Προς το περιεχόμενο

Sli ή 1 κάρτα ???

eliask

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ρε συ πριν 1 βδομαδα δεν ειχες 2 7800 SLi?Τι εγινε στο ενδιαμεσο???

thn poulhsa re katana thn paraskeyh se ena paidi apo edw mesa. htan na poylhsw kai tis dyo kai na parw mia 1900xtx xwris fpa alla telika den ekatse alla den peirazei its ok.

• Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Κι εγώ είμαι υπερ της μονής κάρτας.

Αν και είμαι της φιλοσοφίας, όχι παραπάνω απο 250€ για κάρτα γραφικών ή CPU. Πιστεύω πως δεν αξίζουν τα λεφτά τους, όταν μετά απο λίγο καιρό πέφτουν στην μισή τιμή.

Δημοσ.

Από τη στιγμή που μια κάρτα κάνει ότι κάνουν δυο μαζί γιατί να: γεμίσεις το κουτί με κάρτες και καλώδια, ανεβάσεις θερμοκρασίες ακόμα περισσότερο χωρίς λόγο, ανεβάσεις επίπεδα θορύβου χωρίς λόγο, ανεβάσεις επίπεδα κατανάλωσης χωρίς λόγο, αυξήσεις τις πιθανότητες για ασυμβατότητες έστω και στο παραμικρό;

Και ένας ακόμα λόγος δώρο: γιατί να περιμένεις να πάρεις μια νέα ίδια κάρτα όταν πέσουν οι τιμές της αρκετά;Θέλω να πω πως, εκ των πραγμάτων όταν η τιμή της κάρτας πέσει πάρα πολύ δε θα έχει τίποτα αξιόλογο να δείξει και μια καινούρια με λίγα χρήματα (βασικά λιγότερα απ' ότι και οι δυο παλιές μαζί) θα πηγαίνει πολύ καλύτερα.Και για να το κάνω πιο χειροπιαστό.Προσωπικά δε βλέπω το λόγο να πας να δώσεις έστω και 135 ευρώ σήμερα να πάρεις μια 6600gt, όταν κάρτες με 200 ευρώ είναι πολύ γρηγορότερες.Θα μου πεις, άλλο 200 κι άλλο 135.Ναι, αλλά και άλλες οι επιδόσεις.Ή βάζεις τα 135, πουλάς και την παλιά και παίρνεις μια νέα με 200 ευρώ.Γενικά για μένα λογική σε sli ή crossfire, αν υπάρχει, υπάρχει μόνο για τις εκάστοτε κορυφαίες κάρτες, όπου πια η μονή λύση έχει φτάσει τα όριά της και το φράγμα σπάει μόνο με πολλαπλές gpu.

Δημοσ.

...που φυσικα πια και τι να κερδισει ενας με 2 7900 SLi?Σε τι αναλυση να παιξει πια ενα καινουριο παιχνιδι?Ειναι λιγο υπερβολη.Βεβαια, περι ορεξεως...

Δημοσ.
hellasvagabond axizei na steilw thn xfx 7800gt poy trexei apo thn mana ths sta 450 gia mia 7900gt?

Εχω ποσταρει σχετικο πινακακι με Benchmarks μεταξυ 7800GT - 7900GT και η διαφορα ειναι αλλοτε 20% και αλλοτε 30% σε ταχυτητα οποτε για μενα αν πουλησεις καμια 240ε την 7800GT και δωσεις αλλα 85ε αξιζει τον κοπο.

Δημοσ.

Να ξαναπούμε ότι ο εκάστοτε χρήστης καθορίζει τις ανάγκες του, βλέπει τι μπορεί να διαθέσει συνολικά και ανάλογα αναβαθμίζει.

Για μένα προσωπικά αναβάθμιση σημαίνει (και αυτό ανεξάρτητα από το είδος hardware) να δω μια αισθητή διαφορά στις επιδόσεις γενικά ή αλλιώς πολύ κοντά στις διπλάσιες επιδόσεις.

Φυσικά και έχω κάνει και εγώ αλλαγές που έφεραν 30-40% διαφορά στις επιδόσεις, αλλά η διαφορά της τιμής ήταν λογικότατη.

Δημοσ.

Εγώ δεν τα έχω κάθε μέρα να το ξοδεύω πάντως..αν μπορούσα να ξοδεύω 85 ευρώ / μέρα θα ήμουν θεός.. :P

αν και δεν είναι τόσο πολλά για εκείνη την κατηγορία τιμών..

Δημοσ.
85ε ειναι πολλα ?

offtopic, αλλά έχει πλάκα πως όταν είναι 85 ευρώ παραπάνω για την nVIDIA εσένα δεν σου φαίνονται πολλά, αλλά όταν λέμε για ATi και είναι 85 ευρώ παραπάνω, τότε κάνεις λες και μιλάμε για εκατομμύρια.

Δημοσ.

Καλως τον.Ειπα και εγω δε θα ερθει ο ''doctor'' billpeppas?

Anyway, μιας και μυριζομαι ''μπαρουτι'' συνιστω ηρεμια στα πληθη.

Δημοσ.
85ε ειναι πολλα ?

Aπομένει στον χρήστη να το αποφασίσει. Εγώ προσωπικά δεν θα τα έδινα, αλλά αυτό είναι καθαρά δική μου υποκειμενικότατη άποψη. ΄Ενα παλιότερο παράδειγμα ήταν οι 9800PRO/XT σε σύγκριση με την αρχική 9700PRO. Eδώ για μένα είναι side-grades και όχι upgrades.

Δημοσ.

Οταν μιλαμε για μια ανοδο στις επιδοσεις που φτανει το 20-30% τα 85ε δεν ειναι πολλα.

Οταν μιλαμε για ανοδο στις επιδοσεις της ταξεως του 10% που προσφερει η Χ1900ΧΤ απο την 7900GT τοτε τα 100ε ναι ειναι μεγαλη διαφορα.

( Συν το οτι τελευταια σε παρα πολλα sites η 7900 θεωρειται σαν μακραν καλυτερη λυση απο την Χ1900 αφου κοστιζει αρκετα λιγοτερο, προσφερει εφαμιλλες επιδοσεις με την Χ1900 και εχει αρκετα πιο σιωπηλο ανεμιστηρακι αφου της Χ1900 το παρομοιαζουν με φορτηγο. )

Δημοσ.
Οταν μιλαμε για μια ανοδο στις επιδοσεις που φτανει το 20-30% τα 85ε δεν ειναι πολλα.

Οταν μιλαμε για ανοδο στις επιδοσεις της ταξεως του 10% που προσφερει η Χ1900ΧΤ απο την 7900GT τοτε τα 100ε ναι ειναι μεγαλη διαφορα.

( Συν το οτι τελευταια σε παρα πολλα sites η 7900 θεωρειται σαν μακραν καλυτερη λυση απο την Χ1900 αφου κοστιζει αρκετα λιγοτερο' date=' προσφερει εφαμιλλες επιδοσεις με την Χ1900[/quote']

Από όλα αυτά...στο ανεμιστηράκι είσαι σωστός.

Αλλά...

Το 10% και το εφάμιλλες επιδόσεις μεταξύ 7900GT & X1900XT που τις βλέπεις ?

11153.png

7900GT vs X1900XT = 35% μπροστά η X1900XT...

11154.png

7900GT vs X1900XT = ~38% μπροστά η X1900XT...

11157.png

7900GT vs X1900XT = 22% μπροστά η X1900XT

11158.png

7900GT vs X1900XT = ~29% μπροστά η X1900XT

11165.png

7900GT vs X1900XT = 6% μπροστά η X1900XT

{ ώπα, κάνανε ATi Optimised το Quake IV...κωλό ID Software :D }

11169.png

7900GT vs X1900XT = 32% μπροστά η X1900XT

11170.png

36% μπροστά η X1900XT

Παρακαλώ να είμαστε αντικειμενικοί :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...