txamata Δημοσ. 8 Απριλίου 2006 Δημοσ. 8 Απριλίου 2006 Έχω έναν επιτραπέζιο κι έναν φορητό υπολογιστή. O φορητός τρέχει Windows XP Home SP2 κι ο επιτραπέζιος Windows XP Professional SP2. Και οι δυο έχουν κάρτα δικτύου 10/100. Ο επιτραπέζιος υπολογιστής είναι συνδεμένος στο ίντερνετ με dsl 384 (σύνδεση με όνομα χρήστη) , μέσω της κάρτας δικτύου και σαν μόντεμ υπάρχει το speedtouch alctatel 530 (που είναι και usb και δικτύου). Έχω επιλέξει να συνδέσω το Speedtouch Alcatel 530 modem με τον επιτραπέζιο υπολογιστή μέσω της κάρτας δικτύου. Είχα στην αποθήκη ένα μικρό hub μικρό 4 θέσεων της D-LINK, το D 850 TP 10 BASE. Χτες δοκίμασα να έχω ταυτόχρονα και τους δυο υπολογιστές στο ίντερνετ με τη βοήθεια του hub, αλλά δεν τα κατάφερα. Η συνδεσμολογία που έκανα ήταν η εξής. ------------------------------------------------------------- 1. Το Speedtouch Alcatel 530 modem συνδέεται στο τηλεφωνικό δίκτυο (και γραμμή dsl) 2. Από το Speedtouch Alcatel 530 modem φεύγει το καλώδιο (δικτύου) και πάει στο hub D-LINK D 850 TP 10 BASE, στη θέση 5 (uplink): 2. Στις θέσεις 1Χ & 2Χ του hub έχω συνδέσει τα καλώδια δικτύου για τον επιτραπέζιο και το φορητό. Αποτέλεσμα: Ο επιτραπέζιος έχει ίντερνετ , ο φορητός όχι. Πριν δοκιμάσω να συνδέσω το speedtouch alcate modem με τη usb είσοδο [που δε μου περισσεύει ] και να φτιάξω με το wizard των xp δίκτυο και να μοιράζεται έτσι το ίντερνετ, υπάρχει άλλη ιδέα; Μήπως το καλώδιο δικτύου που έχω συνδέσει το φορητό υποογιστή δεν είναι το κατάλληλο; Τι πρέπει να γράφει το καλώδιο πάνω του;
callahan Δημοσ. 8 Απριλίου 2006 Δημοσ. 8 Απριλίου 2006 Δοκίμασε να συνδέσεις στο internet, μέσω του hub, πρώτα τον επιτραπέζιο και μετά τον φορητό. Χρησιμοποίησε εναλλάξ τα καλώδια που έχεις. Έτσι θα διαπιστώσεις αν κάποιο καλώδιο δεν είναι σωστό. Συνήθως, όταν συνδέεις PC σε hub χρειάζεσαι straight-through cable (η άλλη εκδοχή είναι cross-over). Μπορείς να καταλάβεις αν έχεις straight-through καλώδιο αν το χρώμα των καλωδίων στα δύο άκρα (στον κονέκτορα) έχει την ίδια αλληλουχία (πχ από αριστερά πρώτα μπλε, μετά καφέ, κλπ). Δες και πες μας
deathlok Δημοσ. 8 Απριλίου 2006 Δημοσ. 8 Απριλίου 2006 sto uplink?dokimase se ena kanoniko port. episis elenkse an to deafault getaway einai sosto sto laptop.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.