Venisk Δημοσ. 17 Απριλίου 2006 Δημοσ. 17 Απριλίου 2006 ΄Οταν δεν κολλάει καμία εφαρμογή ή δεν υπάρχει οιαδήποτε παρενέργεια το αν πάει μια κάρτα στα 70-75 ή και 85C βαθμούς λίγο ενδιαφέρει. Αν αυτή είναι θεωρητικά η πηγή οποιοδήποτε παρενεργειών τότε κάτι δεν πάει καλά με την κάρτα καθεαυτού. Αυτό που προσπαθούσα να σου πω είναι ότι οι X1900 ανεβάζουν και μεγαλύτερες θερμοκρασίες ενίοτε' date=' αλλά δουλεύουν απρόσκοπτα. Αν έχεις χρόνο βάλε τα video εδώ να παίξουν και πες μου τι ακούς: http://translate.google.com/translate?u=http%3A%2F%2Fwww.pcinpact.com%2Farticles%2Fa%2F186%2F0.htm%3Fpge%3D3&langpair=fr%7Cen&hl=en&safe=off&ie=UTF-8&oe=UTF-8&prev=%2Flanguage_tools Aν πειράξεις μέσω Rivatuner την λειτουργία του ανεμιστήρα και ανεβάσεις από default 41% fan duty cycle στις G7x και πας στα 100% τότε και μόνο τότε φτάνεις στις 3600rpm. Η Χ1900XTX χτυπάει τα 6000rpm αν ανεβάσεις το duty cycle με ευκολία. Μπορεί εδώ ο χρήστης να δοκιμάσει να το βάλει στα 60-65%, αλλά φυσικά θα ακούγεται και λίγο παραπάνω ο ανεμιστήρας. Αν τότε έχει λιγότερα προβλήματα τότε η πηγή του προβλήματος ίσως να είναι εκεί. Εγώ πάντως έχω την αίσθηση ότι δεν θα αλλάξει τίποτα. Σκοπός μας όντως εδώ είναι και θα πρέπει να είναι να προσπαθήσουμε να λύσουμε το πρόβλημα αν αυτό καταστεί δυνατόν γι αυτό ξεκινάω ρωτώντας τι οδηγούς χρησιμοποιεί.[/quote'] Ailuros Την πρώτη του Απρίλη που θα είμαι στο pc μου θα σου πω..αλλα τι υποτίθεται πως πρέπει να ακούμε?τον ανεμιστήρα να δουλέυει με περισσότερες στροφές?Αν είναι αυτο μπορει να σου απαντήσει μόνο ο jumaru99 γιατι εγω εχω υδρόψυξη. Λογικά αλλη αρχιτεκτονική και άλλες αντοχες στις θερμοκρασίες πρέπει να έχει η ATI (για να δουλεύει στους 85-90) και αλλες η Nvidia γιαα να τρωει κολληματάκια απο τους 70 και πάνω. Πες μου ρε συ έχεις βάλει το F.E.A.R. να δεις πως παίζει στους 80c. δεν σε ειρωνεύομαι, θέλω να μάθω μηπως και βρω τι έφταιγε αφου δεν είναι η θερμοκρασία. Jumaru99 μην ξεχασεις να δοκιμάσεις αυτο που σου έγραψα παραπάνω πιστέυω πως θα λύσεις το πρόβλημα του κολλήματος.
Ailuros Δημοσ. 17 Απριλίου 2006 Δημοσ. 17 Απριλίου 2006 Αναλύω επίσημα συστήματα και εφαρμογές, από απλές 7800/7900 εώς και SLi configs ενίοτε και ούτε με το Fear oύτε με Oblivion ή οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι τρώνε τα συστήματα κολλήματα λόγω θερμοκρασίας. 9 στις 10 είναι ασυμφωνία οδηγού και εφαρμογής όπως ο 84.21 μου έκανε κάτι περίεργα με το Chronicles of Riddick. ΄Επαιξα μόλις δύο πίστες στο Fear στα 2048*1536 με 2xAA/16xAF και η θερμοκρασία περιβάλλοντος στο κουτί ήταν στα 35C και της κάρτας στα 69C. Aν παίξω συνεχόμενες 3 ώρες θα ανέβει παραπάνω, αλλά δεν με πετάει έξω ούτε κολλάει το σύστημα.
panther_512 Δημοσ. 17 Απριλίου 2006 Δημοσ. 17 Απριλίου 2006 Εγώ θα πρότεινα στο παιδί να τσεκάρει το τροφοδοτικό του. Μπορεί να μήν αντέχει και να του γονατίζει (460W είναι) ή μπορεί να τα έχει φτύσει λίγο. Τα τροφοδοτικά έχουν τη μεγαλύτερη συχνότητα βλαβών από οποιαδήποτε άλλη συσκευή στα PC μας. Δοκίμασε λοιπόν φιλαράκι κάνα δυνατότερο τροφοδοτικό αν έχεις εύκαιρο, μπάς και είναι αυτό το πρόβλημα.
littlelouievegos Δημοσ. 17 Απριλίου 2006 Δημοσ. 17 Απριλίου 2006 Εγώ θα πρότεινα στο παιδί να τσεκάρει το τροφοδοτικό του. Μπορεί να μήν αντέχει και να του γονατίζει (460W είναι) ή μπορεί να τα έχει φτύσει λίγο. Τα τροφοδοτικά έχουν τη μεγαλύτερη συχνότητα βλαβών από οποιαδήποτε άλλη συσκευή στα PC μας. Δοκίμασε λοιπόν φιλαράκι κάνα δυνατότερο τροφοδοτικό αν έχεις εύκαιρο' date=' μπάς και είναι αυτό το πρόβλημα.[/quote'] Ειναι και αυτο μια πιθανοτητα.. Εφοσον εχεις δοκιμασει αρκετα πραγματα και εχεις βαλει κ αλλη ψυξη και ειδες τα ιδια αποτελεσματα, καλο θα ηταν να δοκιμασεις να την πας σε ενα φιλο σου που να εχει ενα κουτι με καλη ψυξη κ καλο τροφοδοτικο ετσι ωστε να αποκλεισεις και αυτον τον παραγοντα.. Venisk δυστυχως εχω κανονισει!! θα μαζευτουμε οι απανταχου x1900 users το Πασχα να ψησουμε.. Ουτε καρβουνα ουτε σουβλες high end λυσεις Οντως εχει να κανει με το γεγονος στους ποσους βαθμους μπορει μια καρτα να δουλεψει απροσκοπτα
Venisk Δημοσ. 17 Απριλίου 2006 Δημοσ. 17 Απριλίου 2006 Ειναι και αυτο μια πιθανοτητα..Εφοσον εχεις δοκιμασει αρκετα πραγματα και εχεις βαλει κ αλλη ψυξη και ειδες τα ιδια αποτελεσματα' date=' καλο θα ηταν να δοκιμασεις να την πας σε ενα φιλο σου που να εχει ενα κουτι με καλη ψυξη κ καλο τροφοδοτικο ετσι ωστε να αποκλεισεις και αυτον τον παραγοντα.. Venisk δυστυχως εχω κανονισει!! θα μαζευτουμε οι απανταχου x1900 users το Πασχα να ψησουμε.. Ουτε καρβουνα ουτε σουβλες high end λυσεις Οντως εχει να κανει με το γεγονος στους ποσους βαθμους μπορει μια καρτα να δουλεψει απροσκοπτα [/quote'] Πως δεν έχει? αλλο μια κάρτα που είναι φτιαγμένη να δουλευει στους 65 και αλλο μια κάρτα που δουλεύει στους 90...δουλεύει σε παιχνίδι στους 90? Πω πω γουστάρω αλλα γ***** δεν έχω x1900!! θα φέρω τον 3.8 να τον βάλουμε για τα μεγάλα κομμάτια.. ουτε ξυλόφουρνος δεν κάνει τάτοια δουλειά..χα χα Ailuros οι ngo drivers έχουν όντως τόσο μεγάλη διαφορά απο τους 84.21? panther_512 συμφωνώ απόλυτα με 460w είναι σχεδον βέβαιο οτι φταίει και το τροφοδοτικό!!να και κάτι που δεν είχα προσέξει!!
jumaru99 Δημοσ. 17 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2006 Καλησπέρα και από εμένα.Προ ολίγου με ενημέρωσαν από το σέρβις πως όντως η κάρτα έχει πρόβλημα(δεν το διευκρύνησαν,αν και επέμενα,πιστεύω αύριο που θα τους δω από κοντά να μάθω). Τώρα αντιμετοπίζω άλλο πρόβλημα,επειδή δεν υπάρχει στοκ μου δίνουν ή πιστωτικό των 280€(σημερινή αξία της κάρτας λένε) είτε αντικατάστασή της με την Gecube X1800GTO.Μα είναι δυνατόν!Πείτε μου τι να κάνω.Τώρα μπλέξαμε με τους γνωστούς αγνώστους!:twisted: :evil: Το τροφοδοτικό πάντως τα βγάζει μια χαρά πέρα προς το παρόν.
Venisk Δημοσ. 17 Απριλίου 2006 Δημοσ. 17 Απριλίου 2006 Καλησπέρα και από εμένα.Προ ολίγου με ενημέρωσαν από το σέρβις πως όντως η κάρτα έχει πρόβλημα(δεν το διευκρύνησαν' date='αν και επέμενα,πιστεύω αύριο που θα τους δω από κοντά να μάθω). Τώρα αντιμετοπίζω άλλο πρόβλημα,επειδή δεν υπάρχει στοκ μου δίνουν ή πιστωτικό των 280?(σημερινή αξία της κάρτας λένε) είτε αντικατάστασή της με την Gecube X1800GTO.Μα είναι δυνατόν!Πείτε μου τι να κάνω.Τώρα μπλέξαμε με τους γνωστούς αγνώστους!:twisted: :evil: Το τροφοδοτικό πάντως τα βγάζει μια χαρά πέρα προς το παρόν.[/quote'] Καλησπέρα!! Οχι μην τους κάνεις την χάρη να σου δώσουν μόνο 280ευρω!!h\ Εξάλου δες και μόνος σου οτι το skroutz δίνει 303 την φθηνότερη...7800gt Ενώ ακόμα μεγαλύτερη κλεψιά αν σου δώσουν την x1800GTO που κάνει 259!! Την κάρτα σου πίσω καινούργια αλλιώς...!!!:twisted: :twisted: Πιστεύω να κατάλαβες πως και στις 2 περιπτώσεις είσαι ο χαμένος..
jumaru99 Δημοσ. 18 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2006 Το καταλαβαίνω φίλε μου Venisk. Θα παιχτεί τρελό σκηνικό αύριο με τους κυρίους. Αλλά επειδή σήμερα δια τηλεφώνου δε βγάζεις άκρη Αύριο θα είμαστε face to face:twisted: :twisted: Ποιος είδε το χάρο και δεν τον φοβήθηκε.:twisted:
Venisk Δημοσ. 18 Απριλίου 2006 Δημοσ. 18 Απριλίου 2006 χα χα Ετσι, φερσου βεβαια πολιτισμενα και σαν κυριος στην αρχη γιατι οι κυριοι στο πλαισιο συνηθως ξέρουν λιγότερα απο ένα παιδι του δημοτικού στα pc.. Μετα κανε τους οτι θέλεις αφου έχεις την αποδειξη της κάρτας σου.. Την έχεις?
Ailuros Δημοσ. 18 Απριλίου 2006 Δημοσ. 18 Απριλίου 2006 Το καταλαβαίνω φίλε μου Venisk.Θα παιχτεί τρελό σκηνικό αύριο με τους κυρίους. Αλλά επειδή σήμερα δια τηλεφώνου δε βγάζεις άκρη Αύριο θα είμαστε face to face:twisted: :twisted: Ποιος είδε το χάρο και δεν τον φοβήθηκε.:twisted: Προκειμένου να σου πασάρουν την GTO, αν δεις ότι με μια πολιτισμένη υστερία (ότι ήθελε σημαίνει αυτό LOL) ενός καταναλωτή που ψάχνει να βρει το δίκιο του δεν σε βγάζει πουθενά, δες αν πληρώνοντας την διαφορά γίνεται να σου δώσουν μια 7900GT. Venisk, Αποφεύγω γενικά 3rd party drivers.
Venisk Δημοσ. 18 Απριλίου 2006 Δημοσ. 18 Απριλίου 2006 Προκειμένου να σου πασάρουν την GTO' date=' αν δεις ότι με μια πολιτισμένη υστερία (ότι ήθελε σημαίνει αυτό LOL) ενός καταναλωτή που ψάχνει να βρει το δίκιο του δεν σε βγάζει πουθενά, δες αν πληρώνοντας την διαφορά γίνεται να σου δώσουν μια 7900GT. Venisk, Αποφεύγω γενικά 3rd party drivers.[/quote'] Πολύ καλή η ίδέα σου ailuros για την διαφορα και την 7900gt!! Οτι και να γίνει εσυ jumaru99 δεν πρέπει να βγεις το θύμα!! Θα τους δοκιμάσω τους ngo και θα σου πω ίσως είναι καλύτεροι απο την Nvidia..παρολο που δεν το πιστεύω!! Ανυπομονώ να διαβάσω τι έγινε στο πλαίσιο!!!!!!!!!!
littlelouievegos Δημοσ. 18 Απριλίου 2006 Δημοσ. 18 Απριλίου 2006 Θα τους δοκιμάσω τους ngo και θα σου πω ίσως είναι καλύτεροι απο την Nvidia..παρολο που δεν το πιστεύω!! Καλο θα ηταν να τους απεφευγες.. Οι μονοι 3rd party drivers που εμπιστευομουν ηταν οι Omega λογω ελαφρα καλυτερου IQ απο τους official..
jumaru99 Δημοσ. 18 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2006 Τελικά παιδιά έκανα αυτό που είπε ο Ailuros! Πήρα με 30€ την 7900GT! Βέβαια η επικοινωνία μου με τους υπευθύνους έγινε βέβαια πολιτισμένα, αλλά δεν έλειψαν κάποια στιγμή και οι εντάσεις, όταν μου εκθείαζαν την GTO ως την κορυφαία! Τεσπα και όσο για το πρόβλημα ποτέ δεν έμαθα τι είχε...(ούτε αυτοί θα κατάλαβαν..) Τέλος να σας ευχαριστήσω όλους για τις συμβουλές σας και την υποστήρηξη!!!
Venisk Δημοσ. 18 Απριλίου 2006 Δημοσ. 18 Απριλίου 2006 Τελικά παιδιά έκανα αυτό που είπε ο Ailuros!Πήρα με 30? την 7900GT! Βέβαια η επικοινωνία μου με τους υπευθύνους έγινε βέβαια πολιτισμένα' date=' αλλά δεν έλειψαν κάποια στιγμή και οι εντάσεις, όταν μου εκθείαζαν την GTO ως την κορυφαία! Τεσπα και όσο για το πρόβλημα ποτέ δεν έμαθα τι είχε...(ούτε αυτοί θα κατάλαβαν..) Τέλος να σας ευχαριστήσω όλους για τις συμβουλές σας και την υποστήρηξη!!![/quote'] littlelouievegos θα ψάξω για τους Omega!!thanks!! Jumaru99:Μεγιά!! Χαίρομε πολύ που τελείωσε ομαλά ολη η ιστορία και εσυ βγηκες κερδισμένος!!! Καπου αλλού να μας πείς και πως αποδίδει η καινούργια σου κάρτα σε σχέση με την παλιά!!
littlelouievegos Δημοσ. 18 Απριλίου 2006 Δημοσ. 18 Απριλίου 2006 littlelouievegos θα ψάξω για τους Omega!!thanks!! Οι Omega δυστυχως εχουν σταματησει εδω και καιρο να βγαινουν για Nvidia.. Αν θες οπωσδηποτε να δοκιμασεις ποιοτικους 3rd party drivers οι XG ειναι απλα οι καλυτεροι .. Δες εδω.. www.tweaksrus.com Jumaru99 πολυ καλη επιλογη.. Βγηκες κερδισμενος απο την ολη υποθεση θα ελεγα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.