headbanger Δημοσ. 10 Απριλίου 2006 Δημοσ. 10 Απριλίου 2006 παίδες ίσως σας ξαφνιάσει το πόσο αρχάρια είναι η απορία μου αλλά έχω το εξής πρόβλημα... έχω ξεχασει πως μετράμε τους χαρακτήρες ενός κειμένου σε Pascal , καθώς και πως συγκρίνουμε(μεγαλύετρο/μικρότερο) χαρακτήρες ( σύμφωνα με ASCII)... Αν είναι δυνατόν να με βοηθούσατε καθώς έχω χάσει τις σημειώσεις αυτού του εργαστηρίου ..και δεν θυμάμαι γρι.. κι ας τό κανα μόλις πέρσι.. Ευχαριστώ προκαταβολικά.. το πιο απλό παράδειγμα θα με βοηθούσε:oops:
damn3 Δημοσ. 10 Απριλίου 2006 Δημοσ. 10 Απριλίου 2006 χωρίς να είμαι σίγουρος: Length(String) Ord(Char)
headbanger Δημοσ. 10 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2006 οταν λες Ord(Char).. με βοηθάς λίγο στην σύνταξη?
damn3 Δημοσ. 10 Απριλίου 2006 Δημοσ. 10 Απριλίου 2006 for i:=1 to Length(String) do tempInt:= tempInt+ Ord(String);
headbanger Δημοσ. 10 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2006 βασικά με αυτό δεν μετράω το ποσους χαρακτήρες έχει το κείμενο ε? 'η κάνω λάθος? ΥΓ το βρήκα ευχαριστώ....απλά είμαι σκουριασμένος.. Twra emeinw mono to PWS sigrinw 2 xaraktires se ASCII... an einai diladi megaliteros i mikroteros..
damn3 Δημοσ. 10 Απριλίου 2006 Δημοσ. 10 Απριλίου 2006 η συνάρτηση Ord θα επιστρέψει τον αριθμό του χαρακτήρα (char) σε ASCII.
alkisg Δημοσ. 10 Απριλίου 2006 Δημοσ. 10 Απριλίου 2006 >if ord('a') > ord('b') then writeln('something''s wrong here, a is greater than b!!!');
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.