του θεου, ο Γιαννακης απο την πρωτη μερα της μεταγραφης εχει πει οτι σε αυτη τη θεση δεν θελει σουτερ και δεν θελει απο τον Τσιλντρες να βαζει 20 ποντους. Τι να κανουμε τωρα? Και λες εσυ...δεν ταιριαζει με το ευρωπαικο στυλ το τριαρι να μην εχει σουτ κτλ κτλ....ΟΚ....συμφωνω...και γω θα ηθελα να ειναι τριποντακιας και αν μπορουσε να εβαζε και 30 ποντους.....Ελα ομως που ο Γιαννακης δεν θελει κατι τετοιο....Δηλαδη τι να κανουμε? Επομενως μην κατηγορεις τον παικτη....οταν τον πηραν ξεραν τι πηραν και αυτον θελανε...λες να μην το ειχανε προσεξει οτι δεν εχει σουτ?Μα δηλαδη ποσο αφελης εισαι να πιστευεις οτι μια ομαδα που δαπανα τοσα χρηματα αγοραζει παικτη απο τα βιντεακια του youtube?....Κατηγορησε λοιπον αποκλειστικα τον Γιαννακη οτι ειναι ασχετος (σαν παπατρεχας που εισαι και βγαζεις συμπερασματα οπως ειπα και παραπανω πολυ νωρις) και μονο αυτον. Και στην τελικη οι 15 πόντοι που φαινεται οτι τους εχει ο Τσιλντρες σε ενα παιχνιδι, εμενα προσωπικα με ικανοποιουν για 3αρι σαν νουμερο, ιδιαιτερα όταν οι ποντοι αυτοι μπαινουν χωρις μεγαλη σπαταλη επιθεσεων (που οι αμερικανοι ακομα και στην κακη τους μερα επιμενουν). Επισης για Αμερικανος παιζει καλη αμυνα. Για το Νίκολας, είναι κλασσική περίπτωση βλάβης. Ο Νίκολας είναι σουτέρ. ............ Οποτε μας λες (αθροιστικα με προηγουμενο ποστ σου) οτι η περιπτωση του Νικολας ειναι κλασικη περιπτωση βλαβης επειδη ειναι πρασινος ενω ο vujcic ο οποιος εχει καταθεσει τα διαπιστευτηρια του τοσα χρονια στα ευρωπαικα γηπεδα και ειναι σε μια πολυ καλη ηλικια για μπασκετ ξαφνικα εγινε παλτο. Θυμασαι τι ελεγες το καλοκαιρι παιζοντας το ξερολας γραφικος γιατρος?Οτι ειναι σακατεμενος και 1002. Βλεποντας τον λοιπον τωρα (μιας και εσυ κοιτας το τωρα) ΥΓΕΙΕΣΤΑΤΟ δεν σου παει στο μυαλο οτι προερχεται απο μια χρονια που επαιξε ελαχιστα και ηρθε σε μια καινουργια ομαδα οποτε το να βρει τα πατηματα του γρηγορα ειναι κομματακι δυσκολο? Αλλα δυστυχως δεν υπαρχει τροπος να μαθουμε τι θα ελεγες αν τον ειχε παρει ο ΠΑΟ γιατι κατι μου λεει οτι θα εγραφες αυτα που γραφω εγω.
insomniaK Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Οσο και να προσπαθεις να αποδειξεις το αντιθετο δυστυχως για σενα εισαι γραφικος και αυτο δεν αλλαζει. Ακομα και αν πεσεις 100% μεσα σε ολες σου τις προβλεψεις δεν αλλαζει το οτι αυτα που ελεγες τα ελεγες χωρις καν να εχεις δει τον παιχτη. Την ιδια ώρα εγω προσωπικα μιλαγα τελειως υποθετικα χρησιμοποιωντας συνεχεια τη λεξη ΑΝ γιατι πολυ απλα ΔΕΝ ΤΟΝ ΗΞΕΡΑ όπως και συ (το ειχες δηλωσει). Και να σου θυμησω οτι 2 ειναι οι πθανοτητες για εναν παιχτη α)να πιασει και β)να μην πιασει. Αν γινει το β που κατα εσενα σαν γραφικος που εισαι εχει γινει ηδη με αυτα τα λιγα στατιστικα, τοτε δεν καταφερες και κανα κατορθωμα...ειχες 50% πιθανοτητες. Να μου πεις οτι βρηκες τους αριθμους του τζοκερ τοτε να σε παραδεχτω. Να αλλο ενα παραδειγμα γραφικοτητας. Εισαι σιγουρος για κατι που δεν εχεις δει. Δεν κανεις καν το κοπο να καλυψεις αυτα που λες λεγοντας "Κατα την εκτιμηση μου και συμφωνα με αυτα που εχω δει μεχρι τωρα, δεν θα μπορεσει να ανταπεξελθει σε κλειστες αμυνες"...παρα εισαι απολυτος.... Εκει κολλημενος με τα τριποντα. Γιατι εχει αθηναικες πινακιδεεεεεεες..... Ρε ανθρωπε του θεου, ο Γιαννακης απο την πρωτη μερα της μεταγραφης εχει πει οτι σε αυτη τη θεση δεν θελει σουτερ και δεν θελει απο τον Τσιλντρες να βαζει 20 ποντους. Τι να κανουμε τωρα? Και λες εσυ...δεν ταιριαζει με το ευρωπαικο στυλ το τριαρι να μην εχει σουτ κτλ κτλ....ΟΚ....συμφωνω...και γω θα ηθελα να ειναι τριποντακιας και αν μπορουσε να εβαζε και 30 ποντους.....Ελα ομως που ο Γιαννακης δεν θελει κατι τετοιο....Δηλαδη τι να κανουμε? Επομενως μην κατηγορεις τον παικτη....οταν τον πηραν ξεραν τι πηραν και αυτον θελανε...λες να μην το ειχανε προσεξει οτι δεν εχει σουτ?Μα δηλαδη ποσο αφελης εισαι να πιστευεις οτι μια ομαδα που δαπανα τοσα χρηματα αγοραζει παικτη απο τα βιντεακια του youtube?....Κατηγορησε λοιπον αποκλειστικα τον Γιαννακη οτι ειναι ασχετος (σαν παπατρεχας που εισαι και βγαζεις συμπερασματα οπως ειπα και παραπανω πολυ νωρις) και μονο αυτον. Και στην τελικη οι 15 πόντοι που φαινεται οτι τους εχει ο Τσιλντρες σε ενα παιχνιδι, εμενα προσωπικα με ικανοποιουν για 3αρι σαν νουμερο, ιδιαιτερα όταν οι ποντοι αυτοι μπαινουν χωρις μεγαλη σπαταλη επιθεσεων (που οι αμερικανοι ακομα και στην κακη τους μερα επιμενουν). Επισης για Αμερικανος παιζει καλη αμυνα. Οποτε μας λες (αθροιστικα με προηγουμενο ποστ σου) οτι η περιπτωση του Νικολας ειναι κλασικη περιπτωση βλαβης επειδη ειναι πρασινος ενω ο vujcic ο οποιος εχει καταθεσει τα διαπιστευτηρια του τοσα χρονια στα ευρωπαικα γηπεδα και ειναι σε μια πολυ καλη ηλικια για μπασκετ ξαφνικα εγινε παλτο. Θυμασαι τι ελεγες το καλοκαιρι παιζοντας το ξερολας γραφικος γιατρος?Οτι ειναι σακατεμενος και 1002. Βλεποντας τον λοιπον τωρα (μιας και εσυ κοιτας το τωρα) ΥΓΕΙΕΣΤΑΤΟ δεν σου παει στο μυαλο οτι προερχεται απο μια χρονια που επαιξε ελαχιστα και ηρθε σε μια καινουργια ομαδα οποτε το να βρει τα πατηματα του γρηγορα ειναι κομματακι δυσκολο? Αλλα δυστυχως δεν υπαρχει τροπος να μαθουμε τι θα ελεγες αν τον ειχε παρει ο ΠΑΟ γιατι κατι μου λεει οτι θα εγραφες αυτα που γραφω εγω. Δύο σχολιάκια για τα από πάνω: 1. Το βασικό τριάρι κάποιας ομάδας που διεκδικεί euroleague πρέπει να σπέρνει, ως προς το να μην είναι μονοδιάστατος ως παίχτης. Στις άμυνες των 5-6 ομάδων που διεκδικούν την euroleague, ένας τέτοιος παίχτης είναι πολύ πιο εύκολο να παγιδευτεί ή να εξουδετερωθεί έμμεσα (πχ άμυνα ζώνης) ή άμεσα (πχ Χατζηβρέττας + (όχι ιδιαίτερα) προσαρμοσμένη άμυνα σε περίπτωση drive). Στην ειδική περίπτωση Τσίλντρες: Έχει ιδιαίτερα καλλιεργημένο το drive του, που του πάει και στο σωματότυπό του, είναι γρήγορος κλπ, είναι γενικά καλός αθλητής και ένας παίχτης που θα σου δώσει στο 90% 1-1 το εύκολο καλάθι. Το πρόβλημα (ως σκέψη) είναι ότι δεν τον χρειάζεται ο οσφπ να παίζει με τα Τρίκαλα και ο Πελεκάνος φτάνει, τον χρειάζεται για να σπείρει επιθετικά και αμυντικά απέναντι σε ομάδες όπως CSKA με παίκτη στην αντίστοιχη θέση τον Siskauskas. Προσωπικά (<-το βλέπεις, πιστεύω πως με τα 6-7 εκατομμύρια που του δίνει ο οσφπ, δε θα έπρεπε καν να υπάρχουν "τα πως και αν" (που αναφέρει ο KWSN)του παίκτη, το μόνο που θα έπρεπε να τους απασχολεί, να προσαρμόστει γρήγορα στο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Προφανώς, ο Γιαννάκης θεωρεί πως οι υπόλοιποι παίκτες του+η ομαδικότητα που χαρακτηρίζει τις ομάδες του, αρκούν για να καλύψουν τα μειονεκτήματα του βασικού του παίκτη. Προσωπικά, διαφωνώ για αυτό άλλωστε όλες οι ομάδες πληρώνουν κάποιους παραπάνω, διότι αυτοί είναι που πρέπει να τραβήξουν το κάρο και όχι το κάρο αυτούς. 2. Ο Vujcic είναι ένας τεράστιος παίκτης, ο οποίος προέρχεται από έναν εξαιρετικά ύπουλο τραυματισμό, ο οποίος τον έχει κρατήσει πίσω (έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού λέγεται αυτό), αν έχεις παρακολουθήσει καθόλου πέρσι σκέψου ότι ο Τομάσεβιτς έπαιξε το μπάσκετ που ήξερε 15 λεπτά πέρσι κι αυτό σε έναν και μόνο άγωνα. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τον αδερφό που αναφέρεις, ξέρει και έχει παίξει μπάσκετ αξιώσεων, αλλά α. δεν έχει παίξει σοβαρά τον τελευταίο 1.5 χρόνο, β. δεν τον απασχολεί να αποδείξει τίποτα (αυτό είναι πολλές φορές κατά της ομάδας), γ. ο οσφπ έχει αρκετούς παίκτες στη θέση του και επομένως όσο δεν παίζει (έστω και μαλακωδώς για την αξία του) αποκλείεται να βρει τα πατήματα του. Προσωπικά, ως παίχτη τον γουστάρω με τα χίλια, αλλά 3 χρόνια πριν. 2+1. Από τα παραπάνω (και όχι μόνο, αλλά είναι εκτός θέματος) και χωρίς να θέλω να θίξω αυτούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις στο μπάσκετ του οσφπ, ο τρόπος που αντιμετώπισαν τις μεταγραφές είναι του "νεόπλουτού". Με τα ίδια λεφτά στη χειρότερη των περιπτώσεων, διεκδικείς Ναβάρο που θέλει να γυρίσει Ευρώπη ή Σισκάουσκας που έχει δείξει να τον ενδιαφέρει το χρήμα κ.α. και έχεις μία ομάδα από παίκτες που έχουν αποδείξει πως μπορούν να τραβήξουν το κάρο απέναντι σε ομοίους τους. Η αφορμή για τα παραπάνω είναι τα σχετικά με τον Τσίλντρες, αλλά είναι γενικότερες παρατηρήσεις πως φτιάχνονται οι ομάδες.
KaizerSoze Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Ρε ανθρωπε του θεου, ο Γιαννακης απο την πρωτη μερα της μεταγραφης εχει πει οτι σε αυτη τη θεση δεν θελει σουτερ και δεν θελει απο τον Τσιλντρες να βαζει 20 ποντους. Τι να κανουμε τωρα?. Λοιπον, αποψη, αμα θες την δεχεσαι και μιλαμε αλλιως ειμαι βαζελος και γαμιεμαι, ξερω Ωραια ολα αυτα και χρησιμος παικτης, αλλα αν αρχισετε τα "Προσφερει αλλου", "κανει βρωμικη δουλεια" , "ειναι εργαλειο" για καποιον που κοστισε το 33% του μπατζετ νομιζω οτι πρεπει να σκεφτεις μηπως δεν εγινε η καλυτερη επιλογη(καπως σαν και μας στην μπαλα) Μεχρι στιγμης δηλαδη το παλικαρι προσφερει οχι αυτα που προσφερει ο Σισκα εννοειται αλλα αυτα που προσφερει πχ ο Περπερογλου(και οσο και αν δεν σου αρεσει ειναι η αληθεια) στην καλη του βραδια. Εσυ δηλαδη νομιζεις οτι αξιζει τοσος ντορος και τοσα χρηματα για να εχεις τον "Περπερογλου σε τοπ φορμα" καθε βραδυ? Θα μου πεις να κοιταω την ομαδα μου και καλα θα κανεις, απλα μπασκετικη κουβεντα κανουμε. Τι να σου πω, οσο τον εχω δει, δεν προσφερει κατι που δεν θα μπορουσαν να προσφερουν οι υπολοιποι μαζι (πχ λιγους ποντους ο Παπαλουκας παραπανω, αμυνα ο Βασιλοπουλος, ριμπαουντ ο Μπουρουσης) και να δωθουν αυτα τα υπερογκα χρηματα σε καποιο πχ καλυτερο 2αρι αντι του κοντου και ασταθους Γκριρ. Δεν ξερω πως θα παιξει στην συνεχεια αλλα μεχρι στιγμης δεν σας βρισκω χωρις αδυναμιες ωστε να πω "χαλαλι, απο την τσεπη μου μπαινουν?".Τι να πω, ισως ειμαι καφρος βαζελος που λετε και σεις
MiltoZ Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 2+1. Από τα παραπάνω (και όχι μόνο, αλλά είναι εκτός θέματος) και χωρίς να θέλω να θίξω αυτούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις στο μπάσκετ του οσφπ, ο τρόπος που αντιμετώπισαν τις μεταγραφές είναι του "νεόπλουτού". Με τα ίδια λεφτά στη χειρότερη των περιπτώσεων, διεκδικείς Ναβάρο που θέλει να γυρίσει Ευρώπη ή Σισκάουσκας που έχει δείξει να τον ενδιαφέρει το χρήμα κ.α. και έχεις μία ομάδα από παίκτες που έχουν αποδείξει πως μπορούν να τραβήξουν το κάρο απέναντι σε ομοίους τους. - Μαα, αφού είναι επιλογή Γιαννάκη. Φαντάζομαι κι ο ίδιος αν μπορούσε να πάρει τον Σισκάουσκας που θα ήταν σιγουράκι θα το προτιμούσε. Και τους Αγγελόπουλους δεν νομίζω ότι μπορείς να τους πεις νεόπλουτους. - Είναι πολλά τα έξι μύρια αλλά πρώτον ο Ολυμπαικός κερδίζει και σε άλλα πράγματα με αυτήν την κίνηση εκτός από αγωνιστικά και δεύτερον στο τέλος γίνεται ταμείο.
KWSN_Men Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Οσο και να προσπαθεις να αποδειξεις το αντιθετο δυστυχως για σενα εισαι γραφικος και αυτο δεν αλλαζει. Ακομα και αν πεσεις 100% μεσα σε ολες σου τις προβλεψεις δεν αλλαζει το οτι αυτα που ελεγες τα ελεγες χωρις καν να εχεις δει τον παιχτη. Την ιδια ώρα εγω προσωπικα μιλαγα τελειως υποθετικα χρησιμοποιωντας συνεχεια τη λεξη ΑΝ γιατι πολυ απλα ΔΕΝ ΤΟΝ ΗΞΕΡΑ όπως και συ (το ειχες δηλωσει). Και να σου θυμησω οτι 2 ειναι οι πθανοτητες για εναν παιχτη α)να πιασει και β)να μην πιασει. Αν γινει το β που κατα εσενα σαν γραφικος που εισαι εχει γινει ηδη με αυτα τα λιγα στατιστικα, τοτε δεν καταφερες και κανα κατορθωμα...ειχες 50% πιθανοτητες. Να μου πεις οτι βρηκες τους αριθμους του τζοκερ τοτε να σε παραδεχτω. Βρε δεν πα να με πεις και Αλέφαντο; Πάλι δίκιο θα έχω. Και η διαφορά μας θα είναι ότι εγώ μιλάω για μπάσκετ και για τεχνικά θέματα και εσύ μιλάς για το τζόκερ και χαρακτηρίζεις εμένα. Ad hominem anyone? Να αλλο ενα παραδειγμα γραφικοτητας. Εισαι σιγουρος για κατι που δεν εχεις δει. Δεν κανεις καν το κοπο να καλυψεις αυτα που λες λεγοντας "Κατα την εκτιμηση μου και συμφωνα με αυτα που εχω δει μεχρι τωρα, δεν θα μπορεσει να ανταπεξελθει σε κλειστες αμυνες"...παρα εισαι απολυτος.... Δηλαδή με τις άμυνες Άρη, ΠΑΟΚ και Τσιμπόνα θάμπωσε; Που να βρει και καλύτερες. Συνέχισε να με λες γραφικό. Απλά αποδεικνύεις ότι α) δε γνωρίζεις το άθλημα και β) σου θίξαμε τον παικταρά και λες ό,τι να 'ναι. Ξέρω, θα πηδήξει από το τρίποντο και θα τους βάλει όλους μέσα στο καλάθι. Εκει κολλημενος με τα τριποντα. Γιατι εχει αθηναικες πινακιδεεεεεεες..... Ρε ανθρωπε του θεου, ο Γιαννακης απο την πρωτη μερα της μεταγραφης εχει πει οτι σε αυτη τη θεση δεν θελει σουτερ και δεν θελει απο τον Τσιλντρες να βαζει 20 ποντους. Τι να κανουμε τωρα? Και λες εσυ...δεν ταιριαζει με το ευρωπαικο στυλ το τριαρι να μην εχει σουτ κτλ κτλ....ΟΚ....συμφωνω...και γω θα ηθελα να ειναι τριποντακιας και αν μπορουσε να εβαζε και 30 ποντους.....Ελα ομως που ο Γιαννακης δεν θελει κατι τετοιο....Δηλαδη τι να κανουμε? Επομενως μην κατηγορεις τον παικτη....οταν τον πηραν ξεραν τι πηραν και αυτον θελανε...λες να μην το ειχανε προσεξει οτι δεν εχει σουτ?Μα δηλαδη ποσο αφελης εισαι να πιστευεις οτι μια ομαδα που δαπανα τοσα χρηματα αγοραζει παικτη απο τα βιντεακια του youtube?....Κατηγορησε λοιπον αποκλειστικα τον Γιαννακη οτι ειναι ασχετος (σαν παπατρεχας που εισαι και βγαζεις συμπερασματα οπως ειπα και παραπανω πολυ νωρις) και μονο αυτον. Και στην τελικη οι 15 πόντοι που φαινεται οτι τους εχει ο Τσιλντρες σε ενα παιχνιδι, εμενα προσωπικα με ικανοποιουν για 3αρι σαν νουμερο, ιδιαιτερα όταν οι ποντοι αυτοι μπαινουν χωρις μεγαλη σπαταλη επιθεσεων (που οι αμερικανοι ακομα και στην κακη τους μερα επιμενουν). Επισης για Αμερικανος παιζει καλη αμυνα. Δηλαδή εσύ είσαι τόοοοσο σίγουρος ότι ο Γιαννάκης επέλεξε τον αφάνα αφού έψαξε την παγκόσμια αγορά και είπε ότι αυτός του κάνει, αυτόν θέλει και δε θέλει κανένα να μπορεί να σουτάρει επειδή έχει τον Γκριιιιρ. Τι να σου πω, μπορεί να έχεις και δίκιο. Μπορεί να έχει και δίκιο ο Γκέρσον που είπε ότι του ίδιου του έφεραν παίκτες που δε διάλεξε. Μπορεί να είμαι αφελής, μπορεί και όχι. Από την άλλη, ξέρεις πολύ καλά ποιος είναι ο ρόλος του παίκτη που παίζει στο 3 απ' ότι φαίνεται... Και όπως είπα και προηγουμένως (που μάλλον από το ένα μάτι μπήκαν και από το άλλο βγήκαν), σε εύκολους αγώνες μπορεί και να βάλει 50 πόντους με 25 καρφώματα και 100% στα δίποντα, γιατί αργά ή γρήγορα το παιχνίδι θα ανοίξει και θα μπορέσει να πάρει πάσες στο ανοιχτό γήπεδο που δε σταματιέται. Με τις όχι και τόσο εύκολες ομάδες όμως; Ακόμα και με τον Άρη, όσο ήταν κλειστό το παιχνίδι περιφέρονταν άσκοπα μέσα στο παρκέ, στο τέλος έβαλε ότι έβαλε. Ξέρω μωρέ, είμαι γραφικός και αφελής. Στην άμυνα είναι καλός εώς πολύ καλός στην προσωπική αλλά στις αλλαγές ψιλοχάνεται και κολάει στα σκριν, αλλά αυτά είναι πράγματα που μπορεί να βελτιώσει και να γίνει πολύ καλός και όχι πολύ καλός για Αμερικανός. Οποτε μας λες (αθροιστικα με προηγουμενο ποστ σου) οτι η περιπτωση του Νικολας ειναι κλασικη περιπτωση βλαβης επειδη ειναι πρασινος ενω ο vujcic ο οποιος εχει καταθεσει τα διαπιστευτηρια του τοσα χρονια στα ευρωπαικα γηπεδα και ειναι σε μια πολυ καλη ηλικια για μπασκετ ξαφνικα εγινε παλτο. Θυμασαι τι ελεγες το καλοκαιρι παιζοντας το ξερολας γραφικος γιατρος?Οτι ειναι σακατεμενος και 1002. Βλεποντας τον λοιπον τωρα (μιας και εσυ κοιτας το τωρα) ΥΓΕΙΕΣΤΑΤΟ δεν σου παει στο μυαλο οτι προερχεται απο μια χρονια που επαιξε ελαχιστα και ηρθε σε μια καινουργια ομαδα οποτε το να βρει τα πατηματα του γρηγορα ειναι κομματακι δυσκολο? Αλλα δυστυχως δεν υπαρχει τροπος να μαθουμε τι θα ελεγες αν τον ειχε παρει ο ΠΑΟ γιατι κατι μου λεει οτι θα εγραφες αυτα που γραφω εγω. Λοιπόν, μια και δημιουργείς συνέχεια εντυπώσεις, θα σε παρακαλούσα λοιπόν να βρεις που είχα γράψει ότι ο θα είναι σακάτης. Να λέω ακριβώς αυτό όμως, όχι αυτό που εσύ νομίζεις ότι είπα. Εγώ πάντως θυμάμαι πολύ καλά να έχω γράψει ότι στο Ισραήλ οι μισοί λένε "καλά ξεκουμπίδια ο σακάτης" και οι άλλοι μισοί "θα μας λείψει ο παικταράς". Επίσης αρκετές φορές είχα γράψει ότι τον ήθελα στον Παναθηναϊκό αλλά ίσως στο τεχνικό τιμ της ομάδας να ήξεραν κάτι παραπάνω που δεν προσπάθησαν καν να τον πάρουν. Ακόμα είχα πει ότι στην Κροατία λέγεται ότι δεν είναι γεννηθείς 1978 αλλά 1976. Οπότε το συμπέρασμά μου τότε ήταν "θα δούμε". Από τότε προέκυψε η δήλωση ιδιοκτήτη της Μακάμπι ότι αυτοί που έδωσαν τόσα λεφτά για αυτόν είναι μαλάκες και η συνέντευξη του Σβι Σερφ που είπε ότι έχει σώμα 40χρονου. Αυτό που βλέπω τώρα εγώ είναι ότι προφανώς και δεν έχει ξεχάσει το μπάσκετ (πασάρει ακόμα καταπληκτικά) αλλά δεν πατάει σωστά και είναι και πιο αργός από το Βράνιες της Παρτίζαν και σε άμυνα και σε επίθεση. Μπορεί στη πορεία τα πατήματά του να τα βρει (όποιος έχει παίξει μπάσκετ καταλαβαίνει τι ρόλο παίζει το πάτημα στην επίθεση) αλλά να βρει και ταχύτητα δε νομίζω (πόσο μάλλον στην άμυνα που πάντα ήταν μέτριος προς κακός). Στην τελική, μπορείς εσύ να μιλήσεις για τεχνικά θέματα με δική σου άποψη που να τη στηρίζεις με δικά σου επιχειρήματα και να μη στηρίζεις το υποτιθέμενο δίκιο σου σε άλλους; Ακόμα και γραφικότερος από τα ροζ ηλιοβασιλέματα του alexzzz να είμαι, εσύ δεν παύεις να είσαι παπαγαλάκι χωρίς γνώση στο αντικείμενο.
Critter Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Δύο σχολιάκια για τα από πάνω: 1. Το βασικό τριάρι κάποιας ομάδας που διεκδικεί euroleague πρέπει να σπέρνει, ως προς το να μην είναι μονοδιάστατος ως παίχτης. Στις άμυνες των 5-6 ομάδων που διεκδικούν την euroleague, ένας τέτοιος παίχτης είναι πολύ πιο εύκολο να παγιδευτεί ή να εξουδετερωθεί έμμεσα (πχ άμυνα ζώνης) ή άμεσα (πχ Χατζηβρέττας + (όχι ιδιαίτερα) προσαρμοσμένη άμυνα σε περίπτωση drive). Στην ειδική περίπτωση Τσίλντρες: Έχει ιδιαίτερα καλλιεργημένο το drive του, που του πάει και στο σωματότυπό του, είναι γρήγορος κλπ, είναι γενικά καλός αθλητής και ένας παίχτης που θα σου δώσει στο 90% 1-1 το εύκολο καλάθι. Το πρόβλημα (ως σκέψη) είναι ότι δεν τον χρειάζεται ο οσφπ να παίζει με τα Τρίκαλα και ο Πελεκάνος φτάνει, τον χρειάζεται για να σπείρει επιθετικά και αμυντικά απέναντι σε ομάδες όπως CSKA με παίκτη στην αντίστοιχη θέση τον Siskauskas. Προσωπικά (<-το βλέπεις, πιστεύω πως με τα 6-7 εκατομμύρια που του δίνει ο οσφπ, δε θα έπρεπε καν να υπάρχουν "τα πως και αν" (που αναφέρει ο KWSN)του παίκτη, το μόνο που θα έπρεπε να τους απασχολεί, να προσαρμόστει γρήγορα στο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Προφανώς, ο Γιαννάκης θεωρεί πως οι υπόλοιποι παίκτες του+η ομαδικότητα που χαρακτηρίζει τις ομάδες του, αρκούν για να καλύψουν τα μειονεκτήματα του βασικού του παίκτη. Προσωπικά, διαφωνώ για αυτό άλλωστε όλες οι ομάδες πληρώνουν κάποιους παραπάνω, διότι αυτοί είναι που πρέπει να τραβήξουν το κάρο και όχι το κάρο αυτούς. Ρε συ insomniac, πεφτεις στην ιδια λουμπα που πεφτει και ο KWSN. Κανεις τον προπονητη παραθετωντα τεχνικες λεπτομερειες παικτων κτλ. Δηλαδη ειναι δυνατον εσυ και ο KWSN να μπορειτε να εκτιμησετε καλυτερα το ροστερ του ολυμπιακου απο αυτον που το εχτισε? Μπορει να κανει λαθος εκτιμηση ο Γιαννακης αλλα αυτο δεν μπορει να το λες με απολυτο τροπο χωρις να εχει ερθει ο Μαιος, και να εχουμε κανει τη Σουμα. Και βλεπεις, εσυ γραφεις οτι ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ με το σκεπτικο του Γιαννακη...μια διατυπωση που ειναι τελειως διαφορετικη απο το υφος του KWSN "οτι πω εγω ειναι νομος, ολοι ειναι μλκες και μονο εγω ξερω". 2. Ο Vujcic είναι ένας τεράστιος παίκτης, ο οποίος προέρχεται από έναν εξαιρετικά ύπουλο τραυματισμό, ο οποίος τον έχει κρατήσει πίσω (έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού λέγεται αυτό), αν έχεις παρακολουθήσει καθόλου πέρσι σκέψου ότι ο Τομάσεβιτς έπαιξε το μπάσκετ που ήξερε 15 λεπτά πέρσι κι αυτό σε έναν και μόνο άγωνα. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τον αδερφό που αναφέρεις, ξέρει και έχει παίξει μπάσκετ αξιώσεων, αλλά α. δεν έχει παίξει σοβαρά τον τελευταίο 1.5 χρόνο, β. δεν τον απασχολεί να αποδείξει τίποτα (αυτό είναι πολλές φορές κατά της ομάδας), γ. ο οσφπ έχει αρκετούς παίκτες στη θέση του και επομένως όσο δεν παίζει (έστω και μαλακωδώς για την αξία του) αποκλείεται να βρει τα πατήματα του. Προσωπικά, ως παίχτη τον γουστάρω με τα χίλια, αλλά 3 χρόνια πριν. Ολα καλα τα λες μεχρι το σημειο που λες οτι δεν παιζει. Παιζει και παραπαιζει απλα δεν αποδιδει προς το παρον επειδη οπως ειπες προερχεται απο γ@μωχρονια. Αρα στα λογια μου ερχεσε. 2+1. Από τα παραπάνω (και όχι μόνο, αλλά είναι εκτός θέματος) και χωρίς να θέλω να θίξω αυτούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις στο μπάσκετ του οσφπ, ο τρόπος που αντιμετώπισαν τις μεταγραφές είναι του "νεόπλουτού". Με τα ίδια λεφτά στη χειρότερη των περιπτώσεων, διεκδικείς Ναβάρο που θέλει να γυρίσει Ευρώπη ή Σισκάουσκας που έχει δείξει να τον ενδιαφέρει το χρήμα κ.α. και έχεις μία ομάδα από παίκτες που έχουν αποδείξει πως μπορούν να τραβήξουν το κάρο απέναντι σε ομοίους τους. Η αφορμή για τα παραπάνω είναι τα σχετικά με τον Τσίλντρες, αλλά είναι γενικότερες παρατηρήσεις πως φτιάχνονται οι ομάδες. Ειδες τι ωραια που ειναι να διατυπωνεις απλα μια αποψη χωρις απολυτες μλκιες? Και γω συμφωνω μαζι σου για Σισκα και Ναβαρο με τα 1000 απλα παραμενει στο μυαλο μου ακομα η απορια για το τι σχεδιαζει ο Γιαννακης ο οποιος για καποιο λογω δεν θελει σουτερ killer (και τον ματσας πριν τραυματιστει το καλοκαιρι τον ειχε blacklist). -----Προστέθηκε 12/11/2008 στις 01 : 23 : 27----- Λοιπον, αποψη, αμα θες την δεχεσαι και μιλαμε αλλιως ειμαι βαζελος και γαμιεμαι, ξερω Ωραια ολα αυτα και χρησιμος παικτης, αλλα αν αρχισετε τα "Προσφερει αλλου", "κανει βρωμικη δουλεια" , "ειναι εργαλειο" για καποιον που κοστισε το 33% του μπατζετ νομιζω οτι πρεπει να σκεφτεις μηπως δεν εγινε η καλυτερη επιλογη(καπως σαν και μας στην μπαλα) Μεχρι στιγμης δηλαδη το παλικαρι προσφερει οχι αυτα που προσφερει ο Σισκα εννοειται αλλα αυτα που προσφερει πχ ο Περπερογλου(και οσο και αν δεν σου αρεσει ειναι η αληθεια) στην καλη του βραδια. Εσυ δηλαδη νομιζεις οτι αξιζει τοσος ντορος και τοσα χρηματα για να εχεις τον "Περπερογλου σε τοπ φορμα" καθε βραδυ? Θα μου πεις να κοιταω την ομαδα μου και καλα θα κανεις, απλα μπασκετικη κουβεντα κανουμε. Τι να σου πω, οσο τον εχω δει, δεν προσφερει κατι που δεν θα μπορουσαν να προσφερουν οι υπολοιποι μαζι (πχ λιγους ποντους ο Παπαλουκας παραπανω, αμυνα ο Βασιλοπουλος, ριμπαουντ ο Μπουρουσης) και να δωθουν αυτα τα υπερογκα χρηματα σε καποιο πχ καλυτερο 2αρι αντι του κοντου και ασταθους Γκριρ. Δεν ξερω πως θα παιξει στην συνεχεια αλλα μεχρι στιγμης δεν σας βρισκω χωρις αδυναμιες ωστε να πω "χαλαλι, απο την τσεπη μου μπαινουν?".Τι να πω, ισως ειμαι καφρος βαζελος που λετε και σεις Kaiser εγω τα δεχομαι αυτα που λες (με σωστο τροπο και οχι σαν καφρος) σαν προβληματισμους και απασχολουν και μενα. Απο την αλλη διαβαζω τις δηλωσεις του Μανουσελη : Όσο συζητούσαμε με τον Ricky μας προτάθηκε ο Josh Childress κάτι που μας εξέπληξε. Φυσικά θα έπρεπε να το δούμε σοβαρά όπως και το κάναμε περιμένοντας για μία συνάντηση ώστε να διερευνήσουμε τη πιθανότητα συνεργασίας αφού πιστεύαμε ότι ο Josh Childress ταίριαζε περισσότερο στις δικές μας ανάγκες (θέση 3 και 2 ) απ ότι ο Ricky. Συναντηθήκαμε με τον Josh στο Las Vegas και μετά από αυτό ο Josh αποφάσισε να έρθει στην Αθήνα. Έτσι φτάσαμε στο τελικό αποτέλεσμα που ξέρετε. Οι δηλωσεις του Μανουσελη αποτελουν : α) Αποδειξη οτι ο Josh ειναι επιλογη της φιλοσοφιας Γιαννακη και οχι των Αγγελοπουλων που προφανως ουτε οι ιδιοι θα τον ηξεραν (αυτοι θα προτιμουσανε καποιο εμπορικο ονομα με τοσα λεφτα). β) Αποδειξη οτι το σχεδιο του Γιαννακη ειναι να μην εχει αλλον σουτερ περα απο τον Γκριρ και τον Χαλπεριν. Αν το γουσταρω εγω? Την απαντηση μονο το Μαιο μπορω να στη δωσω γιατι δεν ειμαι παπατρεχας οπως ο KWSN. Μια εκτιμηση για το μεχρι τωρα? Φυσικα και δεν αξιζει τα λεφτα αυτα (που μεταξυ μας δεν νομιζω οτι πρεπει να δινονται τετοια χρηματα σε οποιονδηποτε παικτη) αλλα απο την τσεπη μου βγαίνουν? Αν ξεχασουμε τα λεφτα και τον δουμε αποκλειστικα σαν παικτη που δεν εχουμε ιδεα τι λεφτα παιρνει, τοτε δεν με χαλαει οπως ειπα που εχει 15 ποντους μεσο ορο με καλα ποσοστα στα διποντα (και συνεπως οικονομια στις χαμενες επιθεσεις), καλη αμυντικη λειτουργια και γενικα δινει ενεργεια στην ομαδα. Τελος, επειδη δεν εχω χασει παιχνιδι του Ολυμπιακου να τονιζω οτι απότι φαινεται η φιλοσοφια του Γιαννακη ειναι το τελικο σκορ να προκυπτει απο το αθροισμα των ποντων μου εχουν πετυχει σχεδον ολοι οι διαθεσιμοι παικτες και μαλιστα τις περισσοτερες φορες μεχρι τωρα ειχαμε 4-5 παικτες με διψηφιο αριθμο ποντων. Αντιλαμβανομαι λοιπον οτι αυτη ειναι η λογικη που δεν θελει ενας παικτης να σκοραρει 30 ποντους γιατι στην τελικη αμα η αντιπαλοι τον παρουν χαμπαρι θα του περασουν χειροπεδες απο καποιο σημειο και μετα και τερμα τα αστεια. Οταν ομως δεν ξερει ποιος θα του το πεταξει, τοτε παιζει προβλημα. Αυτα εν ολιγης. -----Προστέθηκε 12/11/2008 στις 01 : 59 : 46----- Βρε δεν πα να με πεις και Αλέφαντο; Πάλι δίκιο θα έχω. Και η διαφορά μας θα είναι ότι εγώ μιλάω για μπάσκετ και για τεχνικά θέματα και εσύ μιλάς για το τζόκερ και χαρακτηρίζεις εμένα. Ad hominem anyone? Δεν μιλας για μπασκετ. Κανεις τον προπονητη, τον Μαντη και τον Ξερολα. Εχει διαφορα. Δηλαδή με τις άμυνες Άρη, ΠΑΟΚ και Τσιμπόνα θάμπωσε; Που να βρει και καλύτερες. Συνέχισε να με λες γραφικό. Απλά αποδεικνύεις ότι α) δε γνωρίζεις το άθλημα και β) σου θίξαμε τον παικταρά και λες ό,τι να 'ναι. Ξέρω, θα πηδήξει από το τρίποντο και θα τους βάλει όλους μέσα στο καλάθι. Εισαι γραφικος (εσυ μου ζητησες να το πω). Ποσα χρονια στη Γη πρεπει να ζησεις για να μαθεις αυτο που μαθαινουμε ολοι εμεις οι ασχετοι μολις πρωτοβλεπουμε εναν αγωνα μπασκετ που ειναι "Οι Αμερικανοι ερχονται απο την Αμερικη (αυτο σιγουρα θα το ηξερες)...Εκει το μπασκετ ειναι διαφορετικο....θελει λοιπον ο αμπαλος ο Αμερικανος και χρονο προσαρμογης τον οποιο πρεπει κανεις να του τον δινει πιστωση και μετα να τον κρινει....οχι μετα απο 7 παιχνιδια". Εσυ απο το πρωτο παιχνιδι ειχες βγαλει ηδη συμπερασμα. Μιλαμε οτι στα Παπατρεχεια 2009 αν συμμετασχεις να βγεις πρωτος σε ολες τις αποστασεις. Δηλαδή εσύ είσαι τόοοοσο σίγουρος ότι ο Γιαννάκης επέλεξε τον αφάνα αφού έψαξε την παγκόσμια αγορά και είπε ότι αυτός του κάνει, αυτόν θέλει και δε θέλει κανένα να μπορεί να σουτάρει επειδή έχει τον Γκριιιιρ. Τι να σου πω, μπορεί να έχεις και δίκιο. Μπορεί να έχει και δίκιο ο Γκέρσον που είπε ότι του ίδιου του έφεραν παίκτες που δε διάλεξε. Μπορεί να είμαι αφελής, μπορεί και όχι. Από την άλλη, ξέρεις πολύ καλά ποιος είναι ο ρόλος του παίκτη που παίζει στο 3 απ' ότι φαίνεται... Σε παραπεμπω στις δηλωσεις του Μανουσελη που ποσταρα για τον αν τον επελεξε ο Γιαννακης. Οσον αφορα τον Γκερσον που συμφωνα με τον βασιλοπουλο περεγγελνε πιτσες και τρωγανε μετα την προπονηση, δεν εχω να πω πολλα. Οσο για το αν ξερω τι κανει το Τριαρι, η απαντηση ειναι οτι κανει οτι του πει ο προπονητης του. Το τι ειναι ο κανονας δεν μου λεει και αποτι φαινεται ουτε του Γιαννακη......Αν δεν του πιασει τοτε θα τον βριζω και γω...εσυ βεβαια μπορεις να αρχισεις απο τωρα μιας και χαρισματικα ατομα σαν και σενα που βλεπουν το μελλον εχουν το δικαιωμα να τον κανουν. Και όπως είπα και προηγουμένως (που μάλλον από το ένα μάτι μπήκαν και από το άλλο βγήκαν), σε εύκολους αγώνες μπορεί και να βάλει 50 πόντους με 25 καρφώματα και 100% στα δίποντα, γιατί αργά ή γρήγορα το παιχνίδι θα ανοίξει και θα μπορέσει να πάρει πάσες στο ανοιχτό γήπεδο που δε σταματιέται. Με τις όχι και τόσο εύκολες ομάδες όμως; Ακόμα και με τον Άρη, όσο ήταν κλειστό το παιχνίδι περιφέρονταν άσκοπα μέσα στο παρκέ, στο τέλος έβαλε ότι έβαλε. Ξέρω μωρέ, είμαι γραφικός και αφελής. Εχει βαση αυτο που λες αλλα σταματα να το παρουσιαζεις ως defacto κατασταση γιατι οντως γινεσαι γραφικος. Κρινε τον απο τον Φλεβαρη και μετα που θα εχει παρει το κολαι (στανταρ αν δεν κανει τπτ στο ντερμπυ ο θεος και η ψυχη του τι εχουμε να ακουσουμε). Στην άμυνα είναι καλός εώς πολύ καλός στην προσωπική αλλά στις αλλαγές ψιλοχάνεται και κολάει στα σκριν, αλλά αυτά είναι πράγματα που μπορεί να βελτιώσει και να γίνει πολύ καλός και όχι πολύ καλός για Αμερικανός. Επιτελους συμφωνουμε...ουφ.....Αυτο λοιπον εχει να κανει και με την προρμογη που περιγραφω παραπανω. Λοιπόν, μια και δημιουργείς συνέχεια εντυπώσεις, θα σε παρακαλούσα λοιπόν να βρεις που είχα γράψει ότι ο θα είναι σακάτης. Να λέω ακριβώς αυτό όμως, όχι αυτό που εσύ νομίζεις ότι είπα.Εγώ πάντως θυμάμαι πολύ καλά να έχω γράψει ότι στο Ισραήλ οι μισοί λένε "καλά ξεκουμπίδια ο σακάτης" και οι άλλοι μισοί "θα μας λείψει ο παικταράς". Επίσης αρκετές φορές είχα γράψει ότι τον ήθελα στον Παναθηναϊκό αλλά ίσως στο τεχνικό τιμ της ομάδας να ήξεραν κάτι παραπάνω που δεν προσπάθησαν καν να τον πάρουν. Ακόμα είχα πει ότι στην Κροατία λέγεται ότι δεν είναι γεννηθείς 1978 αλλά 1976. Οπότε το συμπέρασμά μου τότε ήταν "θα δούμε". Από τότε προέκυψε η δήλωση ιδιοκτήτη της Μακάμπι ότι αυτοί που έδωσαν τόσα λεφτά για αυτόν είναι μαλάκες και η συνέντευξη του Σβι Σερφ που είπε ότι έχει σώμα 40χρονου. Αυτό που βλέπω τώρα εγώ είναι ότι προφανώς και δεν έχει ξεχάσει το μπάσκετ (πασάρει ακόμα καταπληκτικά) αλλά δεν πατάει σωστά και είναι και πιο αργός από το Βράνιες της Παρτίζαν και σε άμυνα και σε επίθεση. Μπορεί στη πορεία τα πατήματά του να τα βρει (όποιος έχει παίξει μπάσκετ καταλαβαίνει τι ρόλο παίζει το πάτημα στην επίθεση) αλλά να βρει και ταχύτητα δε νομίζω (πόσο μάλλον στην άμυνα που πάντα ήταν μέτριος προς κακός). Αυτα εγραφες περιπου τα οποία πως μεταφραζονται δηλαδη? Υπαρχει ιατρικο προβλημα στη μεση (γιατι εκει ειχε το προβλημα) που δεν σε αφηνει να αποδωσεις? Η μεση ειτε θα σε ποναει ειτε οχι....δεν μπορεις να παιξεις μπασκετ με τη μεση γτπ....Δηλαδη μιλαγες καθαρα για ιατρικους λογους δηλωνοντας σιγουρος οτι καποιο λακο εχει η φαβα . Προς το παρον δεν εχει φανει κατι σε τραυματισμους και αν συνεχισει ετσι θα ανεβει οπως ειναι λογικο. Μπορει αυριο να ξαναπαθει ζημια και να βγω λαθος αλλα εσυ μιλας για το τωρα...Εκτος αν κανεις προβλεψεις παλι. Επισης βλεπω οτι βασιζεις τις αποψεις σου στις φημες της Κροατιας και στη Δηλωση του Σερφ. Δηλαδη ρε συ τα εργομετρικα τι ρολο βαρανε? Λες το αν το σωμα του συμπεριφερεται σαν 40χρονου δεν θα το δειχνανε... Μα τοσο μλκες ειναι στο ολυμπιακο? Στην τελική, μπορείς εσύ να μιλήσεις για τεχνικά θέματα με δική σου άποψη που να τη στηρίζεις με δικά σου επιχειρήματα και να μη στηρίζεις το υποτιθέμενο δίκιο σου σε άλλους; Ακόμα και γραφικότερος από τα ροζ ηλιοβασιλέματα του alexzzz να είμαι, εσύ δεν παύεις να είσαι παπαγαλάκι χωρίς γνώση στο αντικείμενο. Εγω δεν προκειται να το παιξω προπονητης αγαπητε. Εχω παψει να το κανω αυτο απο τοτε που αντιληφθηκα με την απλη κοινη λογικη οτι αν ηταν τοσο ευκολο να καθοριζεις το πως θα παιξει η ομαδα, ποιοι παικτες θα αγωνιστουν κτλ, τοτε θα ειμασταν ολοι προνητητες στο ΝΒΑ. Ειναι παραδοξο οι ομαδες μας να εχουνε προπονητες που εχουν ιστορια στο χωρο σαν παικτες και προπονητες και να τους λεμε εμεις τι να κανουνε. Ουτε μια τριχα απο @@@ τους δεν ειμαστε. Εσυ που θεωρεισε τοσο μεγαλος γνωστης που μεχρι και στον Ομπραντιβιτς εχεις "υποδειξει" εδω μεσα τι να κανει, συνεχισε....δεν θα ακολουθησω....Οσο για το αν θα μπορουσα να το κανω, εχω παιξει και γω μπασκετ (Πανελληνιος 6 χρονια), παιζω απο μικρος στα γηπεδα της γειτονιας μεχρι και σημερα και παρακολουθω μπασκετ απο τα 5 μου (1987). Απο τη στιγμη που δεν καταλαβαινεις οτι καλως ή κακως για εμας τους ολυμπιακους ο Γιαννακης εχει μια φιλοσοφια πρωτοποριακη (δεν σημαινει απαραιτητα καλη) και επομενως πολλα απο αυτα τα κλασικα του Ευρωπαικου μπασκετ που περιγραφεις δεν εχουν σχεση με αυτο που θελει, δεν εχω κατι αλλο να σου πω...
KWSN_Men Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Critter, μια και, αλήθεια, για να σου απαντήσω πρέπει να γράψω πολλά και βαριέμαι, θα πω μόνο το εξής. Το ότι εσένα η κατανόηση του παιχνιδιού και οι γνώσεις σου φτάνουν στο "θα δούμε" δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κάποιοι που μπορεί να καταλαβαίνουν και λίγο παραπάνω. Λες ότι ο Ολυμπιακός δε θα παίξει κλασσικό Ευρωπαϊκό μπάσκετ επειδή κάπου διάβασες ότι θα παίξετε με τριγωνική επίθεση. Και σε σου κάνει εντύπωση ότι τα τελευταία 30 χρόνια στην Ευρώπη καμία ομάδα δεν την έπαιζε και στην Αμερική μόνο δύο οι οποίες έτυχε να έχουν τον ίδιο προπονητή. Το τρως αμάσητο όμως και "θα δεις". Όταν κάποιος κάνει μια πρόβλεψη, ήταν βασίζεται σε γεγονότα είτε κάνει απλή μαντεψιά, οι πιθανότητες είναι οι ίδιες, 50% για να πέσει μέσα και άλλο τόσο για να πέσει έξω. Το θέμα είναι πόσο συχνά πέφτει μέσα, είτε επειδή ξέρει είτε επειδή είναι κωλόφαρδος. Πες ότι είμαι κωλόφαρδος αν γουστάρεις λοιπόν γιατί στο σμπάσκετ συνήθως πέφτω μέσα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.