Μέλας Κύων Δημοσ. 15 Απριλίου 2006 Δημοσ. 15 Απριλίου 2006 καλησπέρα φίλοι.. Χρησιμοποιώ τη ΒοrlandΡascal και όποια προγράμματα μεταγλώτιζα , δεν είχαν κανένα πρόβλημα να απεικονίζουν τους ελληνικούς χαρακτήρες. Σημειώνω ότι για τα ελληνικά μου δηλώνω στο autoexec.nt οπως και στο config.nt τα extkb.com & vga.com. Μέχρι που μετά από ενα φορματ στο σκληρό μου το περιβάλλον DOS του κάθε μεταγλωτισμένου προγράμματος αλλάζει σε ανάλυση από 25Χ80 σε 47Χ80 με αποτέλεσμα τους ελληνικούς χαρακτήρες να τους απεικονίζει σαν ορνιθοσκαλίσματα. Στον ΒΡ editor σημειώνω οτι δεν αντιμετωπίζω τετοιο πρόβλημα ( ειναι σε αναλυση χαρακτήρων 25Χ80 ). Ξέρει κάποιος να μου πει τι συνέβει μετά το φορμάτ και τι λύση υπάρχει? o Alkigk τι λέει? σημ: το ΒΡ το έχω εγκατεστημένο σε άλλο partiτion δισκου ως D:\ ενώ φορμάρισα το partiτion C:\
alkisg Δημοσ. 15 Απριλίου 2006 Δημοσ. 15 Απριλίου 2006 Ο Alkigk είμαι εγώ?!!! Καταρχάς το vga.com δε βλέπω λόγο να το χρειάζεσαι. Επίσης, όταν τρέχεις ένα από τα προγράμματα που έφτιαξες με διπλό κλικ από τα Windows θα πρέπει να τα βλέπεις όλα κανονικά, έτσι; Την ανάλυση 80x47 (μάλλον κάποιο λάθος πρέπει να έχεις κάνει στο μέτρημα, 47 πλάτος δεν είναι συνηθισμένη - πιθανώς να είναι 43) πότε στη βγάζει; Όταν τρέχεις ένα πρόγραμμα μέσα από τη BP; Αν ναι, τότε πρέπει να πας στα Options της BP, ενώ αν στο βγάζει γενικά σε όλα τα προγράμματα DOS τότε φταίνε τα options του cmd.exe... Δώσε περισσότερες πληροφορίες.
Μέλας Κύων Δημοσ. 16 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2006 Ο Alkigk είμαι εγώ?!!! Καταρχάς το vga.com δε βλέπω λόγο να το χρειάζεσαι. Επίσης' date=' όταν τρέχεις ένα από τα προγράμματα που έφτιαξες με διπλό κλικ από τα Windows θα πρέπει να τα βλέπεις όλα κανονικά, έτσι; Την ανάλυση 80x47 (μάλλον κάποιο λάθος πρέπει να έχεις κάνει στο μέτρημα, 47 πλάτος δεν είναι συνηθισμένη - πιθανώς να είναι 43) πότε στη βγάζει; Όταν τρέχεις ένα πρόγραμμα μέσα από τη BP; Αν ναι, τότε πρέπει να πας στα Options της BP, ενώ αν στο βγάζει γενικά σε όλα τα προγράμματα DOS τότε φταίνε τα options του cmd.exe... Δώσε περισσότερες πληροφορίες.[/quote'] εκανα λαθος στο μετρημα τελικα.. ειναι γυρω στο 43Χ80. Τελικά μόνο όταν τρεχω μέσα από την ΒΡ το πρόγραμμα , μου χαλάει την ανάλυση . Οταν το τρέχω πλέον ως ανεξάρτητο προγραμμα είναι μια χαρα (δηλ. 25Χ80 χαρ.). Οπότε το πρόβλημα είναι με κάποια ρύθμιση μέσα από το περιβάλλον της ΒΡ αλλά δε ξέρω ποια ρύθμιση να πειράξω.
Directx Δημοσ. 16 Απριλίου 2006 Δημοσ. 16 Απριλίου 2006 Με επιφύλαξη βέβαια καθώς δεν διαθέτω την Turbo Pascal αλλά την Turbo C++ η οποία υποθέτω πως μοιράζεται το ίδιο περιβάλλον εργασίας: Εάν η ανάλυση που χρησιμοποιείς όταν δουλεύεις με το IDE της Turbo PASCAL είναι ανώτερη από το 80x25 δοκίμασε από το Options->Environment->Preferences να αλλάξεις το Screen Size από “43/50 lines” σε “25 lines”. Υ.Γ. Οι VGA User φόντοι δυστυχώς διαγράφονται κάθε φορά που αλλάζει η ανάλυση της κάρτας εκτός αν το εγκατεστημένο λογισμικό λειτουργεί ως driver ή tsr οπότε επεμβαίνει εγκαθιστώντας τους όποτε χρειασθεί (Το παρατήρησα κατά την ανάπτυξη ενός απλού εγκαταστάτη κωδικο-σελίδας ISO 1253 VGA για DOS).
alkisg Δημοσ. 16 Απριλίου 2006 Δημοσ. 16 Απριλίου 2006 Σωστά τα είπε ο Directx, τα ίδια είναι και στη BP. Όμως, αν ΔΕΝ χρησιμοποιείς την επιλογή 80x43 και παρόλα αυτά στο κάνει, τότε κάτι τρέχει με τα προγράμματα που χρησιμοποιείς (extkb/vga). Δηλαδή πειράζουν την ανάλυση και έτσι χαλάνε τα fonts. Αντί για το extkb μπορείς να δοκιμάσεις και το δικό μου multikbd.com, θα το βρεις στη σελίδα μου (βλ. υπογραφή). Και να βγάλεις το vga.com, μήπως τα φταίει αυτό.
Μέλας Κύων Δημοσ. 16 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2006 Τελικά το extkb.com μου έκανε νερά αφου πλέον δήλωσα το δικό σου multikbd.com. Σ ευχαριστώ Alkis, μου έλυσες τα χέρια :smile:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.