exile Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 Αν το κάνει αυτό δεν θα μπουτάρει καθόλου. Τα Windows δεν χρειάζονται μόνο το boot.ini αλλά και άλλα αρχεία (ntldr, ntdetect.com κλπ). Δεν μπορούν να τα βρουν μισά-μισά στο σκληρό και στη δισκέτα. Αυτό μπορεί να δοκιμαστεί μόνο σαν παραλλαγή της ιδέας του sorath. Δηλαδή να δημιουργήσει μιά δισκέτα εκκίνησης από την οποία να διαγράψει το ntldr και να την έχει μόνιμα στο floppy.
gregdais Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 den einai etsi stevethegreek, swsta ta les mono pou to booti.ini mono tou den kanei tpt kathws sxetizetai me to bootsector...
capthookb Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 Καλημέρα.Για να μη βγάζεις και βάζεις καλώδια,εμένα γνώμη μου είναι να χρησιμοποιήσεις το partition magic και να ορίσεις hidden το δίσκο σου.Μετά δεν πρόκειται να βλέπει δίσκο όταν ξεκινάει...Αναρωτιέμαι πώς δεν το πρότεινε κανείς μέχρι τώρα... :confused: Επειδή μου είχε τύχει αυτό κάποια στιγμή (τυχαία έγινε), τo λειτουργικό φόρτωνε έως κάποιο σημείο και μετά κρέμαγε. Αλλά δεν είμαι σίγουρος γιατί πάει και καιρός.
nontasg Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 Να προτείνω κι εγώ κάτι αλλά να με διορθώσουν οι ποιό σχετικοί εάν λέω κοτσάνα.Να αντιγράψεις σε δισκέτα 3' date='5' το ΒΟΟΤ.ΙΝΙ από το C: (συνήθως hidden) Nα σβήσεις το αρχείο από το σκληρό Να ορίσεις για boot από BIOS first 3.5' αν και νομίζω αυτό πρέπει να είναι και default Аπό κει και πέρα αφού μόνο στη δισκέτα θα έχει ΒΟΟΤ.ΙΝΙ τότε χωρίς αυτήν τίποτα δε θα φορτώνει,σωστά;[/quote'] Αρκετά ριψοκίνδυνο,γιατί αν πάθει κάτι η δισκέτα την μάμησες....Πιστεύω είναι πιο σίγουρο αυτό που λέω εγώ.:neutral: :neutral:
iccon Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 Χμμ... περίεργο..... ειλικρινά έχω δεί σε πολλά PC να λέει NTLDR missing. Υποθέτω' date=' οτι πρέπει να ήταν boot δισκέττες και να σβήστηκαν κάποια σημαντικά αρχεία. Οπότε πάει να ξεκινήσει το pc απο εκεί αλλά κολλάει στην διαδικασία. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Με προβλημάτισες τώρα, το ομολογώ.... [/quote'] Pezei rolo i kathe disketa. Oti einai grammeno sto boot tis disketas. Iparxei k tropos na to allaxeis kai na grafei oti thes(sxedon). AKoma kai na sou bgazei : Sfalma ston disko! to eixa kanei kapote !!! Poli gelio eixe pesei..
nontasg Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 Επειδή μου είχε τύχει αυτό κάποια στιγμή (τυχαία έγινε), τo λειτουργικό φόρτωνε έως κάποιο σημείο και μετά κρέμαγε. Αλλά δεν είμαι σίγουρος γιατί πάει και καιρός. Άν δεν υπάρχει άλλος bootable δίσκος τι περιμένεις να κάνει???Απόλυτα λογικό αυτό που έγινε σε σένα.
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 ayto poy prepei na kaneis einai na baleis ena diakopth sto kitrino(+12V) kai sto kokkino(+5V).etsi o diskos den 9a fainetai otan o diakopths einai giati poly apla den 9a trofodoteitai..to diakopth balto kapoy poy na mhn fainetai alla profanws eksw apo to koyti(gia mhn anoigeis to koyti synexeia..) twra,de kserw an mporei na doylepsei kai me ena mono(dld,eite to kokkino eite to kitrino),giayto perimene na soy pei kai kapoios allos..
getsa Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 δήλωσε στο bios οτι δεν εχεις δίσκο. τι απλούστερο... οταν θέλεις να το δουλευεις εσυ θα μπαινεις και θα το ενεργοποιείς
nontasg Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 δήλωσε στο bios οτι δεν εχεις δίσκο. τι απλούστερο...οταν θέλεις να το δουλευεις εσυ θα μπαινεις και θα το ενεργοποιείς Και αυτή είναι καλή λύση και εύκολη.Βάζεις και ένα password στο bios και είσαι άρχοντας.
chris12 Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 Υπάρχει τρόπος να κρύψω τον σκληρό δίσκο; Ο σιγουρός τρόπος είναι να τον ξεβιδώνεις και να τον παίρνεις μαζί σου. Όλα τα όλα είναι λογικά αν αλλά ένας φιλόδοξος ασχετος αποφασίσει ότι θέλει να μπει για να παίξει πασιέτζα θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να μπει. Επίσης να πάρεις και το καλώδιο τροφοδοσίας για να γλυτώσεις τα απειρα reset στην προσπάθεια να δουλέψει. (Χθες εμπαινε το $%#$#% σήμερα τι έπαθε, ας κάνω 100 reset μήπως και το πείσω το ρημάδι!!)
Sorath Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 Να προτείνω κι εγώ κάτι αλλά να με διορθώσουν οι ποιό σχετικοί εάν λέω κοτσάνα.Να αντιγράψεις σε δισκέτα 3' date='5' το ΒΟΟΤ.ΙΝΙ από το C: (συνήθως hidden) Nα σβήσεις το αρχείο από το σκληρό Να ορίσεις για boot από BIOS first 3.5' αν και νομίζω αυτό πρέπει να είναι και default Аπό κει και πέρα αφού μόνο στη δισκέτα θα έχει ΒΟΟΤ.ΙΝΙ τότε χωρίς αυτήν τίποτα δε θα φορτώνει,σωστά;[/quote'] Λοιπόν κι αυτό γίνεται αλλά το έχω δοκιμάσει μόνο με Win NT. Και ναι δεν αρκεί μόνο το Boot.ini, αλλά και το ΝTLDR και κάτι άλλα δεν θυμάμαι. Για XP δεν ξέρω αν παίζει.
antonisid Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 Θα σου πρότεινα για να είσαι και σίγουρος να βγάζεις και να βάζεις κάθε φορά το ένα απ'τα δύο καλώδια,μισό λεπτό υπόθεση είναι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
STEVEtheGREEK Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 Οτι παίζει,παίζει. Τυχαία και για άλλο λόγο έπαιζα έτσι για καμμιά βδομάδα με τα ΧΡ μου.Οπως είπε και παραπάνω ο exile "Τα Windows δεν χρειάζονται μόνο το boot.ini αλλά και άλλα αρχεία (ntldr, ntdetect.com κλπ)" Και με λίγο ψάξιμο και τα απαραίτητα backup πιστεύω να μην υπάρχει πρόβλημα. Ολα αυτά όμως για να ισχύουν προυποθέτουν ο "αλλος" που θέλεις να κρατήσεις μακριά είναι ψιλο-άσχετος!
yannis27gr Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 Υπάρχει τρόπος να κρύψω τον σκληρό δίσκο; Ο σιγουρός τρόπος είναι να τον ξεβιδώνεις και να τον παίρνεις μαζί σου. Όλα τα όλα είναι λογικά αν αλλά ένας φιλόδοξος ασχετος αποφασίσει ότι θέλει να μπει για να παίξει πασιέτζα θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να μπει. Επίσης να πάρεις και το καλώδιο τροφοδοσίας για να γλυτώσεις τα απειρα reset στην προσπάθεια να δουλέψει. (Χθες εμπαινε το $%#$#% σήμερα τι έπαθε' date=' ας κάνω 100 reset μήπως και το πείσω το ρημάδι!!)[/quote'] Κι εγώ αυτό αμέσως σκέφτηκα μόλις είδα το μήνυμα αλλά με πρόλαβες
μανος Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 Βασικά το θέμα είναι όταν προσπαθήσει κάποιος να ανοίξει το pc να νομίζει ότι δεν υπάρχει δίσκος. Βασικά όταν ξεκινάν τα XP τι διαβάζουν πρώτα; Αυτό με το διακοπτάκι το κατάλαβα. Τώρα όσο αφορά τον τρόπο με την δισκέτα δεν είμαι και τόσο σίγουρος. Λίγο παραπάνω βοήθεια θα την ήθελα. Ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.