HexStatic Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Κάποτε και εγώ ήμουν απόλυτος με το θέμα του ασύλου κλπ αλλά πλέον μετά από τόσα χρόνια πιστεύω ότι η μοναδική λύση είναι: Καρτούλα μαγνητική για κάθε φοιτητή και μόνο με αυτή να μπορεί να περάσει την αυλόπορτα... Δεν μπορεί το κάθε τσατσόνι' date=' στο όνομα του ασύλου να μπορεί να μπαίνει μέσα με όπλα, να τα κάνει μαντάρα, να σφάζει κόσμο και η αστυνομία να είναι απ'εξω και να τον κοιτάζει! Τουλάχιστον αφού δεν μπορούν να μπουν μέσα, δεν μπορούν να τον πυροβολήσουν από μακρυα??? Μπορεί να ακούγομαι ακραίος αλλά αυτή είναι η προσωπική μου άποψη! [/quote'] Δεν είναι καθόλου ακραία η άποψη σου.Έτσι ακριβώς είναι στα περισσότερα αγγλικά πανεπιστήμια (όχι μονο θέμα ασύλου αλλα και επειδή είναι ιδιωτικά). Και όλα είναι meli gala. Έχουνε τις καμερούλες τους, security, και είσαι σίγουρος ότι είσαι ασφαλής, όλα όλα είναι πεντακάθαρα, και έχεις όλη την άνεση να πας στο uni για να διαβάσεις, να ηρεμήσεις, να περάσεις την μέρα σου ευχάριστα σε ένα όμορφο περιβάλλον. Βλακείαααααα' date=' Μη ξεχνάς ότι η παρακολούθηση στα Πανεπιστήμια είναι ελεύθερη για όλους (όχι μόνο τους φοιτητές). Εκτός αν θες να το καταργήσουν και αυτό ?[/quote'] Ωραία.Όσοι θέλουνε να παρακολουθήσουνε θα μπορούσανε άνετα να πάνε να δώσουνε τα στοιχεια τους και να τους χορηγηθεί μια τέτοια κάρτα με περιορισμένη πρόσβαση.Παρόλα αυτά εγώ δεν γνωρίζω κανέναν που να μην έχει περάσει στο πανεπιστήμιο και να πηγαίνει να παρακολουθεί μαθήματα για hobby η για να διευρύνει τις γνώσεις του.Εδώ αυτοί που περάσανε δεν πατάνε, αυτοί που δεν περάσανε θα πατάνε? Αυτό που πρέπει να αναρωτηθούν αυτοί που τους ενοχλούν όσα γίνονται κατά καιρούς στα Πανεπιστήμια (και εγώ μαζί τους) είναι αν πρέπει πρώτα να καταργηθεί το άσυλο ... ΕΞΩ από τα Πανεπιστήμια. Δηλαδή η αστυνομία και το κράτος έχει καταφέρει να αποτρέψει τους βανδαλισμούς έξω και το πρόβλημά της είναι να το καταφέρει και μέσα στα ΑΕΙ ? Σε αυτό που λες δεν έχεις άδικο αλλα εγώ δεν καταλαβαίνω πιο λόγο έχουνε αυτά τα άτομα να βρίσκονται μέσα στα ΑΕΙ? Προφανώς εκμεταλλεύονται το άσυλο για όλα όσα ανέφερε ο beastgr ( Κατά τα άλλα είναι ένα πολύ καλό σημείο συνάντησης των απανταχού πρεζακίων, εμπόρων κλεφτών και δε συμμαζεύεται. )
getty Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Εγω ο ...χαζος δεν καταλαβα απο οσα διαβασα σε τι χρησιμευει σημερα[/b'] το Πανεπιστημιακο ασυλο.Ας μας πει καποις υπερασπιστης του.:neutral: :neutral: :neutral: :neutral: Προστατεύει από αυθαιρεσίες και κατευθύνσεις όταν το δημοκρατικό κράτος δε λειτουργεί σωστά. Όταν για παράδειγμα υπάρχει κατάχρηση εξουσίας και δεν υπάρχει τήρηση των νόμων (π.χ. από όργανα της τάξης). Παράδειγμα: Φαντάσου μια σημαντική και καθ όλα ήρεμη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πανεπιστήμιο να αμαύρωνεται κατευθυνόμενα από την επέμβαση των ματ (επειδή κάποιος ανώτερος τους έδωσε εντολή με σκοπιμότητα να την αμαυρώσει)? Οι καιροί είναι πονηροί, και έστω ότι δεν συντρέχει λόγος για να υπάρχει σήμερα, σε 5 χρόνια ποιος μας λέει ότι δε θα συντρέχει και τότε?
Highlander Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 To ΑΣΥΛΟ πρέπει να καταργηθεί από παντού. Από τα πανεπιστήμια, βουλευτές κλπ κλπ. Όσοι χρειάζονται το άσυλο, υπάρχει και το ΑΣΥΛΟ ΑΝΙΑΤΩΝ. Μπορούν να βολευτούν εκεί. :evil: :evil: :evil:
DrLo Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Ωραία.Όσοι θέλουνε να παρακολουθήσουνε θα μπορούσανε άνετα να πάνε να δώσουνε τα στοιχεια τους και να τους χορηγηθεί μια τέτοια κάρτα με περιορισμένη πρόσβαση.Παρόλα αυτά εγώ δεν γνωρίζω κανέναν που να μην έχει περάσει στο πανεπιστήμιο και να πηγαίνει να παρακολουθεί μαθήματα για hobby η για να διευρύνει τις γνώσεις του.Εδώ αυτοί που περάσανε δεν πατάνε' date=' αυτοί που δεν περάσανε θα πατάνε? [/quote'] Εγώ προσωπικα όταν ήμουν φοιτητής είχα πάει σε άλλο ΑΕΙ (έστω για καφέ/τάβλι). Άλλοι πάνε για διαλέξεις / σεμινάρια / εκδηλώσεις. Ήξερα άτομο που παρακολούθούσε κάποιο καιρό μέχρι να τελειώσει η μεταγραφή του από άλλο ΑΕΙ - άλλον που ήθελε να προετοιμαστεί καλύτερα για Κατατακτήριες. Στη Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου κάνανε προπόνηση Ποδηλάτες. Αν καταργήσουν την ελεύθερη είσοδο που θα μάθουνε να κάνουν αναστρο΄φη οι ξανθιές ? (αναφέρομαι στις σχολές οδηγών που έχουν κάνει την Πανεπιστημιούλπολη πίστα. Σε αυτό που λες δεν έχεις άδικο αλλα εγώ δεν καταλαβαίνω πιο λόγο έχουνε αυτά τα άτομα να βρίσκονται μέσα στα ΑΕΙ? Προφανώς εκμεταλλεύονται το άσυλο για όλα όσα ανέφερε ο beastgr ( Κατά τα άλλα είναι ένα πολύ καλό σημείο συνάντησης των απανταχού πρεζακίων' date=' εμπόρων κλεφτών και δε συμμαζεύεται. )[/quote'] Για τον ίδιο λόγο που έχουνε άλλους μέσα στα γήπεδα. Τους μαντρώνεις κάπου να μην πολυενοχλούν τους γύρω.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Όσοι ισχυρίζονται ότι το άσυλο δεν χρειάζεται γιατί σήμερα υπάρχει ελευθερία λόγου, προφανώς δεν έχουν τολμήσει να εκφράσουν αντίθετη γνώμη για πολύ σημαντικά πράγματα, γιατί τότε θα καταλαβαίναν τι σημαίνει να σε κυνηγάν με τα δακρυγόνα σαν ποντίκι λες και είσαι και εγώ δεν ξέρω τι.
panos78 Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Δεν έχω δει καμιά πορεία να μένει μέσα στο πανεπιστήμιο. Σίγουρα πολλές ξεκινούν από εκεί. Αν νομίζεις ότι η ελευθερία λόγου είναι ισχυρισμός και όχι πραγματικότητα τότε μάλλον ζεις σε άλλη χώρα ή έχεις άλλη αντίληψη της έννοιας. Και εγώ έχω συμμετέχει σε πορείες αλλά η αστυνομία όχι μόνο δεν επιτέθηκε αλλά μας άνοιγε και το δρόμο. Αυτό δεν σημαίνει ότι χρειαζόμουν ή χρειαζόμασταν το πανεπιστημιακό άσυλο για να κάνουμε την πορεία μας. Αντί να μαζευόμασταν στην Πλατεία Χημείου στη Θεσσαλονίκη θα μαζευόμασταν στην Καμάρα. Θα μας εμπόδιζε κανείς;;;; Δεν νομίζω.
ntountou Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Όσοι ισχυρίζονται ότι το άσυλο δεν χρειάζεται γιατί σήμερα υπάρχει ελευθερία λόγου, προφανώς δεν έχουν τολμήσει να εκφράσουν αντίθετη γνώμη για πολύ σημαντικά πράγματα, γιατί τότε θα καταλαβαίναν τι σημαίνει να σε κυνηγάν με τα δακρυγόνα [/b']σαν ποντίκι λες και είσαι και εγώ δεν ξέρω τι. κανένας δε κυνηγείται και μάλιστα με δακρυγόνα γιατί απλά εκφράζει τη γνώμη του.. μη τρελαθούμε τελείως..
Super Moderators paredwse Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 κανένας δε κυνηγείται και μάλιστα με δακρυγόνα γιατί απλά εκφράζει τη γνώμη του.. μη τρελαθούμε τελείως.. Χαίρομαι για την αθωότητα της νέας γενιάς.
ntountou Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Χαίρομαι για την αθωότητα της νέας γενιάς. έχω συμμετάσχει σε πορεία που εξελίχθηκε ομαλότατα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και σε πορεία που ξεκίνησε ομαλότατα και στο τέλος έπεφταν μολότωφ.. η γνώμη μου πηγάζει από γεγονότα που είδα με τα μάτια μου και όχι φαντασιώσεις ή ράδιο αρβύλα..
HexStatic Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Εγώ προσωπικα όταν ήμουν φοιτητής είχα πάει σε άλλο ΑΕΙ (έστω για καφέ/τάβλι). Ok. δεκτό, αν και μπορείς να παίξεις τάβλι και σε αλλα πιο κατάλληλα μέρη πέρα από το uni. Αλλα παρόλα αυτά όλα τα uni συνεργάζονται μεταξύ τους οποτε σαν φοιτητής δεν θα σου απαγόρευε κανεις την είσοδο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις βιβλιοθήκες Άλλοι πάνε για διαλέξεις / σεμινάρια / εκδηλώσεις. Ήξερα άτομο που παρακολούθούσε κάποιο καιρό μέχρι να τελειώσει η μεταγραφή του από άλλο ΑΕΙ - άλλον που ήθελε να προετοιμαστεί καλύτερα για Κατατακτήριες. Ωραία.Το ίδιο συμβαίνει και έξω.Το μονο που έχεις να κανεις είναι μια αίτηση για πρόσβαση στο uni. Στη Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου κάνανε προπόνηση Ποδηλάτες. Αν καταργήσουν την ελεύθερη είσοδο που θα μάθουνε να κάνουν αναστρο΄φη οι ξανθιές ? (αναφέρομαι στις σχολές οδηγών που έχουν κάνει την Πανεπιστημιούλπολη πίστα. No comment...... Για τον ίδιο λόγο που έχουνε άλλους μέσα στα γήπεδα. Τους μαντρώνεις κάπου να μην πολυενοχλούν τους γύρω. Δηλαδή για εσένα το γήπεδο με το πανεπιστήμιο είναι το ίδιο πράγμα? Ωραίος!!!! Tespa. όπως βλέπεις δεν υπάρχει πλέον λόγος να υπάρχει το άσυλο.Το άσυλο το μονο που κάνει αυτή την στιγμή είναι να μετατρέπει να πανεπιστήμια σε αχούρια και σε "jankoπαρκα" γιατί ο καθένας μπορεί να πάει και να κάνει ότι θέλει, Κοινώς μπάτε σκύλοι αλέστε.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 έχω συμμετάσχει σε πορεία που εξελίχθηκε ομαλότατα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και σε πορεία που ξεκίνησε ομαλότατα και στο τέλος έπεφταν μολότωφ..η γνώμη μου πηγάζει από γεγονότα που είδα με τα μάτια μου και όχι φαντασιώσεις ή ράδιο αρβύλα.. Έχω συμμετάσχει σε πορεία που ξεκίνησε ομαλότατα και στο τέλος έπεφταν δακρυγόνα - αλλά όχι μολότωφ ούτε τίποτε άλλο. Απλώς δακρυγόνα. Η γνώμη μου πηγάζει από γεγονότα που έζησα στα τέλη της δεκαετίας του 1980.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Μα τα δακρυγόνα υποτίθεται πάντα ότι πέφτουν για άλλο λόγο. Για παράδειγμα υπάρχουν κάποια (εντελώς όμως αμφιβόλου σκοπιμότητος) επεισόδια που γίνονται από κάποιους αγνώστους τους οποίους αργότερα ονομάζουν στα δελτία ειδήσεων "αναρχικούς" και εγώ τους ονομάζω προβοκάτορες. Εννοείτε ότι ποτέ δεν βγαίνουν να πουν "τους ρίξαμε δακρυγόνα γιατί δεν μας άρεσαν αυτά που λέγανε". Βάζουν κάποιον να κάνει φασαρίες και μετά τα ρίχνουν για να τον εμποδίσουν. Παλιά συστήματα... Α! Και εννοείτε ότι μιλάω από εμπειρία, και όχι από αυτά που μου είπαν και του είπαν κτλ κτλ
ntountou Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Έχω συμμετάσχει σε πορεία που ξεκίνησε ομαλότατα και στο τέλος έπεφταν δακρυγόνα - αλλά όχι μολότωφ ούτε τίποτε άλλο. Απλώς δακρυγόνα. Η γνώμη μου πηγάζει από γεγονότα που έζησα στα τέλη της δεκαετίας του 1980. εννοείται πως όπου θα δεις μολότωφ θα δεις και δακρυγόνα.. αυτό που θέλω να πω είναι ότι σε μια πορεία που έχει σκοπό να διαδηλώσει ο κόσμος υπέρ/κατά μιας κατάστασης, να περάσει μηνύματα και τελικά να πετύχει κάτι τότε δύσκολα θα φτάσουμε στα δακρυγόνα αν όμως φτάνοντας έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία (κλασσική περίπτωση) αρχίσει ο πετροπόλεμος οι χειρονομίες κτλ κτλ τότε θα δεις και δακρυγόνα και μολότωφ και απόλα.. δυστυχώς έτσι αμαυρώνεται η παρουσία των πολλών και τελικά αντί να περάσουν σωστά μηνύματα μένουνε μόνο οι αρνητικές εντυπώσεις δε πιστεύω πως είναι προβοκάτορες αυτοί που προκαλούν αυτές τις καταστάσεις.. είναι πραγματικά όμαδες ανθρώπων που βρίσκουν ευκαιρία κρυμμένοι μέσα στο πληθος να βγάλουν τα απωθημένα τους και την αντίθεσή τους στο σύστημα.. καταστρέφοντας φυσικά
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 αν είναι προβοκάτορες λέει; Οι ίδιοι που τα κάνουν γυαλιά καρφιά στο γήπεδο είναι. Δηλαδή ξαφνικά μια μέρα απέκτησαν πολιτική συνείδηση; Όπως είπε και ο paredwse, ας μην είμαστε τόσο αθώοι. Εννοείτε ότι αυτοί που έχουν την εξουσία είναι αρκετά έξυπνοι ώστε να προσπαθούν να ελέγχουν καταστάσεις.
panos78 Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Το αν αυτοί οι λεγόμενοι «γνωστοί άγνωστοι» είναι βαλτοί αυτό είναι κάτι που ουδείς γνωρίζει. Κάτι τέτοιο δεν έχει αποδειχτεί μέχρι σήμερα. Αποδείξεις έχουμε; Και όταν λέω αποδείξεις δεν αναφέρομαι σε αυτά που νομίζουμε ότι βλέπουμε αλλά σε αποδείξεις-πειστήρια που μπορούν να στηριχτούν στο δικαστήριο για να συνδέσουν αυτούς που προκαλούν την αναταραχή με το πολιτικό μας σύστημα. Υπάρχουν τέτοιες αποδείξεις; Δεν έχω δει ποτέ καμιά. Όποιος ξέρει ας παραθέσει. Και μην πείτε ότι είναι καλά κρυμμένες, γιατί δεν το πιστεύω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.