whitesnake Δημοσ. 11 Απριλίου 2006 Δημοσ. 11 Απριλίου 2006 Πριν από καιρό η μητρική μου σταμάτησε να λειτουργεί (Asus Κ8Ν-Ε deluxe ). Την πήγα πλαίσιο για εγγύηση και αφού βγήκε χαλασμένη πήρα μια Κ8Ν4-Ε, αφού λόγω socket 754 δεν είχα και πολλές επιλογές. Μαζί πήρα και μια PCI express (αναγκαστικά) radeon X700. Συνθέτω το σύστημα (Α64 2800/1024PC3200/WD120GBSata/Seagate80GBSATA-II κλπ). Περνάω Win XP SP2, εγκαθιστώ τους τελευταίους drivers για chipset και γραφικά και λέω "όλα οκ". Την επόμενη μέρα το σύστημα κολλάει και η μητρική πάλι σταμάτησε να ανταποκρίνεται. Την άφησα μόνο με επεξεργαστή και μνήμη, τίποτα. Ούτε μπιπ. Ακόμα και μόνη της τελείως δεν έβγαζε ένα σφάλμα. Την πάω πάλι πλαίσιο και απογοητευμένος από την ASUS παίρνω μια Albatron K8NF4X-754. Συνθέτω ξανά το σύστημα και περνάω τα ίδια προγράμματα με πριν. Την επόμενη μέρα άρχισε τα κολλήματα κατά το loading του λειτουργικού. Εκεί που έχει τη μικρή μπάρα στην μαύρη οθόνη που λέει "Windows XP", κολλούσε και είτε έκανε restart είτε έμενε εκεί. Αλλά το safe mode λειτουργούσε κανονικά... Μετά από δοκιμές νόμιζα ότι έφταιγε το .ΝΕΤ 1.1... Οπότε πάλι φορμάτ χωρίς νετ. Το κλείνω και μετά από κάποιες ώρες που πάω να το ανοίξω, πάλι κόλλησε. Να σημειώσω ότι κατά τις εγκαταστάσεις drivers κλπ κάνει κανονικά restart χωρίς κολλήματα. Απλά όταν το κλείσω και το ανοίξω κάποιες φορές, κολλάει και δεν ξαναμπαίνει στα γουιν. Λέω "θα φταίνε οι drivers". Φορμάτ ξανά και περνάω drivers από cd κατασκευαστή. Το έβλεπα μια χαρά, πέρασα προγράμματα, office 2003 και όλα τα σχετικά. Το χρησιμοποίησα για κάνα 6ωρο κανονικά και μετά πήγα για ύπνο και το έκλεισα. Πάω μετα να το χρησιμοποιήσω και.... μαντέψτε. Ναι, πάλι κόλλησε!! Έχω -καινούρια μητρική (και δοκίμασα και άλλη μια) -καινουριες μνήμες που περνάνε όλα τα τεστ του memtest86+ (αλλά ενώ παίζουν η κάθε μια μόνη της στα 400, μαζί παίζουν μόνο σε DDR333 ρύθμιση, υποθέτω λόγω Athlon) -καινούρια κάρτα γραφικών (πήρα άλλη, μια Χ800 GTO2, δεν έφτιαξε το πρόβλημα) -καινούριο τροφοδοτικό (είπα να πάρω καινούριο μήπως και ήταν η λύση και δοκίμασα και άλλα 2 φίλων) -καινούγιο σκληρό (έχω δοκιμάσει και τους δύο, τον καθένα μόνο του) -πλέον και καινούρια οθόνη :-P Σκέφτηκα τον επεξεργαστή. Τον έστειλα οκταμπιτ, ήρθε χωρίς να έχει βρεθεί κάποια βλάβη. Επίσης τρέχει SPi32 κανονικά με valid αποτέλεσμα. Το όλο θέμα είναι ότι δεν ξέρω τι να κάνω. Μετά το φορμάτ μπαίνει κανονικά στα γουιν, αντέχει 2-3 μέρες και μετά κολλάει. Όμως μπαίνει πάντα κανονικά σε safe mode. Το έχει πάθει και με 0 drivers σε clean install. Οπότε τι να φταίει? Όσο λειτουργεί κανονικά, δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα. Το μόνο που παρατηρήθηκε είναι κάποια σφάλματα κατά το rendering κάποιων σχεδίων στο VIZ όπου κάποιες φορές έλειπε κάνα γρασίδι, κάνας ουρανός κλπ. Στο event viewer δεν καταγράφεται τίποτα. Έκλεισα και το auto restart (γιατί καμιά φορά στο κόλλημα πετάει την στιγμιαία BSOD και κάνει restart) αλλά δεν την κρατάει... Δοκίμασα χωρίς τα USB μου και χωρίς καμία κάρτα πέραν της γραφικών. Αλλά αφού λειτουργεί για λίγο κανονικά, δε νομίζω να είναι κάτι τέτοιο... Λέτε να είναι η CPU? Καμιά άλλη ιδέα? Έμεινε τίποτα που δεν έκανα? Με ταλαιπωρεί 4 μήνες αυτό το πράγμα...
alerasta Δημοσ. 11 Απριλίου 2006 Δημοσ. 11 Απριλίου 2006 Η μπρίζα έχει σωστή γείωση; Μήπως ο χώρος έχει πολύ στατικό ηλεκτρισμό; Μήπως σε ηλεκτρίζει κατά καιρούς το κουτί του υπολογιστή σου όταν το ακουμπάς; Εχεις αλλάξει ουσιαστικά τα πάντα οπότε η το πρόβλημα μαλλον δεν προέρχεται από το hardware. Αυτά που μένουν είναι το ρεύμα και η πιθανότητα να έχεις κολλημένο ιό σε κάποιο driver και κάθε φορά που τον βάζεις μολύνεται το σύστημα. Επίσης ένας εξορκισμός δε βλάπτει :-P Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις το Crash Analyzer Wizard από το Winternals administration Pak, μετά το crash κάνει μία ανάλυση στο dump αρχείο και -σε απλά Αγγλικά- σε βοηθάει να εντοπίσεις το πιθανό πρόβλημα. Καλή τύχη
whitesnake Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 Χμμ... Δεν ξέρω για τη γείωση... Λογικά θα είναι οκ, αφού στο ίδιο ακριβώς σημείο στην ίδια μπρίζα έχω τα PC μου εδώ και 7 χρόνια... Το κουτί δε με έχει ηλεκτρίσει ποτέ. Το μόνο που φοβάμαι είναι ο επεξεργαστής. Υπάρχει περίπτωση να φταίει αυτός? Δεν πολυεμπιστεύομαι την οκταμπιτ για τον έλεγχο... Θα δοκιμάσω το πρόγραμμα που λες και θα επανέλθω. Ευχαριστώ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.