Προς το περιεχόμενο

ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ:kubrick - Hitchcock

Irlandos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν λοιπόν...

Πρόσφατα είδα σε ένα περιοδικό στο Λονδίνο (Εκεί σπουδάζω) και είχε εξώφυλλο τους δύο ίσως μεγαλύτερους moviemakers που έχουν περάσει από την ανθρωπότητα. Ο ένας ο μεγάλος και τρανός Hitchcock και ο άλλος ο πλέων διαπλεκόμενος Kubrick. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν, διάφορες διασημότητες του κινηματογράφου όπως ο Jude Law και ο Hugh Grant (Πάντα Βρετανοί και περήφανοι) έδιναν απόψεις για το ποιός ήταν ο μεγαλύτερος σκηνοθέτης. Κατα την άποψη μου δεν πιστεύω οτι μπορεί κανένας να συγκρίνει σκηνοθέτες αλλά αξίζει μια ματιά. Ο μεν Hitchcock έχει κάνει άπειρες ταινίες εν συγκρίσει του δε Kubrick. Κατα βάση οι περισσότερες ταινίες του Hitchcock είναι απρόμαυρες ενώ μόνο οι πρώτες του Kubrick είναι ασπρόμαυρες. Τονίζω αυτό το γεγονός διότι κάθε είδος έχει τις ευκολίες και τις δυσκολίες του ως προς την ψυχολογία των χρωμάτων που ο Kubrick χρησιμοποιούσε τόσο καλά αλλά ως προς και το contrast στις ασπρόμαυρες που ήταν ατού του Hitchcock. Συγκεκριμένο παραδειγμα η χρονολογία του 1960. Το έγχρωμο φιλμ είχε πλέον φτάσει και είχε χρησιμοποιηθεί στην Αμερική (πρωτοέκανε την εμφάνιση του στις αρχές του 50'). Όμως το 1960 ο Kubrick έκανε το Σπάρτακο και o Hitchcock έκανε το Ψυχω. Η πρώτη έγχρωμη και η δεύτερη ασπρόμαυρη. Επομένως ως αναφορά τους διάφορους χρωματισμούς πιστεύω πως είναι άνιση μάχη.

Υπάρχουν πάρα πολλές λεπτομέρειες που αντιστοιχούν στον κάθε σκηνοθέτη και θα μου πάρει αρκετές σελίδες για να αναφέρω πράγματα που οι περισσότεροι γνωρίζετε.

Θα ήθελα όμως να μου πείτε την άποψη σας για το ποιός από τους δύο θα μπορούσε να είναι ο Νο 1...

Α! Εγώ ψηφίζω Kubrick (ίσως γιατί έκανε λίγες ταινίες κ κάλυψε τεράστιο φάσμα με μεγάλες επιτυχίες.Σίγουρα το μεγαλύτερο ψυχολογικό θρίλερ που έχει περάσει από την οθόνη είναι το Ψυχώ.....αν μπορούσα να βάλω 2ο όμως θα έβαζα σίγουρα τη Λάμψη)....τι να κάνω...σορρυ.

Δημοσ.

Απο hitchock,εχω δει μονο το Ψυχω και το Rear Window,ενω απο kubrick εχω δει ολες τις ταινιες του μετα το 60 εκτος απο τη Lolita...(εχει κανει λιγες αλλα...)

Πρεπει να δω τα παντα για να ειμαι αντικειμενικος,αλλα το σοκ που επαθα με καποιες ταινιες του kubrick δεν το επαθα με του Hitchcock...

Οποτε ψηφιζω Kubrick...

Δημοσ.

Δεν μπορω να τους συγκρινω. Ειναι και οι δυο τερατα (ιερα). Νομιζω οτι δεν θα μπορουσες να διαλεξεις πιο δυνατο ζευγαρι. Εχω μια αδυναμια στον Kudrick λογω του οτι φτιαχνει δικο του κοσμο σε καθε ταινια. Απο την αλλη ο Hitchcock ειναι μαστορας στο ειδος του.

• Super Moderators
Δημοσ.

twra den 3erw an 8a htan swsto na diale3w mias kai den einai fan twn thriller/horror etc etc giati mou prokaloun perissotero gelio apo oti oi kwmwdies (sorry alla shit happens) alla nomizw oti o Kubrick mou aresei pio poly :) 2001 Space Odyssey ftw :D

Δημοσ.

Ψηφίζω Hitchcock απλά γιατί τον βρίσκω πιο πραγματικό. Δηλαδή στηρίζεται σε απλές ιστορίες που με τον τρόπο του μπορούν να γίνουν συναρπαστικές αλλά και πολυσύνθετες. Εκτιμώ και τον Kubrick αλλά νομίζω πως και έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό να αφήνει πολλά υπονοούμενα με σκοπό να σε βάλει στον δικό του μπερδεμένο κόσμο που συχνά δεν οδηγεί κάπου συγκεκριμένα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...