g1annis Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Μου κάνει φοβερή εντύπωση πως δεν υπάρχει όυτε ένα post σε όλο το φόρουμ αποκλειστικά για τo USB bluetooth (USB B.T.) σε linux. Κάτι δεν κάνω καλά λοιπόν και θα ήθελα να με βοηθήσετε. Αλπίζω οι απαντήσεις να βοηθήσουν και μελλοντικούς χρήστες με το ίδιο πρόβλημα. Αφού εγκατέστησα το Ubuntu 5.10 έκανα έτσι πειραματικά ένα τεστ για το πια διανομή ταιριάζει στις απαιτήσεις μου (ένα τεστ που γενικά θεωρείται καλό και αξιόπιστο). Σε μια από τις ερωτήσεις του τεστ υπάρχει και η ερώτηση "αν χρησιμποοιούμε USB bluetooth". Εγώ λοιπόν απάντησα ότι χρησιμοποιώ και μέσα στις συνιστώμενες διανομές ήταν και το Ubuntu. Θεώρησα λοιπόν πως θα είναι εύκολο να χρησιμοποιήσω το USB B.T. Όταν το έβαλα στην υποδοχή, περίμενα αντίδραση, όπως πχ όταν εισάγω USB flash αλλά δεν έκανε τίποτα, και από ένα πρόχειρο ψάξιμο, δεν είδα να εμφανίζεται πουθενά. Από κονσόλα πατώντας lsusb μου εμφάνισε μεταξύ άλλων το παρακάτω Bus 001 Device 002: ID 0a12:0001 Cambridge Silicon Radio, Ltd Bluetooth Dongle (HCI mode) Επίσης, όταν κάνω από το κινητό μου αναζήτηση B.T συσκευών, μου δείχνει ότι βρήκε μια (και ξέρω ότι δεν υπάρχει άλλη σε ικανή ακτίνα) αλλά δε μπορεί να συνδεθεί. Τι πρέπει να κάνω?
g1annis Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Ευχαριστλώ NoD. Έκανα ότι ακριβώς έλεγε, αλλά δεν τα κατάφερα * Restarting Bluetooth services... [ ok ]g1annis@g1annis:~$ sudo hidd --search Searching ... g1annis@g1annis:~$ sudo hidd --search Searching ... g1annis@g1annis:~$ Από το κινητό, ανιχνεύω και βρίσκω μια συσκευή (με το όνομα του υπολογιστή), αλλά λέει πως, "Δε μπορεί να γίνει η σύνδεση. Η συσκευή δεν υποστηρίζεται". Έχω και USB καλώδιο για το κινητό, αλλά ενώ ότι αντιγράφω από το κινητό (ως USB flash το αντιμετωπίζει) στον υπολογιστή περνάει μια χαρά, αντίθετως, ότι περνάω από το pc στο κινητό δεν αναγνωρίζεται από το κινητό. Ή στην καλύτερη εμφανίζεται αλλά δεν εκτελείται. Καμια ιδέα?
firewalker Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Εγώ πάντως με το Suse 10 δεν είχα απολύτως κανένα πρόβλημα με το usb bluetooth που έχω. Τα έκανε όλα μόνο του. Μέχρι και HID υποστηρίζει. Με το που το συνδέω ανοίγει η εφαρμογή Bluez αυτόματα. Και με δεξί κλικ στέλνω αρχεία στο κινητό. Επίσης ούτε στο Mandriva 2006 πρόβλημα.
angelheart.gr Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Να προσθέσω 2 links για bluetooth που μου φάνηκαν καλά. ΔΕΝ έχω κάποια συσκευή για να δοκιμάσω τις οδηγίες οπότε post-άρετε με τα αποτελέσματά σας... http://www.mandrake.tips.4.free.fr/configuration2006.html#bluetooth-net http://www.techteam.gr/index.php?showtopic=18874 Να είστε όλοι καλά Σίμος
antonis_wrx Δημοσ. 15 Απριλίου 2006 Δημοσ. 15 Απριλίου 2006 πάντως σε mandriva 2005 και suse 10.0 το είδε μόνο του χωρίς να χρειαστώ να κάνω τίποτα... η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα και εντυπωσιάστηκα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.