Προς το περιεχόμενο

όλα για το MLdonkey

g1annis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας. Μου πρότεινε σήμερα ένας τύπος να δοκιμάσω το MLdonkey.

Έκανα μια αναζήτηση στο forum, αλλά όπου υπήρχε ερώτηση δεν υπήρχε ολοκληρωμένη απάντηση, και όσοι μέχρι τώρα το χρησιμοποιούν, απ' όσο κατάλαβα μάλλον υπερβαίνουν τον μέσο χρήστη. Ο trustfm έκανε μια πρώτη σύσταση, αλλά απ' όσο κατάλαβα δε βρήκε ανταπόκριση, αν σκεφτείτε ότι περάσανε 2,5 χρόνια από τότε και δεν post-αρε κανένας!!!

Αν έχω καταλάβει καλά δεν πρόκειται για μία από τα ίδια. ότι διάβασα γι' αυτό στη wikiedia πιο πολύ με μπέρδεψε παρά μου έλυσε απορίες. Μπορεί κάποιος που το ξέρει και το χρησιμοποιεί να δώσει μερικές πληροφορίες.

Πως εγκαθίσταται?

Τι είναι το mlDonkey core που το βρίσκουμε και πως το εγκαθιστούμε?

Τι είναι το sancho?

To mlDonkey έχει γραφικό περιβάλλον? Που υπάρχουν screenshots?

Αξίζει τελικά τον κόπο? Γιατί αν αφού είναι τόσο καλό που λένε, δεν είναι αναλόγως διαδεδομένο?

Ευχαριστώ. Θα κάνω και ένα ποστ στον φίλο trustfm, αν έχει την όρεξη και το χρόνο να μας βοηθήσει.

Δημοσ.

Το MLDonkey είναι ένας daemon, ένα πρόγραμμα που το αφήνεις σε ένα pc να τρέχει στο background και να κατεβάζει. Από 'κει και πέρα δέχεται διάφορα frontends, όπως το sancho ή το kmldonkey, με τα οποία μπορείς να το ελέγχεις από οποιοδήποτε άλλο μηχάνημα. Επίσης υποστηρίζει διάφορα p2p πρωτόκολλα. Προσωπικά το χρησιμοποιώ για eDonkey και bittorrent και με έχει βολέψει πολύ.

Δημοσ.

Βασικά δε θυμάμαι και πολλά. Αλλά απ' ότι βλέπω έχω πατήσει (είναι μωβ) τα 7 στα 10 links από τις ενότητες General information και Detailed information. Και τα διάβασα καλά και τα 2. Βέβαια το καθε λίνκ έδεινε άλλα 5 αλλά πιστεύω πως έδωσα αρκετό χρόνο και προσοχή στο διάβασμα.

Πες το "δεν καταλαβαίνω καλά αγγλικά", πες το "δεν μπανίζω πολλά από κομπιουτερίστικη ορολογία"? Πάντως δεν έμαθα και πολλά από εκεί.

Ο φίλος apoikos ας πούμε είπε μεν λίγα, αλλά ήταν διαφωτιστικός. Κι εμένα με βολεύει και μου αρκεί γενικά το aMule και το Azureus (και μερικοί trackers) αν και θα έλεγα δεν ψάχνω και τα πιο γνωστά πράγματα.

Αλλά το ερώτημα είναι, γιατί δεν είναι τόσο διαδεδομένο όσο αναμένει κανείς από τις δυνατότητές του? Φαντάζομαι (χωρίς να ξέρω) ότι θα έχει μια κάποια δυσχρηστία.

Ο πειρασμός, μου μπήκε όταν ο τύπος που μου το συνέστησε μου είπε ότι είναι πανάλαφρο (πράγμα που συμπαθώ ιδιαίτερα - και άλλωστε είναι κύριος λόγος που με έκανε να το στρίψω σε linux) και ότι "το χειρίζεσαι μέσα από το firefox"!!! Αυτό το τελευταίο σημαίνει τίποτα ή μούφες μου είπε ο τύπος?

Δημοσ.

Εφ' όσον το είχες δει, δεν έχω να προσθέσω κάτι. Εγώ το παρέθεσα ως link. Τώρα, το γιατί δεν είναι διαδεδομένο, δεν μπορώ να το φανταστώ. Ισως τα διάφορα torrents έχουν "σκοτώσει" όλα τα άλλα, παντως είναι ΟΝΤΩΣ καλό για τη δουλειά που κάνει. (Το ξέρω οτι είναι και torrent client) και ΟΝΤΩΣ μπορείς να το δουλέψεις και μέσω οποιουδήποτε browser.

Εαν είσαι νέος στο linux πάντως, τα πας πολύ καλά...Συνέχισε

Να είσαι καλά

Σίμος

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...