Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
virgo οχι' date='αυτα ποου λεω δεν ειναι οτι λεει "ο παππους" αλλα οτιλεει η 10χρονη πειρα μου στη γυμναστικη.

Εχω περασει περιοδους και χωρις συμπληρωματα ξκαι με συμπληρωματα.

οπτοε ξερω πολυ καλα τη δουλευει και τι οχι.

60 γρ πρωτεινη τη μερα??? αυτο ειναι ολιγον τι αστειο... με τοση πρωτεινη ουτε κοριτσακι απτην αιθιοπια δεν αναπτυσεται μυικα.

Ανοιξτε καποιοι τα μυαλουδακια σας και συνηδητοποιηστε οτι το bodybuilding ειναι αθλημα.. δεν ειναι κατι που κανουμε για να ριξουμε γκομενες. και τοι οτι δεν υπαρχει στην ελλαδα σαν αθλημα δεν παει να πει οτι δεν ειναι κιολας!

Και γιαυτους που λετε οτι μπορεις να αναπτυχθεις και με απλο φαγητο πρεπει να καταλαβετε οτι δεν ειναιολοι οι ανθρωποι κοκαλιαρηδες ουτε 60-70 κιλα. Καποιοι ειναι 100+ κιλα με τιγκα μυς και λιγο λιπος.\

Τετοιοι ανθρωποι δε μπορουν ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ το βαρος τους τρωγοντας απλα φαγητο ακομα κι αν τρωνε 7-8 γευματα.Η μονη λυση για διατηρηση ή για περετερω μνυικη αναπτυξη ειναι συμπληρωμα πρωτεινης που δινει εξτρα θερμιδες και χωνευεται αμεσως ωστε να μπορεις να ξαναφας μετα.

Επισης πρωτεινη σε σκονη εχουν και οι σκονες απτις οποιες φτιαχνουμε κρεμα για τα μωρα. Αρα κι αυτη ειναι κινδυνος θανατος,ε; ή εκει αλλαζουν τα πραγματα;;

για σοβαρευτειτε λιγοοοο[/quote']

για μενα ,προσωπικη μου αποψη, δεν ειναι αθλημα...αθλημα ειναι ας πουμε ο συναγωνισμος,πχ,ποιος ειναι καλυτερος,πιο γρηγορος κλπκλπ...δεν ειναι ποιος εχει το καλυτερο συμπληρωμα και ποιος εχει πιει περισσοτερα...

• Απαντ. 840
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

westwar

ευχαριστω

Δημοσ.

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Hamurabi

Επισης πρωτεινη σε σκονη εχουν και οι σκονες απτις οποιες φτιαχνουμε κρεμα για τα μωρα. Αρα κι αυτη ειναι κινδυνος θανατος,ε; ή εκει αλλαζουν τα πραγματα;;

για σοβαρευτειτε λιγοοοο

το μωρο ομως δεν τρωει το κρεας και τις τροφες που τρως εσυ,εγω ηο καθενας...απο την στιγμη που αρχιζει να τρωει κανονικα του το κοβουν...

Δημοσ.
για μενα ,προσωπικη μου αποψη, δεν ειναι αθλημα...αθλημα ειναι ας πουμε ο συναγωνισμος,πχ,ποιος ειναι καλυτερος,πιο γρηγορος κλπκλπ...δεν ειναι ποιος εχει το καλυτερο συμπληρωμα και ποιος εχει πιει περισσοτερα...

WTF σε ποιον κοσμο ζειτε. Όπως στο στιβο μετριεται η ταχυτητα η αντοχη και το αλμα έτσι και sto bodybuilding μετριέται η καλυτερη συμμετρια.

Τι ? πως είπατε ? αναβολικά ?

ναι με συγχωρειται τα 9.5 δευτερολεπτα/100 μετρα έρχονται με χυμους και καλή διατροφή. Αλλά άλλο επαγγελματικός αθλητισμός και άλλο ερασιτεχνικός, όπως και άλλο τα αναβολικά που είναι φάρμακα και άλλο τα συμπληρώματα που είναι φαγητό.

Αν δεν σου αρεσει το bodybuilding σεβαστό όπως σε ορισμένους δεν αρέσει το μποξ και σε αλλους η ρυθμικη γυμναστική.

Να υποθέσω ότι τα παιδάκια που δίνουν πανελληνιες και κάποιος που πρέπει να δουλεψει μέχρι τις 3 το βράδυ και παίρνει μία πολυβιταμίνη είναι πρεζόνια.

Δημοσ.
υποθέσω ότι τα παιδάκια που δίνουν πανελληνιες και κάποιος που πρέπει να δουλεψει μέχρι τις 3 το βράδυ και παίρνει μία πολυβιταμίνη είναι πρεζόνια.

γιατι ποιος σου ειπε οτι η βιταμινες ειναι πανακεια?Αν δεν χρειαζεται ο οργανισμος βιαμινες και αυτες δεν κανουν καλο...οτιδηποτε περιττο που δεν χρειαζεται επιβαρυνει τον οργανισμο..

Δημοσ.

Αυτό που σου λέω και δεν καταλαβαίνεις είναι οτί μιλάμε για ποσοτητες που έχει ανάγκη οργανισμός, είτε είναι πρωτεινη είτε βιταμίνες. Αν κάποιος ασκουμενος ανδρας 85 κιλά έχει αναγκη 136γρ πρωτεινης πρέπει να γίνεται το στομάχι σου τουμπανο καθε 3 ωρες και να σκαει τα κερατα σου απο λεφτά για να φάει. Αν μπορέσει να πάρει τις ποσοτητες που χρειάζεται απο φαγητό κανένα πρόβλημα. Εγώ είμαι 85 κιλά και καταφέρνω να πέρνω ότι χρειάζομαι χωρίς συμπληρώματα αλλά καθε 3 ωρες είμαι στην κουζίνα, κάποιος δεν ειναι φοιτητης και δεν έχει το χρόνο μου απλά δεν μπορεί να το κανει και αναγκαστικά θα παρει συμπληρώματα.

So simple.......

Δημοσ.

Οι αναγκες του οργανισμο καλυπτοντε απο την διατροφη..δεν χρειαζεται συμπληρωμα..εκτος και αν ζεις στην Αφρικη

Δημοσ.

Υπάρχει τρόπος να διαπιστωθεί αν χρειαζόμαστε συμπλήρωμα πρωτεΐνης;

Ναι. Οι τυχόν αυξημένες απαιτήσεις και, κυρίως, το ποσό της επιπλέον πρωτεΐνης που χρειάζεται ο οργανισμός σε συγκεκριμένες περιόδους, μπορεί να βρεθεί εύκολα με εργαστηριακές εξετάσεις ανάλυσης ούρων (υπολογισμός του αποβαλλόμενου αζώτου). Μια απλούστερη μέθοδος, αλλά όχι απόλυτα ακριβής, είναι η χρησιμοποίηση ειδικών διαγνωστικών λωρίδων, τις οποίες ουρούμε και, ανάλογα με το χρώμα που θα πάρουν, διαπιστώνουμε αν χρειαζόμαστε επιπλέον λήψη πρωτεϊνών, διατήρηση ή μείωση των προσλαμβανόμενων.

αυτο ειναι παραθεση απο http://www.fitnesslogic.gr/supps/protein_suppls/protein_suppls02.htm

Αν βρεθει οτι χρειαζεται ο οργανισμος παραπανω πρωτεινες τοτε οκ,αλλα με την διατροφη που κανει ενας μεσος ανθρωπος,καλυπτεται απο την διατροφη

Δημοσ.
Υπάρχει τρόπος να διαπιστωθεί αν χρειαζόμαστε συμπλήρωμα πρωτεΐνης;

Ναι. Οι τυχόν αυξημένες απαιτήσεις και' date=' κυρίως, το ποσό της επιπλέον πρωτεΐνης που χρειάζεται ο οργανισμός σε συγκεκριμένες περιόδους, μπορεί να βρεθεί εύκολα με εργαστηριακές εξετάσεις ανάλυσης ούρων (υπολογισμός του αποβαλλόμενου αζώτου). Μια απλούστερη μέθοδος, αλλά όχι απόλυτα ακριβής, είναι η χρησιμοποίηση ειδικών διαγνωστικών λωρίδων, τις οποίες ουρούμε και, ανάλογα με το χρώμα που θα πάρουν, διαπιστώνουμε αν χρειαζόμαστε επιπλέον λήψη πρωτεϊνών, διατήρηση ή μείωση των προσλαμβανόμενων.

αυτο ειναι παραθεση απο http://www.fitnesslogic.gr/supps/protein_suppls/protein_suppls02.htm

Αν βρεθει οτι χρειαζεται ο οργανισμος παραπανω πρωτεινες τοτε οκ,αλλα με την διατροφη που κανει ενας μεσος ανθρωπος,καλυπτεται απο την διατροφη[/quote']

Αρχίζουμε και επικοινωνουμε. Επίσης το συγκεκριμένο site αναφέρει:

Προβλήματα μπορούν να δημιουργηθούν από την υπερκατανάλωσή τους (πάνω από 100 γραμμάρια συμπληρωματικής πρωτεΐνης καθημερινά και επί μεγάλο χρονικό διάστημα). Ποσότητες πρωτεϊνών πάνω από 3 - 3,5 γραμμαρίων ανά κιλό σωματικού βάρους (από τροφές μόνον ή από τροφές και συμπληρώματα) θα πρέπει γενικά να αποφεύγονται.

Απ'οτι βλέπεις η υπερβολική ποσότητα πρωτεινών τοποθετείται σε πάνω απο 3-3,5%/κιλό βάρους και εγώ ανέφερα ότι οι ανάγκες για εναν ασκουμενο είναι περίπου στο 1,5γρ/ανα κιλό βάρους. Ωραία μεχρι εδώ.

Επίσης αναφέρει ότι η υπερβολική ποσοτητα πρωτεινών προκαλεί προβληματα (απολύτος λογικό και συμφωνω) είτε πρόσλαμβάνεται αποκλειστικά απο φυσικές τροφές είτε απο συμπληρώματα. Δηλαδή τις αρνητικές επιπτώσεις δεν τις περιορίζει στα συμπληρώματα αλλά γενικότερα στην υπερβολική λήψη είτε πρόκειται για συμπληρώματα είτε για τροφές.

Και τέλος επαναλαμβάνω ότι τα συμπληρώματα δεν αντικαθιστούν το φαγητο αλλά το συμπληρώνουν, το λέει και η λέξη άλλωστε.

Δημοσ.

1. Αλήθεια : Τα συμπληρώματα πρωτεϊνών δεν είναι απαραίτητα !

Τα συμπληρώματα πρωτεϊνών δεν είναι εργογόνα βοηθήματα και δεν είναι εκείνα που συμβάλουν στην ανάπτυξη της μυϊκής μάζας αλλά η επιβάρυνση με εξαντλητικά βάρη συγκεκριμένων μυϊκών ομάδων. Εξάλλου αν επιμένετε στη διόγκωση των μυών σας , συνεχίστε την άσκηση με βάρη αλλά οι ημερήσιες απαιτήσεις του οργανισμού σε πρωτεΐνη μπορούν να καλυφθούν και μέσο της διατροφής σας από τα ζωικά προϊόντα για παράδειγμα τρώγοντας μια μεγάλη μερίδα ψητής μπριζόλας ένα γιαούρτη με χαμηλά λιπαρά και πίνοντας ένα ποτήρι γάλα πάλι με χαμηλά λιπαρά.

To σημαντικότερο όμως είναι πως ένας οργανισμός δεν μεταβολίζει περισσότερη πρωτεΐνη από αυτή που χρειάζεται και έτσι σε περίπτωση που η πρωτεϊνική πρόσληψη είναι πάνω από το 12% της ημερήσιας θερμιδικής πρόσληψης επιστημονικές έρευνες έχουν δήξει ότι επιφέρουν σοβαρές επιπτώσεις σε ζωτικά όργανα όπως τα νεφρά και τα επινεφρίδια.

http://www.fagito.gr/garticles.aspx?ArticleID=55

ωραια μεχρι εδω,αλλα ΓΙΑΤΙ να επιβαρυνεις τον οργανισμο σου?????Στο ξανα λεω και ισως με πεις κολλημενη οτι την ποσοτητα που χρειαζεσαι την παιρνεις απο το φαι...το παραπανω τι το θες?

Δημοσ.

δεν σε λεω κολλημενη, αλλά ίσως εισαι προκατειλημενη.

Αυτό που σου λέω είναι ότι δεν παίρνω παραπάνω απ'όσο χρειάζεται παίρνω όσο χρειάζομαι και μαλιστα χωρις συμπληρώματα.

Απλά κάποιος εργαζόμενος με ποιο σφιχτό πρόγραμμα δεν είναι εύκολο.

Ενδεικτικά σου αναφέρω ότι από την ώρα που θα ξυπνησω τρώω καθε τρεις ώρες και δεν είμαι bodybuilder. Κάποιος που δουλεύει δεν είναι ευκολο να το κάνει αυτό γιατί το φαγητό προυποθέτει και μαγείρεμα. Πολύ καταφέρνουν να τρώνε στη δουλειά τους παίρνοντας σε ταπερ φαγητό απο το σπιτι αλλά άλλοι πιθανόν να μην μπορούν να το κανουν αυτό. Και εκεί μπορεί να μπει το συμπληρωμα, σε γευματα που χάνονται.

Δημοσ.

ναι οκ αν το χρειαζεται πραγματι ο οργανισμος,και ειναι σε ποσοτητα που αρκει μονο για τις αναγκες του οργανισμου και οχι για να φτιαξεις μυς,οκ αλλα οχι να παρεις παραπανω απ`οτι χρειαζεσαι για να φτιαξεις σωμα...

Δημοσ.

virgo, εισαι εκτος τοπου και χρονου. To τι ειναι αθλημα και τι δεν ειναι δε θα το κρινεις εσυ,εχει ηδη κριθει. και ειτε σαρεσει ειτε οχι to bodybuilding ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΗΜΑ.\Και επισης αν νομιεις οτι φαρμακο περνουν μονο τα μπιλντερια τοτε εισαι πολυ βαθια νυχτωμενοι. Ξερω ποδοσφαιριστες, κολυμβιτες, ατομα που κανουν στοιβο κ.α. που περνουν φαρμακο.\

Τα αναβολικα δε χρησιμοποιυνται μονο για να χτισεις μυς αλλα και για ταχυτητα ,για οπερισοτερη επιθετικοτητα σε πολεμικες τεχνες,σε πολλα αλλα.

Υπηρξα moderator στο bodybuilders.gr και τωρα ειμαι σε ενα πολυ πιο αξιολογο φορουμ bodyandmind.gr.

Και ξαναλεω, virgo, νομιεις οτι ιδιες αναγκες εχει ενας κακομοιρης 50-60 κιλα με καποιον 100+ κιλα; πρεπει να ριξεις πολλυυυυ διαβασμα ακομα.Αλλιως μη λες ασυναρτησιες.

Δημοσ.
virgo' date=' εισαι εκτος τοπου και χρονου. To τι ειναι αθλημα και τι δεν ειναι δε θα το κρινεις εσυ,εχει ηδη κριθει. και ειτε σαρεσει ειτε οχι to bodybuilding ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΗΜΑ.\Και επισης αν νομιεις οτι φαρμακο περνουν μονο τα μπιλντερια τοτε εισαι πολυ βαθια νυχτωμενοι. Ξερω ποδοσφαιριστες, κολυμβιτες, ατομα που κανουν στοιβο κ.α. που περνουν φαρμακο.\

Τα αναβολικα δε χρησιμοποιυνται μονο για να χτισεις μυς αλλα και για ταχυτητα ,για οπερισοτερη επιθετικοτητα σε πολεμικες τεχνες,σε πολλα αλλα.

Υπηρξα moderator στο bodybuilders.gr και τωρα ειμαι σε ενα πολυ πιο αξιολογο φορουμ bodyandmind.gr.

Και ξαναλεω, virgo, νομιεις οτι ιδιες αναγκες εχει ενας κακομοιρης 50-60 κιλα με καποιον 100+ κιλα; πρεπει να ριξεις πολλυυυυ διαβασμα ακομα.Αλλιως μη λες ασυναρτησιες.[/quote']

Η συζητηση που ξεκινησαμε δεν ειναι για ατομα που ασχολουνται με bodybuilding ή επαγγελματικό αθλητισμό, αν μπουμε σε αυτη την συζητηση δεν θα τελειωσει ποτε. Και αν θελουμε να τα πουμε σωστα πρεπει να παραδεχτεις οτι πολυ μεγαλο ποσοστο των bbuilders παιρνουν και στεροιδη, εχω φιλους που ασχολούνται επαγγελματικά και ανα διαστηματα χτυπανε ενεσεις. Τεσπα, η συζητηση εγινε για εναν μεσο ανθρωπο, κακομοιρη που λες(!!!!) και εσυ 50-60 κιλων που θελει να πηγαινει γυμναστηριο και θελει αποτομα να κανει κορμαρα. Αυτα δεν γινονται, και αν γινονται με πολυ προσπαθεια και ενα κιλο πρωτεινες μονο καλο δεν κανει. Τιμες οπως 0.8 αν κιλό ειναι ιατρικά δεδομενα και μην προσπαθεις να πεισεις οτι οι ιατροι ειναι τρελοι και ασχετοι. Υποψιν δεν ειμαι φοιτητης που πρεπει να ριξει πολυυυυυ διαβασμα οπως η κοπελια που λες εσυ αλλα εχω τελειωσει εδω και χρονια και εχω ψαχτει παρα πολυ για τη διατροφική ισορροπια.Ειμαι ενας κακομοιρης και οχι ενας πετυχημενος στα 100 κιλα και επειδη το 80% των ανθρωπων γυρω σου ειναι κακομοιρηδες με την δικια σου λογικη ασχολουμαι με αυτους και οχι με το 20% πετυχημενο συνολο.Αν εισαι mod σε ενα φορουμ δεν σημαινει οτι εισαι και ειδικος σε ενα θεμα. Μπορει να εισαι στα προγραμματα γυμναστικής αλλα και νομικα απλα δεν εισαι ειδικος σε ιατρικά θέματα. Μονο στην ελλαδα ολοι γινανε ειδικοι. Ισως καιρος να ριξεις και εσυ πολυυυυ διαβασμα ακομα να συμβουλευεις στο γυμναστηριο τους κακομοιρηδες.

virgo ιατρινα εισαι?ειδα αναφορα στο bj απο pubmed φανταζομαι

Δημοσ.

virgo ιατρινα εισαι?ειδα αναφορα στο bj απο pubmed φανταζομαι

οχι δεν ειμαι ιατρινα,αλλα φετος εβαλα 1 επιλογη ιατρικη Αθηνα και μαλλον μπαινω...οποτε ελπιζω να γινω σε λιγα χρονια...

Δημοσ.

Όταν σε όλα βάζεις μέτρο δεν παθαίνεις κακό. Ναι μερικοί δεν τα πάνε καλά με την κρεατίνη (προβλήματα με στομάχι) αλλά ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Η κρεατίνη με τα αναβολικά απέχουν πάρα πολύ. Η προκατάληψη είναι ό,τι χειρότερο σήμερα. Εγώ γυμνάζομαι και παίρνω και τις πρωτεϊνες μου και την κρεατινούλα μου αλλά δεν κάνω κατάχρηση ούτε βιάζομαι να γίνω τεράστιος (που δεν θέλω κιόλας-αλλά αυτό είναι προσωπική δουλειά του καθενός). Δεν μπορώ να καταλάβω προς τί ο τσακωμός. Ο καθένας ό,τι γουστάρει κάνει! Το bodybuilding είναι άθλημα και μάλιστα πολύ καλό! Βodybuilding δεν σημαίνει απαραίτητα ο φουσκωμένος που δεν χωράει να περάσει την πόρτα. Τα αναβολικά ναι κάνουν κακό στην υγεία με την έννοια οτι την επιβαρύνουν πολύ και το σύστημά μας δουλεύει υπερωρίες. Δεν βάζουμε όμως τα αναβολικά στο ίδιο ράφι με τις πρωτεΐνες και την κρεατίνη..

Στην τελική να σας πω και κάτι άλλο; Καλύτερα να γυμνάζεσαι και να παίρνεις συμπληρώματα παρά να ξενυχτάς, να πίνεις και να καπνίζεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...