Προς το περιεχόμενο

Πώληση πινάκων μέσω ebay και copyright

Fan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μια φίλη μου που είναι ζωγράφος και θέλει να πουλήσει πίνακες μέσω του ebay. Το θέμα είναι όμως ότι αυτοί οι πίνακες είναι παρμένοι από διάφορα βιβλία (σαν ιδέα ή σαν εξώφυλλο).

Ξέρει κανένας εάν υπάρχει νομικό πρόβλημα να τους πουλήσει;

Δημοσ.

Δεν είναι σκαναρισμένοι αλλά απλώς τους έχει σαν προτώτυπο και το ζωγραφίζει σε κανονικό τελάρο (ή όπως αλλιώς λέγεται).

Ρε παιδιά δεν ξέρει κανένας τελικά;

Δημοσ.

Άλλο το "εμπνεύστηκε/πήρε ιδέες" και άλλο το "τους έβλεπε και τους αντέγραψε σε καμβά",αν τους αντέγραψε και οι εικόνες έχουν copyright(που συνήθως έχουν) υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσει προβλήματα.

Δημοσ.

Φυσικά και υπάρχει νομικό πρόβλημα το ίδιο με το να επαιρνα την φωτογραφία υτή και να τυπωνε μπλουζάκια Αυτο είναι αυτονόητο αλλά το να ζωγραφίσει κάτι και να το πουλήσει στο ebay δεν νομίζω ότι θα ενοχλήσει κανένα Αμα ήθελε να κανει εταιρία που μεταπουλά αυτο΄ύς τους πινακες τότε ναι θα ετρεχε στα δικαστήρια

Δημοσ.

Δηλαδή ρε παιδιά εάν κάποιος ζωγραφίσει την Μόνα-Λιζα του ΝταΒίντσι και την πουλήσει σαν αντίγραφο θα τον βάλουν φυλακή;

Εγώ ξέρω πολλά άτομα που έχουν αντίγραφα πινάκων στο σπίτι τους. Δεν πιστεύω να πήραν την άδεια από τον ΝταΒιντσι και τον Πικασσο!!

Δημοσ.

Fan όσο και αν σου φανεί περίεργο,η Μόνα Λίζα δεν προστατεύεται απο copyright.Όπως και πολλά έργα μεγάλων ζωγράφων.Γενικά η υπόθεση με το copyright είναι πολύ περίεργη.

Δημοσ.

To οποίο φυσικά δεν απαντά στο ερώτημα μου.

Δηλαδή εγώ εάν ζωγραφίσω τον Πήτερ Παν έχω διαπράξει αδίκημα αφού λέει ότι το βιβλίο του είναι προστατευμένο ακόμα με copyright;

Δημοσ.

Fan ακριβώς,απαγορεύεται να ζωγραφίσεις τον πήτερ παν και να χρησιμοποιήσεις αυτό που ζωγράφισες για εμπορικούς σκοπούς.

Κατά 99% αν η φίλη σου πουλήσει στο e-bay αντίγραφα εικόνων απο βιβλία(που είναι copyrighted),θα είναι παράνομο.

Το αν θα έχει στην πράξη προβλήματα είναι άλλο θέμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...