Προς το περιεχόμενο

Πανεπιστημιακο ασυλο

TheBoyFromSalina

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Νόμιζα ότι μιλάμε σοβαρά και δίνουμε σοβαρές απαντήσεις.

Αν νόμίζεις ότι το παράδειγμα που έδωσες έχει την σοβαρότητα που απαιτεί η κουβέντα μας.... τότε είναι αν έτσι νομίζεις.

Και αν εσύ νομίζεις ότι αυτό αποτελεί μορφή διαμαρτυρίας τότε να το κάνεις και να το διδάξεις να το κάνουν και τα παδιά σου.

Η προατασία ενός ή μιας ομάδας δεν σημαίνει καταπάτηση των δικαιωμάτων των πολλών επειδή μόνο και μόνο αυτός ο κάποιος ή αυτή η ομάδα είναι μειονότητα.

Αν κάποιος θέλει να διαμαρτυρηθεί γυμνός να το κάνει σπίτι του γιατί εκεί ο χώρος είναι δικός του.

Εγώ τέτοια αίσχη δεν τα θέλω σε χώρους που κυκλοφορώ.

Και σε πληροφορώ ότι δεν κοιτάω μόνο το δάσος αλλά κάθε δέντρο (και λόγω της επιστήμης μου). Η συλλογικότητα και η ατομικότητα είναι δύο έννοιες που συνυπάρχουν και αλληλοσυμπληρώνονται χωρς η μια να υπερτερεί της άλλης.

φιλε νομιζω θα εχεις υποψιν σου πολλες πορειες διαμαρτυριας ανα τον κοσμο απο γυμνους ανθρωπους για πολλη σοβαρα θεματα! επιπλεον εισαι σε θεση να καταλαβαινεις και καποιους συμβολισμους.

οπως βλεπεις υπαρχουν πραγματα που μπορουν να γινουν ασχετα αν σε καποιους αρεσουν ή οχι' date=' ή σε οσους μπορουν να καταλαβουν μερικους συμβολισμους ή οχι. τουλαχιστον σε βαζουν σε μια διαδικασια να σκεφτεις τι σου αρεσει και τι οχι ή τουλαχιστον να σου προκαλεσουν την απορια γιατι το κανουν αυτο.

ετσι και αλλιως η καθε διαμαρτυρια συμβολικη ειναι, αλλιως θα πηγαινε οποιος νομιζε αδικημενος και θα επιανε τον εκαστοτε υπουργο απο το λαιμο μεχρι να αποσυρει ή υπογραψει κατι (οπως κανουν καποιοι με φουσκωμενες τσεπες [συμβολικο το παραδειγμα'])

υπαρχουν ανθρωποι που κανουν απεργιες πεινας και διψας, αυτοπυρπολουνται και αυτοκτονουν για λογους διαμαρτυριας, το γυμνο σε σοκαρε; μην ανοιξουμε συζητηση και για το γυμνο τωρα.

οταν καποιος ειναι στο σπιτι του σε ποιον ακριβως διαμαρτηρεται;

με τη λογικη της προστασιας των δικαιωματων των πολλων (παραδοξο) διαμαρτυριες θα γινονται 1 φορα καθε 100 χρονια. κανενας παραγωγικος κλαδος δε θα μπορει να διαμαρτυρηθει θα πρεπει να περιμενει και μερικους αλλους για να γινουν πλειοψηφια

• Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τα θέματα που διαμαρτύρονται γυμνοί κάποιοι μπορεί να είναι σοβαρά και μάλιστα πολύ. Ο τρόπος διαμαρτυρίας τους δεν είναι σοβαρός και κόσμιος. Δεν χρειάζεται να γίνω γελοίος για να αποδείξω κάτι ή για να διαμαρτυρηθώ. Με αυτό τον τρόπο γελοιοποιώ και τον λόγο για τον οποίο διαμαρτύρομαι.

Έτσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον. Άποψή μου.

Είπες ότι γίνονται κάποια πράγματα είτε μου αρέσουν είτε όχι, είτε καταλαβαίνω τους συμβολισμούς ή όχι.

1. Δεν θυμάμαι να έγινε ποτέ στην Ελλάδα γυμνή διαμαρτυρία

2. Εκεί που έγινε ΔΕΝ υπάρχει πανεπιστημιακό άσυλο.

οπότε το παράδειγμά είναι εκτός τόπου.

Όταν κάποιος ή κάποιοι ζητούν το δίκιο τους ούτε μάρτυρες θέλουν να γίνουν ούτε γραφικοί. Θέλουν μόνο το δίκιο τους και τίποτα περισσότερο.

Όταν εγώ, εσύ, ο οποιοσδήποτε κάνουμε πορεία όλοι μαζί για να μας δώσουν το δίκιο μάς δεν θέλουμε να γίνουμε ούτε να δημιουργήσουμε σύμβολα αλλά να βρούμε το δίκιο μας.

Απεργίες πείνας κάνουν και οι της 17Ν για να βρουν το «δίκιο« τους όπως το αντιλαμβάνονται αυτοί.

Δεν αναφέρθηκα σε λογική περι προστασίας των δικαιωμάτων των πολλών αλλά ΌΛΩΝ.

Και δεν με ενοχλεί η συχνότητα που γίνονται διαμαρτυρίες, κάθε άλλο.

Δεν ήξερα ότι οι φοιτητές που χρησιμοποιούν το άσυλο είναι παραγωγικός κλάδος;; ή οι παραγωγικοί κλάδοι χρησιμοποιούν το άσυλο για να διαμαρτυρηθούν;

Δημοσ.

απλα σου εφερα το παραδειγμα ως μιας ομαδας με σοβαρους λογους που μπορει να προστατευθει απο το ασυλο.

δε εκανα λογο για συμβολα αλλα για τον συμβολισμο μιας ενεργειας, για να βρεις το δικιο σου πρεπει πρωτα να κοινωνησεις το δικιο σου/το μηνυμα σου/την κατασταση σου. μερικες φορες ενας συμβολισμος διευκολυνει αφανταστα. ο συμβολισμος ειναι ενα μεσο επικοινωνιας οχι αυτοσκοπος.

εγραψα "εισαι σε θεση να καταλαβαινεις και καποιους συμβολισμους"

ειναι γνωστο οτι πολλοι φοιτητες δουλευουν και πολλες παραγωγικες ομαδες χρησιμοποιουν το ασυλο για να οργανωθουν

η καταργηση δικαιωματων καποιων λιγων πως βοηθαει τα δικαιωματα ολων;

Δημοσ.

να μην καταργηθεί το άσυλο αλλά να γίνει κάτι για να σταματήσουν να μπαίνουν όλοι οι πρεζάκηδες τα βράδια στην σχολή, να καπνίζουν μαύρο και να σπάνε τους υπολογιστές και τους βιντεοπροβολεις...

ή το άλλο το τρομερά αστείο: να κυνηγάει κάποιον φοιτητή η αστυνομία για να του κόψει κλήση και αυτός να μπαίνει σε πανεπιστημιακό χώρο για να την γλυτώσει...

Δημοσ.
πολλες παραγωγικες ομαδες χρησιμοποιουν το ασυλο για να οργανωθουν

η καταργηση δικαιωματων καποιων λιγων πως βοηθαει τα δικαιωματα ολων;

Θα καταργούνταν τα δικαιώματα αυτών των ομάδων αν δεν μπορούσαν να ασκήσουν αυτό το δικαίωμα της οργάνωσης και εκτός πανεπιστημίου.

Δεν έχω δει κανένα να απαγορεύει τις συγκεντρώσεις και την οργάνωσή τους.

Άρα για ποια κατάργηση δικαιωμάτων αναφέρεσαι;

:)

Δημοσ.

Εκτός του ότι το άσυλο έχει διαστρεβλωθεί και χρησιμοποιοείτε πια για διάφορους τρόπους (οι οποίοι αναφέρθηκαν στις προηγούμενες σελίδες) άσχετους με τον αρχικό του σκοπό, ακόμα και το concept είναι χαζό:

Ο σκοπός του είναι η υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγους και της διακίνησης ιδεών στα πανεπιστήμια σωστά ? Αυτά δεν λέει το Σύνταγμα (όχι η πλατεία :-)) ότι υποτίθεται ισχύουν έτσι και αλλίως σε όλη τη χώρα ?

Δημοσ.
Ο σκοπός του είναι η υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγους και της διακίνησης ιδεών στα πανεπιστήμια σωστά ? Αυτά δεν λέει το Σύνταγμα (όχι η πλατεία :-)) ότι υποτίθεται[/b'] ισχύουν έτσι και αλλίως σε όλη τη χώρα ?

Όταν θεσμίστηκε το άσυλο όντως ήταν μια προσδοκία η ελευθερία του λόγου και της διακίνησης ιδεών και εκτός πανεπιστημίου. Για αυτό και θεσπίστηκε για να υπάρχει αυτό το δικαίωμα τουλάχιστον εντός του πανεπιστημίου.

Σήμερα, εν έτι 2006 δεν είναι προσδοκία αλλά βεβαιότητα και καθημερινότητα τόσο μέσα όσο και έξω από το πανεπιστήμιο.

Άρα ποιος ο λόγος ύπαρξής του;

Και δεν το λέει το Σϋνταγμα αλλά ο νόμος 1268/82. Το Σϋνταγμα αναφέρεται στις ελευθερίες όλων μας.

:)

Δημοσ.

Χαχα. Είμαι σίγουρος ότι αν έστω και γινόταν προσπάθεια να καταργηθεί το άσυλο τα ελληνικά πανεπιστήμια θα γινόντουσαν λαμπάδες για το Πάσχα :) Τέτοιοι είμαστε.

Και είμαι ακόμα περισσότερο σίγουρος ότι ακόμα και η πλειοψηφία των φοιτητών και πανεπιστημιακών να το ήθελε δε θα γινόταν γιατί η συγκεκριμένη μειοψηφία θα ήταν πιο "φασαριόζικη" και πιο "πυρομανής". Αυτές είναι οι "δημοκρατικές διαδικασίες" που πρέπει επιτέλους να σταματήσουν

Πολλές φορές αναρωτιέμαι αν οι Άγγλοι, Σουηδοί, Φινλανδοί είναι πιο "αριστεροί" τελικά από εμάς που το βροντοφωνάζουμε συνέχεια...

Δημοσ.

Στη Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου κάνανε προπόνηση Ποδηλάτες. Αν καταργήσουν την ελεύθερη είσοδο που θα μάθουνε να κάνουν αναστρο΄φη οι ξανθιές ? (αναφέρομαι στις σχολές οδηγών που έχουν κάνει την Πανεπιστημιούλπολη πίστα.

No comment......

It's called "Humor"

Δημοσ.

Το προβλημα κατα την δικη μου γνωμη δεν ειναι το ασυλο αλλα το ποιοι το εκμεταλευονται.

Ο κοσμος πρεπει να καταλαβει οτι ενα τετοιο χωρο τον προστατευεις εσυ πρωτα σαν πολιτης γιατι μπορει να εχουμε καταντησει -μην πω την λεξη- αλλα ειναι η βαση του πολιτισμου. Το να καταργηθει μου θυμιζει λιγο την πολιτικη του Μπους. Για να ειμαστε ασφαλεις απο τους τρομοκρατες κοβουμε ελευθεριες και δικαιωματα.

Αν μπουμε σε αυτη την λογικη αυριο ερχεται και το ασυλο του σπιτιου σου και αλλα τετοια δικαιωματα.

Αυτος ειναι και ο λογος που απεχθανομαι ουσιαστικα τους αναρχικους. Ζητανε μια κοινωνια χωρις αστυνομια και κρατος και καθε φορα που κανουν επεισοδια κανουν πανηγυρι τα καναλια, η αστυνομια δικαιολογει τον μισθο της και ο κοσμος φοβαται.

Οσο για τα ναρκωτικα και τα υπολοιπα μπορει να τα σταματησουν οι φοιτητες οτι ωρα θελουν, ετσι και αλλιως φιλοι τους ειναι αυτοι που δημιουργουν αυτη την κατασταση

Για να μην παρεξηγηθω σαν ιδεολογια η αναρχια

μπορει να εκφραζει καποιους και σεβαστο. Σαν μορφη βιας καταδικαζεται!

Δημοσ.

Οσο για τα ναρκωτικα και τα υπολοιπα μπορει να τα σταματησουν οι φοιτητες οτι ωρα θελουν' date=' ετσι και αλλιως φιλοι τους ειναι αυτοι που δημιουργουν αυτη την κατασταση

[/quote']

Και όμως δεν είναι έτσι απλό...πχ σε πολλά ιδρύματα πολλοί χώροι έχουν καταληφθεί από διάφορες ομάδες (αναρχικούς, αντιεξουσιαστές, ακροαριστεροδεξιούς, κλπ, κλπ). Για τράβα εσύ με 10 φίλους σου να τους βγάλεις να δεις τι θα γίνει...Ή την επόμενη φορά που έχουν κλείσει οι ΠΚΣίτες το ίδρυμα επειδή κάνει πορεία το ΠΑΜΕ, τράβα παίξε ξύλο εσύ μαζί τους στην πύλη. Η λύση δεν είναι να πλακωνόμαστε μεταξύ μας προφανώς.

Δημοσ.

κατά την γνώμη μου για το χάλι των πανεμιστημίων φταίνε τα κόμματα!! Επίσης φταίνε οι αιώνιοι φοιτητές - ΜΕΓΑ βάρος και παρακώληση των μαθημάτων, αφού μαζέυονται χιλίαδες φοιτητές σε κάθε σχολή και οι πόροι είναι ελάχιστοι... Επίσης είμαι κατά του άσυλου, τουλάχιστον στην μορφή του, ο καθένας καταστρέφει και κάνει οτι θέλει καταστρέφοντας ταυτοχρόνως κάθε εκπαιδευτικό χαρακτήρα και διάθεση για μάθηση!

Δημοσ.

Εχεις δικιο, δεν πρεπει να πλακωνομαστε μεταξυ μας. Αλλα οι ΠΚΣ, η ΔΑΠ και οι λοιπες οργανωσεις θα πρεπει να καταλαβουν οτι το πανεπιστημιο δεν ειναι τσιφλικι του μπαμπα τους πρωτον. Οσο για αναρχικούς, αντιεξουσιαστές, ακροαριστεροδεξιούς, κλπ, κλπ πραγματικα στα ........... τους το ασυλο τα σπανε και στο δρομο. Για τα υπολοιπα μπορεις να κανεις κατι εσυ ως φοιτητης με την εννοια οτι θα καταδικαζεις με τα λογια και τις πραξεις σου αυτα τα ατομα. Οχι να πας εσυ και να πλακωθεις μαζι τους!

Γιατι ειναι πιο πολλοι οι σωστοι απο τους λαθος και ειναι καλυτερα να προστατευεις τα δικαιωματα των πολλων και κυριως το δικαιωμα της ελευθεριας της εκφρασης.

Δημοσ.
Εχεις δικιο' date=' δεν πρεπει να πλακωνομαστε μεταξυ μας. Αλλα οι ΠΚΣ, η ΔΑΠ και οι λοιπες οργανωσεις θα πρεπει να καταλαβουν οτι το πανεπιστημιο δεν ειναι τσιφλικι του μπαμπα τους πρωτον. Οσο για αναρχικούς, αντιεξουσιαστές, ακροαριστεροδεξιούς, κλπ, κλπ πραγματικα στα ........... τους το ασυλο τα σπανε και στο δρομο. Για τα υπολοιπα μπορεις να κανεις κατι εσυ ως φοιτητης με την εννοια οτι θα καταδικαζεις με τα λογια και τις πραξεις σου αυτα τα ατομα. Οχι να πας εσυ και να πλακωθεις μαζι τους!

Γιατι ειναι πιο πολλοι οι σωστοι απο τους λαθος και ειναι καλυτερα να προστατευεις τα δικαιωματα των πολλων και κυριως το δικαιωμα της ελευθεριας της εκφρασης.[/quote']

Εγώ είμαι ο πρώτος που φωνάζω την κατάργηση των πολιτικών παρατάξεων από τα πανεπιστήμια. Ποιά πολιτική εξουσία έχει τα @@ να το κάνει όμως ? (On a sidenote κάτι αντίστοιχο πρότεινε και η επιτροπή σοφών αν διαβάσετε το άρθρο στο in.gr αλλά να δείτε τι ωραία θα το κάνει γαργάρα η Μαριέττα.)

Δεν διαφωνώ ότι είναι πολύ πιο πολλοί οι σωστοί από τους λάθος, αλλά το θέμα δεν είναι στην ποσότητα αλλά στην αποφασιστικότητα. Το να καταδικάζουμε όλους τους προαναφερόμενους για τα καφριλίκια τους δεν λέει και τίποτα γιατί όπως αποδεικνύουν χρόνια τώρα εμπρακτα, δεν τους καίγετε καρφί. Και παρόλο που είμαστε περισσότεροι όπως προείπα εκτός αν είσαι διατεθειμένος να εμπλακείς σε γενική σύραξη, δεν τους κουνάς. Και ούτε θα έπρεπε, γιατί αυτά τα πράγματα είναι ευθύνη της πολιτείας (ακόμα και στο πιο φιλελεύθερο σύστημα δύο είναι οι ευθύνες του κράτους, η τήρηση της ένομης τάξης & η προστασία του κράτους από εξωτερικούς εχθρούς).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...