Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν θα σας γράψω την τελευταία ιστορία μου. Την άφησα για το τέλος γιατί είναι προσωπική εμπειρία και είναι λίγο μεγάλη στην περιγραφή. Λοιπόν. Αρχίζω.

Ξέρετε τι είναι το lucid dreaming; Lucid dreaming ονομάζεται η κατάσταση την οποία ενώ κοιμόμαστε και βλέπουμε κάποιο όνειρο, μπορούμε να αντιληφθούμε ότι είμαστε μέσα σε όνειρο κ να αλλάξουμε την ροή του ονείρου.

Την πρώτη μου εμπειρία την είχα σε ένα εφιάλτη που έβλεπα συνεχώς. Ήμουν στην παλιά μου γειτονιά και όλα φαίνονταν απόκοσμα. Για να μην μακρηγορώ με κυνηγούσαν μικρά αλλόκοτα πλάσματα (έμοιαζαν με γκρέμλινς) και με περικύκλωναν σε μια κρεμαστή γέφυρα. Εγώ μη έχοντας τίποτα άλλο να κάνω, πήδαγα στο κενό κάθε φορά κ ξυπνούσα. Αυτό το όνειρο το έβλεπα πάρα πολύ συχνά. Ένα βράδυ λοιπόν, πριν κοιμηθώ σκέφτηκα το εξής. «όχι ρε πούστη μου, δεν θα πηδήξω απόψε. Θα ξυπνήσω πριν πηδήξω». Βλέπω το ίδιο όνειρο εκείνο το βράδυ και την στιγμή που πάω να πηδήξω θυμάμαι την σκέψη μου και ότι είμαι σε όνειρο και ξυπνάω.

Μπορώ να σας πω ότι ήταν μια εκπληκτική εμπειρία. Ένοιωσα μια ευφορία και αυτοπεποίθηση μέσα μου. Δεν ήταν η μόνη φορά που έπαθα lucid dreaming. Με τον καιρό το φαινόμενο γινόταν όλο κ πιο τακτικό μέχρι που είχα φτάσει στο επίπεδο να μπορώ να ελέγξω τα όνειρα μου. Όσο περίεργο και αν σας ακούγεται, μπορούσα(με κάποιο μέτρο βέβαια) να αλλάξω την ροή του ονείρου και να αλλάξω ή να εξαφανίζω πρόσωπα μέσα στο όνειρο. Ήταν σαν να είχα πλήρη επίγνωση ότι ονειρευόμουν και να είχα τον έλεγχο του.

Ύστερα από τον πρόλογο ας μπω στην προσωπική μου εμπειρία.

Εκείνη την περίοδο είχε έρθει από το χωριό η γιαγιά και ο παππούς μου. Τους είχα παραχωρήσει το δωμάτιο μου και κοιμόμουν στον καναπέ-κρεβάτι που έχουμε στο σαλόνι. Το σκηνικό έχει ως εξής. Στο σαλόνι έχουμε ένα cd player με 5cdιέρες. Έβαζα λοιπόν κάθε βράδυ είτε ραδιόφωνό, είτε 5 cds μέσα και έβαζα πρόγραμμα κάποια τραγούδια να παίξουν (έπαιζε το πρόγραμμα μέχρι το πρωί). Πέφτω να κοιμηθώ λοιπόν εκείνο το βράδυ έχοντας φτιάξει το πρόγραμμα μου και βλέπω το εξής όνειρο.

Ήμουν ξαπλωμένος σε ένα κρεβάτι σε ένα σχετικά μικρό δωμάτιο. Το κρεβάτι μου ήταν απέναντι από την πόρτα και υπήρχε και ένα δεύτερο κρεβάτι στο δωμάτιο δίπλα από την πόρτα. Ήμουν ανασηκωμένος και ακουμπούσα στους αγκώνες μου κ στο άλλο κρεβάτι ήταν ξαπλωμένος κάποιος άλλος. Το κεφάλι του ήταν από την πλευρά της πόρτας και κοιτούσε προς τα μένα. Ήταν κ αυτός ανασηκωμένος και μπορούσα να διακρίνω τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Από την πόρτα έμπαινε άπλετο λευκό φως και δεν μπορούσες να δεις εξαιτίας του τίποτα απʼ έξω. Ήξερα ότι ήμουν σε όνειρο. Το διαισθανόμουν. Θυμάμαι να του λέω το εξής. «το ξέρεις ότι μπορώ να σε εξαφανίσω;» και μετά είπα κάτι σαν ξόρκι, σαν προσευχή. Και με την μία εξαφανίζεται το άλλο άτομο. Ένοιωσα εκείνη την στιγμή μια ευφορία. Μια δύναμη μέσα μου ότι μπορούσα να κάνω οτιδήποτε.

(να πω εδώ ότι μόλις ξύπνησα μετά το όνειρο μου θυμόμουν τι του είχα πει. Θυμάμαι ότι ήταν ένα πάρα πολύ όμορφο τετράστιχο που και εγώ ο ίδιος αναρωτήθηκα μα πως το επινόησα αυτό μες στον ύπνο μου. Δυστυχώς το πρωί που ξαναξύπνησα δεν θυμόμουν ούτε γραμμή από το τετράστιχο αυτό αλλά μόνο ότι ήταν καταπληκτικό).

Στην θέση του εμφανίστηκε από το πουθενά ένα άλλο άτομο. Καθόταν ακριβώς όπως καθόταν ο πρώτος αλλά σε αντίθεση με τον άλλον, το πρόσωπο του φαινόταν μαύρο. Μια σκιά. Δεν διέκρινες τίποτα από το πρόσωπο του άσχετα αν έμπαινε τόσο φως από την πόρτα. Τον ακούω να γελάει και να μου λέει «νομίζεις ότι μπορείς να το κάνεις αυτό κ σε μένα; Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;» λέω πάλι εκείνο το τετράστιχο και δεν γίνεται τίποτα. Γελάει πάλι αυτός και με ξαναρωτάει με περισσότερη έμφαση «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;». Τότε λέει αυτός κάτι σαν προσευχή κάτι σαν το δικό μου και ξαφνικά νοιώθω τα πόδια μου να κόβονται και πετάγομαι από τον ύπνο μου. Πετάχτηκα τόσο πολύ που βρέθηκα σχεδόν καθιστός στα κατωπόδαρα του κρεβατιού. Ακριβώς εκείνη την στιγμή ακούω από το ράδιο την λέξη Lucifer… Περιττό να σας πω ότι χέστηκα πάνω μου. Το πρόγραμμα που είχα βάλει είχε διάρκεια ~5 ώρες. Απʼ όλα τα τραγούδια μόνο σε 1 ακουγόταν η λέξη Lucifer 2 φορές αν δεν απατόμαι. . πληροφοριακά το τραγούδι είναι iced earth - Danteʼs inferno.

Από εκείνη την νύχτα δεν ξαναείχα lucid dreaming ποτέ μου και για ένα πολύ μεγάλο διάστημα (περίπου 4 χρόνια αν δεν απατόμαι) δεν θυμάμαι να έβλεπα όνειρο κ ακόμα και αν έβλεπα, το πρωί το είχα ξεχάσει.

• Like 1
  • Απαντ. 183
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Luci is dreaming kallair! :lol:

Να σημειώσω και κάτι άλλο που μου συμβαίνει και γι'αυτό αποφεύγω να διαβάζω το βράδυ. Γενικώς μου αρέσει πριν κοιμηθώ να διαβάζω κάποιο βιβλίο. Πάνω στο διάβασμα λοιπόν λαγοκοιμάμαι, έχω την αίσθηση ότι διαβάζω, αλλά αμέσως μετά όταν πετάγομαι -γιατί κουτουλάω επάνω στο βιβλίο- διαπιστώνω ότι αυτό που διάβαζα δεν είχε καμία σχέση με αυτό στο βιβλίο! Υπάρχει καμιά εξήγηση γι'αυτό;

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Αυτο με το lucid dreaming το εχω και γω. Πρωτη φορα που μπορω να θυμηθω, ειχα δει το δασκαλο μου με καρε και σκεφτηκα μεσα στον υπνο μου "εεε μα δεν εχει καρε ο κυριος Γιωργος" και μετα τον ξαναονειρευτηκα με κοντο μαλλι. Παντα οταν φοβαμαι σε εφιαλτες, σκεφτομαι οτι πρεπει να ξυπνησω γιατι σιχαινομαι η φοβαμαι να δω τη συνεχεια.

Δημοσ.

Θα πω κι εγώ ένα περιστατικό που συνέβη σε μια φίλη μου και μου το διηγήθηκε. Κοιμόταν στο ίδιο δωμάτιο με τον αδερφό της και μες στη νύχτα ξυπνάει και τον βλέπει να στέκεται πάνω σε μία γωνία του κρεβατιού. Σε δύο ξύλα που σχημάτιζαν μία γωνία, κολλητά στον τοίχο, σε ένα πολύ στενό σημείο. Ήταν έτσι όρθιος και κοιμόταν. Του μίλησε αλλά αυτός δεν ξυπνούσε.

Το άλλο πρωί, πριν του πει το περιστατικό, του είπε να προσπαθήσει να σταθεί όρθιος στο ίδιο εκείνο το σημείο αλλά όσο και να προσπαθούσε δεν μπορούσε να ισορροπήσει…

Δημοσ.

@ (τώρα δεν θυμάμαι το νικ του)

καλά ρε φίλε εισαι σοβαρός? κλείδωσες τη μάνα σου απέξω επειδή δεν σου έδινε το αμάξι???

Η εκκλησία σε μάρανε εσένα.

Η αποψή μου είναι ότι δεν γνωρίζουμε ούτε το 1/10000000.0000000 του "σύμπατος" και σίγουρα συμβαίνουν δίαφορα που η απλή ΄λογική δεν μπορεί να ερμηνεύση, απλά εμένα αυτό που με χαλάει είναι ότι... εντάξει μωρε, θα πεθάνει ο άλλος και θα επιστρέφει στη γή για να τρομοκρατεί τον κόσμο? να βγάζει αμάξια έξω απο το δρόμο να σπάει παράθυρα να ανοιγοκλείνει πόρτες, και να απαντάει με ποτηράκια?

τίποτα καλύτερο δεν έχει να κάνει....

εμένα μου έτυχε το εξής...

μου αρέσει πολυ το τζατζικι, ένα βράδυ πριν κοιμηθω έφαγα ένα ολόκληρο τάπερ που είχε φτίαξει η μανα μου, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κοιμηθώ και να υποφέρω στην κυριολεξία.

την άλλη μέρα στο σχολείο λέω στην κολλητή μου ππωωω ρε συ χτες έφαγα ένα ολόκληρο τάπερ και μετα δεν μπορούσα να κοιμηθω... και αυτή μου λέει άντε ρε εσύ ήσουν.. γι'αυτο εγώ άκουγα ολόκληρο το βράδυ στον ύπνο μου πωωω ρε αυτο το τζατζίκι, πωω ρε αυτο το τζατζίκι

δεν μου έκανε πλάκα ουτε κοιμόμασταν μαζί..

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μου έχει τύχει μερικές φορές τη νυχτα να ξυπνάω νιώθοντας πανάλαφρος και έχοντας την αίσθηση ότι μπορώ να δώ μέσα στο δωμάτιο ενώ έχω τα βλέφαρα κλειστά.

2-3 φορές μάλιστα μπορούσα να δώ τον εαυτό μου ξαπλωμένο στο κρεβάτι, τη μια φορά ήταν απόγευμα όταν είχα πέσει για έναν υπνάκο μετά τη δουλειά.

Πολύ περίεργη αίσθηση, και πάρα μα πάρα πολύ ζωντανή, μπορούσα να σκέφτομαι και να καταλαβαίνω ολοκάθαρα.

Επίσης μερικές φορές μου έχει τύχει να ξυπνάω μέσα στη νύχτα και να μην μπορώ να κουνηθώ καθόλου έχοντας ένα έντονο βουητό στο κεφάλι αλλά αν χαλαρώσω περνάει γρήγορα.

Δημοσ.

διαβασα με την μια ολο το θεμα και κατα την διαρκεια έπεσε κατι στο σαλονι(ακομα δεν εχω παει μεσα να δω τι ειναι) και μια κουτα στο μπαλκονι, επισης βρεχει και ειναι σκοτεινα εξω

α να χαθειτε με τρομαξατε:devil:

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

θα σας πω και εγω ενα περιστατικο που μου σηνεβη οταν ημουν στο χωριο μου οταν ημουν μικρη.

Λοιπον η ιστορια εχει ως εξης, διπλα στο σπιτι στο χωριο μου εχει ενα χωραφι με δεντρα ελιας, ειχαμε βαλει εγω και οι φιλες μου κατι χαλακια και ειχαμε κατσει εκει, εκει που παιζαμε ακουσαμε ενα βημα και ηταν σιγουρα ανθρωπου σινεχισαμε να παιζουμε και μετα απο λιγο ακουσαμε αλλο ενα βημα ημασταν βεβεα μικρες και φοβηθικαμε και φυγαμε ξαναπηγαμε την αλλη μερα εγω βεβεα δεν ηθελα γιατι ειμαι και λιγο φοβιτσιαρα εκει που προχορουσαμε περασαμε κατω απο ενα δεντρο και την ωρα που περνουσαμε ειδαμε καποια σιγκεκριμενα φυλα του δεντρου να κουνιουντε σαν να περνουσε καπιος ενω κανενας αλλος εκτος απο εμας δεν ηταν εκει φοβηθηκαμε και αρχισαμε να τρεχουμε ετσι οπως ετρεχα ενιωσα καπιον να με τραβαει και ετσι επεσα και εσπασα το χερι μου την επομενη μερα το βραδακι κατεβηκαμε κατω απο το σπιτι απ' εξω απο το γκαραζ του παππου μου, την ωρα που παιζαμε ειδα κατι κοκκινο σαν αιμα κατω στο πατωμα και εγω φυσικα την επομενη μερα εφυγα και πηγα σπιτι μου. Τωρα ποια πηγενω και μενω στο χωριο μου συχνα πικνα.

Τα συμπερασματα δικα σας.

Δημοσ.
Μου έχει τύχει μερικές φορές τη νυχτα να ξυπνάω νιώθοντας πανάλαφρος και έχοντας την αίσθηση ότι μπορώ να δώ μέσα στο δωμάτιο ενώ έχω τα βλέφαρα κλειστά.

2-3 φορές μάλιστα μπορούσα να δώ τον εαυτό μου ξαπλωμένο στο κρεβάτι, τη μια φορά ήταν απόγευμα όταν είχα πέσει για έναν υπνάκο μετά τη δουλειά.

Πολύ περίεργη αίσθηση, και πάρα μα πάρα πολύ ζωντανή, μπορούσα να σκέφτομαι και να καταλαβαίνω ολοκάθαρα.

Επίσης μερικές φορές μου έχει τύχει να ξυπνάω μέσα στη νύχτα και να μην μπορώ να κουνηθώ καθόλου έχοντας ένα έντονο βουητό στο κεφάλι αλλά αν χαλαρώσω περνάει γρήγορα.

Υπνοπαράλυση ;)

Welcome to the club. Το πάθαινα αρκετά συχνά μικρός (είχε φτάσει σε σημείο να εκδηλώνεται 2-3 φορές κάθε βράδυ!) και έφτασα στο σημείο να σκίσω τον ύπνο μου γιατί απλά φοβόμουν να κοιμηθώ και το τραβούσα ξύπνιος όσο πήγαινε.

Το πρώτο περιστατικό που περιγράφεις δε, ίσως σχετίζεται άμεσα με την διαταραχή υπο την μορφή παραισθήσεων. Προσωπικά εχω δει και σκιές και σιλουέτες μπροστά μου, ενώ αρκετές φορές έβλεπα πως σηκωνόμουν ενώ παράλληλα αισθανόμουν τον εαυτό μου ακόμα ξαπλώμένο. Είναι αυτό που λέμε "when you feel it...".

@ntinoulini: Μήπως απλά χτύπησες σε κάποιο κλαδί; :P

(wow, 3 τελείες και 3 κόμματα σε 11 σειρές...)

Δημοσ.
παμε για αλλη μια ωραια ιστορια!!!!

"Στα κυθηρα υπαρχει ο 'μύθος' για την Κυρα Ρήνη. Μία γυναικα η οποια δεν βαφτίστηκε ποτε και εζησε ολη της την ζωη σε ένα χωραφι.Οταν αυτη πέθανε κανένας δεν την έθαψε και προτιμησντην πετάξουν στο χωράφι το οποίο μεγάλωσε(πάνε 13 χρόνια από τον θάνατό της). Τα τελευταια 13 χρονια πολλοί Κυθήριοι έχουν κάνει λογο για μια γυναικα που εμφανιζόταν από το πουθενά. Όταν λοιπον εγω και η παρεα μου πηγαμε στα Κυθηρα , πήγαμε ενα σάββατο βράδυ στο 'χωράφι'της Κυρα Ρηνης. Ομολογώ οτι όταν Πάτησα το πόδι μου στο χωράφι εννιωσα σαν παρήσακτος , και οτι κάποιος ήταν εκει(σας το λεω και ανατριχιαζω).Καθήσαμε εκει μιαμιση ωρα αλλά δεν ειδαμε τίποτα και έτσι σηκωθήκαμε και φύγαμε.

Μετά απο 3 ημέρες βράδυ πάλι οπως περνάγαμε από τον δρόμο που ήταν δίπλα απο το χωράφι(με το αμάξι ήμασταν) είδαμε μία σκια να είναι στην μέση του χωραφιου(είχε πανσέληνο εκεινη την ημέρα) αλλα δεν δώσαμε σημασία και συνεχίσαμε τον δρόμο μας για ένα clubaki που λεγόταν 'camelot'. Όταν πια γυρνάγαμε από το μαγαζι(πρέπει να ήταν 5 το πρωί) περνάγαμε πάλι από το 'χωραφι',ξαφνικα το αμάξι 'τρελλαθηκέ' ηταν λες και το οδηγουσε καποιος αλλος΄και έτσι βρεθήκαμε στο χωράφι της Κυρα Ρήνης με νταλαπαρισμένο το αμάξι. Δεν ξερω πως έγινε αυτο. Έγιναν Όλα πολύ γρήγορα(εδω πρεπει να πω οτι δεν ημαστα μεθυσμενοι, και οτι το αμαξι το οδηγουσα εγω που εντελως τυχαια εκεινα την εποχη επαιρνα αντιβιωση και δεν μπορουσα να πιω αλκοολ). Καλέσαμε ασθενοφορο , και πήγαμε στο νοσοκομειο του νησιού. Ευτυχως δεν είχαμε παθει τίποτα. Το αμξι βεβαια ηταν χαλια! Λογικο βέβαια μετα από τέτοιες τούμπες που έφαγε.Την επόμενη ημέρα βγήκαμε απο το νοσοκομειο και όλο το νησί είχε μάθει για το τρακάρισμα και μας αναγνώριζαν παντου. Ετσι λοιπον πεζοι πια πηγαιναμε σε διαφορα χωρια και ρωτάγαμε για την Κυρα Ρήνη. Όλοι είχαν μάθει για τι ψάχναμε.

Μια μερα πριν φύγουμε ήρθε να μας επισκεφθειστο ξενοδοχείο που μέναμε μια γριούλα γύρω στα 70. Όταν ηρθε και μας μίλησε κατ΄λάβαμε οτι είχε γνωρίσει την κυρα ρήνη. Μετά απο πολύ ώρα κουβέντα,μας είπε αυτο: "Θα σας πω κατι παιδια μου και θέλω να το βάλετε καλά στο μυαλό σας , η Κυρα ρήνη δεν εχει ταλειωσει αυτο για το οποίο προοριζόταν(εννοουσε οτι όλοι οι ανθρωποι εχουν καποιο προορισμο στη ζωη) δεν είστε οι μόνοι που έχετε τρακάρει σε αυτό το μέρος!!!Η Κυρα ρηνη έχει στοιχιώσει αυτό τον δρόμο , γιατί σε αυτό τον δρομο έχασε τον μόνο ανθρωπο που είχε στην ζωή, την μάνα της. Για αυτο και εμεινε ολομόναχη στη ζωή"

Αυτα ήταν τα λογια της!!! Μας τάραξαν! Αργότερα μάθαμε οτι εκει έχουν τρακάρει 47 αμάξια. . . . . . . . .

θα σας πω κατι και αν θελετε με πιστευετε ειμαι απο το κυθηρα και το χωραφι ειναι δικο μου :PPPP

Δημοσ.

για την ακριβεια η κυρα ρηνη ειναι μεγαλο χωραφι και συνεχιζει και αλλο εμεις εχουμε κατι ελιες εκει τωρα για το αν ειναι καταραμενο τι να πω μλκς απλα επειδη οπως ειπε καιο φιλος υπαρχει ενα club πιο περα το camelot και γυρνανε απο εκει μεθυσμενοι και ειναι και αποτομες οι στροφες....λογικο να βγαινουν απο το δρομο....

---------- Προσθήκη στις 19:52 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:51 ----------

Οι μπόμπες του Κάμελοτ φταίνε.

χεχε ακριβως :-D

Δημοσ.

Τελικά η δικαιολογία της Κυρα-Ρήνης ως φταίχτη για το τρακάρισμα έπιασε ή οι μαλάκες επέμεναν για αλκοτεστ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...