yohoho Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 giati den pairneis ena ekswteriko kouti gia sklhro disko kai na to sundeseis sth usb tha baleis ekei to sklhro sou tha mpoutareis apo ton eskwteriko sklhro kai otan feugeis apo thn douleia tha to pairneis to kouti etsi apla kai afhste ta peiramata me reumata
capthookb Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 Άν δεν υπάρχει άλλος bootable δίσκος τι περιμένεις να κάνει???Απόλυτα λογικό αυτό που έγινε σε σένα. Λογικό είναι από τι στιγμή που είναι κρυφό να μην το βλέπει όχι να το μισοβλέπει, ενώ εσύ είπες οτι δεν πρόκειται να βλέπει δίσκο όταν ξεκινάει. Άσε που μετά θα χρειάζεται να κάνει boot με κάποιο boot CD για να επαναφέρει το partition. Κυκλοφορούν και κάτι θήκες (removable rack) για το σκληρό. Όταν τελειώνεις παίρνεις και το σκληρό μαζί σου, χωρίς να ανοίγεις το κουτί. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.802111
alkisg Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 Το πιο απλό πιστεύω είναι να κάνεις τον δίσκο σου να μην είναι bootable, αχρηστεύοντας τον boot κώδικα του MBR. Μετά με ένα bootable CD (π.χ. με τον grub boot manager) του λες να μπουτάρει το πρώτο partition και είσαι έτοιμος! Όποιος δε βάλει CD θα βλέπει μήνυμα του στυλ "No OS found" ή "Insert boot disk" ανάλογα με το BIOS. Δυστυχώς δεν ξέρω utility που να σου κάνει μη-bootable τον MBR, αυτά που κυκλοφορούν κάνουν το αντίθετο! Αν θες google it ή να σου πω τη διαδικασία για να το κάνεις με το χέρι...
Highlander Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 Εγώ αυτό που έκανα σε ένα πελάτη, είναι να απενεργοποιήσω το δίσκο από την σειρά Boot στο Bios και επειδή η μητρική είναι Asus μπορεί να πατήσει F8 και να επιλέξει να μπουτάρει από εκεί. Αν δεν κάνει τίποτα, τότε βγάζει το γνωστό μήνυμα.
cyberstorm Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 allakse to jumperaki apo to disko sou kai teleiose .....den tha mpoutari kan...
Αλέξης Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 Ας ριξω και εγω την...πατατα μου.Δεν ξερω εαν ειναι εφαρμοσημο,αλλα διαβαζοντας ολα τα πιο πανω,μου ηρθε μια φλασια.Εαν μπουν ολα τα αρχεια που χρειαζονται για να ξεκινησει το συστημα,σε εναν καταλογο μεσα, στο root directory.Και σε μια δισκετα με ενα Autoexec.bat αρχειο, με path που να παραπεμπει σε αυτον τον καταλογο τι θα γινει?.Εαν πιασει το κολπο,τοτε το pc δεν θα ξεκιναει χωρις αυτην την δισκετα,εφ οσον δεν θα μπορει να βρει τα αρχεια εκκινησης,αφου θα ειναι μεσα σε καταλογο.Καλα..μην βαρατε ολοι μαζι ρε παιδια, ενας ενας,ολοι θα δειρετε.
chris12 Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Πάνε οι καλές εποχες που είχες κλειδάκι και κλείδωνες τον 386 και κανενας (ασχετος δε μπορούσε). Βέβαια οι μη ασχετοι είχαν βρει το απλο κόλπο να μην κλειδώνει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.