Προς το περιεχόμενο

Juda's Evangellion:The DaVinci code IRL

KaizerSoze

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον,τι λετε για το υποτιθεμενο "Ευαγγελιο του Ιουδα" που βρεθηκε???

Ασχετο αλλα σχετικο

ο ατιμος ο Μπραουν με αυτα και αυτα εχει γινει ζαμπλουτος και πασιγνωστος.Στον Κινγκ πηρε περισσοτερο χρονο και γιαυτο ο Μπραουν ειναι τουλαχιστον για εμενα ο πιο overrated συγγραφεας...EVER!

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αντί άμεσης απάντησης αντιγράφω ορισμένα εδάφια από το "The Holy Blood and the Holy Grail" των Baigent, Leigh και Lincoln, απ'το κεφάλαιο "Εισαγωγή στην έκδοση του 1996", εκδόσεις Εξάντας.

Σε όλους τους άλλους τομείς της ιστορικής έρευνας η εμφάνιση νέου υλικού γνωστοποιείται. [...] Άλλα συμβαίνουν στην βιβλική ιστορία. Εκεί επικρατεί μια ηθελημένη λήθη. Έτσι κάθε νέα διακήρυξη του πρώην επισκόπου του Ντάραμ, για παράδειγμα, μπορεί να προκαλέσει τεράστια αίσθηση στα μέσα ενημέρωσης λες και ποτέ πριν δεν είχαν ξανακουστεί διακηρύξεις. Έτσι, μια τηλεοπτική εκπομπή της ταινίας Martin Scorcese Ο Τελευταίος Πειρασμός μπορεί να προκαλέσει δημόσια αναταραχή και να επισύρει ακόμα και άγρια σχόλια από κάποιο μέλος του κοινοβουλίου. Έτσι, σε ένα κύριο άρθρο της εφημερίδας Daily Telegraph η Βίβλος αναφερόταν ως "αντικειμενικό" έργο, εννοώντας πως ό,τι υπήρχε στις σελίδες της ήταν αντικειμενικά ακριβές.

Το 1963, ο εκλειπών Hugh Schonfield δημοσίευσε το βιβλίο του με τίτλο The Passover plot (η πλεκτάνη του Πάσχα), στο οποίο υποστήριζε ότι ο Ιησούς δεν είχε πεθάνει στο σταυρό. Η άποψη αυτή δεν ήταν, βεβαίως, καινούργια ή πρωτότυπη. Είχε διατυπωθεί για σχεδόν δύο χιλιάδες χρόνια από ένα σωρό αποκαλούμενες "αιρέσεις". Είχε αναφερθεί από μυθιστοριογράφους, ιστορικούς και βιβλικούς εμπειρογνώμονες για αμέτρητα χρόνια. Ήταν γενικά αποδεκτή από ολόκληρο το μωαμεθανικό κόσμο. Ωστόσο το βιβλίο του Schonfield προκάλεσε τεράστια αναταραχή και αγανάκτισμένη κατακραυγή πελωρίων παγκοσμίων διαστάσεων. Λίγες μέρες μετά την έκδοσή του, όλοι μιλούσαν γι' αυτό, γίνονταν παντού συζητήσεις... [...] Όταν πλέον κόπασε ο θόρυβος, βρίσκονταν σε κυκλοφορία πάνω από τρία εκατομμύρια αντίτυπα.

[...] Στην πορεία του βιβλίου όμως συζητήσαμε μερικά από τα επιχειρήματα του Schonfield. Το γεγονός προκάλεσε μια εντελώς νέα ανταραχή. "Συγγραφείς υποστηρίζουν ότι ο Ιησούς δεν πέθανε στο σταυρό!" ούρλιαξαν τα μέσα ενημέρωσης - λες και δεν είχε πει ακριβώς το ίδιο πράγμα πριν από είκοσι χρόνια ο Schonfield, λες και δεν είχαν κυκλοφορήσει τρία τουλάχιστον εκατομμύρια αντίτυπα του βιβλίου του. Παραξενευτήκαμε, αλλά τελικά γελάσαμε με την επίδειξη τέτοιας απλοϊκότητας ή τέτοιας έλλειψης μνήμης.

Το 1993, ο Α. Ν. Wilson δημοσίευσε τη δική του πιθανολογική βιογραφία του Ιησού. Στο έργο του ανέπτυξε την απολύτως εύλογη άποψη ότι ο Ιησούς ήταν κατά πάσα πιθανότητα έγγαμος. Άλλος πάλι σεισμός και καταποντισμός, σαν να μην είχε δημοσιεύσει την ίδια άποψη Το Άγιο Αίμα και το Άγιο Γκράαλ μόλις πριν από δέκα χρόνια. Είναι σίγουρο πως η άποψη αυτή θα αναφερθεί πάλι από κάποιον συγγραφέα και τα μέσα ενημέρωσης σίγουρα θα δείξουν πάλι την αμνησία που είχαν δείξει με το βιβλίο του Wilson και το δικό μας... [η υπογράμμιση είναι δική μου]

Κατά τ' άλλα, πού κολλάνε αυτά σε ένα τεχνολογικό forum ?

Θα φωνάζουν οι mods πάλι! :)

Δημοσ.
Κατά τ' άλλα' date=' πού κολλάνε αυτά σε ένα τεχνολογικό forum ?

Θα φωνάζουν οι mods πάλι! :)

[/color']

Τα υπόλοιπα θέματα στο "Μπλα Μπλα" τα έχεις δει?? :-D

Σου φαίνονται πολύ τεχνολογικά??

Γι' αυτό είναι το "Μπλα Μπλα", να κάνουμε και καμμιά πιο χαλαρή συζήτηση,

όχι συνέχεια cpu, fsb, hdd, usb, pci, crt, lcd, modem, floppy, mobo, ram, gpu, mouse, o/s, windows, errors, laptops, dsl, lan, browser, problems, overclocking, drivers κτλ κτλ

αρκεί να μην αρχίσουμε να σκοτωνόμαστε τωρα για αυτό το "ευαγγέλιο" γιατί τότε τους δούμε μπροστά μας τους mods :-D

Δημοσ.

Μα κι εμένα τα "μπλα μπλα" μου αρέσουν πιο πολύ, αν είναι να τρώμε τα νιάτα μας ασχολούμενοι νυχθημερόν με κάτι τσιπάκια, βράστα Χαράλαμπε.

Όσο για το Ευαγγέλιο του Ιούδα, δεν έχω ενημερωθεί επαρκώς αλλά γενικά η άποψη πως ο Ιούδας δεν ήταν προδότης αλλά "εκτελούσε διαταγές" του Ιησού έχει διατυπωθεί και αλλού. Βασίστηκε κυρίως πάνω σε αυτό που του είπε ο Ιησούς κατά το τέλος του Μυστικού Δείπνου : "Και τώρα πήγαινε να κάνεις αυτό που πρέπει να κάνεις" ή κάτι τέτοιο. Υπό μία έννοια φαίνεται να θυσιάστηκε και να σπίλωσε το όνομά του εις τους αιώνες των αιώνων, έτσι ώστε να εκπληρωθεί η αποστολή του Ιησού.

Τώρα για το Ευαγγέλιο καθεαυτό είναι μάλλον ευκαιρία να βγουν -ξανά- στη φόρα τα άπλυτα της Εκκλησίας αλλά και του Πάπα, που ακούγεται ότι προσπαθεί να τα βρει με τους Εβραίους...θα πήξουμε στα ντοκιμαντέρ και στα ρεπορτάζ, την αρχή λέω ότι θα κάνει ο Χαρδαβέλλας με απόδοση 1,20 :mrgreen:

Δημοσ.

Το ιδο και το Catcher in the Ryce,Magic Mountain,To Kill a Mocking bird,Το Εκκρεμες του Φουκω,Μπομπυ Ντικ και η Δικη

Το να μας απαριθμησει καποιος βιβλια με πολλα να προσφερουν σε διαφορους τομεις ειναι total show off dude

• Super Moderators
Δημοσ.
Να υποθέσω πως Ο Τελευταίος Πειρασμός σαπίζει αδιάβαστος σε όλα τα ράφια?

Mάλλον. Το πολύ-πολύ να'χουν ακούσει την ταινία επειδή έγινε κάποιος ψιλοχαμός. Κατά τα λοιπά, ουδέν... :(

Δημοσ.
Να υποθέσω πως Ο Τελευταίος Πειρασμός σαπίζει αδιάβαστος σε όλα τα ράφια?

Μόλις άκουσα για το Ευαγγέλιο που βρέθηκε, Ο Τελευταίος Πειρασμός μου ήρθε στο μυαλό. Μάλλον τρώει πολύ σκόνη σε κάποιες βιβλιοθηκές.

Δημοσ.
Το ιδο και το Catcher in the Ryce' date='Magic Mountain,To Kill a Mocking bird,Το Εκκρεμες του Φουκω,Μπομπυ Ντικ και η Δικη

Το να μας απαριθμησει καποιος βιβλια με πολλα να προσφερουν σε διαφορους τομεις ειναι total show off dude[/quote']

Ειλικρινά συγγνώμη. Μόλις συνειδητοποίησα πως ίσως σας δυσαρεστήσω, μετάνιωσα για το post μου.

Δημοσ.
Αντί άμεσης απάντησης αντιγράφω ορισμένα εδάφια από το "The Holy Blood and the Holy Grail" των Baigent' date=' Leight και Lincoln, απ'το κεφάλαιο [i']"Εισαγωγή στην έκδοση του 1996"[/i], εκδόσεις Εξάντας.

δε κανω διαφημιση, αλλα το βιβλιο ειναι πολυ καλο. οσοι εχουν διαβασει τον κωδικα davinci ή ακομη καλυτερα οσοι δεν το εχουν διαβασει, ας ριξουν μια ματια και σε αυτο...

Δημοσ.
Ειλικρινά συγγνώμη. Μόλις συνειδητοποίησα πως ίσως σας δυσαρεστήσω, μετάνιωσα για το post μου.

Διαβαζω σωστα ?

Λουσιφερ τι μεταλλαξη ειναι αυτη ?

Την μια δειχνεις συναισθημα , την αλλη κλεβεις απο την δικη μου συμπεριφορα...

Που πηγε το ποζερι κ ο δενδινωδεκαρακπατενακοψετετονλαιμοσας ?

Υ.γ. ανεξαρτητως υφους , εχω εστιαστει στις λεξεις ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...