Προς το περιεχόμενο

Partition Magic 8.0 + Linux

Tetix

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να κάνω ένα partition για linux, αλλά δεν ξέρω τι να βάλω... Για βοηθήστε λίγο! Το λειτουργικό θα είναι SuSE 9.3 Pro και έχω ήδη ένα C με Windows XP και ένα D με αρχεία...

post-18806-129062931247_thumb.jpg

Δημοσ.

Θα πρότεινα απλώς να μικρύνεις το partition των windows και να αφήσεις όσο χώρο θέλεις για το linux σαν unpartitioned space. Τα υπόλοιπα τα κανονίζεις από τον installer του SUSE. Αν θέλεις ντέ και καλά να το κάνεις έτσι πάντως διάλεξε ext3.

Δημοσ.

Τελικά έβαλα ext2/3, αλλά τώρα έχω άλλο πρόβλημα... Ο δίσκος δεν αναγνωρίζεται από τον installer, μάλλον επειδή είναι SATA! Δεν ξέρω αν μπορεί να οφείλεται και σε άλλο λόγο, αλλά όταν κάνω fdisk /dev/sda δεν βλέπει τίποτα, ενώ από κάποιο άλλο liveCD που δοκίμαζα το έβρισκε!

Τελικά δεν έβαλα SuSE, ό,τι λέω αναφέρεται στο Slackware 10.1. Tι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Πως θα μπορέσει να τον "δει";

Ευχαριστώ ;)

Δημοσ.

Δεν γνωρίζω πλέον τί γίνεται με το slackware αλλά θα σου έλεγα να κοιτάξεις αν σου δίνει καμμιά επιλογή κατά το boot για να υποστηρίζει sata δίσκους. Εκεί που σου λέει boot: δλδ αντί να πατήσεις enter αν υπάρχει κάποιο parameter που μπορείς να δώσεις. Ρίξε και μια ματιά στο site του slack.

EDIT: Μόλις είδα στο site του slack ότι βγήκε η καινούργια έκδοση 10.2 που έχει kernel Που υποστηρίζει sata. Καλύτερα να κατεβάσεις αυτή και να κάνεις τη δουλειά σου. Πάντως δεν καταλαβάινω πώς από το SUSE πήγες στο slack, είναι τα εντελώς αντίθετα...

Δημοσ.

Καλή παρατήρηση και ευχαριστώ που έψαξες... Αυτό κάνω και εγώ τώρα...

Όσον αφορά το slackware, είδε ο πατέρας μου το SuSE και λέει τι κάνεις εκεί; lol

Οπότε μου είπε να βάλω το slack και ότι θα με βοηθήσει, αφού δεν έχει κανένα νοήμα να "παίζω" με το SuSE...

P.S. Δεν είμαι κανένα παιδάκι, απλά ξέρει περισσότερα ;)

Δημοσ.

LOL, θα συμφωνήσω απόλυτα με τον πατέρα σου, απλώς ρώτησα. Αφού έχεις άνθρωπο να σε βοηθήσει, είσαι ΟΚ. Απεταξάμην το SUSE :P (μην αρχίσουμε τα flames τώρα, πλάκα κάνω)

Δημοσ.

Λοιπόν βρήκα τη λύση... :D

Όπως λέει και στο site του slack που είπες, αν γράψεις sata.i τους φορτώνει αυτόματα ;)

Επίσης βρήκα και έναν οδηγό που λέει να το αφήσω unallocated τον χώρο για το linux, οπότε αυτό θα κάνω. Όμως επειδή θέλει αρκετή ώρα, μάλλον θα συνεχίσω αύριο... Ευχαριστώ για την βοήθεια!

Δημοσ.

Δεν πρέπει να θέλει και πάρα πολύ ώρα, κανα μισάωρο για το partiton magic και άλλο τόσο για το install του slack. Εν πάσει περιπτώσει, χαίρομαι που βοήθησα :)

Δημοσ.

Ένα μισάωρο δεν θα το έλεγα, είναι λίγο μεγαλούτσικος ο οδηγός και θέλω να το διαβάσω όλο μιας και θα κάνω την εγκατάσταση έτσι κι αλλιώς...

http://www.bitbenderforums.com/vb22/showthread.php?t=60154

Αν και γράφτηκε το 2004, απ'ότι βλέπω τα περισσότερα ισχύουν και τώρα... Ευτυχώς :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...