Προς το περιεχόμενο

Fan+Dust? Πώς ν'ανοίξω το φορητό;

Arkassa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή τώρα τελευταία ακούγεται κάπως διαφορετικά ο ανεμιστήρας του Fujitsu-Siemens φορητού μου, είπα να τον ανοίξω και να κοιτάξω τι γίνεται με τη σκόνη στο εσωτερικό.

Έλα όμως που δεν ήταν τόσο εύκολο... :-(

Θέλω να πω ξεβίδωσα ότι βίδα βρήκα και δε βρήκα, αλλά ο φορητός αρνείται να μου αποκαλύψει τον εσωτερικό του κόσμο.

Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάποιος οδηγός how-to;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Και το πληκτρολόγιο πως βγαίνει;

Κι εγώ έχω ξεβιδώσει όλες τις βίδες αλλά τίποτα δεν κουνιέται.

Αν καποιος καλός ανθρωπος ξέρει τον τρόπο και δεν του κάνει κόπο είναι δυνατόν να δώσει οδηγίες με καμιά φωτογραφία;

Δημοσ.

Καντε ενα search στο google μηπως και βρειτε το service manual η service guide για το μοντελο που εχετε. Ειναι το βιβλιο που εχουν στα service και δειχνει με εικονες ακριβως τι πρεπει να κανεις για να βγαλεις τα διαφορα κομματια.

Δημοσ.

εγω εχω ενα amilo 1425 και το ανοιγω απο κατω εχει νομιζω 7 βιδες 6 μικρες και μια πιο μακρια!

επισης δεν ειναι καθολου δυσκολη και η αφαιρεση το ανεμιστηρα!

προχτες τον εβγαλα και αλαξα την παστα στον επεξαργαστη!

Δημοσ.

Τόσο ο godlike, όσο και ο panoulis23 είχαν τελικά δίκιο... αν και μου φαινόταν πολύ απίθανο στην αρχή!

Άλλα όπως πολύ σοφά είπε και ο σύντροφος insomniaK: "Και το πληκτρολόγιο πώς βγαίνει;"

Όχι, φίλε Axelfc το βιβλιαράκι του φορητού μου (παρεμπιπτόντως: AMILO M7440G) δείχνει, πώς να αλλάξει κανείς μνήμη, άντε και κανένα σκληρό δίσκο, αλλά σίγουρα δε σε πάει τόσο κοντά στον επεξεργαστή :-(

Και στις καθυστερήσεις μπαίνει αλλαγή ο PlaStiK και σκοράρει με τη σελίδα του! Ευχαριστώ πολύ!

Οι πρώτες φωτογραφίες του δεύτερου θέματος: Fujitsu-Siemens Amilo Pro V2010, μου έλυσαν τα χέρια!!!

Απλά να προσθέσω ότι το μοντέλο μου έχει μία επιπλέον βίδα στο κάτω μέρος του φορητού (περίπου στη μέση), η οποία και συγκρατεί επίσης το πληκτρολόγιο.

Την καλησπέρα μου τέλος και στον joef_gr, αλλά και πάλι ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον PlaStiK !!!

Δημοσ.

Ως γνωστόν το "λύδιμο" ενός laptop είναι επιστήμη και μάλιστα διαφορετική ανά μοντέλο (ουτε καν αναά μάρκα). Έχω λύσει αρκετά laptop και όλα είχαν μία έκπληξη η δηδαχή να μου δώσουν..

Ενα είναι σίγουρο. Είναι δίσκολο και θέλει γνώση και εμπειρία. Σιγουρα κατά 90% χριάζεται να βγάλει το πληκτρολόγιο. Δεν ξέρω στο δικό σου πώς αλλά συνήθως είναι

1. με κλιπς (με ένα κατσαβιδάκαι πάνω από τα F keys το βγάζεις χωρίς βίδες

2. εχει βίδες αρα το (1) δεν "παίζει". Σε αυτές τις περιπτώσεις συν΄λιθως αφαιρείς ένα "φιλετο" (λεπτή λορίδα) πλαστικού πάνω από τα F-Keys (είναι κουμποτά). Μετά αποκαλύπτωναι οι βίδες του keyboard. Προσοχή δεντελειώνον τα βασανα σου! Πρόσεξε το καλώδιο του Keyboard που είναι μία "καλωδιοταινία" που κουμπώνει στο m/b με "χίλιους" τρόπους (διαφορετικός ανα μοντέλο). Μην το κώψεις και μην καταστρέψεις το κούμπομα. Μελέτησε τον τρόπο "απασφάλησης" ώστε μετά να ξανακουμπώνει.

3. Βγάλε την μπαταρία και εκεί κρυβονται βίδες που δεν αφίνουν να λυθεί το Laptop!

Προσοχή! Τα Laptops έχουν πολλές βίδες!! Πάρε χαρτώνι και ζωγράφισε το laptop με κουτάκια εκεί που έβγαλες βίδες κάτωψη). Αφού βγάλεις τις βίδες ακούμπισέ τες στο αντίστοιχο μέρος πάνω στο χαρτώνι! Ετσι δεν θα σου περισέψουν βίδες. :Ρ

Καλή τύχη.

Δημοσ.

@arkassa

Ειναι το βιβλιο που εχουν στα service και δειχνει με εικονες ακριβως τι πρεπει να κανεις για να βγαλεις τα διαφορα κομματια.

Δεν ειναι το manual που σου δινουν οταν αγοραζεις τον υπολογιστη. Οπως και να εχει αφου βρηκες τροπο να το ανοιξεις ολα καλα. :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...