HaPagan Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Έχω ένα σύστημα με μητρική κάρτα της ASUS P4P800S, τον Intel Pentium 4 Prescott 2,8GHz και ένα τροφοδοτικό Enermax Noisetaker 370W. Το κακό είναι ότι η cpu όταν ... ζορίζεται (χωρίς αυτό να είναι απόλυτο...) ανεβάζει στροφές το cpu fan φτάνοντας τις 5500 rpm και κατά συνέπεια αυξάνεται πολύ ο θόρυβος. Ο θόρυβος προέρχεται σίγουρα από το cpu fan καθώς το psu fan κυμαίνεται κοντά στις 1550 rpms. Έχετε να προτείνετε κάποια λύση; Δεν αντέχεται άλλο αυτός ο θόρυβος...
giankyr Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Αρχικά μπορείς να λαδώσεις τον άξονα του ανεμιστήρα και να δεις αν θα μειωθεί ο θόρυβος σε ικανοποιητικά για 'σενα επίπεδα. Αλλιώς να αλλάξεις την ψύκτρα και τον ανεμιστήρα - υπάρχουν πολλές ήσυχες λύσεις ψύξης.
kkarab Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Έχω ένα σύστημα με μητρική κάρτα της ASUS P4P800S' date=' τον Intel Pentium 4 Prescott 2,8GHz και ένα τροφοδοτικό Enermax Noisetaker 370W. Το κακό είναι ότι η cpu όταν ... ζορίζεται (χωρίς αυτό να είναι απόλυτο...) ανεβάζει στροφές το cpu fan φτάνοντας τις 5500 rpm και κατά συνέπεια αυξάνεται πολύ ο θόρυβος. Ο θόρυβος προέρχεται σίγουρα από το cpu fan καθώς το psu fan κυμαίνεται κοντά στις 1550 rpms. Έχετε να προτείνετε κάποια λύση; Δεν αντέχεται άλλο αυτός ο θόρυβος... [/quote'] Gia na anevazei strofes o anemistiras simainei oti anevainei(polu) i thermokrasia tis cpu.Prota apo ola anoikse to tower tou pc kai katharise to apo tin skoni.O pio eukolos tropos(anorthodoksos omos) einai na pareis ena kalamaki(!!!) kai na fisikseis prosektika kai polles fores olo to tower kai na epimeineis sta simeia pou egklovizetai i skoni(psiktra cpu kai guro apo auti,psiktra gpu kai guro tis,sklirous diskous,ram,psu>polu kala kai telos oti fanakia exei to tower).Prosekse giati tha anapneuseis mpoliki skoni.Prospathise na summazepseis ta kalodia mesa sto tower gia na kukloforei kalutera o aeras kai na min egklovizetai o zestos.An den exei katholou fanakia to kouti xreiazetai na valeis oposdipote ena piso kai pano apo tin cpu gia na vgazei ekso ton zesto aera(ta perissotera koutia exoun auti tin dunatotita). Ean ta kaneis ola auta kai pali zestainetai o epeksergastis mporeis na agoraseis kai na topothetiseis ena allo cooler pou tha kanei sigoura kaluteri douleia me arketa ligotero thorivo.Sou dino merika links: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912201 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650415 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912200
Sorath Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα όταν είχα πρωτοπάρει τον Η/Υ μου (σύστημα υπογραφής) και δεν είχα καθόλου fan μέσα στο κουτί. Η λύση ήταν ένας 12άρης πίσω να βγάζει αέρα και ένας 80άρης να βάζει απο το πλαϊ. Απο τότε η ψύχτρα της CPU ποτέ δεν ανέβαζε στροφές.
kallair Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 off topic: sorath mono ti noumero sovrako foras den grafei stin ipografi sou!!! :-D
HaPagan Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Το καλό είναι ότι το τροφοδοτικό της Enermax που πήρα έχει ένα επιπλέον ανεμιστηράκι για να ρουφάει τον αέρα μέσα από το κουτί και ειδικότερα όπως το έχω βάλει, ρουφάει τον ζεστό αέρα πάνω από τον επεξεργαστή. Οπότε η κατάσταση έχει βελτιωθεί κάπως, αλλά ώρες ώρες το πιάνει κάτι και ξεπερνάει τις 5000 στροφές. Τώρα που γράφω το post η θερμοκρασία της CPU είναι 45 C και του κουτιού 23 C και αυτές καθώς το CPU fan λειτουργεί στις 2700-3000 στροφές και το PSU fan κοντά στις 1500 στροφές. Το πρόβλημα πλέον είναι περιοδικό και όχι μόνιμο όπως παλαιότερα...
HaPagan Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Τελικά το πρόβλημα επιμένει και μάλλον θα πάω προς την λύση ενός νεου cpu fan μπας και βρω την ησυχία μου... Αυτός ο θόρυβος έχει καταντήσει εκνευριστικός πια!!!
FoZzZ Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 pws mporw na dw poses strofes anevazei to anemistiraki tis cpu?
Shinta Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Welcome to the club.Ekana dio pragmata kai isixasa.(2.8prehot+p4c800+kouti powerd by plaisio) 1.Allakse pasta.An idika to pc einai apo kana plaisio. 2.Anoikse to koyti i pare ena poio evrixoro kai me 12" funs kai kalo aerismo. Mboreis episeis na valeis kapoia alli psixtra opos zalman.
HaPagan Δημοσ. 15 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2006 Κατά πόσο είναι εύκολο να αλλάξω cooler+cpu fan ; Απλά βγάζω το εργαστασιακό της Intel και προσαρμόζω πάνω το καινούργιο;Έχει τις ίδιες εγκοπες ;
atsizn Δημοσ. 15 Μαΐου 2006 Δημοσ. 15 Μαΐου 2006 Απο προσωπική μου άποψη και επειδή έχω ρωτήσει αρκετούς ανθρώπους σε μαγαζιά με pc,μου έχουν και πει και έχω δει οτι, όσο αθόρυβοι και να λενε οτι ειναι οι coolers και όλα αυτά είναι ψηλο απάτη!!Όλα κάνουν ένα θόρυβο ο οποίος είναι πιο έντονα αισθητός μέσα σε απόλυτη ησυχεία!!Η λύση είναι κατα την άποψη μου...να βάλεις ναι μέν 2 cooler αλλά να πάρεις και ηχομωνοτικά για υπολογιστή!!ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!
HaPagan Δημοσ. 15 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2006 Δεν θέλω να βάλω 2 coolers αλλά να αντικαταστήσω το υπάρχων cooler της CPU με ένα καλύτερο. Θα κάνει δουλειά; Όσοι είχατε πρόβλημα θερμοκρασίας με PRESCOTT τι κάνατε;
dpolal Δημοσ. 16 Μαΐου 2006 Δημοσ. 16 Μαΐου 2006 Δεν θέλω να βάλω 2 coolers αλλά να αντικαταστήσω το υπάρχων cooler της CPU με ένα καλύτερο. Θα κάνει δουλειά; Όσοι είχατε πρόβλημα θερμοκρασίας με PRESCOTT τι κάνατε; Aρχικά αλλαγή ψύκτρας με άλλη καλή (και εννοούμε καλή) που να έχει κατά προτίμηση 12άρι ανεμιστήρα. Θα βρείς πάρα πολλές λύσεις στο εμπόριο για όλα τα βαλάντια. Aν τώρα πάλι σε ενοχλεί ο θόρυβος η αμέσως επόμενη λύση είναι η αγορά fan controller... Συνδέεις επάνω του όλα τα ανεμ. του κουτιού σου, τα ρυθμίζεις και ξενοιάζεις μια και καλή. Αν τώρα πάλι σε ενοχλεί κάτι (είσαι και ψιλοπερίεργος :? ) αγοράζεις καλό και μεγαλούτσικο κουτί, κατά προτίμηση από αλουμίνιο με έναν 12άρι ανεμ. μπροστά να βάζει αέρα και έναν πίσω να βγάζει. Σε συνδυασμό με τον 12άρη του τροφοδοτικού σου και όλα τα παραπάνω θα έχεις ένα πάρα πολύ ήσυχο σύστημα. Αν παρόλα αυτά σε ενοχλεί ακόμα κάτι που ακούς, ,τότε κάλεσε έναν παπά για ευχέλαιο γιατί έχεις επαφές με το υπερπέραν... Εννοείτε ότι τα παραπάνω ΔΕΝ χρειάζεται να γίνουν όλα μαζί... Ξεκίνα από κάπου, κατά προτίμηση από την ψύκτρα της cpu και προχώρα σιγά σιγά μέχρι εκεί που σε βολεύει (η τσέπη σου )
De@th L0rd Δημοσ. 16 Μαΐου 2006 Δημοσ. 16 Μαΐου 2006 Δεν θέλω να βάλω 2 coolers αλλά να αντικαταστήσω το υπάρχων cooler της CPU με ένα καλύτερο. Θα κάνει δουλειά; Όσοι είχατε πρόβλημα θερμοκρασίας με PRESCOTT τι κάνατε; Πήρα ΑMD :twisted:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.