Προς το περιεχόμενο

Θελω εντολη που μοιαζει με το grep αλλα για γραμματα

Isle

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Συγνωμη που δεν ποσταρα τοσο καιρο αλλα ειδα τη sed και ειδα οτι ηταν δυσκολο να τη μαθεις, και ειπα θα τη δω αλλη φορα και περασε ο καιρος.

Ομως ειδα το cut πριν λιγο και ειπα:Αυτο το προγραμμα εψαχνα!Γιατι δεν μου ειπε αυτο ο αποικος και μου προτεινε το αλλο?

Παντως το cut θα με βοηθησει.Αν εχω αλλες αποριες σχετικα με το scriptακι θα ποσταρω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η cut μπορεί να είναι κατάλληλη για αυτό που θες να κάνεις, μπορεί όμως και να μην είναι. Αν π.χ. έχεις μια γραμμή με πολλές στήλες και θες να κρατήσεις τα περιεχόμενα μόνο κάποιων στηλών, τότε προφανώς θα χρησιμοποιήσεις την cut. Αν όμως θες να διαλέξεις λέξεις που να μοιάζουν με κάτι (βλ. regular expressions), ή να τροποποιήσεις το περιεχόμενο μιας γραμμής, τότε θα πρέπει μάλλον να χρησιμοποιήσεις sed ή awk ;-)

Οκ αποικο, παντως η cut μου εκανε τη δουλεια.

Τωρα ψαχνω για εντολη που να μπορει να προσθετει ωρες.Δηλαδη 00:00-23:59.Πχ θελω να προσθεσω δεκα λεπτα και μιαμιση ωρα.Ελπιζω να με πιανετε.

Θελω να κανω ενα script αλλα δε σας το λεω να μου το φτιαξετε, θελω να το φτιαξω μονος μου αλλα δεν ξερω τις καταλληλες εντολες, ειμαι αρχαριος σε unix scripting.Εχω διαβασει μερικα tutorials και εχω μαθει τα βασικα παντως.

Αν το τελειωσω θα σας δειξω το source.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...