Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις για partition σε 250άρη δίσκο...?

xpapias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μέχρι πρόσφατα είχα στον υπολογιστή μου έναν 40άρη δίσκο με τα Windows 2000Professional. Πρόσφατα αγόρασα και έναν 250άρη. Δεδομένου οτι σκέφτομαι να βάλω τα XP (αλήθεια τα Vista "κυκλοφορούν";) πως θα με συμβουλεύατε να χρησιμοποιήσω τους 2 δίσκους....? Να πω επίσης οτι κάποιον από τους 2 δίσκους θα ηθελα να τον χρησιμοποιώ για να έχω αρχεία media (mp3, videακια κλπ)

Δημοσ.
Μέχρι πρόσφατα είχα στον υπολογιστή μου έναν 40άρη δίσκο με τα Windows 2000Professional. Πρόσφατα αγόρασα και έναν 250άρη. Δεδομένου οτι σκέφτομαι να βάλω τα XP (αλήθεια τα Vista "κυκλοφορούν";) πως θα με συμβουλεύατε να χρησιμοποιήσω τους 2 δίσκους....? Να πω επίσης οτι κάποιον από τους 2 δίσκους θα ηθελα να τον χρησιμοποιώ για να έχω αρχεία media (mp3, videακια κλπ)

ta windows vista 8a kikloforisoun to 2007 mazi me ta office 2007.

ston 40ari xrisimopoieiseto voh8itiko kai kane partition sto 250ari 100 + 150. diladi sto 100ari vale ta windows xp kai ston 150ari voh8itiko.

ara me liga logia 1 litourgiko kai 2 voh8itika. :-D

Δημοσ.

Ενα τεράστιο windows partition ειναι δύσκολο στο backup-restore με ghost/acronis.

δηλ. οκ αμεσως μετα την εγκατασταση, τα windows με office, και 5-20 απαραίτητα προγράμματα θα σου πιάνουν 3-6 Gb στο C.

Μπορει αυτα να τα εχεις σε partition 10, 100 ή 1000 gb, αν τα κανεις image με μια χ συμπίεση, θα σου φτιάξουν ενα αρχείο 2-4 gb ασχετα με τον άδειο χώρο.

Το φυλάς αυτό σε ενα απο τα βοηθητικά partition/disks ή σε dvd.

Αν χρειαστείς να το επαναφέρεις (restore), τον άδειο χώρο του C θα τον εχεις χρησιμοποιήσει, και το restore θα σου τον σβήσει όλο το partition.

θα ψάχνεις χώρο που να μετακινήσεις, και τι να σβήσεις. και αυτό αν μπουτάρει το σύστημα ή αν εχεις ευκαιρο κανενα boot cd με file managers.

συνηθως το restore το σκεφτόμαστε αφου χτυπισουν virus, και τα αλλα ωραία.

ενω αν εξ' αρχής εχεις ενα μικρό C, θα βάζεις απλά αρχεία,downloads,tainieς,moysikh και παιχνίδια στους D, E, και στο C θα εχεις μονο αυτά που έχει το ghost image και κινδυνευουν απο καταστροφές (windows, registry, program files, user profiles, drivers, kai master boot record)

για μένα 10 Gb ειναι αρκετά για XP, και 20 υπεραρκετά.

Για οικονομια χώρου στο C, και λιγο αυξημένη ταχύτητα, μπορεις να βαλεις το swap file (εικονική μνημη) στο δισκο E (τον 40άρι δηλάδή).

Δημοσ.

Καλημέρα,

καταρχάς τα vista έχουν φτάσει στην beta2 έκδοσή τους και αναμένεται η τελική τους μορφή αρχές 2007(τα οποία θα διανέμονται σε dvd πια και οχι σε cd όπως έχουμε συνηθίσει λόγω του αυξημένου όγκου έγκατάστασης των drivers κυρίως ~1,2G)

Τώρα όσων αφορά στο διαχωρισμό των partition θα σου πρότεινα κατι το οποίο ακολουθώ και στο δικό μου σύστημα.

Βάλε το λειτουργικό σου στο μικρό (40G) και χώρισε τον 250άρι σε 3-4 partition.Το ένα θα μπορούσε να είναι η μουσική σου, στο άλλο οι ταινίες ,στο άλλο προγράμματα και πάει λέγοντας...

Με αυτό τον τρόπο είσαι καλυμμένος σε περίπτωση που το λειτουργικό σου κολλήσει ιο, αλλά και απο το ενδεχόμενο να πάθει κάτι ο μεγάλος και να έχεις πρόβλημα με τα data σου (βλέπε μη ορατοί δίσκοι,απροσδιόριστα file systems και τέτοια).

Ασε που άμα γουστάρεις μαζεύεις τον μεγάλο και τον πάς σε κανα φίλο σου να "αγοράσεις" τίποτα και ο υπολογιστής σου δε μένει χωρίς λειτουργικό.

Δημοσ.

Θα έλεγα να κάνεις ένα partition το πολύ 10gb όπως λέει ο random και για τους λόγους που το λέει. Το πού θα το κάνεις (σε ποιον από τους 2 δεν ξέρω... δεν έχει και μεγάλη διαφορά)

Τον υπόλοιπο χώρο κάντον 1-2 partition! Eγώ θα έκανα ένα για downloads, μουσική, αρχεία κλπ. και τον άλλο για παιχνίδια και βίντεο που πιάνουν πολύ χώρο.

Δημοσ.

Ανεξαρτητα απο το ποσα partition θα κανεις, πρεπει να λαβεις υποψη σου καποια standart δεδομενα:

1) Ο 250ρης ειναι πιο καινουργιας τεχνολογιας και αρα και ποιο γρηγορος (7200 rpm, 8Mb cache). Ειναι ευνοητο οτι τα windows θα τρεχουν πιο γρηγορα αν ειναι στημενα σε αυτον, για να ωφεληθουν απο τα χαρακτηριστικα του αυτα που δε διαθετει ο παλιος. Ο παλιος ειναι ιδανικος για backup. Προσωπικα θα τον εβγαζα τελειως απο το συστημα και θα τον ειχα για μεταφορες με εξωτερικο interface (usb, ή συρταρι).

2) Χρησιμοποιοντας NTFS σε οσο μεγαλα partition και να κανεις δε θα εχεις προβλημα ταχυτητας. Αν ομως βαλεις FAT32 σε ενα τετοιο partition (πχ στο 150Mb) λογικα θα ειναι πιο αργο απο οτι με NTFS.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...