Προς το περιεχόμενο

kokkini grammi sto Task Manager

pkotzia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά σας παίδες! Έχω τον υπολογιστή που λέει υπογραφή μου, και αντιμετωπίζω προβλήματα ταχύτητας. Συγκεκριμένα με Ctrl+alt +Del στην καρτέλα Performance βλέπω ότι ο επεξεργαστής μου όταν υπάρχει φόρτος εργασίας οι πράσινες ραβδοι στο speedmeter (CPU Usage) ανεβαίνουν . Αυτό είναι λογικό. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι όταν εκτελώ μια εργασία παράλληλα με τις πράσινες ράβδους εμφανίζονται πιο κάτω και κάποιες κόκκινες ράβδοι. Οι κόκκινοι ράβδοι εμφανίζονται και ως κόκκινη γραμμή στο CPU Usage History μαζί με την πράσινη γραμμή (πιο κάτω). Ξέρει κανείς τι συμβολίζει η κόκκινη γραμμή; Μήπως είναι μια ένδειξη ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον επεξεργαστή?

Δημοσ.

Υπάρχουν δυο είδη διεργασιών (ας πούμε προγραμμάτων). Αυτά που εκτελούνται σε επίπεδο χρήστη και αυτά που εκτελούνται σε επίπεδο πυρήνα. Φαντάσου ότι στα windows μπορούν να τρέχουν προγράμματα οι εξής: όλοι οι χρήστες (δηλαδή εσύ και όποιος άλλος έχει λογαριασμό στον υπολογιστή σου) και το ίδιο το λειτουργικό (ο πυρήνας ή kernel). Ανάλογα ποιος καλεί ένα πρόγραμμα (οι χρήστες, με administrator δικαιώματα ή όχι ή ο πυρήνας) αυτό εκτελείται (ή όχι) με ορισμένα δικαιώματα και προϋποθέσεις.

Έτσι λοιπόν υπάρχουν μερικά πράγματα που μόνο ο πυρήνας μπορεί να κάνει (π.χ. να γράψει και να διαβάσει από τον δίσκο). Έτσι μια εφαρμοφή (π.χ. μια μου γράφει CD) τρέχει σε περιβάλλον χρήστη (αφού την κάλεσε ο χρήστης pkotzia) αλλά κάθε φορά που θέλει να διαβάσει από τον δίσκο και να γράψει στο CD επικαλείται τον πυρήνα (που μόνο αυτός έχει τέτοιο δικαίωμα όπως είπαμε). Έτσι βλέπεις την κόκκινη γραμμή.

Συνήθως οι κόκκινες γραμμές συμπίπτουν με μια "καθυστέρηση" (τουλάχιστον εσύ έτσι το βλέπεις) του συστήματος. Αυτό συμβαίνει διότι κάθε φορά που επικαλείται ο πυρήνας, γίνονται μερικές εργασίες αρκετά δύσκολες και χρονοβόρες για το σύστημά σου (και γενικά για όλα τα συστήματα που χρησιμοποιούν αυτό το μοντέλο).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...