AfterForever Δημοσ. 9 Απριλίου 2006 Δημοσ. 9 Απριλίου 2006 Καλησπέρα. Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα : κατά την εγκατάσταση ο δίσκος (sda1) μου εμφανίζεται ως γεμάτος κατά 99% !!! Δε μπορώ να καταλάβω γιατί. Έχω προσπαθήσει να φτιάξω από πριν δικά μου partitions χρησιμοποιώντας το Partition Manager, αλλά η εγκατάσταση δεν τα βλέπει. Έκανα chkdisk (αν και στα windows ο ελεύθερος χώρος εμφανίζεται κανονικά και σωστά), έκανα defrag (με προέτρεψε και η εγκατάσταση όταν επέλεξα "Use Windows free space to install" η κάτι τέτοιο τελοσπάντων), αλλά και πάλι βλέπει τον δίσκο γεμάτο. Τι μπορώ να κάνω; Ευχαριστώ. Το Mandrake πάω να το εγκαταστήσω σε ένα laptop Acer Aspire 3023 WLMi.
AfterForever Δημοσ. 10 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2006 pls ρε παλικάρια, ρίξτε καμία ιδέα γιατί ακόμη παλεύω... Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω...! Μα γιατί να τον βλέπει ως γεμάτο;
NullScan Δημοσ. 10 Απριλίου 2006 Δημοσ. 10 Απριλίου 2006 Δεν έχω ιδέα γιατί συμβαίνει αυτό αλλά θα σου έλεγα να κάνεις το εξής. Από το windows και με το partition magic, κάνε shrink το partition των windows και τον υπόλοιπο χώρο που προορίζεις για το linux άστον unpartitioned. Από το setup του mandrake λογικά θα μπορεί να δεί το unpartitioned space.
capthookb Δημοσ. 10 Απριλίου 2006 Δημοσ. 10 Απριλίου 2006 Μήπως δεν έχουν φορτωθεί drivers για τον sata controller και βλέπει το default /dev/hda (πιθανά το DVD/CD Drive);
AfterForever Δημοσ. 11 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2006 @Nullscan : δοκίμασα τα πάντα με το partition magic, και πάλι κατά 99% γεμάτο τον βγάζει. Μου δίνει ότι έχω ελεύθερο μόνο 300+ΜΒ, ενώ στην πραγματικότητα έχω κοντά στα 30GB. @capthookb : Τον βλέπει το δίσκο ως sda1 και βλέπει και το πραγματικό του μέγεθος (80GB), οπότε προφανώς δεν ισχύει αυτό που λες.
NullScan Δημοσ. 11 Απριλίου 2006 Δημοσ. 11 Απριλίου 2006 Δοκίμασε κάποιο live cd για να δούμε αν φταίει κάτι στον installer του mandrake ή φταίει κάτι στο partitioning του σκληρού σου. Δοκίμασε ένα από τα knopix, ubuntu live ή όποιο άλλο θέλεις. Όταν boot-άρεις κοίταξε τον σκληρό σου και δές τί χώρο σου βγάζει ελεύθερο.
AfterForever Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Μόλις συνειδητοποίησα το πρόβλημα. Η εγκατάσταση δεν έβλεπε τον κανονικό δίσκο (hda πχ) αλλά τον εξωτερικό που έχω (εξ ού και /sda1). Μάλιστα όταν έκανα εκκίνηση από το dvd drive, μου έλεγε ότι δε μπορεί να βρει cdrom και μόνο αν έβαζα το δισκάκι στο εξωτερικό DVDRW που έχω συνέχιζε. Άρα λοιπόν το πρόβλημα είναι προφανώς ότι δε βλέπει τον controller της motherboard (τσιπάκι τις ATI είναι νομίζω). Καμιά ιδέα;
capthookb Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Γι'αυτό σου είπα εγώ αν είσαι σίγουρος αν αναγνωρίζεται ο controller αφού δήλωσες ότι ο σκληρός σου είναι sda1 (π.χ SATA) και όχι κάποιος /dev/hda... Όταν ξεκινάς (συνήθως με F1,F2 κτλ) έχει επιπλέον επιλογές για το πως μπορείς να εκκινήσεις με διαφορετικό πυρήνα από τον default, που να υποστηρίζει περισσότερες επιλογές. Πάντως λίγο δύσκολο να μην αναγνωρίζει PATA controller αλλά δεν είμαι σίγουρος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.