Biull Δημοσ. 9 Απριλίου 2006 Δημοσ. 9 Απριλίου 2006 Καλησπέρα! Θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις για τα συγκεκριμένα ηχεία και όποιος ξέρει ας απαντήσει παρακαλώ! 1)Πρίν αγοράσω τα ηχεία είχα ρωτήσει μέσα στο forum εάν τα mp3 και γενικά η μουσική θα ακούγεται από όλα τα ηχεία ή μόνο από τα 2 μπροστά μιάς και είναι stereo η μουσική!Μου είχατε απαντήσει οτι με την επιλογή Stereo X2 θα ακούγονται τα 4 ηχεία!Εγώ στην παρούσα φάση έχω συνδέσει τα ηχεία με το καλώδιο που μου δίναν:αυτό με τα τρία βύσματα,μαύρο-πορτοκαλί-πράσινο!Στο effect 6ch Direct ακούγονται όλα τα ηχεία!Τι γίνεται; 2)Έχω την creative X-fi Platinum και σε αυτήν έχω συνδέσει το καλώδιο που μου δίναν τα ηχεία.Με τι καλώδιο θα παίρνουν τα ηχεία ψηφιακό σήμα;Ρωτάω γιατί τώρα στο wizard που εγκαθιστάς τα ηχεία δεν έβλεπε ψηφιακά ηχεία αλλά μόνο analog! Επίσης μπορεί κάποιος να με βοηθήσει ετσι ώστε να πάρω τα καλύτερα αποτελέσματα από την κάρτα ήχου και τα ηχεία; 3)Με ποιά σύνδεση παίρνουμε την καλύτερη ποιότητα ήχου; 4)Στο Control Panel η ροδέλα μου κολλάει μερικές φορές(δεν γυρίζει τόσο εύκολα),σας το κάνει και εσάς ή θέλει άλλαγμα; 5)Το πίσω αριστερά ηχείο μερικές φορές κάνει ένα "τσιρτσίρισμα"(ελπίζω να καταλάβατε τι λέω)!Να το πάω πίσω ή πιθανότατα να φταίει το κόμμάτι;Μήπως φταίει και το effect:6ch Direct; 6)Για το DTS και το DTS 96-24 πρέπει να έχω συνδέσει τα ηχεία με οπτική ίνα; 7)Το καλώδιο Coax τι είναι; 8)Που μπορώ να βρώ καλώδιο optical και coax και ποιο είναι καλύτερο; Thanks και sorry για το μεγάλο post και τις ηλίθιες ερωτησούλες!
Alex__777 Δημοσ. 9 Απριλίου 2006 Δημοσ. 9 Απριλίου 2006 file moy koita, egw exw ta gigaworks s750 tis creative (THX, 700w) kai exw to eksis kalo/kako: sti syskeyasia den perilamvanetai o apokwdikopoiitis opws sta Z-5500 soy o opoios borei na kanei ta pragmata periploka. 1) kat arxas min anisyxeis gia ta mp3s kathws paizontas ligo me tis rythmiseis tha katafereis na akoygontai kai apo ta 5 ixeia soy. den einai tipota. koitakse to eax console tis creative kartas soy. 2)ti eisodous-eksodous exei i x-fi soy? 3,4) sorry alla de borw na voithisw ekei! 5)paikse kommatia me megalo bitrate i akoma kai dvd-audio kai an synexisei koitakse ta kalwdia soy. an oyte ayto den to troubleshoot-arei tote i'm afraid oti exeis provlima my friend.. 6,7,8)loipon:to coaxial (omoaksoniko is tin aptaiston ellinikin) kalwdio opws (nomizw) kai i optiki ina xrisimeyei sto na syndeeis to dvd-player soy me ton 5.1 apokodikopoiiti. giati: i tainia dvd poy exei 5.1 ixo den borei na vgei apo to dvd player se 5.1 kanalia kathara gia logoys kostoys (an exeis paratirisei den yparxoun antistoixa eksodoi portokali-prasino-mayro sti "feta"). to sima pigainei me omoaksoniko kalwdio ston apokwdikopoiiti o opoios to diaxwrizei pleon se 5.1 kanalia kai to stelnei ston enisxyti ki apo kei sta ixeia. STIN PERIPTOSI TOY YPOLOGISTI ti douleia toy apokwdikopoiiti tin kanei i karta ixoy opote i douleia poy kanei to coaxial (-optic fibre an protimas) ginetai idi mesa stin karta. to kalo twn ixeiwn soy einai oti exoun mesa sto paketo ton apokwdikopoiiti ara boroun na sydethoyn kai me home cinema! twra to kata poson kapoio ap ta 2 einai kalytero den borw na to gnwrizw alla nomizw de xreiazetai! elpizw na voithisa kai na min ta eipa periploka..
giankyr Δημοσ. 9 Απριλίου 2006 Δημοσ. 9 Απριλίου 2006 φίλε Alex__777, έχεις άλλα ηχεία, δεν ξέρεις την κάρτα, δεν ξέρεις τα καλώδια ..απορώ, γιατί απάντησες? τον φίλο Biull τον έχουνε μπερδέψει αρκετά με τα συγκεκριμένα ηχεία, ας μην τον παιδεύουμε κι άλλο! αυτό με τα τρία βύσματα,μαύρο-πορτοκαλί-πράσινο!Στο effect 6ch Direct ακούγονται όλα τα ηχεία!Τι γίνεται; επειδή προφανώς από τις ρυθμίσεις της κάρτας σου έχεις επιλέξει να βγάζει ήχο 5.1 με αποτέλεσμα να μετατρέπει οποιαδήποτε πηγή ήχου (stereo ή mono) σε 5.1. στο wizard που εγκαθιστάς τα ηχεία δεν έβλεπε ψηφιακά ηχεία αλλά μόνο analog! το μαύρο-πορτοκαλί-πράσινο καλώδιο που χρησιμοποίησες για να τα συνδέσεις είναι αναλογικό! Με τι καλώδιο θα παίρνουν τα ηχεία ψηφιακό σήμα; απ' ότι είδα με μία γρήγορη αναζήτηση στο google, η κάρτα σου έχει και Coaxial S/PDIF Out και Optical S/PDIF Out. τα ηχεία σου επίσης έχουν εισόδους γι' αυτά τα δύο, οπότε διαλέγεις και παίρνεις. Με ποιά σύνδεση παίρνουμε την καλύτερη ποιότητα ήχου; εδώ οι απόψεις διήστανται (πώς γράφεται??). αν τα συνδέσεις ψηφιακά με τον Η/Υ θα έχεις πολυκάναλο ήχο μόνο από πηγή Dolby Digital ή DTS! για ακρόαση mp3 (ή οποιαδήποτε πηγής stereo) από όλα τα ηχεία θα χρειάζεται να χρησιμοποιείς τα Dolby Digital Pro Logic II effects από τα ηχεία σου (ή το Stereo x2 για να το ακούς από τα 4 ηχεία). Στο Control Panel η ροδέλα μου κολλάει μερικές φορές(δεν γυρίζει τόσο εύκολα),σας το κάνει και εσάς ή θέλει άλλαγμα; Δ/Α Το πίσω αριστερά ηχείο μερικές φορές κάνει ένα "τσιρτσίρισμα" αυτό δεν μου ακούγεται καλό, δοκίμασε να μιλήσεις με το οnline support της Logitech! Για το DTS και το DTS 96-24 πρέπει να έχω συνδέσει τα ηχεία με οπτική ίνα; όχι απαραίτητα με οπτική, και με coaxial γίνεται - οποιοσδήποτε τρόπος ψηφιακής σύνδεσης κάνει την ίδια δουλειά. Το καλώδιο Coax τι είναι; Coaxial cable is an electrical cable consisting of a round conducting wire, surrounded by an insulating spacer, surrounded by a cylindrical conducting sheath, and usually surrounded by a final insulating layer. από εδώ Που μπορώ να βρώ καλώδιο optical και coax και ποιο είναι καλύτερο; μπορείς να βρείς και στο internet σε διάφορα καταστήματα (εγώ τα πήρα απ' το ebay). για το ποιό είναι καλύτερο δεν υπάρχει απάντηση κατά την γνώμη μου. πιστεύω πως για να ακούσεις την διαφορά θα πρέπει να είσαι ψυχάκιας με τον ήχο
Alex__777 Δημοσ. 9 Απριλίου 2006 Δημοσ. 9 Απριλίου 2006 File giankyr profanws kai den eixa ws skopo na mperdepsw perissotero ton synforumiti Biull alla i moni prothesi moy itan na moirastw tin estw kai tapeini moy gnwsi. Opws katalavaineis loipon imoyn kaloproairetos. Twra an den imoyn apolyta swstos s'ayta poy proteina, ayti einai i xrisimotita toy forum, na moirazomaste apopseis kai o provlimatismenos na epilegei ti swstoteri. An kai de nomizw kati apo ayta poy eipa na einai esfalmeno..!
planetman Δημοσ. 11 Απριλίου 2006 Δημοσ. 11 Απριλίου 2006 4) Εμένα δεν κολλάει, τί να σου πω. Δεν γυρνάει δηλαδή ομοιόμορφα; 5) Βάλε Stereox2 και δες αν το κάνει πάλι γιατί αυτό που λες νομίζω είναι το εφέ του Dolby Digital. Για δοκίμασέ το.
Biull Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 Καταρχάς καλησπέρα και thanks για τις απαντήσεις! 1)Η ροδέλα όταν λέω οτι κολλάει εννοώ οτι κάποια στιγμή έτσι όπως την γυρίζω φρακάρει!Όχι οτι δεν γυρίζει!Γυρίζει αλλά με δυσκολία! Ρώτησα για αυτό στο Πλαίσιο και μου είπαν οτι θα μου αλλάξουν όλα τα ηχεία! Άντε να τα ξεπακετάρω! 2)Όταν σε μια ταινία λέει στην επιλογή για παράδειγμα 5.1 DTS πρέπει και στο control panel να γράφει DTS;Με την 6ch Direct έχω ήχο DTS και Dolby εάν η ταινία έχει; Thanks!!!!!!
planetman Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 Για να μπορέσεις να ακούσεις DTS, πρέπει να συνδέσεις τα ηχεία ψηφιακά, δηλαδή είτε με ομοαξονικό καλώδιο, είτε με οπτική ίνα. Πρέπει επίσης να ρυθμίσεις από την κάρτα ήχου να βγάζει ψηφιακό σήμα. Το 6ch Direct είναι καθαρά αναλογικό σήμα όπως έρχεται από την κάρτα ήχου, χωρίς περαιτέρω επεξεργασία από τα ηχεία. Δες εδώ
littlelouievegos Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 Για να μπορέσεις να ακούσεις DTS' date=' πρέπει να συνδέσεις τα ηχεία ψηφιακά, δηλαδή είτε με ομοαξονικό καλώδιο, είτε με οπτική ίνα. Πρέπει επίσης να ρυθμίσεις από την κάρτα ήχου να βγάζει ψηφιακό σήμα. Το 6ch Direct είναι καθαρά αναλογικό σήμα όπως έρχεται από την κάρτα ήχου, χωρίς περαιτέρω επεξεργασία από τα ηχεία. Δες εδώ Ηχο DTS ακους κανονικοτατα και με αναλογικη συνδεση αρκει να ειναι στο direct στο control panel και spdif συνδεση στο προγραμμα που χρησιμοποιεις..
giankyr Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 Ναι, και το decoding το αναλαμβάνει η κάρτα ήχου. Κατά την γνώμη μου όμως τα Ζ-5500 κάνουν κλάσεις ανώτερη αποκωδικοποίηση.
HQ Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 kati akoma .....mou irthe i "faini" idea tou mipos kai i consola ton ixion pairnei kapia anavathmisi se firmware/////kapou thimamai pos kapios (aorista ola giati den thimamai kathilou kala) ixe kanei mia tetia anavathmisi sta ixia tou, eixa psaksei tote alla den vrika tpt. gnorizei kaneis kati....i eriksa tin megaliteri patata? pados logiko na pairnei firmware ugrade kathos to visma pou paei ston sub einai ftisto seriaki,,,,,,,,
HQ Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 nai einai psilokoulo...ala mipos exei kaneis tin paramikri iponia/////////?
giankyr Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Το βύσμα δεν είναι Serial αλλά D-Sub. Δεν το έχω κάνει ποτέ, αλλά δε μου ακούγεται αδύνατο να γίνεται αναβάθμιση Firmware σε έναν Decoder. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως δεν βλέπω να υπάρχει τρόπος..
HQ Δημοσ. 16 Απριλίου 2006 Δημοσ. 16 Απριλίου 2006 paizei na exeis k dikio....den eimai k toooso sigouros pia gia to visma ...palos thimamai sto peripou ti einai....ekei pou einai tora ade na skipsis na deis....fadazomai ksereis ti enoo.....
giankyr Δημοσ. 17 Απριλίου 2006 Δημοσ. 17 Απριλίου 2006 Το έβγαλα και το κοίταξα καλά πρίν γράψω το προηγούμενο post μου για να είμαι σίγουρος, οπότε μιλάμε για D-Sub. Αν έχεις διαβάσει και το manual προσεκτικά, κάπου λέει ότι δεν συνειστάται η χρήση προέκτασης καλωδίου οθόνης (ή κάπως έτσι) και πως μπορεί να προκαλέσει ζημιά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.