Προς το περιεχόμενο

Και λιγο μαγεια στο μπλα-μπλα

mazda

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
se mena den epiase...krima...kalo omos.
Πως γίνεται να μην έπιασε σε σένα? Δοκίμασα διάφορα νούμερα για εβδομαδιαίες επισκέψεις σε εστιατόριο (από 1 ως 20) και βγαίνει κανονικά.. Μήπως κάνεις κάτι λάθος?
Δημοσ.

ουσιαστικά ο τύπος είναι:

(2x + 5)50 + 1756 - z = y

όπου x οι επισκέψεις στο εστιατόριο, z το έτος γέννησης, y το τελικό νούμερο που δεν είναι αναγκαστικά τριψήφιο όπως λέει

αν όπου z (έτος γέννησης) βάλουμε την παράσταση 2006 - w που ουσιαστικά είναι το ίδιο τότε ο παραπάνω τύπος γίνεται:

(2x + 5)50 + 1756 - (2006 - w) = y και με απλές πράξεις έχω

100x + 250 + 1756 - 2006 + w = y

100x + 250 - 250 + w = y

100x + w = y

ο τελικός αριθμός y θα είναι τριψήφιος με την προϋπόθεση ότι το x θα είναι μεταξύ 1 και 9 (άλλωστε ποιος επιθυμεί να πηγαίνει σε εστιατόρια περισσότερο από 10 φορές την εβδομάδα) αλλά και παραπάνω να είναι.. no prob..

οπότε το πρώτο ψηφίο (εκατοντάδες) αντιστοιχεί στις επισκέψεις και τα δύο τελευταία στην ηλικία.. το τρικ είναι απλές μαθηματικές πράξεις.. και φυσικά μπορεί να προσαρμοστεί για κάθε νέο έτος αυξάνωντας τον αριθμό 1755/1756 ανάλογα

Δημοσ.
ουσιαστικά ο τύπος είναι:

(2x + 5)50 + 1756 - z = y

όπου x οι επισκέψεις στο εστιατόριο' date=' z το έτος γέννησης, y το τελικό νούμερο που δεν είναι αναγκαστικά τριψήφιο όπως λέει

αν όπου z (έτος γέννησης) βάλουμε την παράσταση 2006 - w που ουσιαστικά είναι το ίδιο τότε ο παραπάνω τύπος γίνεται:

(2x + 5)50 + 1756 - (2006 - w) = y και με απλές πράξεις έχω

100x + 250 + 1756 - 2006 + w = y

100x + 250 - 250 + w = y

100x + w = y

ο τελικός αριθμός y θα είναι τριψήφιος με την προϋπόθεση ότι το x θα είναι μεταξύ 1 και 9 (άλλωστε ποιος επιθυμεί να πηγαίνει σε εστιατόρια περισσότερο από 10 φορές την εβδομάδα) αλλά και παραπάνω να είναι.. no prob..

οπότε το πρώτο ψηφίο (εκατοντάδες) αντιστοιχεί στις επισκέψεις και τα δύο τελευταία στην ηλικία.. το τρικ είναι απλές μαθηματικές πράξεις.. και φυσικά μπορεί να προσαρμοστεί για κάθε νέο έτος αυξάνωντας τον αριθμό 1755/1756 ανάλογα[/quote']

Ωραιος ο μαθηματικος μας !!!!

Δημοσ.
Όντως είναι καλό και όντως είναι παραλλαγή ενός παλαιότερου!

Σε όποιον δεν πιάνει μάλλον δεν ξέρει πρόσθεση :P

εγω το εκανα με το κινητο

Δημοσ.
εγω το εκανα με το κινητο

greekboy μηπως φταινε οι ....πολλες φατσουλες και σου μπερδευουν την προσθεση ?????

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...