beastgr Δημοσ. 10 Απριλίου 2006 Δημοσ. 10 Απριλίου 2006 Δεν ξέρω αν την είδατε αλλά πραγματικά εγώ όποτε την έβλεπα μπροστά μου ποτέ δσε μου γέμιζε το μάτι. Τελικά την είδα σήμερα. Καλά τι να πω, μερικές φορές χαίρομαι που πέφτω έξω. Για την ακρίβεια δεν είναι ταινία που παίχτηκε σινεμά αλλά τηλεταινία για την TV (μάλλον την αμερικάνικη αλλά δεν είμαι και σίγουρος). Τον σκηνοθέτη τον ήξερα από το high fidelity μόνο οπότε δεν είχα σχηματίσει και γνώμη γι'αυτόν. Anyway, η τηλεταινία γ@μ@ει και δέρνει. Διαδραματίζεται την περίοδο ψυχρού πολέμου όπου ο κίνδυνος πυρηνικής απειλής "αιωρούνταν" στον αέρα. Καλά το κλίμα της εποχής αποδίδεται ΤΕΛΕΙΑ μιας και η ταινία είναι γυρισμένη ασπρόμαυρα, και δεν έχει ίχνος μουσικής. Επίσης τα μέρη που διαδραματίζεται η ταινία είναι στο γραφείο του προέδρου της αμερικής (που τον κάνει ο ξεχασμένος richard dreyfuss) στο επιτελείο στρατού και σε πιλοτήριο αεροπλάνου. Το σενάριο είναι φανταστικό. Κάποια αμερικάνικα βομβαρδιστικά κάνοντας τις συνήθεις περιπολείες (υπό το άγρυπνο μάτι των σοβιετικών βέβαια) παίρνουν ένα λάθος σήμα να ρίξουν πυρηνικά στη Μόσχα!! Η ταινία περιγράφει αυτές τις δραματικές ώρες... Ναι, η αλήθεια είναι ότι μερικά πράγματα που βλέπουμε όντως δε γίνονται στην πραγματικότητα, οι σοβιετικοί φαίνονται λίγο ηλίθιοι (πάλι!) αλλά αν δεν κολλήσετε σε αυτά τότε σίγουρα η ταινία θα σας ενθουσιάσει. Για μένα είναι από τις ταινίες που δε θα με πειράξει και τόσο αν δεν ανταποκρίνεται και πολύ στην αλήθεια αλλά το ότι η ατμόσφαιρα σε κάνει όντως να πιστεύεις ότι τα γεγονότα αυτά πραγματικά λαμβανουν χώρα. Υπάρχουν δυο τρεις σκηνές που είναι καθηλωτικές αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερα γιατί θα σας το χαλάσω... Η πλειοψηφία του cast είναι γνωστοί ηθοποιοί (Harvey Keitel, George Clooney, Don Cheadle, Brian Dennehy, James Cromwell, Hank Azaria και άλλους που δε θυμάμαι τώρα) όλοι τους πειστικότατοι. Για όποιον θέλει να περάσει ένα ψυχαγωγικό βράδυ και δε θέλει να δει ταινίες "μια από τα ίδια" την προτείνω ανεπιφύλακτα... Α και μην πολυδιαβάσετε τίποτα κριτικές γιατί θα σας χαλάσουν την ταινία. Απλά δείτε την... Edit.... Απίστευτο... τώρα μόλις είδα ότι η τηλεταινία αυτή μεταδόθηκε LIVE στο CBS το 2000!!!! Δεν ξέρω για σας αλλά εγώ αυτό πρώτη φορά το ακούω!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.