polaki Δημοσ. 21 Απριλίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2006 Ναι οντως μπορείς να βαλεις τα tags, δεν αντιλέγω σ'αυτο, απλά ουσιαστικά αν δεν εχεις tags για τον οποιονδήποτε λόγο, το ipod σου ειναι πρακτικά άχρηστο. Πρεπει να αφιερωσεις χρόνο για κάθε ενα τραγούδι που θές να περάσεις (ή για κάθε αλμπουμ που ειναι και πιο γρηγορη διαδικασία) γιατι δεν εχουν ολα τα τραγούδια tags. Και αν στα ξενα αλμπουμ ειναι ευκολη διαδικασία, σε μια ελληνική συλλογη τα πραγματα ειναι πολυ διαφορετικά γιατι δεν γινεται αυτοματα μέσω ιντερνετ Τελοσπαντων αρκετα γκρινιαξα, θα το συνηθισω και θα τα περνάω τα tags σιγά σιγά, που θα μου πάει.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
suicico Δημοσ. 22 Απριλίου 2006 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2006 Polaki μπορείς να δοκιμάσεις το rockbox που δουλεύει με filenames και όχι με tags. (rockbox = εναλλακτικό firmware για το ipod) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
punky Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Φίλε polaki, o τρόπος που ο καθένας μας βολεύεται να έχει τα mp3 του, είναι σαφώς υποκειμενικός και συνεπώς εμένα δεν μου πέφτει λόγος. Επέτρεψέ μου όμως να πω, ότι όταν φτιάξεις τα mp3 σου με σωστά tags, απλά δεν γυρνάς πίσω. Ο τρόπος που τα έχεις ταξινομημένα, μου θυμίζει τον δικό μου πριν πολλά χρόνια. Μου έδινε κάνας φίλος τίποτα mp3 και τα πέταγα μέσα σε ένα φάκελλο τύπου Rock κλπ. Όλα αυτά καλά, αν έχεις μερικές εκατοντάδες mp3 και απλά κάνεις drag&drop στο Winamp. Όταν φτάσεις όμως τα 90+ GB που βρίσκομαι τώρα, απλά δεν παίζει. Και εγώ αναγκάστηνα να φάω ώρες να φτιάξω τα tags μου. Χάρις στο Media Monkey βέβαια, έφαγα πολύ λιγότερο χρόνο. Τώρα όμως αυτό ανταμοίβει. Δεν χρειάζεται να θυμάμαι σε ποιο folder είναι κάποιο τραγούδι. Και το κυριότερο, η μουσική μου είναι πια στημένη για μένα. Γιατί με λίγα κλικ μπορώ να ακούσω αυτά που τη δεδομένη στιγμή γουστάρω. Του λες ας πούμε, φέρε μου τα best rated τραγούδια από αυτό το είδος μουσικής και ακαριαία τα έχεις και παίζουν. Ή του λέω φέρε μου 400ΜΒ με αυτές και αυτές τις προδιαγραφές, και τα πετάω στο ipod shuffle σε λίγα δεύτερα και είμαι στο δρόμο. Τώρα έχω περίπου 17.000 τραγούδια, ΟΛΑ με σωστά tags και τα περισσότερα με album cover. Και θυμάμαι προ καιρού που είχε έρθει η κοπέλα μου στο σπίτι να κάτσουμε. Και ξέρω πως της αρέσουν τα ελληνικά. Την ώρα που πάρκαρε, έστησα ένα smart playlist με Ελληνικά & best rated 4+. Μετά από κάνα μισάωρο, μου λέει, "μα καλά, τι σταθμό έχεις βάλει; έχει φανταστική μουσική. και δεν έχει και διαφημίσεις." Μπορεί να μοιάζει βουνό να φτιάξεις σωστά tags για την υπάρχουσα συλλογή σου, αλλά σκέψου ότι αν κάνεις τη βαρετή δουλειά τώρα, το να φτιάχνεις μετά τα σωστά tags για κάθε καινούριο album είναι δουλειά 5 δευτερολέπτων που δεν κουράζει. Εν κατακλείδι, αυτή η οργάνωση αξίζει. Και το λέει ένας άνθρωπος που η έννοια οργάνωση, δεν χαρακτηρίζει τη ζωή του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
polaki Δημοσ. 5 Μαΐου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2006 Φίλε polaki' date=' o τρόπος που ο καθένας μας βολεύεται να έχει τα mp3 του, είναι σαφώς υποκειμενικός και συνεπώς εμένα δεν μου πέφτει λόγος. Επέτρεψέ μου όμως να πω, ότι όταν φτιάξεις τα mp3 σου με σωστά tags, απλά δεν γυρνάς πίσω. Ο τρόπος που τα έχεις ταξινομημένα, μου θυμίζει τον δικό μου πριν πολλά χρόνια. Μου έδινε κάνας φίλος τίποτα mp3 και τα πέταγα μέσα σε ένα φάκελλο τύπου Rock κλπ. [/quote'] Στο θέμα οργάνωση στα mp3 ειμαι πολύ ακραίος αν εξαιρέσεις τα tags. Ο μόνος λόγος που τα ξήλωνα απτα ελληνικά ειναι γιατι το πρόγραμμα που χρησιμοποιω για ταξινομιση αλμπουμ ΚΑΠΟΤΕ δεν υποστηριζε ελληνικά tags, κατι που μετα εφτιαξε.. Υποστηριζε όμως ελληνικα στο filename, οποτε το συνήθισα να μην βάζω. Το κάθε μου αλμπουμ ειναι περασμένο τόσο στο πρόγραμμα αυτο (Album Player) στην cache του, όσο και σε άλλο δίσκο ξεχωριστά. Ενας μεγάλος φάκελος που εχει το ονομα του artist και μέσα όλα τα αλμπουμς. Αυτο το έχω και σαν backup. Γενικα στα mp3 ειμαι πολυ οργανωμένος ως το πως τα αποθηκεύω. Υπάρχουν όμως και πολλά τραγούδια που κατεβάζω στο άσχετο, πχ κανενα καινουριο hit που δεν με ενδιαφέρει να κατεβάσω το album, γιατι απλα σε 1 μηνα θα εχει ξεχαστεί. Αυτά τα βάζω σε φακέλους στυλ rock, pop etc, καθως επίσης και σε εναν φάκελο που εχει γενικά διάφορα και πολλές φορές τα επιλέγω όλα να παίζουν random. Επειδή ομως στο ipod τελικά πιο πολυ με ενδιαφέρει να περάσω "χυμα" τραγούδια παρά αλμπουμ (στο κατω κατω καθε αλμπουμ εχει 4 καλα και αλλα 6 μπάζα, ποιος ο λογος να έχω τα μπάζα αν δεν θα τα ακούσω ποτέ στην μισή-μία ώρα που θα είμαι εν κινήσει?) γι'αυτο και με χάλασε το σκηνικό αυτο... Τελικά σιγα σιγα κάτι καταφέρνω, με το να ακούω κάποια και να τους περνάω επι τόπου τα tags... Και επισης σημερα λειτουργησα το Anapod, και το μονο που εχω να πω ειναι ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΤΟ iTunes........ Anapod all the way......... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doomx Δημοσ. 5 Μαΐου 2006 Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2006 Στο θέμα οργάνωση στα mp3 ειμαι πολύ ακραίος αν εξαιρέσεις τα tags. Ο μόνος λόγος που τα ξήλωνα απτα ελληνικά ειναι γιατι το πρόγραμμα που χρησιμοποιω για ταξινομιση αλμπουμ ΚΑΠΟΤΕ δεν υποστηριζε ελληνικά tags' date=' κατι που μετα εφτιαξε.. Υποστηριζε όμως ελληνικα στο filename, οποτε το συνήθισα να μην βάζω. Το κάθε μου αλμπουμ ειναι περασμένο τόσο στο πρόγραμμα αυτο (Album Player) στην cache του, όσο και σε άλλο δίσκο ξεχωριστά. Ενας μεγάλος φάκελος που εχει το ονομα του artist και μέσα όλα τα αλμπουμς. Αυτο το έχω και σαν backup. Γενικα στα mp3 ειμαι πολυ οργανωμένος ως το πως τα αποθηκεύω. Υπάρχουν όμως και πολλά τραγούδια που κατεβάζω στο άσχετο, πχ κανενα καινουριο hit που δεν με ενδιαφέρει να κατεβάσω το album, γιατι απλα σε 1 μηνα θα εχει ξεχαστεί. Αυτά τα βάζω σε φακέλους στυλ rock, pop etc, καθως επίσης και σε εναν φάκελο που εχει γενικά διάφορα και πολλές φορές τα επιλέγω όλα να παίζουν random. Επειδή ομως στο ipod τελικά πιο πολυ με ενδιαφέρει να περάσω "χυμα" τραγούδια παρά αλμπουμ (στο κατω κατω καθε αλμπουμ εχει 4 καλα και αλλα 6 μπάζα, ποιος ο λογος να έχω τα μπάζα αν δεν θα τα ακούσω ποτέ στην μισή-μία ώρα που θα είμαι εν κινήσει?) γι'αυτο και με χάλασε το σκηνικό αυτο... Τελικά σιγα σιγα κάτι καταφέρνω, με το να ακούω κάποια και να τους περνάω επι τόπου τα tags... Και επισης σημερα λειτουργησα το Anapod, και το μονο που εχω να πω ειναι ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΤΟ iTunes........ Anapod all the way.........[/quote'] To Anapod me eixe enagkasei na kano reset toulaxiston 3 fores!!! Kai kathe fora exana ta playlists. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.