Προς το περιεχόμενο

After a Kernel Compile....

spymix

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Hi Guys....

Βασικά θέλω την βοήθεια σας στο εξής:

Σήμερα έκανα Compile τον Vanilla 2.6.16.2 kernel (Από το kernel.org) Σε Ubuntu Breezy

Το αποτέλεσμα είναι ότι η εγχείρηση πέτυχε, αλλά το touchpad..... Πέθανε....

Πιο συγκεκριμένα τον έκανα Compile, πήγανε όλα μια χαρά, ο Kernel μου τώρα είναι μόλις 1.5mb... Προς το παρών δουλεύουν όλα μια χαρά, εκτός

1. Τo touchpad (synaptics) έχει μπερδέψει κάπως τα κουμπιά, και η συμπεριφορα του δεν είναι η ίδια όπως και πριν... συνεχίζει να είναι έτσι παρόλο που έκανα reinstall τους drivers του touchpad που βρήκα στα repositories....

2. Με τον παλιό kernel όποτε έβαζα κάποιο cd ή κάποιο usb μου πετούσε στο Desktop ένα εικονίδιο (αυτό του cd) και εκεί μέσα ήταν τα αρχεία του ή η ταινία κλπ.... Αντίσοιχα με το usb μου άνοιγε κατεύθειαν ένα nautilus με τα αρχεία μέσα...

Έ.. Τώρα δεν γίνετε αυτό.... Παρόλα αυτά όμως κοίταξα το fstab και οι όλες οι συσκευές είναι κανονικά ρυθμισμένες... Επίσης όταν βάλω ένα cd h usb και πάω στο mount point που μου δίνει το fstab τα αρχεία είναι εκεί... (οι συσκευές γίνινται κανονικά automount... Αυτό που θέλω τώρα είναι να μου βγάζει και μια συντόμευση στο Desktop όποτε συνδέω usb ή οποτε βάζω cd)

Σε σχέση με το πρώτο πρόβλημα, έψαξα στο internet και βρήκα ότι το dapper drake έχει στα repositories του έναν καινούριο driver για το touchpad που λύνει αυτό το πρόβλημα... Έχω όμως ψάξει παντού αλλά δεν μπορώ να τον βρω....

Επίσης εκτός από αυτόν τον driver, υπάρχουν και τα εξής δύο patches, εδώ: http://web.telia.com/~u89404340/patches/touchpad/

Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω τι να τα κάνω αυτά τα δυο....

(Η απορία του πρωτάρη: Θα κάνει καλύτερη δουλεία το patch ή ο driver??? Επιπλέον Αφού έχω κάνει compile τον kernel 2.6.16.2 δεν θα έπρεπε αυτά τα patch να υπάρχουν ήδη μέσα στον kernel μου....???????)

Έχετε να προτείνετε κάτι γιαυτά τα προβληματάκια???

Sorry guys για το μεγάλο post και σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...