Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με το μαύρο της νέας LG1970H;

Zorbas-E-

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά καλημέρα, πριν 2 ημέρες αγόρασα τη νέα LG από το ΠΛΑΙΣΙΟ. Αν και ήμουν μεταξύ αυτής και της 1932P (4ms) πήρα αυτή με 8 ms για την αντίθεσή της 1600:1!!! Περίμενα ένα καταπληκτικό μαύρο και γενικά τέλεια χρώματα.

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Catalog_Id=1&Secton_id=892&Product_Id=322865

Ωστόσο, εδώ και 2 μέρες προσπαθώ να τη ρυθμίσω αλλά το μαύρο της είναι τελείως χάλια. Υπάρχει μονίμως μια λευκή θολούρα σαν χρωματικό υπόβαθρο. Όσο και να πειράξω το contrast ή brightness αυτό δε φεύγει!:( Έτσι αναγκάζομαι να ρίνω πολύ το gamma για να το μετριάσω λίγο χαλώντας όμωα τα χρώματα :( Επιπλέον δεν υπάρχει ομοιομορφία στο χρώμα , δηλ., αν κοιτάζω ένα παράθυρο των Windows στο πάνω αριστερό άκρο της οθόνης είναι πολύ σκούρο, στο κέντρο νορμαλ και κάτω δεξιά είναι ανοιχτό!! Αυτό το πρόβλημα το είχαν οι CRT είναι δυνατόν να το έχουν και οι TFT; Δεν πρέπει σε μια υγειή οθόνη το χρώμα να είναι ομοιόμορφο παντού(η φωτεινότητά του δηλαδή) ;

Φταίει η όθόνη; Φταίει το ότι είναι η 1η μου TFT και το μαύρο μου φαίνεται χάλια (αλλά είναι όντως πολύ θολό! δε μπορεί να έιναι νορμαλ για τέτοια οθόνη) Φταίνε τα μάτια μου;

Και τι μπορώ να κάνω; Μπορώ να βάλω την LG να την ελέγξει για να μου πει αν έχει όντως πρόβλημα ή όχι; Και τι γίνεται πια με αυτό το μαύρο των TFTs?

ευχαριστώ εκ των προτέρων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε μου ίσως δεν έχεις ακούσει για το προβλημα των TFT οσων αφορά το μαύρο χρώμα.Είναι γνωστο οτι οι TFT εκτός απο τα πολλα πλεονεκτήματα(πχ χωρος, μηδαμινη ακτινοβολια και ζωντανά χρωματα χωρις αλλοιωσεις κατα την διαρκεια της ζωης της)εχουν και πλεονεκτηματα(πχσχετικα "μικρη" διαρκεια ζωης και φυσικα αδυναμια πληρπυς απεικονησης του μαυρου χρωματος.το δικό σου monitor συγκταλεγεται στα καλύτερα της κατηγοριας της χωρις αυτο να σημαινει οτι μπορει να συναγωνιστεί το μαυρο των CRT οθωνων.Παρολαυτα μπορεις να δεις και καποια αλλη οθονη TFT ενος φιλου σου πχ για να διαπιστωσεις κατα ποσο καλυτερη ειναι η απεικονηση του μαυρου στο δικο σου monitor.Απο κει και περα μπορεις να παιξεις με τις ρυθμισεις της οθόνης,και θα σου προτεινα μιας και εχω και εγω TFT monitor να αφησεις default το gamma και να βαλεις full contrast και μετα να παιξεις με τo brightness.Αυτα απο μενα..Φιλικα παντα...

Να κάνω ακόμη μια ερώτηση...

πως μπορώ να δω τι πάνελ έχει η οθόνη μου; TN; MVA-PVA; Δεν το αναφέρει ούτε στο manual της ούτε πουθενά σε ιστοσελίδες! Είναι δυνατόν να είναι TN και να έχει αντίθεση 1600:1;

Ακόμη μπορείτε να περιγράψετε περίπου πως είναι το δικό σας μαύρο σε σχέση με το μαύρο που έχει η οθόνη όταν είναι κλειστή; Σε μένα για παράδειγμα όταν κοιτάζω το μαύρο μιας ιστοσελίδας , σε σχέση με τα γύρω χρώματα φαίνεται πολύ καλό. Όταν όμως βάλω full screen μαύρο (πχ όταν κάνω boot ή όταν βάλω ένα παιχνίδι ή ένα DOS promt) το μαύρο αυτό είναι όπως το μαύρο μιας CRT όταν είναι κλειστή και ανακλά το φως ενός παραθύρου!(άσπρη θολούρα σχετικά ανομοιόμορφη και εντονότερη στα άκρα του πλαισίου της οθόνης).

Πως φαίνονται αυτά που περιγράφω σε σχέση με τη δική σας οθόνη;

ευχαριστώ

Αυτό το φαινόμενο που λές το παρατηρώ κι εγώ στην LG μου. Ο μόνος τρόπος να το παρατηρήσεις ειναι οταν η οθόνη ειναι εντελώς μαύρη όλη (π.χ. στο boot όπως είπες), το μαύρο εχει μια "ασπρίλα". Αν δεν κάνω λάθος η LG έχει TN panels...

Δεν νομίζω πάντως οτι πρέπει να σε ανησυχεί αυτο μιας και σε κανονική χρήση δεν παρατηρείται...

Το μαυρο στις TFT όντως δεν είναι καλό.

Σε μια Samsung 930BF που έχω το μαύρο της είναι μάλλον "καλό".

Εκανα μια ολόμαυρη εικόνα με ένα πρόγραμμα ζωγραφικής και την έκανα full screen. Στην συνέχεια έπαιξα την οθόνη από on σε off και αντίστροφα.

Σίγουρα υπάρχει ένα υπόβαθρο αλλά δεν "ασπρίζει".

Οσο για την ανομοιομορφία που αναφέρεις σίγουρα υπάρχει αλλά σε πολύ μικρό βαθμό για κάποιον που κάθεται μπροστά στην οθόνη. Προφανώς έχεις μικρές γωνίες θέασης.

Πάνε σε ένα μαγαζί που την έχει βιτρίνα και δες αν ισχύουν τα ίδια και εκεί. Ετσι θα είσαι σίγουρος αν κάτι δεν πάει καλά...

k stin samsung mou ....kathe fora pou exo mauro fonto i kati se mauro tes pa vriskomai me antimetopos me kapoios axnes aspres grammes.....poli fovamai oti proerxontai oxi mono apo tin anikanotita ton tft na apodosoun kala ta xromata alla i sigerkrimenes mallon proerxontai k apo to backlight tis othonis.....

πως μπορώ να δω τι πάνελ έχει η οθόνη μου; TN; MVA-PVA; Δεν το αναφέρει ούτε στο manual της ούτε πουθενά σε ιστοσελίδες! Είναι δυνατόν να είναι TN και να έχει αντίθεση 1600:1;

Η τιμή της αντίθεσης δεν έχει σχέση με το panel. Είναι νέο μοντέλο γι' αυτό έχει μεγάλη αντίθεση.

Η συγκεκριμένη έχει TN panel και αυτό φαίνεται κυρίως' date=' από τα χρώματα που μπορεί να απεικονίσει. Στην συγκεκριμένη περίπτωση (όπως και σε όλα τα ΤΝ) 16,2 εκατ.

http://www.prad.de/en/guide/screen2684.html

Ακόμη μπορείτε να περιγράψετε περίπου πως είναι το δικό σας μαύρο σε σχέση με το μαύρο που έχει η οθόνη όταν είναι κλειστή; Σε μένα για παράδειγμα όταν κοιτάζω το μαύρο μιας ιστοσελίδας , σε σχέση με τα γύρω χρώματα φαίνεται πολύ καλό. Όταν όμως βάλω full screen μαύρο (πχ όταν κάνω boot ή όταν βάλω ένα παιχνίδι ή ένα DOS promt) το μαύρο αυτό είναι όπως το μαύρο μιας CRT όταν είναι κλειστή και ανακλά το φως ενός παραθύρου!(άσπρη θολούρα σχετικά ανομοιόμορφη και εντονότερη στα άκρα του πλαισίου της οθόνης).

Το φαινόμενο που περιγράφεις είναι το backlight. Είναι ένα πρόβλημα που έχουν σχεδόν όλες οι TFT. Άλλες σε μικρότερο βαθμό και άλλες σε μεγαλύτερο.

Οι περισσότερες εταιρείες πάντως, δίνουν εγγύηση για το συγκεκριμένο και αν το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο από τα αποδεκτά όρια που δίνει η εταιρεία, σου αλλάζουν την οθόνη.

να ρωτήσω και κάτι άλλο...

τι διαφορά έχει ο rise + fall χρόνος απόκρισης με τον grey-to-grey; Είναι αυτό που λέμε από λευκό σε μαύρο και midtones; Ποια είναι η πραγματική διαφορά μεταξύ οθονών 8ms rise + fall ,8ms grey-to-grey και 4ms grey-to-grey; ευχαριστώ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...