Προς το περιεχόμενο

Sli ή 1 κάρτα ???

eliask

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι είναι προτιμότερο ? 2 κάρτες σε sli mode αλλά όχι τόσο ακριβές και εξελιγμένες ή μία καλη κάρτα γραφικών που θα κοστίζει όσο οι αλλές 2 καρτες μαζί ??? Ευχαριστώ για το χρόνο σας . :-D

• Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ψηφίζω μία ακριβή και όταν πέσουν οι τιμές της σε επίπεδα που να μπορεί να καλύψει η τσέπη σου, να πάρεις ακόμα μία για να καλύψεις την πρόοδο των γραφικών στα παιχνίδια. βέβαια έρχεται το DX10 που θα κάνει "καθυστερημένες" τις κάρτες που κυκλοφορούν τώρα αλλά αυτό είναι μια πονεμένη ιστορία!

Δημοσ.

Άλλη μία ψήφος στη μονή κάρτα. Τα SLI και Crossfire δεν νομίζω να πούλησαν, άλλωστε πόσους έχεις δει να έχουν SLI με κάτι καλύτερο από 2Χ6600GT; Στο κάτω κάτω, πάρε μία dual GPU.

To επιχείρημα "παίρνω μία τώρα και σε έναν χρόνο που θα φτηνύνει μία δεύτερη" για εμένα δεν ισχύει, γιατί σε έναν χρόνο θα έχουν κυκλοφορήσει μονές κάρτες γρήγορες όσο οι δύο δικές σου, άσε που αν υποστηρίζουν και νέα χαρακτηριστικά (DX10,γκουχ,γκουχ) εσύ μένεις με την VGA στο χέρι...

Χαίρομαι, οι εταιρίες πήγαν να μας τα πάρουν αλλά (μαλλον) απέτυχαν αυτήν τη φορά...

Δημοσ.
Άλλη μία ψήφος στη μονή κάρτα. Τα SLI και Crossfire δεν νομίζω να πούλησαν, άλλωστε πόσους έχεις δει να έχουν SLI με κάτι καλύτερο από 2Χ6600GT; Στο κάτω κάτω, πάρε μία dual GPU.

Συμφωνώ με την μονή κάρτα γενικά. ΄Οσων αφορά τους κατόχους συστημάτων SLi/CF όντως είναι λίγοι αλλά είναι και λογικό με τις τιμές που κυμαίνονται αυτές οι λύσεις.

Την πρόταση για dual GPU τώρα που την βρήκες; Τι τον κρέμασες τι τον παλούκωσες είναι με το SLi.

To επιχείρημα "παίρνω μία τώρα και σε έναν χρόνο που θα φτηνύνει μία δεύτερη" για εμένα δεν ισχύει, γιατί σε έναν χρόνο θα έχουν κυκλοφορήσει μονές κάρτες γρήγορες όσο οι δύο δικές σου, άσε που αν υποστηρίζουν και νέα χαρακτηριστικά (DX10,γκουχ,γκουχ) εσύ μένεις με την VGA στο χέρι...

Αν ψωνίζαμε με την προοπτική του μέλλοντος δεν θα αγοράζαμε ποτέ κάρτες γραφικών, γιατί θα καταλήγαμε μια ζωή να περιμένουμε. Εδώ ο χρήστης απλά λέει ότι διαθέτει 150, 300, 500 ή και 1000? για κάρτα ή κάρτες γραφικών και ανάλογα αποφασίζει. Λογικό είναι στο επίπεδο του χιλιάρικου να είναι ελάχιστοι οι χρήστες.

Αν είναι να σκεφτεί κάποιος ότι αρχές του 2007 θα πάρει μια κάρτα D3D10, τότε και η αγορά μιας X1900XT ή 7900GTX θα ήταν σήμερα περιττή. Αν έχει κάποιος πολύ υψηλές απαιτήσεις από μια GPU θα πάει να πάρει μια τέτοια κάρτα για να καλύψει τις ανάγκες του σήμερα εώς τότε. 'Ασε που αυτή η καραμέλα με το D3D10 κατάντησε βαρετή. Αν περιμένετε το 8ο θαύμα από GPUs μάλλον θα απογοητευτείτε.

Χαίρομαι, οι εταιρίες πήγαν να μας τα πάρουν αλλά (μαλλον) απέτυχαν αυτήν τη φορά...

Η επαγγελματική αγορά των workstations σου λέει τίποτα; Αυτή την αγορά είχαν και έχουν αμφότερες εταιρίες κατά νου και παράλληλα με αυτήν είπαν να πουλήσουν και μερικές λύσεις για το mainstream PC. Η 3DLabs που κάποτε ήταν κυρίαρχος στο high end τμήμη της αγοράς αυτής σταμάτησε να βγάζει πλέον τέτοιες λύσεις και θα επικεντρωθεί σε άλλες αγορές. Πολύ μεγάλος ανταγωνισμός από τους 2 μεγάλους πάρα πολύ απλά.

Αποτυχία που; Μάλλον ο στόχος έχει επιτευχθεί θα σου έλεγα εγώ ;)

Δημοσ.
ψηφίζω μία ακριβή και όταν πέσουν οι τιμές της σε επίπεδα που να μπορεί να καλύψει η τσέπη σου, να πάρεις ακόμα μία για να καλύψεις την πρόοδο των γραφικών στα παιχνίδια.

...απο το στομα μου το πηρες!Ακριβως αυτο και εγω πιστευω.

Δημοσ.

eipeidh eixa sli thn mia thn poylhsa tha soy pw thn apopsi moy. oi epidoseis anebainoyn para poly alla genika einai mpelas mesa sto koyti dyo kartes. ase poy anebainoyn oi thermokrasies. an einai katw apo 7800 h 7900 mhn baleis sli den axizei gia mena. kai an pareis kamia 7800gt pare kamia yperxronismenh bfg h xfx poy trexoyn sta 450.

Δημοσ.

@ailuros:

H dual GPU μου φαίνεται μία καλούτσική λύση, έχεις επιδόσεις πάνω από μία απλή κάρτα, τιμή κάπως ψηλότερη, αλλά γλιτώνεις τις δύο κάρτες. Δεν το προτείνω, αλλά το προτιμώ από δύο κάρτες μέσα στο κουτί.

Ούτε εγώ θεωρώ ότι στα PC μπορείς να περιμένεις, αλλά αφού έμεινε τόσο λίγος καιρός μέχρι τα πράγματα να αλλάξουν αρκετά, ίσσως να αξίζει λίγη αναμονή ακόμη, τουλάχιστον να δούμε προς τα πού πάμε. Οι AM2 σχεδόν βγήκαν, σε 4 μήνες θα έχουν δείξει τι πουλιά πιάνουν. Βέβαια τότε η AMD ίσως να ανακοινώσει DDR3 (λέμε τώρα) κτλ κτλ, και να πρέπει παλι να περιμένει και ούτω καθ'εξής, αλλά τουλάχιστον δεν θα μείνει σύντομα με μηχάνημα δύο γενιές πίσω, όπως αν πάρει τώρα.

Έπειτα, αν αναβαθμίζεις συχνά και ακριβά, όποτε και να αγοράσεις, δεν χάνεις τίποτα. Αν κάποιος πάρει σήμερα ένα Χ2 4800, 2 GB και μία 1900XTX, τί να φοβηθεί από vista, Flight Simulator X και Crysis. Αλλά ακόμη και αν φοβηθεί, πουλάει την XTX, παίρνει το νέο θηρίο και καθάρισε. Αλλά όταν κάποιος δίνει τώρα ?1500 για ένα PC και θα το ξαναλλάξει σε τρία χρόνια, δεν θα έπρεπε να περιμένει λίγους μήνες, να δει τί μέλλει γενέσθαι;

Το DX10 δεν θα φέρει την επανάσταση, θα προσθέσει ίσα-ίσα δύο νέα εφέ που θα κάνουν τα παιχνίδια μας λίγο πιο ζωντανά. Για κάποιον ίσως αυτό δεν έχει καμμία σημασία, για κάποιον όμως κολλημένο σαν εμένα μπορεί να είναι σημαντικό.

Εντάξει, αν στόχος τους ήταν τα workstations, δεν με ενδιαφέρει, δεν πάνε να κόψουν το λαιμό τους εκεί! Εγώ λέω για εμάς, ότι η διαφήμιση και η προώθηση των Multi GPUs δεν μου μοιάζει να έπεισε τον τελικό καταναλωτή.

Πολλοί λίγοι είναι αυτοί που κυνηγάνε τις επιδόσεις για τις επιδόσεις, οι περισσότεροι από εμάς πιστεύω ότι θέλουν να παίξουν το παιχνιδάκι τους όμορφα και στρωτά και ότι δεν τους νοιάζει αν ο γείτονας βγάζει 30 fps περισσότερα, αρκεί αυτοί να μπορούν να απολαύσουν το παιχνίδι τους.

Άντε, με καθυστέρησες και μου έκοψες πολύτιμά λεπτά από το Oblivion!

Δημοσ.
Πολλοί λίγοι είναι αυτοί που κυνηγάνε τις επιδόσεις για τις επιδόσεις' date=' οι περισσότεροι από εμάς πιστεύω ότι θέλουν να παίξουν το παιχνιδάκι τους όμορφα και στρωτά και ότι δεν τους νοιάζει αν ο γείτονας βγάζει 30 fps περισσότερα, αρκεί αυτοί να μπορούν να απολαύσουν το παιχνίδι τους.

[/quote']

Ο μεσος χρηστης καλυπτεται και με 30-35fps πιστευω.Αρκει να τρεχει smoothly το παιχνιδι του.

Δημοσ.
@ailuros:

H dual GPU μου φαίνεται μία καλούτσική λύση' date=' έχεις επιδόσεις πάνω από μία απλή κάρτα, τιμή κάπως ψηλότερη, αλλά γλιτώνεις τις δύο κάρτες. Δεν το προτείνω, αλλά το προτιμώ από δύο κάρτες μέσα στο κουτί.[/quote']

΄Οταν λες καλύτερη τιμή τι ακριβώς εννοείς; ΄Οταν εμφανιστεί σε retail κανάλια η 7900GX2 (επί 2 σου δίνει quad SLi) θα στοιχίσει 900-1000?. Χρονισμένη στα 500MHz και το μόνο της "προτέρημα" είναι ότι έχει 1GB μνήμης. Αν πάρεις δύο 7900GT OC θα σου βγει γύρω στα 700?. Αυτό είναι το φθηνότερο;

΄Οσον αφορά κάτι τερατουργήματα με 2 chip που είχε βγάλει η Asus στο παρελθόν με δύο molex δεν βλέπω και την ιδιαίτερη διαφορά όσον αφορά την κατάληψη χώρου μέσα στο κουτί.

Ούτε εγώ θεωρώ ότι στα PC μπορείς να περιμένεις, αλλά αφού έμεινε τόσο λίγος καιρός μέχρι τα πράγματα να αλλάξουν αρκετά, ίσσως να αξίζει λίγη αναμονή ακόμη, τουλάχιστον να δούμε προς τα πού πάμε. Οι AM2 σχεδόν βγήκαν, σε 4 μήνες θα έχουν δείξει τι πουλιά πιάνουν. Βέβαια τότε η AMD ίσως να ανακοινώσει DDR3 (λέμε τώρα) κτλ κτλ, και να πρέπει παλι να περιμένει και ούτω καθ'εξής, αλλά τουλάχιστον δεν θα μείνει σύντομα με μηχάνημα δύο γενιές πίσω, όπως αν πάρει τώρα.

Δεν βλέπω την άμεση σχέση με SLi/CF αλλά ας είναι. ΄Οσοι φίλοι της Intel χάρηκαν με τις επιδόσεις του επερχόμενου Conroe, βιάστηκαν να πανηγυρίσουν. ΄Ενας Χ2 4x00 φτάνει και περισσεύει προς στιγμήν να τρέξει high end σύστημα είτε με μία είτε με δύο κάρτες. Θεωρώ αυτονόητο ότι κανένας χρήστης δεν θα τρέξει τέτοια συστήματα με ρυθμίσεις και αναλύσεις που περιορίζει ο επεξεργαστής.

Έπειτα, αν αναβαθμίζεις συχνά και ακριβά, όποτε και να αγοράσεις, δεν χάνεις τίποτα. Αν κάποιος πάρει σήμερα ένα Χ2 4800, 2 GB και μία 1900XTX, τί να φοβηθεί από vista, Flight Simulator X και Crysis. Αλλά ακόμη και αν φοβηθεί, πουλάει την XTX, παίρνει το νέο θηρίο και καθάρισε. Αλλά όταν κάποιος δίνει τώρα ?1500 για ένα PC και θα το ξαναλλάξει σε τρία χρόνια, δεν θα έπρεπε να περιμένει λίγους μήνες, να δει τί μέλλει γενέσθαι;

΄Οσο εύκολα πουλήσει την μία κάρτα, τόσο εύκολα θα πουλήσει και τις 2 αν πρόκειται για SLi/CF. Eλάχιστοι hardware enthusiasts κρατάνε συστήματα για 3 χρόνια. Σαφώς παίζεις σημερινά παιχνίδια με μια 9800PRO για παράδειγμα, αλλά με τι θυσίες;

Σιγά μην φτάσουν 1500 ευρώπουλα για high end σύστημα με D3D10 GPU και ΑΜ2 πλατφόρμα/επεξεργαστή κατά την παρουσίαση.

Το DX10 δεν θα φέρει την επανάσταση, θα προσθέσει ίσα-ίσα δύο νέα εφέ που θα κάνουν τα παιχνίδια μας λίγο πιο ζωντανά. Για κάποιον ίσως αυτό δεν έχει καμμία σημασία, για κάποιον όμως κολλημένο σαν εμένα μπορεί να είναι σημαντικό.

Ποιά δύο "νέα εφέ" ακριβώς και τι θα σου προσφέρουν εσένα ως χρήστη; Οι κάρτες καινούργιας γενιάς και οι δυνατότητές τους αφορούν αρχικά κυρίως τους δημιουργούς παιχνιδιών. Εσύ τι θα τον κάνεις τον geometry shader ακριβώς αρχές του 2007;

Εντάξει, αν στόχος τους ήταν τα workstations, δεν με ενδιαφέρει, δεν πάνε να κόψουν το λαιμό τους εκεί! Εγώ λέω για εμάς, ότι η διαφήμιση και η προώθηση των Multi GPUs δεν μου μοιάζει να έπεισε τον τελικό καταναλωτή.

Συ είπας όχι εγώ. ΄Οταν λες ότι το multi-GPU απέτυχε σαν ιδέα η μόνη εύκολη υπεκφυγή είναι η παραπάνω. Διάβασε την προηγούμενή μου παράγραφο παραπάνω και την αυτή δική σου στην οποία απαντώ τώρα και πες μου αν βλέπεις το ίδιο οξύμωρο σχήμα που βλέπως και εγώ.

Ο επαγγελματίας χρήστης που δουλεύει σε workstations ΕΙΝΑΙ καταναλωτής και μάλιστα χρυσοπληρώνει τις Quadro/FireGL. Ψάξε τις τιμές τους και πολλαπλασίασε επί δύο και πες μου.

Πολλοί λίγοι είναι αυτοί που κυνηγάνε τις επιδόσεις για τις επιδόσεις, οι περισσότεροι από εμάς πιστεύω ότι θέλουν να παίξουν το παιχνιδάκι τους όμορφα και στρωτά και ότι δεν τους νοιάζει αν ο γείτονας βγάζει 30 fps περισσότερα, αρκεί αυτοί να μπορούν να απολαύσουν το παιχνίδι τους.

Άντε, με καθυστέρησες και μου έκοψες πολύτιμά λεπτά από το Oblivion!

Yπάρχουν και χρήστες με πολύ παχιά πορτοφόλια και πολύ υψηλές απαιτήσεις που δεν αγοράζουν τόσο ακριβά συστήματα για λόγους επίδειξης. Ναι είναι ελάχιστοι αλλά καμία από τις 2 εταιρίες δεν περίμενε να πουλήσει εκατοντάδες χιλιάδες SLi/CF συστήματα στην mainstream PC αγορά. ΄Οσο πιο ακριβό είναι ένα προιόν τόσο πιο περιορισμένη είναι η ζήτησή του.

Την ώρα δείχνει και ένα adidas ρολόι και ένα Vacheron Constantine. Προιόντα πολυτελείας υπάρχουν παντού.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...