Προς το περιεχόμενο

Logitech Z-5500 και μερικές ερωτησούλες!

Biull

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Αύριο σκέφτομαι να κατέβω Νάκα για καλωδιάκια!

Να πάρω optical ή coaxial;Και τα δύο ψηφιακό σήμα δίνουν αλλά πιστεύω οτι η οπτική θα είναι κλάσεις ανώτερη λόγω της δυνατότητάς της να μεταφέρει μεγαλύτερο όγκο δεδομένων!Τι λέτε εσείς;

Επίσης θέλω να ρωτήσω κάποια πράγματα:

1)Έχω την X-fi Platinum:την συνδέση μέσω optical καλωδίου την κάνω από το Front Bay έτσι;Πρέπει να κάνω κάποια ρύθμιση στην κάρτα ήχου για να στέλνει σήμα στο Optical Out ή στέλνει ούτως ή άλλως σήμα συνέχεια;

2)Εάν πάρω Coaxial καλώδιο που θα το βάλω;Στο spidif out του front bay;

3)Όταν παίρνω ταινίες με Dts ή Dolby Digital και έχω την κλασική σύνδεση direct δεν ακούω στα ηχεία Dts ή Dolby Digital;Δηλαδή για να έχω ήχο Dts πρέπει και στο control panel των ηχείων να γράφει Dts ή το μόνο που αρκέι είναι να έχει η ταινία Dts ήχο;

Το καλώδιο optical ή coaxial το θέλω για τις ταινίες μιάς και έχω ακούσει οτι με optical ή coaxial καλώδιο δεν παίρνεις στην μουσική ήχο καί από τα πέντε ηχεία!Ισχύει;

Thanks και sorry για το μεγάλο post!

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Επίσης να προσθέσω κάτι:

Τα ηχεία έχουν αποκωδικοποιητή για Dts και Dolby Digital,σωστά;

Το ίδιο και η κάρτα ήχου,σωστά;

Στις ταινίες λοιπόν με Dts ή Dolby Digital όταν επιλέγω να μου βγάζει τέτοιο ήχο γιατί χρειάζομαι και στο control panel να γράφει Dts ή Dolby Digital μιάς και η κάρτα ήχου αναλαμβάνει την αποκωδικοποίηση;Ή μήπως η κάρτα για να στείλει Dts ή Dolby Digital θέλει ψηφιακό σήμα;

Μπερδεύτηκα τώρα!!!!!!

Βοηθείστε!!!!!!!!!!

Thanks και πάλι!!!!!!

Δημοσ.

Αν δεν κάνω λάθος, αυτά τα έχουμε συζητήσει ξανά 2-3 φορές και απλά δυσκολεύεσαι να μπεις στο νόημα. Δεν το λέω προσβλητικά, προς θεού - απλά επειδή ψάχνεις να βρείς απάντηση στο τί δείχνει η οθονίτσα ας πούμε και όχι στο πως λειτουργεί το όλο σύστημα, συνέχεια σου δημιουργούνται απορίες.

Ηχο DTS ακους κανονικοτατα και με αναλογικη συνδεση αρκει να ειναι στο direct στο control panel και spdif συνδεση στο προγραμμα που χρησιμοποιεις..
Ναι, και το decoding το αναλαμβάνει η κάρτα ήχου. Κατά την γνώμη μου όμως τα Ζ-5500 κάνουν κλάσεις ανώτερη αποκωδικοποίηση.

Όταν λέμε αποκωδικοποίηση (decoding) ενοούμε πως παίρνουμε ένα μάτσο data και το μετατρέπουμε σε 5.1 κανάλια ήχου (ή 2.1 - ανάλογα με την πηγή μας). Που σημαίνει πως πάλι ακούς Dolby 5.1 ρε παιδί μου και με το αναλογικό καλώδιο, απλά δεν το βλέπεις στην οθόνη των ηχείων επειδή ο ήχος έρχεται ήδη χωρισμένος στα κανάλια.

..αν τα συνδέσεις ψηφιακά με τον Η/Υ θα έχεις πολυκάναλο ήχο μόνο από πηγή Dolby Digital ή DTS! για ακρόαση mp3 (ή οποιαδήποτε πηγής stereo) από όλα τα ηχεία θα χρειάζεται να χρησιμοποιείς τα Dolby Digital Pro Logic II effects από τα ηχεία σου (ή το Stereo x2 για να το ακούς από τα 4 ηχεία).

Όσον αφορά τα καλώδια, αν δεν κάνω λάθος, η κάρτα σου έχει ένα ιδιόμορφο coaxial οut που μοιάζει με mini jack. Αυτά τα καλώδια δεν ξέρω κατά πόσο κυκλοφορούν στο εμπόριο - έχω την εντύπωση πως μπορείς να τα προμηθευτείς μόνο από dealers της creative.

Δημοσ.

zhta ena kalodio "optical toshlink se toshlink" gia syndesh me hxeia kai eisai entaksei. Times apo 7-8 euro mexri pano apo 100! exei na kanei me thn poiothta kai ta ylika pou exei stis akres kyrios, basika ta akriba einai gia syndeseis home theater, ena aplo kalodio me gyro sta 15 euro psakse.

tha to baleis sto front bay ths xi-fi ekei pou leei optical out kai bebaia paei sto optical in sto control panel ton hxeion. Den exo dei akoma dvd gia na do to dts (me tosa xvids, pou na plhronoumai gia dvd), alla o hxos einai sigoura pio katharos kai dynatos. Sto stereo x2 bgazei apo ola ta hxeia hxo plhn tou center, alla sygkritika me to 6 channel analog einai poly kalyteros kai pio dynatos o hxos, ara kai ti egine pou den pezei to center?? Se tainies 5.1 tha pezoun ola. Otan bazeis dvd, tha dialegeis sto power dvd audio spdif me external decoder ta hxeia kai dialegeis bypass spdif.

More info

Movies wth Dolby Digital (AC3) & DTS

Movies on DVD often use encoded audio in the form of Dolby Digital (AC3) or DTS. This means that all 6 channels are compressed into a single stream of digital data. A decoder is required to extract the channels and send the sound to the correct speakers. There are three ways to do this.

1) Pass the AC3/DTS signal to a external decoder.

This is where your optical/coax connection is used. To go down this route, you must first have a set of speakers or a decoder that supports Dolby Digital. In your DVD software, select 'SPDIF' as the audio output method and 'SPDIF Pass-through' in your soundcard options. What this does is tells both the software and soundcard to leave the audio from the DVD in compressed form and send it straight through the digital outputs. Your digital speakers/receiver will do all the decoding to give you full surround sound. Please note that this is the only way to get 6 channels through an optical/coax cable.

2) Decode the AC3/DTS with your Sound Blaster.

You should choose this option if you don't have an external decoder. In the DVD software, select 'SPDIF' as the audio output method and make sure that 'SPDIF Pass-through' in the souncard options is off. The DVD software will now pass the compressed audio to your soundcard, which will then decode the data. The soundcard will output the 6 channels using the analogue connections (or digital DIN, more on this later). If you try to use a digital optical/coax connection to your speakers, you will only hear faint sounds from the front left/right speakers.

3) Decode the AC3/DTS with software.

If you have a soundcard that doesn't support Dolby Digital (like the SB Live! 24-bit) and you don't have digital speakers, the only way for you to get surround sound in movies is to use software to decode the AC3/DTS. The free versions of DVD software you get with hardware often don't support this feature, you will most likely need a full version. First select 'Dolby Digital' or 'DTS' decoding in the DVD software audio options (you must select the right sound format for the movie you are watching). Then make sure that 'SPDIF Pass-through' in the soundcard options is off. As with method (2) you must connect your speakers with the 3 analogue cables, not optical/coax.

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Καταρχάς thanks για τις απαντήσεις σας!

Πήρα σήμερα από τον Νάκα ένα καλωδιάκι optical 9Ε τα 3m!

Το πρόβλημα όμως είναι οτι δεν έχω καταφέρει ακόμα να ακούσω ήχο και από τα 5 ηχεία!Ακολούθησα τα βήματα από ένα forum στο the lab(το link βρίσκετε πιο πάνω από τον planetman http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=24462&highlight=DTS)αλλά τίποτα!

Καμία βοήθεια;Να συμπληρώσω οτι εγώ έχω το windvd και όχι το powerdvd!

Thanks.....!

Δημοσ.

καλησπερα και απο εμενα.

εχω και εγω μερικες αποριες πανω στο θεμα. πρωτα απο ολα να πω οτι δεν εχω καρτα ηχου, παιζω μπαλα με την on-board (realtek 97') ειλικρινα δε νομιζω πως χανω και πολλα.

τελος παντων ομως. απορια πρωτη, το option Panorama στα settings, τι ακριβως κανει? ψαχνω και εγω να βγαλω ο,τι καλυτερο μπορω απο τα ηχεια και εχω χαθει καπως. σκεφτομαι να παω να αγορασω οπτικο καλωδιο αυριο αλλα το κοστος του (30 λιρες) με βαζει σε σκεψεις για το κατα ποσο η αγορα του αξιζει ή οχι (σε σχεση με αυτα που εχω να κερδισω, ΑΝ κερδισω γιατι ισως η ελλειψη καρτας ηχου να λειτουργει ως ανασταλτικος παραγοντας.)

στα DVD τι setting να εχω στη κονσολα? στη μουσικη? στα παιχνιδια? αυτη τη στιγμη ειμαι με τα εξης: Input Direct 96-24, Effect PLII Music το οποιο το αλλαζω σε movie οταν βλεπω ταινια.

ειλικρινα ομως ο,τι και αν κανω, αυτα τα ηχεια μεχρι τωρα δε με εχουν εντυπωσιασει τοσο πολυ. οποτε ειμαι σιγουρος πως κανω κατι λαθος :) καμια ιδεα?

ευχαριστω εκ των προτερων. χρονια πολλα σε ολους.

Δημοσ.

Κατ' αρχάς αγόρασε μία κάρτα και μετά πας και στο οπτικό καλώδιο.. Πιστεύω πως όσα ρώτησες είναι ήδη απαντημένα στο forum!

Δημοσ.

δεν αρχιζω νεο θεμα μιας και υπαρχει ηδη αυτο εδω.

εχω ενα προβλημα, τις τελευταιες μερες τα ηχεια σε τυχαιες στιγμες κανουν ενα πολυ δυνατο ηχο (σαν κροτο) ο οποιος ειναι τοσο δυνατος που με τρομαζει εκει που καθομαι αραχτος 'η κοιμαμαι. Βεβαια, τις προηγουμενες ημερες δεν ειχα παρομοιο προβλημα. Για να σας περιγραψω τον ηχο, ειναι ο κλασικος ηχος που ειμαι σιγουρος πως πολλοι εχετε ακουσει να κανουν ηχεια οταν αναψεις ή σβησεις ενα φως για παραδειγμα ή μερικες φορες οταν συνδεεις καποια ηλεκτρικη συσκευη. Σας ερχεται κατι στο μυαλο? Λοιπον, αν σας εχει τυχει, πολλαπλασιαστε αυτον τον ηχο (τον οποιο μου τον εκαναν και πριν αλλα σε φυσιολογικα επιπεδα) επι 100 και θα καταλαβετε για ποσο δυνατα μιλαμε.

Δεν εχω καταφερει να το συνδυασω με καποιο γεγονος. Εβαλα τον διπλανο μου στην εστια να αναψει ολες τις ηλεκτρικες συσκευες στο δωματιο του για να δω αν θα γινει κατι, αλλα τζιφος.

Καμμια ιδεα για το τι μπορει να εγινε ξαφνικα? Πως να το αποφυγω ισως? Σκεφτομαι μηπως ειναι βλαβη των ηχειων και μονο στην ιδεα του οτι πρεπει να τα ξαναπακεταρω και να τρεχω στο ταχυδρομειο μου ερχεται εγκεφαλικο. (μολις ξαναεγινε ο κροτος που σας ελεγα)

Να πω οτι τα ηχεια ειναι ηδη συνεδεμενα σε power surge plug.

Δημοσ.

Δεν μας είπες, τα Ζ5500 έχεις?

Εμένα το κάνουν ακόμα και τώρα που είναι συνδεδεμένα στο APC Smart Ups αλλά μόνο όταν αναβοσβήνουν ηλεκτρικές συσκευές με πιό έντονα το ψυγείο, τον καυστήρα πετρελαίου (καλοριφέρ) και την κουζίνα.

Παλιότερα που είχα τα Creative Inspire 6600 (νομίζω για το νούμερο του μοντέλου - ήταν 6.1), χτυπούσαν μόνα τους όπως ακριβώς το περιγράφεις και μιά μέρα καταρρεύσανε, ψοφίσανε, ούτε κιχ. Οπότε εάν δεν υπάρχει κανένα κυλικείο, καμιά κουζίνα κοντά στο δωμάτιό σου (με ψυγεία, κουζίνες κτλ) καλύτερα να τα ελέγξεις από τώρα!

Δημοσ.

ναι, τα Ζ-5500. το δωματιο μου ειναι ακριβως διπλα στη κουζινα, απο την αλλη, ειναι ο φιλος που ελεγα.

τα ηχεια τα εχω 1 μηνα και κατι περιπου, τοσο καιρο και τωρα αρχισαν να κανουν αυτους τους ηχους, αν ηταν η κουζινα νομιζω το προβλημα θα ηταν υπαρκτο απο την πρωτη κιολας στιγμη. αντιθετως, το προβλημα αρχισε οταν ο φιλος μου γυρισε απο τις διακοπες του Πασχα, για αυτο και ηταν και ο πρωτος που υποψιαστηκα. Ισως το γεγονος να ηταν τυχαιο, πραγμα το οποιο ενισχυεται απο το οτι τον εβαλα να τα αναψει ολα και δεν εγινε τιποτα.

Λες να δημιουργηθει προβλημα στα ηχεια ε? Πρωτα πρεπει να βρω τι στο καλο το προκαλει.

Δημοσ.

Άμα τα ηχεια έχουν πρόβλημα δεν θα βρείς τι το προκαλεί, το κάνουν από μόνα τους σε άσχετες στιγμές..

Θα πρότεινα σαν τελευταίο βήμα πρίν τα στείλεις για την εγγύηση (αν έχεις τη δυνατότητα) να ρωτήσεις την κουζίνα αν αγόρασε κάποια καινούρια συσκευή αυτό το διάστημα..

Δημοσ.

και παλι δεν ειμαι 100% σιγουρος οτι ειναι η κουζινα... γιατι ο ηχος βγαινει και σε κατι ακυρες ωρες 4-5-6 το πρωι οπου ολοι κοιμουνται. Αλλωστε, αν καποιος ηταν ξυπνιος θα τον ακουγα ή θα εβλεπα τα φωτα αναμμενα.

νομιζω πως το να στειλω τα ηχεια πισω πακετο ειναι λιγο υπερβολικο, δεν ειναι στανταρ προβλημα των ηχειων, δεν εχουμε βρει ακομα τι μπορει να το προκαλει ή αν το κανουν μονα τους σε τυχαιες στιγμες. (τοτε οντως, πρεπει να τα στειλω)

Δημοσ.

Δεν έχει σχέση η ώρα άμα αυτό που το προκαλεί είναι το ψυγείο για παράδειγμα, γιατί ο κομπρέσορας του ψυγείου αναβοσβήνει ανάλογα με την δερμοκρασία του θαλάμου που αυτή ανεβοκατεβαίνει μέρα-νύχτα..

Δημοσ.

χμμ, σωστος, δε το ειχα σκεφτει ποτε ετσι. αλλα, αν ειναι ετσι, ΓΙΑΤΙ το θυμηθηκε 1 μηνα μετα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...