Προς το περιεχόμενο

Oλυμπιακός

privateer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
http://www.sport-fm.gr/article/145055

...δεν το βλέπω να μένει πολύ ακόμα...

Αν ο Καστίγιο έφυγε με 15 μύρια, αυτός θα φύγει με 45.

Όταν θα φύγει λοιπόν, σε μία τριετία δηλαδή, τόσα θα ζητήσει περίπου ο Κόκκαλης και θα έχουμε προλάβει να τον χορτάσουμε.

Και η Άρσεναλ τον ήθελε, αλλά τελικά δεν προχώρησε. Οπότε ας κρατήσουμε μικρό καλάθι κι ας μην τον γλωσσοφάμε τον άνθρωπο, γιατί φαίνεται να είναι τεράστια παιχτούρα.

• Απαντ. 16,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Δεν ισποεδώνω τίποτα, ούτε αμαυρώνω όλη την προσπάθεια της ομάδας.

Απλώς θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός παραμένει μία χαμηλής δυναμικότητας ομάδα (για ευρωπαϊκά δεδομένα πάντα) επειδή κάποιοι δεν τον αφήνουν εσκεμμένα να ανεβεί 2-3 σκαλιά παραπάνω, όπως και θα έπρεπε και θα μπορούσε να έχει γίνει εδώ και χρόνια τώρα.

Με τυχάρπαστους προπονητές, με απίθανες εμμονές και με ανύπαρκτο διοικητικό πλάνο, μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να πρωταγωνιστεί μία ομάδα εδώ και μία δεκαετία. Σε αυτό ευθύνεται και ο ανύπαρκτος ανταγωνισμός, αλλά στα @@ μου εμένα τι κάνουν οι άλλοι.

Μαζί σου! Έχει φέρει στην ομάδα τον κάθε τυχαίο και τον έχει βαφτήσει προπονητή. Έχουν περάσει Αλέφαντοι Μαντζουράκιδες Προτασοφιδες γκουχου γκουχου Λεμονίδες και τα έχει ακούσει πρώτα απ όλους ο Κόκκαλης γι αυτές του τις επιλογές. Φέτος όμως έφερε καλό προπονητή που έχει κάνει καλό όνομα στο ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα του κόσμου οπότε δεν διακιούμαστε να μιλάμε γι αυτό.

Δηλαδή ο Πάτσα αποτελεί το ιδανικό αμυντικό χαφ, για μία ομάδα η οποία προσπαθεί να ξεφύγει από την ευρωπαϊκή της μετριότητα, κατά τη γνώμη σου?

Αν είχε αποκτηθεί κάποιο αμυντικό χαφ κλάσης, ο Πάτσα θα έπαιζε ακόμη ή θα χρησιμοποιούταν ως backup? Και στη τελική, ο Λεμονής είχε κάποια καλύτερη εναλλακτική και χρησιμοποιούσε τον Πάτσα αντί αυτής? Τα πάντα είναι θέμα επιλογών και ούτε ο Λεμονής είχε πολλές επιλογές, ούτε τώρα ο Βαλβέρδε.

Σε καμία περίπτωση δεν είναι το ιδανικό αμυντικό χαφ, είναι ένας φιλότιμος αλλά περιορισμένων δυνατοτήτων παίκτης που μπορεί να βοηθήσει και να δώσει βάθος σε μία σεζόν που έχει 40+ παιχνίδια. Τα λεφτά που παίρνει είναι πολύ λιγότερα από του Ντουντου για παράδειγμα και δεν έχουμε την δυνατότητα σαν ομάδα να πληρώνουμε ένα αντίστοιχο συμβόλαιο για έναν εξίσου καλό παίκτη και να τον έχουμε στον πάγκο. Μακάρι να βγει καλός ο πιτσιρικάς ο Παπαδόπουλος και να χρειάζεται να παίζει λιγότερο ο Πάτσα.

Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν στον Χρυσικόπουλο, ο οποίος θεώρησε έναν από τους καλύτερους περιφερειακούς επιθετικούς που πέρασαν ποτέ από την Ελλάδα, ακριβό και τον διαολόστειλε στο Κατάρ. Πέρα από τα γκόλ και τις ασίστ που βάζει ένας επιθετικός, μήπως θα πρέπει να ληφθεί υπ' όψιν και πόσους αμυντικούς τραβούσε πάνω του ο Λούα Λούα και πόσους χώρους δημιουργούσε στον επιθετικό παρτενέρ του, με αποτέλεσμα να μένει πολλές φορές ξεμαρκάριστος ο Ντάρκο και να πετυχαίνει γκολ χωρίς ουσιαστικά αντίπαλο? Μήπως την είδε κανείς αυτή την απουσία στους αγώνες με την Ανόρθωση? Και μετά απορούμε γιατί δεν σκοράρει ο Ντάρκο.

Διαφωνούμε. Δεν βάζει γκολ, δεν δίνει ασίστ, ή μάλλον για την ακρίβεια δεν δίνει την μπάλα από το δεξί στο αριστερό, και απλά τρέχει για να τραβάει παίκτες και ν' ανοίξει χώρους για τους άλλους, και είναι από τους καλύτερους περιφερειακούς επιθετικούς που πέρασαν ποτέ από την Ελλάδα? Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Αν ήταν άξιος δεν θα έπαιζε εκεί που παίζει τώρα. Δεν ξέρω ποιός τον έδιωξε αλλά δεν θα κάτσω να ασχοληθώ με κουτσομπολιά του στυλ τον έδιωξε ο Χρυσικόπουλος ή ο Κόκκαλης γιατί δεν του άρεσε το συμβόλαιο του ή τον έδιωξε ο Σεγκούρα γιατί τον στραβοκοίταξε ή ο Βαλβέρδε γιατί δεν του κάνει. Γιατί όλα αυτά τα σενάρια έχουν γραφτεί!!! Έχω πάψει να πιστεύω τους δημοσιογράφους που γράφουν ότι γουστάρουν για να πουλήσουν φύλλα ή υπηρεσίες ή ακόμα και εκδούλευση.

Για Λεντέσμα, ούτε εγώ τον πολυπήγαινα, αλλά σε πολλά περσινά παιχνίδια φάνηκε ότι με την παρουσία του θωράκιζε τα μπάκ κι έτσι έκανε πιο ελεύθερο παιχνίδι ο Ιέρο.

Για τον Σέζαρ, μήπως ξεχάσαμε τόσο εύκολα τα μάτς που έκανε στην Ευρώπη? Μήπως η γενική εικόνα της ομάδας στην Ελλάδα ήταν για τον φούτσο κι εμείς ξεχωρίσαμε 2-3 παίχτες και τους πετροβολήσαμε αποδίδοντας τους το σύνολο των ευθυνών, όπως συνηθίζουμε να κάνουμε κατά καιρούς εκεί στον Πειραιά?

Αυτό ξαναπέστο! Δεν κατηγορώ τον Σέζαρ ότι έφταιγε για την εικόνα της ομάδας, αλλά ότι δεν μου κάνει για κεντρικός αμυντικός όταν ήταν τόσο ασταθής και κατά καιρούς αδιάφορος. Προτιμώ τον Αβραάμ που ακόμα έχει πολλά να μάθει αλλά τουλάχιστον έχει όρεξη για μπάλα και είναι σοβαρός στο παιχνίδι του.

Καθόλου άκαιρο. Πήρε αυτούς που πήρε και δεν πήρε όσους έπρεπε να πάρει.

Ο Ολυμπιακός χρειαζόταν ακόμη 2 μεταγραφές για να απογειωθεί και η μία (σεντερ μπακ) αποκλείστηκε εξ'αρχής (ούτε κουβέντα δεν έγινε γι' αυτή τη θέση) ενώ για την άλλη θέση (επιθετικός) περιμέναμε μέχρι χθές τον Νέρι να μας σώσει.

Αν είχαμε περάσει στο τσοουλου θα συμφωνούσα μαζί σου. Τώρα έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε και τον Γενάρη που θα ξέρουμε καλύτερα τι χρειάζεται η ομάδα. Απλά δεν έχει νόημα να αναμασάμε συνέχεια το θέμα των φετινών καθηστερίσεων στις μεταγραφές και να αναλύουμε την δεδομένη ανοργανοσιά της ομάδας ή τις κακές μεταγραφικές επιλογές. Όταν έπρεπε να φωνάξουμε φωνάξαμε (λέγε με ΜπασινοΑλόνσο) Αν αυτό γίνεται συστηματικά χωρίς ουσιαστικό λόγο χάνει την αξίο του στο τέλος και γινόμαστε γραφικοί. Κατα τ' άλλα ελπίζω αυτοί που είναι υπεύθυνοι να πήραν κάποια μαθήματα και να μην επαναλάβουν τα ίδια λάθη στο μέλλον.

Και ο Λεονάρντο αριστερό μπάκ είναι αλλά δεν έχει αμυντικές ικανότητες. Δεν ήταν αυτό φανερό στους αγώνες με την Ανόρθωση? Εκεί το πάω στο ότι ο Ντούντου αν και παιχταράς, είναι περισσότερο επιθιτικογενής μέσος, παρά ανασταλτικός χάφ.

Το άκρως αντίθετο ήταν ο Λεντέσμα.

Κατά την γνώμη μου δεν ήταν φανερό αυτό που λες για τον Λεονάρντο, αλλά πρόκειται για βιαστικό συμπέρασμα από τα πολλά που έχουμε βγάλει κατά καιρούς από ένα μεμονομένο ματς. Από την στιγμή που η ομάδα πιέζει και τα πλάγια μπακ ανεβαίνουν πολύ για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη λογικό είναι να δημιουργούνται κενοί χώροι. Ο Λεονάρτνο επειδή είναι καλός επιθετικά παίρνει εντολή να ανεβσίνει πιο συχνά οπότε θα πρέπει να τον καλύψουν οι συμπαίκτες του..Άρα είναι θέμα συστήματος της ομάδας και αλληλοκάλυψης. Σίγουρα πρέπει να βελτιωθεί περισσότερο αμυντικά αλλά δεν είναι κακός. Μικρός είναι ακόμα, εγώ τον πιστεύω. Ο Λεντέσμα έκανε τα αολύτως απαραίτητα στο γήπεδο και κράταγε καλά την θέση του. Ο Ντούντου δείχνει ότι μπορεί να κάνει αυτά που έκανε ο Λεντέσμα και παράλληλα να βοηθάει στην ανάπτυξη και στο σκοράρισμα. Κρατάω όμως μια πισινή γι αυτόν, δεν σου κρύβω.

Anyway, εγώ πιστεύω ότι θα πάμε καλά φέτος με λίγη πίστωση χρόνου και μακάρι οι ελλείψεις που έχει ο Ολυμπιακός στο ρόστερ, να καλυφθούν στη μεταγραφική του Γενάρη.

Θα δείξει. Παρότι την πατήσαμε στα προκριματικα για μένα τα πρώτα δείγματα είναι θετικά. Εγώ λίιγη μπαλίτσα θέλω να δω επιτέλους γιατί έχω να δω καλή μπάλα από τον Ολυμπιακό αρκετά χρόνια. Βαρέθηκα να βλέπω καμινάδες και άμπαλους.

Δημοσ.
Μαζί σου! Έχει φέρει στην ομάδα τον κάθε τυχαίο και τον έχει βαφτήσει προπονητή. Έχουν περάσει Αλέφαντοι Μαντζουράκιδες Προτασοφιδες γκουχου γκουχου Λεμονίδες και τα έχει ακούσει πρώτα απ όλους ο Κόκκαλης γι αυτές του τις επιλογές. Φέτος όμως έφερε καλό προπονητή που έχει κάνει καλό όνομα στο ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα του κόσμου οπότε δεν διακιούμαστε να μιλάμε γι αυτό.

Μέχρι ο Βαλβέρδε να μας φτάσει στους 16 της Ευρώπης με 2 διπλά, πολύ απλά, ΚΑΝΕΙΣ, ΚΑΝΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΜΟΝΗΣ.

Ο καθένας κρίνεται από τα έργα του κι όχι από το όνομά του.

Συνεπώς, ο Βαλβέρδε μπορεί να είναι ο καλύτερος προπονητής που ήρθε ποτέ στον Ολυμπιακό, αλλά μπορεί και να είναι ακατάλληλος για τον Ολυμπιακό (πρόσεξε, ακατάλληλος γράφω, όχι κακός προπονητής ή ανίκανος), γιατί κατά πρώτον ο προκατοχός του φρόντισε να ανεβάσει τον πήχυ αρκετά ψηλά και δεύτερον επειδή ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα ειδικών συνθηκών, με συνεχή πίεση για πρωταθλητισμο, κάτι το οποίο ο Βαλβέρδε, ουδέποτε έχει ζήσει στην Ισπανία.

Σε καμία περίπτωση δεν είναι το ιδανικό αμυντικό χαφ, είναι ένας φιλότιμος αλλά περιορισμένων δυνατοτήτων παίκτης που μπορεί να βοηθήσει και να δώσει βάθος σε μία σεζόν που έχει 40+ παιχνίδια. Τα λεφτά που παίρνει είναι πολύ λιγότερα από του Ντουντου για παράδειγμα και δεν έχουμε την δυνατότητα σαν ομάδα να πληρώνουμε ένα αντίστοιχο συμβόλαιο για έναν εξίσου καλό παίκτη και να τον έχουμε στον πάγκο. Μακάρι να βγει καλός ο πιτσιρικάς ο Παπαδόπουλος και να χρειάζεται να παίζει λιγότερο ο Πάτσα.

Επειδή λοιπόν δεν έχουμε τη δυνατότητα να πληρώνουμε αμυντικό χαφ για να κάθεται στον πάγκο, θα ήταν σώφρον να κρατούσαμε τον Λεντέσμα στον πάγκο και όχι να τον στέλναμε στην Αργεντινή δανεικό και με 2 αγώνες να βγάζει και μάτια.

Διαφωνούμε. Δεν βάζει γκολ, δεν δίνει ασίστ, ή μάλλον για την ακρίβεια δεν δίνει την μπάλα από το δεξί στο αριστερό, και απλά τρέχει για να τραβάει παίκτες και ν' ανοίξει χώρους για τους άλλους, και είναι από τους καλύτερους περιφερειακούς επιθετικούς που πέρασαν ποτέ από την Ελλάδα? Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Αν ήταν άξιος δεν θα έπαιζε εκεί που παίζει τώρα. Δεν ξέρω ποιός τον έδιωξε αλλά δεν θα κάτσω να ασχοληθώ με κουτσομπολιά του στυλ τον έδιωξε ο Χρυσικόπουλος ή ο Κόκκαλης γιατί δεν του άρεσε το συμβόλαιο του ή τον έδιωξε ο Σεγκούρα γιατί τον στραβοκοίταξε ή ο Βαλβέρδε γιατί δεν του κάνει. Γιατί όλα αυτά τα σενάρια έχουν γραφτεί!!! Έχω πάψει να πιστεύω τους δημοσιογράφους που γράφουν ότι γουστάρουν για να πουλήσουν φύλλα ή υπηρεσίες ή ακόμα και εκδούλευση.

Οπότε η πρωταρχική άποψη του Βαλβέρδε, ότι του αρέσει ο Λούα Λούα και η τελική κατάληξη, όπου εκδιώχθηκε εξόριστος στο Κατάρ κλωτσηδόν, δεν σε γεμίζει απορίες για τους πραγματικούς λόγους, για τους οποίους εκδιώχθηκε.

Προφανώς τα κουτσομπολιά, δεν είναι και τόσο κουτσομπολιά στην υπόθεση του Λούα Λούα, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που υπήρχε και όρος στο συμβόλαιο του Αφρικανού, ο οποίος προέβλεπε ότι για κάθε πρωτάθλημα που θα παίρνει ο Ολυμπιακός, έχοντας στο δυναμικό του τον Κογκολέζο, θα αποφέρει ένα ποσό μπόνους στην Πόρτσμουθ.

Αυτό ξαναπέστο! Δεν κατηγορώ τον Σέζαρ ότι έφταιγε για την εικόνα της ομάδας, αλλά ότι δεν μου κάνει για κεντρικός αμυντικός όταν ήταν τόσο ασταθής και κατά καιρούς αδιάφορος. Προτιμώ τον Αβραάμ που ακόμα έχει πολλά να μάθει αλλά τουλάχιστον έχει όρεξη για μπάλα και είναι σοβαρός στο παιχνίδι του.

Δεν λέω ότι θα κάναμε κάτι καλύτερο με τον Σέζαρ, αλλά δες λίγο τι έκανε ο Αβραάμ στα 2 μάτς με την Ανόρθωση. Όσες γκέλες δεν είχε κάνει τόσα χρόνια στον Άρη, τις έκανε μαζεμένες σε 2 αγώνες.

Anyway, εγώ είπα ότι χρειαζόμασταν κι άλλο σέντερ μπάκ, για να έχουμε και διαφορετικά σχήματα, ανάλογα με τους αντίπαλους επιθετικούς και όχι να μην παίρναμε τον Αβραάμ.

Αν είχαμε περάσει στο τσοουλου θα συμφωνούσα μαζί σου. Τώρα έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε και τον Γενάρη που θα ξέρουμε καλύτερα τι χρειάζεται η ομάδα. Απλά δεν έχει νόημα να αναμασάμε συνέχεια το θέμα των φετινών καθηστερίσεων στις μεταγραφές και να αναλύουμε την δεδομένη ανοργανοσιά της ομάδας ή τις κακές μεταγραφικές επιλογές. Όταν έπρεπε να φωνάξουμε φωνάξαμε (λέγε με ΜπασινοΑλόνσο) Αν αυτό γίνεται συστηματικά χωρίς ουσιαστικό λόγο χάνει την αξίο του στο τέλος και γινόμαστε γραφικοί. Κατα τ' άλλα ελπίζω αυτοί που είναι υπεύθυνοι να πήραν κάποια μαθήματα και να μην επαναλάβουν τα ίδια λάθη στο μέλλον.

Αυτό που εσύ ονομάζεις πολυτέλεια, εγώ το ονομάζω ηλιθιότητα. Οι ομάδες χτίζονται από Σεπτέμβρη και όχι από Φλεβάρη. Κλασικότερο παράδειγμα αυτό του Μπελούτσι, ο οποίος ξέρει πολλά καντάρια μπάλα, αλλά του πήρε μισό χρόνο να προσαρμοστεί. Και στην τελική, θα πρέπει κάποια στιγμή ο Ολυμπιακός να αποκτήσει μία σταθερή ομάδα με συνοχή, με βάση το αποτέλεσμα που θα του αποφέρει και όχι με βάση τις διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχει. Οι σωστές ομάδες κάνουν προγραμματισμό και με βάση τα ψώνια τους οριοθετούν στόχους, εμείς περιμένουμε να δούμε που θα παίζουμε για να κάνουμε ψώνια.

Κατά την γνώμη μου δεν ήταν φανερό αυτό που λες για τον Λεονάρντο, αλλά πρόκειται για βιαστικό συμπέρασμα από τα πολλά που έχουμε βγάλει κατά καιρούς από ένα μεμονομένο ματς. Από την στιγμή που η ομάδα πιέζει και τα πλάγια μπακ ανεβαίνουν πολύ για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη λογικό είναι να δημιουργούνται κενοί χώροι. Ο Λεονάρτνο επειδή είναι καλός επιθετικά παίρνει εντολή να ανεβσίνει πιο συχνά οπότε θα πρέπει να τον καλύψουν οι συμπαίκτες του..Άρα είναι θέμα συστήματος της ομάδας και αλληλοκάλυψης. Σίγουρα πρέπει να βελτιωθεί περισσότερο αμυντικά αλλά δεν είναι κακός. Μικρός είναι ακόμα, εγώ τον πιστεύω. Ο Λεντέσμα έκανε τα αολύτως απαραίτητα στο γήπεδο και κράταγε καλά την θέση του. Ο Ντούντου δείχνει ότι μπορεί να κάνει αυτά που έκανε ο Λεντέσμα και παράλληλα να βοηθάει στην ανάπτυξη και στο σκοράρισμα. Κρατάω όμως μια πισινή γι αυτόν, δεν σου κρύβω.

Θα δείξει. Παρότι την πατήσαμε στα προκριματικα για μένα τα πρώτα δείγματα είναι θετικά. Εγώ λίιγη μπαλίτσα θέλω να δω επιτέλους γιατί έχω να δω καλή μπάλα από τον Ολυμπιακό αρκετά χρόνια. Βαρέθηκα να βλέπω καμινάδες και άμπαλους.

Εγώ προτιμώ τον Πάντο σαν αριστερό μπάκ πάντως. Άμπαλος μεν, σταθερότατος δε για τη συγκεκριμένη θέση. Ο Λεονάρντο θα ταίριαζε σε μία ομάδα της οποίας οι σέντερ μπάκ θα είχαν την ταχύτητα να καλύψουν τα κενά που αφήνει πίσω του ο μικρός. Μέχρι να βρούμε αυτά τα σέντερ μπάκ, Πάντος και ξερό ψωμί.

Στα υπόλοιπα και δη στο θέμα της καλής μπάλας, συμφωνούμε απόλυτα.

Δημοσ.

Ο Λεμονής για μένα είναι συμπαθέστατος αλλά υπερεκτιμήθηκε η συνεισφορά του στις περσινές εποτυχίες του τσουλου και αντίστοιχα υποτιμήθηκαν οι ευθύνες του στο χάλι της Ελλάδας από το σύνολο των Ολυμπιακών. Ίσως αυτό να συνέβει λόγω συμπάθειας που είναι "δικός μας" και λόγω αντιπάθειας στον Κόκκαλη που τον έδιωξε. Τον Βαλβέρδε από την άλλη τον έχουμε πάρει από τα μούτρα, και σε αυτο συνέβαλε και το ότι είναι η επιλογή Κόκκαλη για αντικαταστάτη του "εκφραστή της Ολυμπιακής ψυχής" Λεμονή. Και μην μου πεις ότι κρίνεται εκ του αποτελέσματος γιατί και πριν το πρώτο ματς με την Ανόρθωση είχε φάει πολύ κράξιμο (και λάσπη) και η ομάδα ήταν ακόμα σε περίοδο προετιμασίας! Εξάλλου και η περσινή ομάδα δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο θα περναγε την Ανόρθωση στις 15 Αυγούστου αν είχε προκριματικά.

Να με συγχωρείς αλλά ατάκες όπως "κανείς κάνείς δεν είναι Λεμονής" τις θεωρώ γελοίες. Ένας από τους λόγους που βρίζουμε τα τελευταία χρόνια τον Κόκκαλη είναι για τους προπονητές που φέρνει. Ακόμα και για τον Λεμονή έχει ακούσει ουκ ολίγα. Ας αποφασήσουμε λοιπόν κι εμείς τι θέλουμε, θέλουμε σοβαρό προπονητή με εμπειρία από δυνατά πρωταθλήματα και προοπτικές (Βάλβέρδε) ή προπονητή που "θα μάθει στις πλάτες του Ολυμπιακού" (Προτάσοφ, Λεμονής, Σεγκούρα κλπ)?

Δεν ξέρω αν θα είναι κατάλληλος αλλά χρειάζεται την στήρηξή μας για να μπορέσει να γίνει. Άμα είναι να περιμένουμε από αυτόν να φέρει δύο διπλά στο Τσουλού και να περάσει στους 16 για να μην τον κράζουμε τότε εμείς έχουμε μεγαλύτερη ευθύνη από τον Κόκκαλη και τον κάθε Κόκκαλη που δεν κάνουμε το βήμα παραπάνω.

p.s. Δεν με νοιάζει γιατί εκδιώχθηκε ο Λούας Λούας , αλλά αν υπήρχε τέτοιος όρος στο συμβόλαιο του καλά έκαναν. Ας έπαιζε καλύτερα κι ας ήταν πιο σοβαρός κι ας μην ερχόταν πάτνα τελευταίος στην προπόνηση κι ας μην βάζαμε γκολ μόνο με αίτηση όταν δεν έπαιζε ο Ντάρκο, κι ας τον κρσταγαν. Για τα υπόλοιπα έχω πει την άποψή μου.

Δημοσ.
Ο Λεμονής για μένα είναι συμπαθέστατος αλλά υπερεκτιμήθηκε η συνεισφορά του στις περσινές εποτυχίες του τσουλου και αντίστοιχα υποτιμήθηκαν οι ευθύνες του στο χάλι της Ελλάδας από το σύνολο των Ολυμπιακών. Ίσως αυτό να συνέβει λόγω συμπάθειας που είναι "δικός μας" και λόγω αντιπάθειας στον Κόκκαλη που τον έδιωξε. Τον Βαλβέρδε από την άλλη τον έχουμε πάρει από τα μούτρα, και σε αυτο συνέβαλε και το ότι είναι η επιλογή Κόκκαλη για αντικαταστάτη του "εκφραστή της Ολυμπιακής ψυχής" Λεμονή. Και μην μου πεις ότι κρίνεται εκ του αποτελέσματος γιατί και πριν το πρώτο ματς με την Ανόρθωση είχε φάει πολύ κράξιμο (και λάσπη) και η ομάδα ήταν ακόμα σε περίοδο προετιμασίας! Εξάλλου και η περσινή ομάδα δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο θα περναγε την Ανόρθωση στις 15 Αυγούστου αν είχε προκριματικά.

Να με συγχωρείς αλλά ατάκες όπως "κανείς κάνείς δεν είναι Λεμονής" τις θεωρώ γελοίες. Ένας από τους λόγους που βρίζουμε τα τελευταία χρόνια τον Κόκκαλη είναι για τους προπονητές που φέρνει. Ακόμα και για τον Λεμονή έχει ακούσει ουκ ολίγα. Ας αποφασήσουμε λοιπόν κι εμείς τι θέλουμε, θέλουμε σοβαρό προπονητή με εμπειρία από δυνατά πρωταθλήματα και προοπτικές (Βάλβέρδε) ή προπονητή που "θα μάθει στις πλάτες του Ολυμπιακού" (Προτάσοφ, Λεμονής, Σεγκούρα κλπ)?

Δεν ξέρω αν θα είναι κατάλληλος αλλά χρειάζεται την στήρηξή μας για να μπορέσει να γίνει. Άμα είναι να περιμένουμε από αυτόν να φέρει δύο διπλά στο Τσουλού και να περάσει στους 16 για να μην τον κράζουμε τότε εμείς έχουμε μεγαλύτερη ευθύνη από τον Κόκκαλη και τον κάθε Κόκκαλη που δεν κάνουμε το βήμα παραπάνω.

p.s. Δεν με νοιάζει γιατί εκδιώχθηκε ο Λούας Λούας , αλλά αν υπήρχε τέτοιος όρος στο συμβόλαιο του καλά έκαναν. Ας έπαιζε καλύτερα κι ας ήταν πιο σοβαρός κι ας μην ερχόταν πάτνα τελευταίος στην προπόνηση κι ας μην βάζαμε γκολ μόνο με αίτηση όταν δεν έπαιζε ο Ντάρκο, κι ας τον κρσταγαν. Για τα υπόλοιπα έχω πει την άποψή μου.

Έναν προπονητή τον τοποθετείς στον πάγκο της ομάδας σου, έχοντας ως γνώμονα το τι μπορεί να κάνει η ομάδα σου, με βάση τις δυνατότητές της και κατ' επέκτασιν και του προπονητή.

Αν ο Λεβαδειακός πάρει Μουρίνιο με τους υπάρχοντες παίχτες, θα κάνει κάτι παραπάνω απ' ότι κάνει τώρα? Μάλλον όχι.

Τον Λεμονή λοιπόν τον προσέλαβες, περιμένοντας 2-3 βασικά πράγματα από αυτόν.

Η ομάδα έφτασε στους 16 του Τσου Λου με τα πρώτα διπλά στην Ευρώπη και με όμορφο ποδόσφαιρο, όχι ταμπούρι.

Η ομάδα, επί παρουσίας Λεμονή, λειτουργούσε σε ιδανικό κλίμα, τόσο εντός γηπέδου, όσο και εντός αποδυτηρίων.

Ο Λεμονής δικαιούταν, βάσει και των εσόδων που είχε αποφέρει στον σύλλογο με την ευρωπαϊκή του πορεία, αλλά και βάση της εικόνας που είχε η ομάδα τουλάχιστον στα ευρωπαϊκά του παιχνίδια, να παραμείνει ως το τέλος του χρόνου και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Εμένα προσωπικά δεν μου καιγόταν καρφί για το αν χανόταν το περσινό πρωτάθλημα, αλλά τελικά επικράτησε η λογική του Πρόεδρα και ξεφτυλιστήκαμε.

Τεσσάρα από την ΑΕΚ, υπόθεση CAS και καρδιοχτυπήματα στο ματς με την Λάρισα.

Τέτοιο πρωτάθλημα δεν το ήθελαν ούτε οι εχθροί σου. Ας το έπαιρνε η ΑΕΚ, να ξεχαρμανιάσει, αλλά οι εμμονές του Κόκκαλη, να περάσει στην ιστορία του Ολυμπιακού ως ο πλέον επιτυχημένος πρόεδρος με τα περισσότερα συνεχόμενα πρωταθλήματα, είναι αυτές που δεν αφήνουν αυτή την ομάδα να πάει παραπέρα.

Τελικά αναθέσαμε την ομάδα σε κάποια μαριονέτα, ονόματι Σεγκούρα, ο οποίος, σημειωτεόν, ήταν και γυμναστής της ομάδας.

Ποιός ευθύνεται άραγε για τον ελλιπή τρόπο εκγύμνασης των παιχτών και για τους συνεχόμενους τραυματισμούς?

Ποιός έιχε συνεχή κόντρα με τον Λεμονή, ακόμη και για τον τρόπο που θα έπαιζε η ομάδα? Ποιός ήθελε να φέρει Μορφέο, αντί του Galleti?

Θέλω να καταλήξω στο ότι ο Λεμονής, πέρα από τον πόλεμο που δεχόταν από τα ΜΜΕ (βλ. εξώφυλο sportday "Αυτή η νύχτα μένει" πρίν το διπλό στη Βρέμη) είχε να αντιμετωπίσει και έναν πόλεμο εκ των έσω από το δίδυμο Σεγκούρα - Ίλια.

Κι αν τα ΜΜΕ μπορούσε να τα γράψει στα @@ του, πώς θα μπορούσε να κάνει το ίδιο με τους άμεσους συνεργάτες του οι οποίοι κοιτούσαν να πριονίσουν τον πάγκο, αντί να κοιτάξουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους?

Από τον Βαλβέρδε λοιπόν, που έχει και το όνομα και θεωρητικά μεγαλύτερη προπονητική αξία από τον Τάκη, εγώ περίμενα να φτάσει με μία ευνοϊκή κλήρωση ξανά στους 16 του Τσου Λου και να αποδώσει μπαλίτσα στην Ελλάδα, που όπως προαναφέραμε έχουμε καιρό να δούμε.

Μέχρι στιγμής έχουμε δει, ένα ημίχρονο με τον Αστέρα Τρίπολης και τίποτα άλλο.

Μέχρι και τους πιτσιρικάδες τους οποίους χρησιμοποιούσε ο Λεμονής, αυτός τους άφησε, να φύγουν δανεικούς, ενώ άλλους τους παραγκώνισε με το καλημέρα. (Γκαλίτσιος, Παπαδόπουλος)

Εγώ, προσωπικά πάντως, δεν βλέπω κανέναν πόλεμο ενάντια στον Βαλβέρδε, παρά μόνο αυτόν που του κάνει ο Κόκκαλης από τις φυλλάδες του, μετά τον αποκλεισμό από το Τσου Λου.

Αλήθεια, πιστεύεις ότι αν στη θέση του Βαλβέρδε, ήταν ο Λεμονής, θα συνέχιζε να κάθεται στον πάγκο του Ολυμπιακού ακόμα?

Ο Λεμονής μας τελείωσε και το Τσου Λου επίσης. Μακάρι, του χρόνου τέτοια εποχή ο Βαλβέρδε να σχεδιάζει την νέα ομάδα, έχοντας γνωρίσει πλέον την ελληνική πραγματικότητα με τρόπο μάλιστα λίγο σκληρό.

PS Αδυνατώ να πιστέψω ότι η ομάδα που έφτασε στους 16 με, κατά διαστήματα, εξαιρετική μπάλα, δεν θα μπορούσε να κερδίσει την Ανόρθωση.

Ο Λεμονής έφαγε 4 μόνο από τη Ρεάλ στο Μπερναμπέου, παίζοντας με 10 από το 11' , θα έτρωγε 3 από την Ανόρθωση?

Δημοσ.

επι Λεμονη ο Ολυμπιακος επαιξε τη χειροτερη μπαλα της ιστοριας του ισως

περα απο τα 2 διπλα το 7-0 με την οφη και το 4-0 με το βαζελο ηταν ενα αισχος και μισο

υπηρχαν παιχνιδια που δεν μπορουσαμε να κανουμε μια επιθεση (Καλαμαρια)

οι προπονητες(?) που υπογραφουν με + εχουν τελειωσει νομιζω

Δημοσ.
επι Λεμονη ο Ολυμπιακος επαιξε τη χειροτερη μπαλα της ιστοριας του ισως

περα απο τα 2 διπλα το 7-0 με την οφη και το 4-0 με το βαζελο ηταν ενα αισχος και μισο

υπηρχαν παιχνιδια που δεν μπορουσαμε να κανουμε μια επιθεση (Καλαμαρια)

οι προπονητες(?) που υπογραφουν με + εχουν τελειωσει νομιζω

Ενω προ Λεμονή έπαιζες τη μπάλα της ζωής σου και σε Ελλάδα και σε Ευρώπη. :rolleyes:

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται παραπάνω ανάλυση νομίζω. Τα επιχειρήματα της κάθε πλευράς έχουν ακουστεί. Θέλω μόνο να σχολιάσω αυτό

Εμένα προσωπικά δεν μου καιγόταν καρφί για το αν χανόταν το περσινό πρωτάθλημα, αλλά τελικά επικράτησε η λογική του Πρόεδρα και ξεφτυλιστήκαμε.

Τεσσάρα από την ΑΕΚ, υπόθεση CAS και καρδιοχτυπήματα στο ματς με την Λάρισα

Η ομάδα που """"'εχτιζε""""" ο Λεμονής όλη την χρονιά έφαγε την τεσσάρα από την ΑΕΚ και η ίδια ομάδα καρδιοχτύπησε με την Λάρισα και η ίδια ομάδα πήρε το πρωτάθλημα μέσω Βάλνερ και ξεφτυλίστηκε. Αυτό δεν θέλετε να καταλάβετε.

Δημοσ.
Δεν χρειάζεται παραπάνω ανάλυση νομίζω. Τα επιχειρήματα της κάθε πλευράς έχουν ακουστεί. Θέλω μόνο να σχολιάσω αυτό

Η ομάδα που """"'εχτιζε""""" ο Λεμονής όλη την χρονιά έφαγε την τεσσάρα από την ΑΕΚ και η ίδια ομάδα καρδιοχτύπησε με την Λάρισα και η ίδια ομάδα πήρε το πρωτάθλημα μέσω Βάλνερ και ξεφτυλίστηκε. Αυτό δεν θέλετε να καταλάβετε.

Ε τότε άφησε τον στη θέση του μέχρι το τέλος της σαιζόν, να τα λουστεί αυτός και να τον κυνηγάμε οι επιστήμονες ακόμα όπου τον βρούμε κι όπου σταθούμε.

Η ίδια ομάδα χωρίς τον ίδιο προπονητή ήταν. Γιατί στην τεσσάρα από την ΑΕΚ, ήταν ο κος "Σταυρωμένα χέρια" και στο μάτς με τη Λάρισα μία από τα ίδια.

Εντάξει, έχασε από Καλαμαριά, τι να κάνουμε?

Και ο Βαλβέρδε έχασε από την Ανόρθωση και αυτή η ήττα κόστισε μάλιστα 5,5 εκ ? συν το γόητρο, ότι σε πέταξε εκτός Ευρώπης η μεικτή της Β' εθνικής, αλλά δεν κουνήθηκε από τη θέση του (ούτε φυσικά πρέπει).

Τέσπα, δεν βγάζει πουθενά, απλώς κουβέντα να γίνεται. Αν όμως ψάχνουμε πάλι από Γενάρη προπονητή, να δω που θα κρυφτεί ο Σώκος.

Δημοσ.
Τέσπα, δεν βγάζει πουθενά, απλώς κουβέντα να γίνεται. Αν όμως ψάχνουμε πάλι από Γενάρη προπονητή, να δω που θα κρυφτεί ο Σώκος.

Αυτό είναι το πρόβλημα, ότι μια μερίδα οπαδών το μόνο που την νοιάζει είναι πως θα κάνει τον Σώκο να κρυφτεί και όχι πως θα πάει μπροστά η ομάδα. Πουθενά δεν θα κρυφτεί ο Σώκος, αυτός θα την βρει την άκρη. Το πολύ πολύ θα φέρει πίσω τον Τάκη. Εμείς θα έχουμε το πρόβλημα που μας νοιάζει η ομάδα.

Δημοσ.
Αυτό είναι το πρόβλημα, ότι μια μερίδα οπαδών το μόνο που την νοιάζει είναι πως θα κάνει τον Σώκο να κρυφτεί και όχι πως θα πάει μπροστά η ομάδα. Πουθενά δεν θα κρυφτεί ο Σώκος, αυτός θα την βρει την άκρη. Το πολύ πολύ θα φέρει πίσω τον Τάκη. Εμείς θα έχουμε το πρόβλημα που μας νοιάζει η ομάδα.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η μερίδα οπαδών είναι μειονότητα, ενώ όλοι οι υπόλοιποι, υπό τον φόβο μήπως η ομάδα ξαναγυρίσει στα πέτρινα χρόνια, τον χειροκροτούν και τον αποθεώνουν, με αποτέλεσμα ο Κόκκαλης να παίζει μόνος του και να θεωρεί ότι έχει σε όλα δίκαιο.

Ήδη χθές ανακοίνωσε την μεγαλύτερη πατάτα της ιστορίας του Ολυμπιακού:

Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ γνωστοποιεί στους φιλάθλους, ότι σε όλους τους αγώνες της περιόδου 2008/2009(Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και φιλικούς) στο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», δεν θα επιτρέπεται η είσοδος ανηλίκων συνοδευομένων από τους γονείς τους (ανεξαρτήτου ηλικίας) χωρίς εισιτήριο.

Ωραίος. Δηλαδή κάποιος που θέλει να πάρει και τον 6χρονό γιό του στο γήπεδο θα πρέπει να αγοράσει δεύτερο διαρκείας. Να πώς θα βγούν τα κέρδη, μετά τον αποκλεισμό του Τσου Λου.

Αυτά βλέπω και λέω ότι ο Ολυμπιακός έχει πάρει τον λάθος δρόμο. Χρόνια τώρα.

Δημοσ.
Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η μερίδα οπαδών είναι μειονότητα, ενώ όλοι οι υπόλοιποι, υπό τον φόβο μήπως η ομάδα ξαναγυρίσει στα πέτρινα χρόνια, τον χειροκροτούν και τον αποθεώνουν, με αποτέλεσμα ο Κόκκαλης να παίζει μόνος του και να θεωρεί ότι έχει σε όλα δίκαιο.

Εγώ δεν βλέπω να τον αποθεώνει κανείς τον Κόκκαλη και απορώ που το βλέπεις εσύ αυτό το πράγμα. Αντίθετα τα τελευταία χρόνια έχει κάνει πολλές μαλακίες και τα έχει ακούσει δικαιολογημένα από τους περισσότερους. Το πρόβλημα είναι όταν αυτό γίνεται αυτοσκοπός.

Δημοσ.

lol.jpg

Ρωτάω γιατί το καλοκαίρι είχα διαβασει ένα άρθρο που έλεγε για την άμυνα του Ολυμπιακού...και εκεί έγραφε πως ο Άντζας σκεφτόταν να σταματήσει το καλοκαίρι που μας έρχεται (ανάμεσα στα άλλα...).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...