Προς το περιεχόμενο

Υπάρχει τρόπος να κρύψω τον σκληρό δίσκο;

μανος

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω, όταν ανοίγω το PC, να μη ξεκινάν τα windows, ώστε εάν κάποιος "που δεν είναι πολύ γνώστης βέβαια" να νομίζει ότι λείπει ο σκληρός δίσκος.

Σκέφτηκα κα αλλάξω boot priority και να μην μπουτάρει από τον σκληρό αλλά "εάν γίνεται" από δισκέτα που θα παραπέμπει στον σκληρό. «Βέβαια εάν γνωρίζει θα το καταλάβει»

Άραγέ γίνεται;

Ξέρει κανείς άλλο τρόπο;

Ευχαριστώ και συγνώμη εάν λέω σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δηλαδή δεν θέλεις κανένας να χρησιμοποιεί το PC σου. Γιατί να κάνεις όλα αυτά και δεν βρίσκεις ένα πρόγραμμα που κλειδώνεις το PC με κάποιον κωδικό και έτσι κανένας δεν θα έχει πρόσβαση σ' αυτό;

Δημοσ.

Κάνε ακριβώς το ανάποδο.

Βάλε το Boot order να έχει ως πρώτη συσκευή το floppy, και πέτα μέσα σε αυτό μια άσχετη δισκέττα.

Πίστεψέ με, κανένας που δεν είναι γνώστης, δεν ξέρει που οφείλεται το "πρόβλημα".

Δημοσ.

Βγαλε την τροφοδοδια απο το σκληρο.Δε θα ξεκιναει με τιποτα.Οταν καθεσαι εσυ στον υπολογιστη βαζεις το molex και ολα back to normal.Εναλλακτικη δινω,η ιδεα του sorath πιο πανω ειναι σαφως πιο ευκολη...

Δημοσ.

Βασικα η ιδεα του Sorath ειναι πιο ευκολη, αλλα θα βγαζει μηνυμα να βαλει αλλη δισκετα για να συνεχισει.Αν ομως απλα τη βγαλει και κανει reset θα φορτωσει κανονικα.Απο το bios δε γινεται να μπει κωδικος?

Δημοσ.

Όταν υπάρχει μη boot δισκέττα, πετάει το μύνημα:

NTLDR Missing ή κάτι τέτοιο. Δεν αναφέρει οτι πρέπει να βγάλεις / αλλάξεις δισκέττα.

Μου έχουν δηλώσει βλάβη αρκετές φορές αυτό το πράγμα. Είναι να τραβάς τα μαλλιά σου. Βέβαια κι εγώ μια φορά την πάτησα, όταν έκανα ghost απο δίσκο σε δίσκο, αλλά ξέχασα μετά το reboot να βγάλω την δισκέττα. Μου πέταξε το μύνημα με το NTLDR και εγώ νόμισα οτι έκατσε στραβή με τα NT (όντως τυχαίνει καμιά φορά). Όταν έστησα κανονικά το μηχάνημα και μετά παρατήρησα οτι υπήρχε δισκέττα στο floppy μου έριχνα κατάρες!!!

Δημοσ.

Χμμ... περίεργο..... ειλικρινά έχω δεί σε πολλά PC να λέει NTLDR missing.

Υποθέτω, οτι πρέπει να ήταν boot δισκέττες και να σβήστηκαν κάποια σημαντικά αρχεία. Οπότε πάει να ξεκινήσει το pc απο εκεί αλλά κολλάει στην διαδικασία. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.

Με προβλημάτισες τώρα, το ομολογώ.... :)

Δημοσ.

Υποψιάζομαι (ίσως και να κάνω λάθος) πως θες να κρύψεις κατά κάποιο τρόπο τα δεδομένα σου από το σκληρό δίσκο από κάποιον άλλων που έχει πρόσβαση στο pc.

Αν ναι, τότε με αυτό το προγραμματακι θα κάνεις την δουλεια που θες.

http://www.truecrypt.org/

Δημοσ.
Κάνε ακριβώς το ανάποδο.

Βάλε το Boot order να έχει ως πρώτη συσκευή το floppy' date=' και πέτα μέσα σε αυτό μια άσχετη δισκέττα.

Πίστεψέ με, κανένας που δεν είναι γνώστης, δεν ξέρει που οφείλεται το "πρόβλημα".[/quote']

αυτή η λύση είναι καλή

@s2katana πολλές μητρικές έχουν διαφορετικά μυνήματα

@capthookb οι περισσότερες νέες μητρικές, αν δουν δίσκο, ενεργοποιούν αυτομάτως τον συγκεκριμένο controller... καλή σκέψη και την είχα δοκιμάσει παλιότερα αλλά τπτ...

Δημοσ.

Θέλω να νομίζουν ότι ο σκληρός λείπει (είναι για την δουλειά)

Μου άρεσε η ιδέα της τροφοδοσίας.

Δηλαδή ένα έξτρα διακοπτάκι που δίνει ή θα κόβει την τροφοδοσία μόνο του σκληρού.

Δημοσ.
Θέλω να νομίζουν ότι ο σκληρός λείπει (είναι για την δουλειά)

Μου άρεσε η ιδέα της τροφοδοσίας.

Δηλαδή ένα έξτρα διακοπτάκι που δίνει ή θα κόβει την τροφοδοσία μόνο του σκληρού.

Καλημέρα.Για να μη βγάζεις και βάζεις καλώδια,εμένα γνώμη μου είναι να χρησιμοποιήσεις το partition magic και να ορίσεις hidden το δίσκο σου.Μετά δεν πρόκειται να βλέπει δίσκο όταν ξεκινάει...Αναρωτιέμαι πώς δεν το πρότεινε κανείς μέχρι τώρα...:confused: :confused:

Δημοσ.

Να προτείνω κι εγώ κάτι αλλά να με διορθώσουν οι ποιό σχετικοί εάν λέω κοτσάνα.

Να αντιγράψεις σε δισκέτα 3,5' το ΒΟΟΤ.ΙΝΙ από το C: (συνήθως hidden)

Nα σβήσεις το αρχείο από το σκληρό

Να ορίσεις για boot από BIOS first 3.5' αν και νομίζω αυτό πρέπει να είναι και default

Аπό κει και πέρα αφού μόνο στη δισκέτα θα έχει ΒΟΟΤ.ΙΝΙ τότε χωρίς αυτήν τίποτα δε θα φορτώνει,σωστά;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...