beez Δημοσ. 16 Απριλίου 2006 Δημοσ. 16 Απριλίου 2006 Όχι δεν της έβαλα φωτιά' date='αλλά στα καλά καθούμενα ανεβάζει απότομα θερμοκρασίες.Με τη stock ψύκτρα. Σε οποιοδήποτε game ή στο 3dmark μέσα σε 3 λεπτά κρεμάει το σύστημα.Γυρνώντας από επανεκκίνηση η θερμοκρασία είναι γύρω στους 54 βαθμούς. Υπάρχει τρόπος να τσεκάρω την θερμοκρασία της εκείνη τη στιγμή;Με το speedfan δεν κατάφερα να μου δει την κάρτα ή έστω τη σωστή θερμοκρασία. Αυτή που θα μπορόυσε να είναι είχε ένδειξη 70!!! βαθμών. Πάντως όπως και να έχει θα πάει αύριο για έλεγχο στο service Πλαισίου. Οστόσο καμιά ιδεά;[/quote'] tlk to plaisio ti eipe?
tsakonas Δημοσ. 16 Απριλίου 2006 Δημοσ. 16 Απριλίου 2006 Tsakona!..ngo εννοεις τους drivers για τους φορητους με την 7800 go? oxi NGO optimised drivers k gia Nvidia k gia ATI http://www.ngohq.com/home.php?page=Latest
Venisk Δημοσ. 16 Απριλίου 2006 Δημοσ. 16 Απριλίου 2006 H ψύξη της 7800 απέχει μίλια από το να είναι άθλια. Στο μέγιστό της δεν ξεπερνάει καν ο ανεμιστήρας τα 3600rpm. Σε περίπτωση αμφιβολίας δοκιμάστε ανταγωνιστικές λύσεις με 100% fan duty cycle και το ξανασυζητάμε.[/QU Ποιά κάρτα έχεις? Και πως το εξηγείς μέτα απο 15 λεπτα παιχνιδιού να πηγαίνει στους 77? Αν ειναι οπως τα λες εγω θα πέταξω την υδροξυξη στα σκουπίδια:? .. ...και θα γυρίσω στον ανεμιστήρα....
jumaru99 Δημοσ. 16 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2006 Λόγω περιστάσεων δεν κατάφερα να πάω χθες, άρα πάμε για δευτέρα. Τώρα για τις θερμοκρασίες να σημειώσω πως είναι η 7800gt στης Albatron και στο ίδιο κουτί με τον ίδιο εξοπλησμό χωρίς oc σε idle ήταν στους 45-48. Και χωρίς να ανέβουν οι υπόλοιπες (cpu,hd,chipset,κτλ) ανέβηκε στους 52-54. Τεσπα είπα άνοιξη είναι, ζέστη έχει.Αμ δε.Τρέχω cod 2 κολλάει,τρέχω bf 2 κολλά.Reinstall τα game και πάλι.Κάνω σε άλλο δίσκο clean install των win Και τρέχω 3dmark 2005/2006.Σε λίγα δευτερόλεπτα κρεμά πάλι.Και παρατηρώ την θρμοκρασία στα ύψη.Και εγώ δεν καταλαβαίνω, γι αυτό και postαρα.
Venisk Δημοσ. 16 Απριλίου 2006 Δημοσ. 16 Απριλίου 2006 Λόγω περιστάσεων δεν κατάφερα να πάω χθες' date=' άρα πάμε για δευτέρα.Τώρα για τις θερμοκρασίες να σημειώσω πως είναι η 7800gt στης Albatron και στο ίδιο κουτί με τον ίδιο εξοπλησμό χωρίς oc σε idle ήταν στους 45-48. Και χωρίς να ανέβουν οι υπόλοιπες (cpu,hd,chipset,κτλ) ανέβηκε στους 52-54. Τεσπα είπα άνοιξη είναι, ζέστη έχει.Αμ δε.Τρέχω cod 2 κολλάει,τρέχω bf 2 κολλά.Reinstall τα game και πάλι.Κάνω σε άλλο δίσκο clean install των win Και τρέχω 3dmark 2005/2006.Σε λίγα δευτερόλεπτα κρεμά πάλι.Και παρατηρώ την θρμοκρασία στα ύψη.Και εγώ δεν καταλαβαίνω, γι αυτό και postαρα.[/quote'] Για να καταλάβω κάτι, όταν λές κολλάει..κολλάει και τέλος? δηλαδή πρέπει να κλείσεις τον υπολογιστή σου και να τον ανοίξεις πάλι για να δουλέψει?..ή απλά τρώει μεγάλα κολλήματα?.. Μια τέτοια ιστορία με επανεκίνηση χωρίς λογο έπαθα πριν λίγο καιρό..και δέν ήταν software..αλλα το έφτιαξα..έχεις την πείρα να ρυθμίσεις το bios? Πάντος στο ξαναλέω μην ασχολήσε τοσο με το αν πηγε 4 βαθμους πάνω αφου να είσαι σίγουρος πως δεν φταίει αυτό που κολλάει..
Ailuros Δημοσ. 16 Απριλίου 2006 Δημοσ. 16 Απριλίου 2006 Ποιά κάρτα έχεις? Και πως το εξηγείς μέτα απο 15 λεπτα παιχνιδιού να πηγαίνει στους 77? Αν ειναι οπως τα λες εγω θα πέταξω την υδροξυξη στα σκουπίδια:? .. ...και θα γυρίσω στον ανεμιστήρα.... Οι θερμοκρασίες αυτές είναι φυσιολογικότατες και ναι υπάρχουν και χειρότερα. Αν θεωρείς την υδρόψυξη απόλυτη ανάγκη σε αυτές τις περιπτώσεις τότε με μια Χ1900ΧΤΧ θα καθόσουν μάλλον μέσα στον καταψύκτη για λόγους ασφαλείας.
Ailuros Δημοσ. 16 Απριλίου 2006 Δημοσ. 16 Απριλίου 2006 Λόγω περιστάσεων δεν κατάφερα να πάω χθες' date=' άρα πάμε για δευτέρα.Τώρα για τις θερμοκρασίες να σημειώσω πως είναι η 7800gt στης Albatron και στο ίδιο κουτί με τον ίδιο εξοπλησμό χωρίς oc σε idle ήταν στους 45-48. Και χωρίς να ανέβουν οι υπόλοιπες (cpu,hd,chipset,κτλ) ανέβηκε στους 52-54. Τεσπα είπα άνοιξη είναι, ζέστη έχει.Αμ δε.Τρέχω cod 2 κολλάει,τρέχω bf 2 κολλά.Reinstall τα game και πάλι.Κάνω σε άλλο δίσκο clean install των win Και τρέχω 3dmark 2005/2006.Σε λίγα δευτερόλεπτα κρεμά πάλι.Και παρατηρώ την θρμοκρασία στα ύψη.Και εγώ δεν καταλαβαίνω, γι αυτό και postαρα.[/quote'] Ποιούς οδηγούς χρησιμοποιείς;
poulinos Δημοσ. 16 Απριλίου 2006 Δημοσ. 16 Απριλίου 2006 mipoos otan ebales tin artic tin pasta den koumpose kala i psiktra pano?
Venisk Δημοσ. 16 Απριλίου 2006 Δημοσ. 16 Απριλίου 2006 Οι θερμοκρασίες αυτές είναι φυσιολογικότατες και ναι υπάρχουν και χειρότερα. Αν θεωρείς την υδρόψυξη απόλυτη ανάγκη σε αυτές τις περιπτώσεις τότε με μια Χ1900ΧΤΧ θα καθόσουν μάλλον μέσα στον καταψύκτη για λόγους ασφαλείας.[/ Ωραία, δεν θυμάμαι να μου είπες...πια κάρτα έχεις?...:?: Το τι ξέρεις στην ζωη είναι θέμα γνωσης που έρχεται απο την εμπειρία, και εμπειρια που έρχετε απο την ενασχόληση σου με κατι συγκεκριμένο κάθε φορά..;-) Δυστηχως η δίκια μου 7800 δεν δουλευε με το συστημα ψυξης της και ας ηταν και στις 3600rpm το μηχανημα μου κολλουσε οπως συμβαίνει με τον jumaru99.. Αν θα βαλω την X1900XTX στον καταψυκτη δεν θα το μάθουμε ποτε γιατι δεν θα παρω ποτε ATI! Λοιπόν θα βοηθησουμε τον φίλο μας χωρις ασχετες κόντρες χώρις νόημα..ο καθενας με οτι ξέρει..
Ailuros Δημοσ. 16 Απριλίου 2006 Δημοσ. 16 Απριλίου 2006 Πολύ ευέξαπτο και εριστικό σε βρίσκω για το τίποτα. ΄Εχω μια 7800GTX υπερχρονισμένη στα 490/685MHz η οποία μπορεί να μην χτυπάει πάνω από 48 idle στην χειρότερη αλλά έχω φροντίσει για την καλύτερη δυνατή ψύξη του επεξεργαστή και του κουτιού. Ωστόσο και πριν από αυτό δεν θυμάμαι να κόλλαγε η κάρτα με ελαφρώς υψηλότερες θερμοκρασίες. Αναλυτικότερα για σχετικά "πειράματα": http://www.3declipse.com//content/view/15/9/
Venisk Δημοσ. 17 Απριλίου 2006 Δημοσ. 17 Απριλίου 2006 Πολύ ευέξαπτο και εριστικό σε βρίσκω για το τίποτα. ΄Εχω μια 7800GTX υπερχρονισμένη στα 490/685MHz η οποία μπορεί να μην χτυπάει πάνω από 48 idle στην χειρότερη αλλά έχω φροντίσει για την καλύτερη δυνατή ψύξη του επεξεργαστή και του κουτιού. Ωστόσο και πριν από αυτό δεν θυμάμαι να κόλλαγε η κάρτα με ελαφρώς υψηλότερες θερμοκρασίες. Αναλυτικότερα για σχετικά "πειράματα": http://www.3declipse.com//content/view/15/9/ Συγνώμη αν σου έδωσα τέτοια εντύπωση!Δεν είχα τέτοια διάθεση και για αυτο ζηταω συγνώμη. Δοκιμασες παιχνίδια οπως το F.E.A.R. η το age of empires 3 να δεις την θερμοκρασία της κάρτας σου μετα απο 2 ώρες παιχνιδιου? κανε ενα ctrl+esc και πες μου. Το half life to έπαιζα σε μια msi FX5950ultra οπως και το unreal 2004,δεν μου λέει κατι να τα παιξω σε μια τόσο ανώτερη κάρτα! Βαλε το AOE3 σε full detail και θέλω να μου πεις θερμοκρασίες. Αν και δεν νομίζω οτι δεν τα έχεις δοκιμάσει.
littlelouievegos Δημοσ. 17 Απριλίου 2006 Δημοσ. 17 Απριλίου 2006 Εχει κανει πολυ περισσοτερα απο το να δοκιμασει θερμοκρασιες σε μια gpu μεμονωμενα.. Ακου τι σου λεει εχει δικιο.. Κατι ξερει και αυτος μωρε .. Τωρα χωρις πλακα η x1900xt μου o/ced @ higher than xtx χτυπαει και 85-90C και guess what? Εισαι φυσιολογικο οποτε μην σε ανησυχουν οι 77 δεν ειναι τπτ τρομερο.. Aπο πλευρας θερμοκρασιων ειδικα σε αυτη την σειρα καρτων η Nvidia τα παει παρα πολυ καλυτερα.. Αλλα εφοσον εχεις W/C τι σε απασχολει;
jumaru99 Δημοσ. 17 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2006 Όταν λέω κολλάει δεν αναφέρομαι σε σπασίματα και drop frames αλλά σε πάγωμα συστήματος και επαναφορά του μόνο με reset.Η ίδια σύνθεση λειτουργεί χωρίς προβλήματα αν βάλω μια 6600 που έχω.Άρα αποκλύω προβλήματα με mobo,cpu,ram.Και δε νομίζω να παίζει ασυμβατότητα μιας και τους τελευταίους 4-5 μήνες έπαιζε οκ. Οδηγούς χρησιμοποιώ τους 84.21 @Venisk Με τους 4 βαθμούς ασχολούμαι διότι δεν παρατήρησα αντίστοιχη αύξηση σε cpu και chipset και μου φαίνεται περίεργο.Τώρα για τις απαραίτητες ρυθμίσεις στο bios πιστεύω είναι οκ,αλλά αν έχεις κάτι υπόψην σου να το δοκιμάσουμε ευχαριστως.
Venisk Δημοσ. 17 Απριλίου 2006 Δημοσ. 17 Απριλίου 2006 Όταν λέω κολλάει δεν αναφέρομαι σε σπασίματα και drop frames αλλά σε πάγωμα συστήματος και επαναφορά του μόνο με reset.Η ίδια σύνθεση λειτουργεί χωρίς προβλήματα αν βάλω μια 6600 που έχω.Άρα αποκλύωπροβλήματα με mobo' date='cpu,ram.Και δε νομίζω να παίζει ασυμβατότητα μιας και τους τελευταίους 4-5 μήνες έπαιζε οκ. Οδηγούς χρησιμοποιώ τους 84.21 @Venisk Με τους 4 βαθμούς ασχολούμαι διότι δεν παρατήρησα αντίστοιχη αύξηση σε cpu και chipset και μου φαίνεται περίεργο.Τώρα για τις απαραίτητες ρυθμίσεις στο bios πιστεύω είναι οκ,αλλά αν έχεις κάτι υπόψην σου να το δοκιμάσουμε ευχαριστως.[/quote'] Καλημέρα στους απανταχού υπολογιστηόπληκτους, Ναι εχω μια ίδέα jumaru99, Ειναι λίγο αρχαία αλλα ο δικός μου σταμάτησε να κάνει αυτο που κάνει και σε σένα τώρα..θα έλεγα λοιπόν να βγάλεις για μία τουλάχιστον νύχτα την μπαταρία μεσα απο το συστημά σου και φυσικά να το βγάλεις απο την πρίζα, ωστε να σβήσουν όλα τα κολληματα και τοιχόν παράξενειές απο το bios..(το να αλλάξεις θέση στο jumperακι δεν έκανε δουλειά στον δικό μου). Λοιπόν την επόμενη μέρα μπες στο bios ρυθμισέτα όλα με την ησυχία σου και πες μου τη συμπέρασμα έβγαλες. littlelouievegos: Δεν έχω πια πρόβλημα με θερμοκρασίες..αλλα είπα πως είχα οταν ειχα την μαμά-ψυκτρα και φυσικα για να πιάσω τους 77 στο F.E.A.R την είχα 495/1416..ενω στο AOE3 χωρίς να εχω πηραγμένη ουτε 1MHz την κάρτα πηγαινε πολυ άνετα στους 77..αυτο με πείραξε στο συστημα της καταλαβαίνεις τωρα τι εννοώ? 85-90C χε χε θα έρθω να ψήσουμε τρελά μπριτζολάκια οταν λύσουμε το προβημα με τον jumaru99 και τον Ailuros.. :-D Χωρίς παρεξηγηση έτσι?
Ailuros Δημοσ. 17 Απριλίου 2006 Δημοσ. 17 Απριλίου 2006 Συγνώμη αν σου έδωσα τέτοια εντύπωση!Δεν είχα τέτοια διάθεση και για αυτο ζηταω συγνώμη. Δοκιμασες παιχνίδια οπως το F.E.A.R. η το age of empires 3 να δεις την θερμοκρασία της κάρτας σου μετα απο 2 ώρες παιχνιδιου? κανε ενα ctrl+esc και πες μου. Το half life to έπαιζα σε μια msi FX5950ultra οπως και το unreal 2004' date='δεν μου λέει κατι να τα παιξω σε μια τόσο ανώτερη κάρτα! Βαλε το AOE3 σε full detail και θέλω να μου πεις θερμοκρασίες. Αν και δεν νομίζω οτι δεν τα έχεις δοκιμάσει.[/quote'] ΄Οταν δεν κολλάει καμία εφαρμογή ή δεν υπάρχει οιαδήποτε παρενέργεια το αν πάει μια κάρτα στα 70-75 ή και 85C βαθμούς λίγο ενδιαφέρει. Αν αυτή είναι θεωρητικά η πηγή οποιοδήποτε παρενεργειών τότε κάτι δεν πάει καλά με την κάρτα καθεαυτού. Πάνω από 74C δεν θυμάμαι να πηγαίνει σε όλες τις περιπτώσεις. Αυτό που προσπαθούσα να σου πω είναι ότι οι X1900 ανεβάζουν και μεγαλύτερες θερμοκρασίες ενίοτε, αλλά δουλεύουν απρόσκοπτα. Αν έχεις χρόνο βάλε τα video εδώ να παίξουν και πες μου τι ακούς: http://translate.google.com/translate?u=http%3A%2F%2Fwww.pcinpact.com%2Farticles%2Fa%2F186%2F0.htm%3Fpge%3D3&langpair=fr%7Cen&hl=en&safe=off&ie=UTF-8&oe=UTF-8&prev=%2Flanguage_tools Aν πειράξεις μέσω Rivatuner την λειτουργία του ανεμιστήρα και ανεβάσεις από default 41% fan duty cycle στις G7x και πας στα 100% τότε και μόνο τότε φτάνεις στις 3600rpm. Η Χ1900XTX χτυπάει τα 6000rpm αν ανεβάσεις το duty cycle με ευκολία. Μπορεί εδώ ο χρήστης να δοκιμάσει να το βάλει στα 60-65%, αλλά φυσικά θα ακούγεται και λίγο παραπάνω ο ανεμιστήρας. Αν τότε έχει λιγότερα προβλήματα τότε η πηγή του προβλήματος ίσως να είναι εκεί. Εγώ πάντως έχω την αίσθηση ότι δεν θα αλλάξει τίποτα. Σκοπός μας όντως εδώ είναι και θα πρέπει να είναι να προσπαθήσουμε να λύσουμε το πρόβλημα αν αυτό καταστεί δυνατόν γι αυτό ξεκινάω ρωτώντας τι οδηγούς χρησιμοποιεί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.