badvariemai Δημοσ. 8 Απριλίου 2006 Δημοσ. 8 Απριλίου 2006 Καλησπέρα, Θα κάνουμε παρτάκι σπίτι. Έχω δίκτυο με 2 pc και σκεφτόμουν να τα βάλω να παίζουν την ίδια μουσική ταυτόχρονα. Με καλώδια μουσικής μπορώ να το κάνω εύκολα αλλά έχουμε αρκετές απώλειες στη διαδρομή... Μήπως ξέρει κανείς κανά προγραμματάκι για να χρησιμοποιήσω το LAN που έχουμε (με router)? Ευχαριστώ.
alerasta Δημοσ. 9 Απριλίου 2006 Δημοσ. 9 Απριλίου 2006 Ενδιαφέρουσα ιδέα, δεν ξέρω όμως αν υπάρχουν προγράμματα που μπορούν να το κάνουν αυτό.
giannisk1 Δημοσ. 9 Απριλίου 2006 Δημοσ. 9 Απριλίου 2006 Μπορείς να στήσεις έναν Shoutcast server στο ένα pc.Στο 2ο pc απλά ανοίγεις το Winamp και το βάζεις να "ακούει" τον shoutcast server που τρέχει στο πρώτο pc. [www.shoutcast.com
denexo Δημοσ. 9 Απριλίου 2006 Δημοσ. 9 Απριλίου 2006 Μπορείς να στήσεις έναν Shoutcast server στο ένα pc.Στο 2ο pc απλά ανοίγεις το Winamp και το βάζεις να "ακούει" τον shoutcast server που τρέχει στο πρώτο pc. [www.shoutcast.com Πολύ απλά αυτό ΔΕΝ παίζει αφού υπάρχει καθυστέρηση (και λογικό είναι αφού ο client κάνει πρώτα buffering από αυτό που παίζει εκείνη τη στιγμή ο server). Το πιο κοντινό σε αυτό που θες είναι ένα plugin για το WinAmp (winamp_netsync_beta5_install.exe λέγεται το αρχείο εγκατάστασης) όπου το ένα pc είναι κάτι σαν server και το άλλο σαν client και "υποτίθεται" παίζουν συγχρονισμένα μουσική. Όσο και αν προσπάθησα πάντα υπήρχε καθυστέρηση μεταξύ των 2. Έχω ποστάρει και εγώ για το ίδιο θέμα (http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=72403) αλλά δεν...... Αν καταφέρεις πάντως κάτι share it with us.
Vrettos Δημοσ. 9 Απριλίου 2006 Δημοσ. 9 Απριλίου 2006 Δυστυχώς δεν έχω 2 pc να το δοκιμάσω, αλλά πιστεύω ότι ίσως να μπορείτε να ξεπεράσετε το πρόβλημα αυτό κάνοντας και τους δυο client . Μιας και το δίκτυο είναι πολύ καλό και δεν υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις μπορείτε να κάνετε αυτόν που είναι server και client ανοίγοντας έναν άλλο player που παίζει pls (QuickTime) και αφαιρώντας εντελώς τον ήχο από το Winamp. Έτσι από τον server θα ακούγεται ήχος μέσω ʽδικτύουʼ μιας και το QuickTime θα χρησιμοποιεί και αυτό με την σειρά του τον steam server όπως το άλλο pc. Ίσως αυτή η καθυστέρηση με το buffering να βοηθήσει.
giannisk1 Δημοσ. 9 Απριλίου 2006 Δημοσ. 9 Απριλίου 2006 Ώντως denexo δεν είναι εντελώς realtime,αν και αν βάλει το υψηλό bitrate στον shoutcast το delay μειώνεται αρκετά. Αν απλά θέλετε να παίζει ενα απλό playlist στο Winamp,μπορείτε να δημιουργήσετε το playlist στο ένα pc,να το κάνετε κοινόχρηστο στο δίκτυο και να κάνετε play ταυτόχρονα στα δυο pc.Αν και αυτό είναι εντελώς μπακαλίστικη λύση
Costinio Δημοσ. 9 Απριλίου 2006 Δημοσ. 9 Απριλίου 2006 Η καλύτερη και πιο απλή λύση είναι αυτή που ειπώθηκε στην αρχή με καλώδιο RCA. Θέμα απωλειών δεν τίθεται αφού η απόσταση είναι ελάχιστη! Αν πάλι θέλετε και θεωρητικά μηδενικές απώλειες κοιτάξτε αν οι κάρτες ήχου στα 2 pc έχουν ψηφιακές εισόδους/εξόδους ;-)
kallair Δημοσ. 9 Απριλίου 2006 Δημοσ. 9 Απριλίου 2006 me to video lan player den mporei na kanei kati?
denexo Δημοσ. 9 Απριλίου 2006 Δημοσ. 9 Απριλίου 2006 Από τη στιγμή που ο κάθε client κάνει buffering (άρα μπαίνουν παράγοντες όπως ταχύτητα του δίσκου του κάθε client,ταχύτητα δισκτύου,η θεωρία του Χάους ίσως ??? ) πριν παίξει την λίστα/κομμάτι τότε με και τίποτα 2 ή και περισσότεροι client δεν πρόκειται να παίξουν ταυτόχρονα από τον ίδιο server αλλά και ταυτόχρονα με αυτόν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.