ReCoC Δημοσ. 15 Απριλίου 2006 Δημοσ. 15 Απριλίου 2006 Καλησπέρα παιδιά, Έχω 2 προβλήματα... 1ον. Χθές ανάβω το pc μου και δεν μπορεί να φορτώσει τον windows explorer! Φορτώνει μόνο την φωτό του background και βγάζει σφάλμα λάθους "explorer.exe has performed an illegal operation and it will be closed" ή καπως έτσι τελος πάντων. Τελευταία αλλαγή που θυμάμαι να έκανα στο σύστημά μου πριν το κλείσω ήταν update τον firefox. Προσωρινα τα προγράμματα (πχ firefox) τα τρέχω μέσω task manager->RUN. Έχω WinXP sp2 και ένας φίλος μου πρότεινε να ξαναεγκαταστήσω το sp2 μήπως ξαναεγκαταστήσει κάποια απο τα απαραίτητα αρχεία και λειτουργήσει αλλα... τίποτα! Any suggestions??? 2ον. Ούτως ή άλλως σκόπευα να κάνω καινούργια εγκατάσταση των win xp (οπότε λύνεται και το 1ο θέμα) αλλα αντιμετώπισα ένα μικρό προβληματάκι. Έχω που λέτε 3 σκληρούς: (1)40GB PATA (2)250GB PATA χωρισμένο σε 3 partitions (3)300GB SATA χωρισμένο επίσης σε 3 partition. Και οι 3 είναι Maxtor και μέχρι τώρα δούλευα χωρίς κανένα πρόβλημα. Τώρα έχω τα win εγκατεστημένα στον (1) αλλα θέλω την φρέσκια εγκατάσταση σε ένα partition του (3). Boot-άρω λοιπόν απο το cd των win και εκεί που μου ζητάει που την θέλω την εγκατάσταση, αναγνωρίζει κανονικά τον (1), τον 2 τον βλέπει σαν 130gb αλλα μου δείχνει οτι είναι 2 partition των 80gb και unpartitioned 75gb. (σύνολο 235gb!) ενώ τον (3) τον βλέπει όλο σαν unpartitioned 130gb. Η motherboard είναι Asus P4P800se και δοκίμασα στην εγκατάσταση να πατήσω F6 για να βάλει τους drivers τους οποίους (νομίζω οτι) αντέγραψα απο το cd της motherboard σε δισκέτα, αλλα πάλι τίποτα! Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω! Σόρρυ που μακρυγορώ αλλα είμαι σε απόγνωση!!!!!!! Για οποιοδήποτε απο τα 2 μπορείτε να προσφέρετε βοήθεια, ευπρόσδεκτη! thanx
ppetr Δημοσ. 16 Απριλίου 2006 Δημοσ. 16 Απριλίου 2006 Θα σου πρότεινα να το περάσεις στο 40ρη (που είναι και ο παλιότερος?). Δε χρειάζεται να επιβαρύνεις τους μεγάλους με το λειτουργικό. Γνώμη μου, τόσα partitions δε χρειάζονται.
dali13gr Δημοσ. 16 Απριλίου 2006 Δημοσ. 16 Απριλίου 2006 Προφανώς δεν έχεις SP1 στο cd εγκατάστασης. Χωρίς αυτό τα XP δεν αναγνωρίζουν δίσκους μεγαλύτερους από 130 GB. Βρες ένα cd εγκατάστασης με ενσωματωμένο το SP2 και θα λυθεί το πρόβλημα σου. Πιθανότατα δεν θα χρειαστείς ούτε drivers για τους SATA κατά την εγκατάσταση.
Exiled2 Δημοσ. 16 Απριλίου 2006 Δημοσ. 16 Απριλίου 2006 Όντως τόσα partition δεν χρειάζονται αλλά εγώ πιστεύω ότι δεν είναι καλό να βάλεις τα windows στον 40άρι γιατί είναι αργός. Στις 5400 στροφές δεν είναι?
ReCoC Δημοσ. 16 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2006 Όντως τόσα partition δεν χρειάζονται αλλά εγώ πιστεύω ότι δεν είναι καλό να βάλεις τα windows στον 40άρι γιατί είναι αργός. Στις 5400 στροφές δεν είναι? Τα παρτισιον τα είχα κάνει γιατί μου παρουσίαζαν προβλήματα τα windows όταν τους είχα ολόκληρους. Και μένα δε με βολεύει πολύ αλλα..... Ο 40 είναι στις 7200 αλλα παρόλα αυτά θέλω να αφιερώσω μεγαλύτερο χώρο στα win και στα προγράμματα οπότε έλεγα να τα βάλω σε ένα παρτίσιον 80GB που έχω στον SATA και στον 40 να φορτώσω τα Linux γιατί θέλω σιγά σιγά να το γυρίσω! Μ@λ@κί@ λέτε? Θα δοκιμάσω και αυτό που μου λέτε με το sp..
ReCoC Δημοσ. 16 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2006 Αν εγκαταστήσω τα win+sp2 όπως μου είπατε πιστεύετε δε θα έχω πρόβλημα με τους σκληρούς ολόκληρους?? Επίσης υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να "ενώσει" τα παρτίσιον χωρίς να χάσω τα δεδομένα??
dali13gr Δημοσ. 16 Απριλίου 2006 Δημοσ. 16 Απριλίου 2006 Βασικά το θέμα με τα partition είναι οτί είναι καλά για να μην χάνεις δεδομένα που έχεις αποθηκεύσει. Καλό είναι να τα κρατήσεις. Για να ενώσεις τα partition, Symantec Partition Magic(πρώην Powerquest Partition Magic). Παίζει ρόλο όμως και πόσο ελεύθερο χώρο έχεις σε κάθε partition που θέλεις να κάνεις merge. Με το SP θα τους δει κανονικά τους δίσκους σου.
ReCoC Δημοσ. 17 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2006 Καμιά ιδέα σχετικά με το πρώτο ερώτημα? Γιατί ψάχνω απο γνωστούς τα Win+sp2 και μέχρι να τα βρώ αν μπορούσαμε να λύσουμε το πρώτο θα ήταν πολύ καλα!!:wink:
dali13gr Δημοσ. 17 Απριλίου 2006 Δημοσ. 17 Απριλίου 2006 Κάνε το ίδιο που κάνεις με τα άλλα προγράμματα. Στο RUN γράψε explorer.exe και θα τρέξει ο Explorer.
ReCoC Δημοσ. 17 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2006 Κάνε το ίδιο που κάνεις με τα άλλα προγράμματα. Στο RUN γράψε explorer.exe και θα τρέξει ο Explorer. Εννοείται οτι είναι το πρώτο πράγμα που δοκιμασα!!!! no luck! :|
dali13gr Δημοσ. 17 Απριλίου 2006 Δημοσ. 17 Απριλίου 2006 Τότε προς το παρόν κατέβασε έναν άλλο explorer για να κάνεις τη δουλειά σου μέχρι να κάνεις format, όπως τον Total Commander.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.