Γιάννης Platano Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2001 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2001 Υπαρχει καποιος τροπος να βγαινουμε απο win xp σε dos????
Super Moderators paredwse Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2001 Super Moderators Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2001 Δεν εννοείς το DOS, έτσι; Τα ΧΡ δεν έχουν DOS. Εχουν το Command Prompt το οποίο 'μοιάζει' με DOS αλλά <B>δεν</B> είναι DOS.<BR>Ουσιαστικά ενώ στα λειτουργικά της σειράς 9x (95, 98, Me), το λειτουργικό ήταν ένα shell του DOS (το οποίο σημαίνει ότι ΠΡΩΤΑ έμπαινε στο DOS και μετά στα Windows), στα λειτουργικά με πυρήνα ΝΤ, το λειτουργικό 'ξεγελάει' τον χρήστη ότι βγαίνει στο DOS ενώ στην πραγματικότητα το command prompt είναι πάλι WinNT αλλά σε command line. Δηλ. όταν ανοίγεις το command prompt των ΧΡ, τρέχεις ακόμα τα ΧΡ - απλά σε ξεγελάει το σύστημα και σου δείχνει το C\:><BR>Εξ'ου και η ανυπαρξία boot disk στα ΧΡ, εξ'ου και η ανυπαρξία επιλογής Exit to DOS στο Shut down των ΧΡ...<P>Ελπίζω να έγινα κατανοητός, είναι λίγο μπέρδεμα.. <p>[ 11-10-2001: Message edited by: paredwse ]
Γιάννης Platano Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2001 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2001 Σε ευχαριστώ.Πράγματι μπερδεμένα...ΚΙ αν θέλουμε να δουλέψουμε ενα πρόγραμμα(και υπάρχουν τέτοια)που πρέπει να το δουλέψουμε απο dow τι κάνουμε???
Super Moderators paredwse Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2001 Super Moderators Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2001 Είναι άστα να πάνε είναι!<BR>Όταν θέλεις να τρέξεις ένα πρόγραμμα DOS (ας πούμε το DOOM I) απλά... διπλό κλικ. <BR>Κοίτα, αν κάνεις δεξί κλικ στο .exe αρχείο, υπάρχουν κάποιες ιδιότητες που μπορείς να αλλάξεις, όπως και στα Win9x. Αυτές έχουν να κάνουν με μνήμη, ανάλυση οθόνης κλπ. Τα ΧΡ έχουν ένα... είδος προσομειωτή του DOS που σου επιτρέπει να τρέχεις εφαρμογές γραμμένες για DOS. Το πρόβλημα εντοπίζεται συνήθως σε παιχνίδια (ή και εφαρμογές αλλά πιο συχνά παιχνίδια) τα οποία προσπαθούν να απαιτήσουν πόρους κατευθείαν από το hardware. Με άλλα λόγια, αντί το DOOM (παράδειγμα) να ζητήσει από τα Windows την άδεια για να χρησιμοποιήσει την κάρτα ήχου ή την κάρτα γραφικών, προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο μονάχο του. Ε, αυτό δεν το επιτρέπουν τα ΧΡ (και γενικότερα τα λειτουργικά με πυρήνα ΝΤ) γιατί τίθεται πρόβλημα ασφαλείας στον υπολογιστή - έτσι νομίζει το λειτουργικό, ότι κάποιο unauthorized πρόγραμμα πάει να αποκτήσει πρόσβαση στο hardware. Εκεί, το παιχνίδι/πρόγραμμα δεν θα παίξει. <P>Δυστυχώς δεν έχω δοκιμάσει ακόμα να παίξω κανά παλιό παιχνίδι - αλλά θα το κάνω σύντομα και θα σου πω τις εντυπώσεις μου.<P>Ελπίζω να έγινα κάααπως κατανοητός! <BR>Ό,τι άλλο μπορώ να βοηθήσω, μην διστάζεις!
Γιάννης Platano Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2001 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2001 Αρκετά κατανοητός και σε ευχαριστώ και πάλι.Δεν ξέρω , θα δοκιμάσω όμως, να τρέξω δυό προγράμματα που έχω στη δουλειά(μέγεθος 1-3ΜΒ) που είναι σε dos και αφορούν μισθοδοσία προσωπικού και παρακολούθηση παρακρατηθέντων φόρων σε τιμολόγια.Θα τα κάνω zip και θα τα φέρω σπίτι γιατί δεν ρισκάρω να βάλω xp στη δουλειά.Εκεί έχω win 98 <p>[ 11-10-2001: Message edited by: Platano ]
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.