sentient6 Δημοσ. 15 Απριλίου 2006 Δημοσ. 15 Απριλίου 2006 λοιπον... οταν εβαλα τα suse10, ειχε μεινει ελευθερος χωρος γυρω στα 5.5gb (απο τα 12.2 που εχω). Μετα που εβαλα "τα δικα μου", nvidia drivres, mplayer, opera, διαφορες βιβλιο8ηκες και κατι αλλα μικρουλια προγραμματιακια, ο σκληρος ελαττωθηκε κατα ενα gb πανω-κατω. ομως, κα8ε φορα που εμπαινα σε linux παρατηρουσα οτι ο ελευθερος χωρος στον σκληρο μειονωταν. Οπου εφτασα να εχω 400mb free. Οποτε λεω τιποτα temp που δεν 8α εχουν σβηστει 8α ειναι.Πηγαινω στον /tmp/kde-user και βλεπω οτι επιανε 5gb και ειχε μεσα ολα τα βιντεο που ειχα ανοιξει με τον konqueror. Ε, τα εσβησα, temp ηταν. Μετα παω να δω ποσα gb ειχα ελευθερα και ειδα οτι ο χωρος δεν ειχε αυξηθει καθολου και εμεινε σταθερος στα 400ΜΒ. τι γινεται δεν ξερω... πηγα file manager - su mode λοιπον και μεσω των properties ειδα ποσο χωρο πιανει ο κα8ε φακελος...: 4gb -> usr 5.1gb ->tmp (αλλα τα εσβησα) 245mb ->var 350mb ->sys 5.2gb ->root 896mb ->proc 1.6gb ->opt αυτο το ειχα πα8ει και στα 9.3, αλλα δεν το ειχα ψαξει... ελπιζω να εγινα κατανοητος...
apoikos Δημοσ. 15 Απριλίου 2006 Δημοσ. 15 Απριλίου 2006 Πώς τα έσβησες; Μέσω κονσόλας ή μέσω του konqueror;
sentient6 Δημοσ. 15 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2006 μεσω του konqueror edit: μηπως υπαρχει καμια εντολη που να μου λεει ποσο χωρο πιανει ενας φακελος μεσω κοσνολας;;;
firewalker Δημοσ. 15 Απριλίου 2006 Δημοσ. 15 Απριλίου 2006 Εγώ σβήνω τα πάντα από κονσόλα με rm -r file_name αφού κάνω "su". Δεν έχω παρατηρήσει κάτι παρόμοιο.
sentient6 Δημοσ. 15 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2006 κι εγω τα παντα απο κονσολα τα σβηνω. Δεν ειναι εκει το θεμα, απλα μιας και ειχα μπει απο su file manager τα εσβησα απο κει... επισης παρατηρησα, οταν μπαινω στο /root με su - file manager δεν μου εμφανιζει κανενα στοιχειο εκτος του αδειου φακελου bin. Αν μπω απο κοσολα βλεπω ολα τα αρχεια του φακελου που δικαιολογουν (ισως) τα 5 γβ
apoikos Δημοσ. 15 Απριλίου 2006 Δημοσ. 15 Απριλίου 2006 edit: μηπως υπαρχει καμια εντολη που να μου λεει ποσο χωρο πιανει ενας φακελος μεσω κοσνολας;;; Φυσικά ;-): du -h directory_name Σβησ'τα σαν άνθρωπος λοιπόν από κονσόλα και ξαναδες. Επίσης πρέπει να δεις γιατί τα κρατάει εκεί ο konqueror, δεν είναι φυσιολογική συμπεριφορά αυτή. Κανονικά έπρεπε να τα σβήνει αφού τα δεις.
Papajohn Δημοσ. 15 Απριλίου 2006 Δημοσ. 15 Απριλίου 2006 Φυσικά ;-): du -h directory_name Σβησ'τα σαν άνθρωπος λοιπόν από κονσόλα και ξαναδες. Επίσης πρέπει να δεις γιατί τα κρατάει εκεί ο konqueror' date=' δεν είναι φυσιολογική συμπεριφορά αυτή. Κανονικά έπρεπε να τα σβήνει αφού τα δεις.[/quote'] :mrgreen: :mrgreen: Εντάξει, εσεις οι Linuxάδες ζείτε σε άλλο πλανήτη!!!
apoikos Δημοσ. 15 Απριλίου 2006 Δημοσ. 15 Απριλίου 2006 :mrgreen: :mrgreen: Εντάξει' date=' εσεις οι Linuxάδες ζείτε σε άλλο πλανήτη!!![/quote'] echo "We hate life on this planet" | sed 's/hate/love/'
NoD Δημοσ. 15 Απριλίου 2006 Δημοσ. 15 Απριλίου 2006 Φυσικά ;-): du -h [i']directory_name[/i] Mάλλον ένα du -hs θα βοηθούσε περισσότερο για να δεις τη χωρητικότητα του folder που θες και όχι και όλων των subfolders.Είμαι ιερόσυλος,συγγνώμη apoike,οδήγα μας.
sentient6 Δημοσ. 16 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2006 Λοιπον βρηκα τι εγινε, τα αρχεια που εσβηνα με απλο delete (και οχι shift+delete) πηγαιναν στον φακελο /root/.local/share/Trash/files ο οποιος και ηταν κρυφος γιαυτο δεν τον εβλεπα απο su - file manager. Τεσπα, εσβησα ολον τον φακελο files με rm φχαριστω. τωρα το μονο προβλημα ειναι πως 8α σβηνει μονο του τα konqueror.tmp που αποθηκευονται στο /tmp/kde-user, γιατι δεν ειναι δουλεια αυτη κα8ε τοσο να τα σβηνω manually, πιστευω 8α υπαρχουν αντιστοιχα scriptakia
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.