Laneghen Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Ουφ...γ@μ. το χρ...ό μου! Την ίδια μέρα που φεύγουν όλοι για τα χωριά τους για Πάσχα, την ίδια μέρα εγώ να παθαίνω πρόβλημα! Οθόνη: LG Flatron T910B (crt) Κάρτα Γραφικών: GeForce 3 Λειτουργικά: Win Xp (SP1) (+ Win 98) CPU: AMD Athlon 1600+ (δλδ 1400 ) Μνήμη: 512 Issue: Στα καλά του καθουμένου η οθόνη έδειχνε ότι ναναι. Κάνω ένα reboot, όλα ok, μετά από λίγο σβήνει. Από το επόμενο reboot κι έπειτα, κάθε φορά που επιλέγω να φορτώσει τα windows και κάνει loading, ΠΡΙΝ φτάσει στην login screen σβήνει η οθόνη. Να σημειωθεί πως εδώ και κάνα δίμηνο έχω τελευταίους drivers και ενώ είχα ακούσει πως προκαλούν πρόβλημα (μέχρι και καταστρέφουν) σε μερικές οθόνες γιατί η πανέξυπνη nvidia με τα forceware πλέον πειράζει τα contrast/brightness κλπ της οθόνης. Εγώ παρ'ολ'αυτά τότε που τους είχα εγκαταστήσει, αφού είχα πειράξει κάποια settings επανέφερα brightness/gamma/contrast στα επίπεδα που γούσταρα και όλα ok. Επίσης, στα "ότινάναι" της οθόνης (επειδή είχα απενεργοποιήσει την επιλογή να κάνει αυτόματα reboot σε κάθε πρόβλημα) πρόλαβα να δω στο περίπου (το "περίπου" είναι μια άλλη ιστορία που άμα είχε γίνει print screen θα χτυπιόμασταν στο γέλιο πάνω από το πτώμα του gates, αφού τον είχαμε τεμαχίσει με αλυσοπρίονο και περνούσαμε μία lg οθόνη στο κεφάλι του) ότι το πρόβλημα έχει να κάνει με display drivers. Τι έχω κάνει: Μέσα στο τελευταίο δίωρο έχω δοκιμάσει πολλά. Από safe mode μπαίνει κανονικότατα. Απεγκατέστησα drivers, μπήκα κανονικά, έκανε αυτόματη αναγνώριση της GeForce 3 μου, κατέβασα καινούριους drivers (ένα μήνα διαφορά είχαν), έκανα defrag, στην εγκατάσταση των drivers (στη μέση!) πάλι σβήσιμο οθόνης! Μπαίνω από safe mode, απεγκαθιστώ πάλι drivers, περιμένω να αναγνωρίσει τη GeForce 3 από το safe mode αντί να μπω κανονικά, την αναγνωρίζει, δοκιμάζω να μπω κανονικά, τίποτα! Θυμάμαι ότι έχω αλλάξει την bootscreen και την loginscreen (κοινώς το logonui και ntoskrnl), επίσης έχω βάλει και άλλα themes και styles. Επαναφέρω τα κανονικά αρχεία (από το safe mode - δυστυχώς δεν μπορείς να πειράξεις themes από εκεί βέβαια) δοκιμάζω να μπω κανονικά, τίποτα. Κρατάω κάτι backups με παλιούς drivers, αλλά το γεγονός ότι ακόμα και με την αυτόματη αναγνώριση από τα windows (δλδ τους πιο βασικούς drivers) δεν έμπαινε, άρα δεν έχει νόημα να δοκιμάσω άλλους. Το μυαλό μου αρχίζει να πηγαίνει στην οθόνη. Τρέχω διάφορα προγράμματα να καθαρίσω registries κλπ. πάω από safe mode να απεγκαταστήσω την οθόνη, βλέπω ότι δε γίνεται γιατί τους drivers της οθόνης δεν τους φορτώνει από safe mode. Κάνω πάλι το ίδιο κόλπο (δλδ απεγκατάσταση nvidia drivers και πριν προλάβει να κάνει την αναγνώριση, κάνω reboot) και μπαίνω κανονικά για άλλη μία φορά. Κάνει την αναγνώριση και λέω όπα εδώ είμαστε, μην κάνω καμιά μαλακία τώρα. 1024*768, 32 bit και 60Mhz η οθόνη (έκανα διάφορα test με την ίδια διαδικασία safe mode-normal boot, εναλλάξ για να τεστάρω τις αναλύσεις και τα χρώματα αλλά δεν έβγαλα κάποιο συμπέρασμα). Και κοιτάω μετά: 60Mhz? Γι'αυτό έχω τυφλωθεί τόσην ώρα? Παρατηρώ μετά ότι στο safe mode έχει μονίμως 60. (ναι ναι αρχίζω να βρίσκω την αιτία γιατί δουλεύει κανονικά στο safe mode ενώ στο normal boot όχι). Δοκιμάζω μετά από κανονικό login και τη γνωστή διαδικασία, να βάλω το frequency στα 85 Mhz (πάντα το είχα μόνιμα 100) και τσαφ, κλείνει η οθόνη. Για να σιγουρέψω ότι βρήκα το πρόβλημα, μπαίνω στα windows 98 (always have a backup λογισμικό) και όπως είχα προβλέψει, κι εκεί σβήνει (αυτό θα μου πείτε έπρεπε να το είχα κάνει από την αρχή). Άρα σίγουρα κάτι παίζει με την οθόνη και το ότι δε μπορεί να πάει πάνω από 60Mhz. Και φυσικά τώρα τι νόημα έχει να επαναφέρω τους παλιούς drivers αφού και πάλι με 60 θα είμαι, κοινώς μου βγαίνουν τα μάτια έξω! Ας ελπίσω ότι κάποιος θα έχει κάποια λύση (γιατί τώρα σιγά μην ισχύει εγγύηση και π@π@ριές) για να μην περάσω ένα Πάσχα σπίτι να διαβάζω βιβλία :evil: Thanx for listening.
Invader Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Πως είσαι σίγουρος ότι η οθόνη δεν πάει πάνω από τα 60?.Η κάρτα γραφικών είσαι σίγουρος ότι πάει παραπάνω? (εννοώ ότι έχει βαρέσει η κάρτα).Για άλλαξε και μία vga γιατί χλωμό το βλέπω να είναι οθόνη.
maStelios Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Εγω μάλλον για οθόνη θα πηγαινα αφού παίζει σε safe mode και στα 98 με πολύ βασικές ρυθμίσεις δεν νομιζω να εχει καταστραφεί η κάρτα με τέτοιο τρόπο ωστε να παίζει μόνο με τόσο χαμηλό refresh rate.δεν έχεις καμιά παλιά οθόνη ή παλιά κάρτα μόνο και μόνο για να δοκιμάσεις.Α!θα μπορούσε μήπως να τα έχει παίξει το καλώδιο?
Laneghen Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Να μας κουφάνω όλους? Δε φταίει η οθόνη! Δοκίμασα μια παλιά και τα ίδια σκατά (ενώ κλασικά safe mode μια χαρά). Άσε που μετά από μερικές ώρες λειτουργίας, άρχισε να κάνει νερά ΚΑΙ στα 60! WTF~ :evil: :evil: :evil: PS: Τώρα θα ξαναμεταφερθεί το thread σε άλλη κατηγορία?
Invader Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Δεν κουφαθήκαμε όλοι ;-).Καλά ξεμπερδέματα.Πες μας αν είχες κάνει o/c τη vga...
Laneghen Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Nope. Θέλω να σιγουρευτώ ότι το πρόβλημα είναι 100% hardwarικό και συγκεκριμένα της κάρτας γραφικών πριν προχωρήσω σε αντικατάστασή της. Πάω να τρέξω κάνα Sandra...ιν δε μινταιμ share your thoughts!
Laneghen Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Υπάρχει μια περιπτωσούλα να την γλιτώσω...άνοιξα το pc και ψιλοξεβίδωσα και ξαναβίδωσα την κάρτα στην υποδοχή, έσφιξα καλύτερα την οθόνη και τώρα είμαι στα 85 Mhz χωρίς πρόβλημα προς το παρόν. Πάω να βάλω ξανά την κανονική μου οθόνη και θα δούμε... Είχα ξανά προβλήματα αρκετές φορές με την 'κακή επαφή' της οθόνης στην κάρτα και αν χρειάζεται καθαρισμό, ελπίζω να γλιτώσω το service και να τον κάνω εγώ με κάποιο τρόπο (οδοντόβουρτσα? )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.