Powerfull Δημοσ. 11 Απριλίου 2006 Δημοσ. 11 Απριλίου 2006 Πήρα πριν από μερικές μέρες ένα όμορφο μικρούλι compaq armada 100s (K6-2 533 cpu, 128mb ram, 5gb hdd, 8mb trident cyberblade i7 κάρτα γραφικών, sb pro comp sound). Είχε ψόφια μπαταρία, χαλασμένο cd και φορούσε windows 98... Δεν είχα και πολές ελπίδες, του έβαλα όμως ένα external dvdrw με κάτι drivers που βρήκα, πέρασα το powerdvd, και είδα πως η κακομοίρα trident, είχε hardware acceleration, και έπαιζε dvd κανονικά. Μες στη τρελή χαρά κι εγώ, πήγα και αγόρασα ένα ανταλακτικό cdrw-dvd rom combo, πέρασα windows xp, powerdvd 6, και όταν πήγα χαρούμενος να δω μια ταινία έσπαγε άθλια... Πηγαίνοντας στα info, είδα πως δεν υπήρχε το trident hardware accelerator, μόνο ένα directX VA accelerator, το οποίο έλεγε not in use, παρά τις διάφορες προσπάθειές μου να το ενεργοποιήσω... Οι drivers της κάρτας στα xp είναι οι default της microsoft, από το 2001, δεν έχω καταφέρει πουθενά να βρώ άλλους μετά το 2001. Φόρτωσα και κάτι παλιότερους της trident χωρίς επιτυχία. Έχει κανείς καμιά ιδέα; Έχετε υπ'όψην κάποιο πρόγραμμα που πιθανόν να μπορεί να δείξει dvd ακόμη και χωρίς motion compentation στον k6-2 533? Δοκίμασα to korean media player στα hi-speed settings και πήγε καλήτερα, αλλά πάλι σπάει. Το ποιό αστείο είναι ότι divx το μηχάνημα παίζει μια χαρά... Please, any info would be helpful Υ.Γ. δεν θα ήθελα να ξαναβάλω 98 γιατί θα χάσω τα native usb support για εξωτερικές συσκευές, και δεν θα έχω τρόπο να δω ntfs systems (βασικό αφού ένας από τους λόγους που θέλω το μηχάνημα είναι να το χρησιμοποιώ σαν τεχνικός). :(
kakli Δημοσ. 11 Απριλίου 2006 Δημοσ. 11 Απριλίου 2006 Kata tin gnomi mou bres kamia komeni ekdosi windows xp allios windows 2000,edo schetika metria pc kai sernonte me ta windows.Kita edo ti chriazete na trexi to powerdvd http://www.cyberlink.com/multi/products/require_1_ENU.html Kali lisi ine media player classic
Powerfull Δημοσ. 11 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2006 Τα windows συνήθως σέρνουν τον εαυτό τους σε παλιά μηχανήματα και πολύ λιγότερο άλλα προγράμματα που τρέχουν πάνω τους, δεν πρέπει να έχει σχέση με το πρόβλημά μου. Τα windows 2000 λογικά θα έχουν αντίστοιχα προβλήματα με τα xp αφού έχουν τους ίδιους drivers. θα δοκιμάσω το media player clasic, αν και δεν περιμένω θαύματα αφού χρησιμοποιεί τους ίδιους decoders. By the way όμως, όταν λες κομμένη έκδοση των xp τι ακριβώς εννοείς;
kakli Δημοσ. 11 Απριλίου 2006 Δημοσ. 11 Απριλίου 2006 Kapoia elafria ekdosi ton xp oste na trechi poio elafra to laptop,i ftiaxe kapoia esi monos sou me to Nlite.
Powerfull Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 Δυστηχώς δεν φταίει το φορτίο των windows, αλλά η έλειψη δυνατότητας του σύγχρονου software να υποστηρίξει τις motion compentation δυνατότητες της trident cyberblade i7 που φοράει το εν λόγο laptop. Ξαναπέρασα windows 98 και πάλι το powerdvd 5 και 6 δεν αναγνωρίζει το hardware acceleration της κάρτας. Πέρασα το powerdvd 4 και ως δια μαγίας έχω hardware acceleration. Επίσης τα προγράμματα παίζαν το ίδιο και στα <<βαριά>> xp και στα <<ελαφριά>> 98. Συνεπώς για κάποιο λόγο οι προγραμματιστές έκριναν πως η υποστήριξη για τις παλιές κάρτες γραφικών έπιανε πολύ χώρο και την αφαίρεσαν.
actorius Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Έχω το ίδιο laptop παρατημένο και ξεχασμένο εδώ και χρόνια και στεναχωριέμαι, γιατί πραγματικά είναι όμορφο και μαζεμένο. Έτσι αποφάσισα να το ξεθάψω και να του ρίξω πάνω ένα linuxακι και να αρχίσω να ασχολούμαι και να μαθαίνω, καθότι εντελώς άσχετος με linux. Το θέμα είναι οτι, οτι διανομή και να του βάλω σέρνεται οικτρά. (Εμένα έχει 64mb ram) Επειδή δε θέλω να περιοριστώ στα live cds αλλά με τον καιρό κ όσο θα μαθαίνω να βάζω κ πιο 'αντρικές' διανομές, ρωτάω το εξής: Αν βρω καμιά μνημούλα (πέρνει sdram pc100 μέχρι 192mb και έχει 1 μόνο slot) θα καταφέρει να έχει μια αξιοπρεπή συμπεριφορά? Και ενα υποερώτημα, θα βρω πουθενά τέτοια μνήμη? Ευχαριστώ!
deepdish Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 φιλε μου εχω το armada 100 και το ειχε παρει η αδερφη μου πριν κατι χρονια καινουργιο...και το δικο μας 64 μβ μνημη ειχε και εδω και κανα χρονο αγορασε η αδερφη μου (νομιζω απο στουρναρα) ενα dimm 128 οποτε τωρα εχει 192 μβ...τι να πω...παιζει μια χαρα.του εχω πανω τα παραθυρα 2000,δουλευει αξιοπρεπως το μηχανακι.μολις κατεβασα απο το σαητ της κομπακ και ενα προγραμμα μηπως και μπορεσω να "ξυπνησω" λιγο την μπαταρια...παντως πρεπει να περνει και παραπανω μνημη(256+64 που εχει μεσα).εγω ειμαι ευχαριστημενος...ααα και ειναι αθορυβο..
21century Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 Βαλε οσο μνημη παιρινει το μηχανημα και ρωτα για πληροφοριες την HP...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.