Προς το περιεχόμενο

Διαφορά θερμοκρασίας BIOS - Windows!!

caveneo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένα φιλαράκι μου έχει μια DFI μητρική με το 865PE και P4 3,2Ghz. Του ανεβάζει πολύ θερμοκρασία και επειδή είναι νέος στους υπολογιστές μου είπε να δω τί παίζει. Έτσι και εγώ πήγα να δω τί γίνεται. Μετά από πολλά dvd που γράψαμε ο υπολογιστής κάνει ένα shutdown. Όπα λέω την κάτσαμε! Τον ανοίγω αμέσως και μπαίνω στο BIOS. Έγραφε CPU temp ->92 βαθμούς C. Τα 'παιξα εγώ. Το αφήνω να μπει στα Windows, φορτώνω το πρόγραμμα που είχε η μητρική (Winbond Hardware Monitor) και μου βγάζει θερμοκρασία 82 βαθμούς. Άντε πάλι στο BIOS. Στο BIOS γράφει πάλι 92. Γιατί αυτή η διαφορά;;; Ακούστε και το κουφό τώρα...

Shutdown temp έχει τους 95 βαθμούς και δεν μπορείς να το αλλάξεις. Βασικά στο menu PC Health Status δεν μπορείς να αλλάξεις τίποτα. Τέλος πάντων μου είπε να παραγγείλω ψύκτρα και παρήγγειλα την "ZALMAN CNPS7000B-AL/CU + LED " μετά από προτροπή ενός φίλου μου. Αυτά. Πάντως μου φαίνεται παράξενο να πιάνει 95 βαθμούς (τότε κάνει restart, συνήθως όταν γράφει DVD). Πάστα έχει μια arctic silver αν δεν κάνω λάθος.

Δημοσ.

Αυτο ελειπε, να μπορεις να αλλαξεις και το οριο για shutdown!Kαι διαφορα που υπαρχει μεταξυ BIOS-WinOS, παλι πολυ χαλια ειναι η θερμοκρασια του φιλου σου.Εβαλε καλα την θερμοαπαγωγικη παστα?Δουλευει η ψυκτρα?Κανονικα, εστω και με αυτο τον χαλια cpu δεν πρεπει να ξεπερνα τους 60C.

Δημοσ.

Έβαλα εγώ πάλι πάστα και τώρα μέσα από τα Windows δείχνει ότι η θερμοκρασία είναι 53,5 με 57 βαθμούς. Τώρα καλά είναι. Αλλά με τον Zalman θα είναι καλύτερα. Με κανά Update το BIOS θα διορθωθεί το πρόβλημα; Άντε τώρα να ψάχνω για αυτήν την μητρική. Στο εγχειρίδιο δεν γράφει καν τί μάρκα είναι.

Τέλος πάντων ευχαριστώ πάντως.

Δημοσ.

Μακρια απο τις Zalmann.Στο thread που σου εγραψα, αν το διαβασες, ειχα Zalmann και αυτη χειροτερεψε την κατασταση.Αν ειναι παρε καμια αλλη μαρκα, οπως Arctic Cooling/Gigabite κτλ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...